08 Ocak 2009, Perşembe 15:09:57

Kaybettikleri yakınlarını andılar...

Diyarbakır'da 6 yıl önce meydana gelen uçak kazasının yıldönümünde kazazede aileler havaalanında anma etkinliği düzenledi.
  • sayın bakan lütfen ısparta kazasına mani olabilecek elamanları ortaya çıkartmanız için sizden yardım bekliyoruz belki bunların bazıları hala sizinle beraber
  • sebeb pilotaj ısparta pilotaj çok acı ikisindede suçlular aramızda
  • bu rj 100 ler gidince neden kuban kesildigini simdi anliyorum birde 2003 de thy basindakileri kaza zedelerle ilgilenmedigi icin kiniyorum
  • İnşallah böyle acılar bir daha yaşanmaz. Bu arada yaralı olarak kurtulan yolcu sayısı beş tir, üç değil.

Kazada tek çocuğunu kaybeden Süleyman Demirkol, çocuklarının acısını hala yüreklerini yaktığı belirterek, yetkililerden "Diyarbakır sivil havaalanı yapılacak" sözünü yerine getirmelerini istedi.

Diyarbakır'da 8 Ocak 2003 tarihinde 75 kişinin ölümüne neden olan uçak kazasının yıldönümü sebebiyle havaalanında bir tören düzenlendi.

Duygusal anların yaşandığı törende, 75 saat kalacak şekilde havaalanına siyah çelenk bırakıldı. Siyah çelengin etrafına karanfiller bırakıldı ve mum yakıldı.

Basın açıklaması öncesi hayatlarını kaybedenler için dua edildi. Havaalanındaki törene uçak kazasından yaralı kurtulan Gencer Güneş ve Celal Tokmak da katıldı.

Uçak kazasında tek oğlunu kaybeden acılı baba Süleyman Demirkol, kayıpların acısını hala yüreklerinde hissettiklerini söyledi.

Yetkilileri sivil havaalanı yapılması konusunda göreve çağıran Demirkol, 2005 yılında başlattığı "75 insanın anısına Diyarbakır'da sivil havaalanı yapılması" imza kampanyasında 8 bin 712 imza toplandığını hatırlatarak şöyle konuştu: "İmza sirkülerinin birer kopyasını yetkililere vermişti. Şu anda AK Parti Milletvekili olan Abdurrahman Kurt, (Başbakan Diyarbakır'da bir temel atılacaksa bu sivil havaalanı olacak) dedi. Ancak halen bir havaalanı yok. Umutla bu sözlerin arkasında olunacağını bekliyoruz. Vicdanlarımızı rahatlamak istiyorlarsa sözlerinde dursunlar."

Uçak kazasından yaralı kurtulan 3 kişiden biri olan Celal Tokmak, kazayı artık hatırlamak istemediğini belirtti.

Kazadan sonra psikolojik ve ticaret hayatının alt üst olduğunu dile getiren Tokmak, THY yetkililerinin de kendileriyle ilgilenmediğini ve hastane masraflarının kendisinin karşıladığını ifade etti.

Kazazede Gencer Güneş ise kaza sonrası 13 operasyon geçirmesine rağmen eski yüzüne kavuşamamanın acısını yaşadığını anlattı. O acılı günü her gün yaşadığını belirten Güneş, tedavi giderlerinin THY tarafından karşılandığını kaydetti.

Bilindiği gibi 8 Ocak 2003 tarihinde İstanbul-Diyarbakır seferini yapan THY'nin 634 sayılı RJ-100 Tipi Konya Uçağı Diyarbakır Havalanı'na iniş yaptığı sırada düşmüştü.

Kazada uçakta bulunan 75 kişi ölürken, 3 kişi de yaralı kurtulmuştu.

Kaybettikleri yakınlarını andılar...

Yorumlar

zort ~ 15 yıl önce
sayın bakan lütfen ısparta kazasına mani olabilecek elamanları ortaya çıkartmanız için sizden yardım bekliyoruz belki bunların bazıları hala sizinle beraber

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zort ~ 15 yıl önce
sebeb pilotaj ısparta pilotaj çok acı ikisindede suçlular aramızda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mr supheci ~ 15 yıl önce
bu rj 100 ler gidince neden kuban kesildigini simdi anliyorum birde 2003 de thy basindakileri kaza zedelerle ilgilenmedigi icin kiniyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali Can ~ 15 yıl önce
İnşallah böyle acılar bir daha yaşanmaz. Bu arada yaralı olarak kurtulan yolcu sayısı beş tir, üç değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000