29 Mayıs 2009, Cuma 10:51:02

Karlıtekin: "Yıkıcı rekabete karşıyız"

THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, global finansal sistemi eleştirerek, "Altı delik havuzda bize yüzün diyorlar. Bu mümkün değil" dedi.
  • Yorum yapan ozel yavru sirketlerin ufak bakisli elemanlari. Siz niye bizimle muhatap oluyorsunuzki? Candan Bey, global rekabetten bahsetmis. Bolgesel ya da sehirsel degil. Yani; konu sizinle alakali degil. Pacamizdan yapismayi birakin artik. Mizmizlik yapacaginiza calismayi deneyin. Ben defalarca Candan Bey den duydum. Ic piyasada olumcu bir rekabete girmeyecegiz. Su anki sirketler batarsa yerine yabancilar gelir. Memleket evlatlarinin ekmek yemesi icin onlari yoketmek istemeyiz diye.. ama bu haberdeki aciklama sizinle ilgili degil. Mubarek demek bereketlendirilmis demek. Ucak sayisindan yapilan cirolara ve karlara kadar her alanda bereketli insanlar oldugu belli. Herkesin maasi tikir tikir yatiyor. Bu krizde, sukretmeyi bilmek gerek.
  • yeşil dev gelmiş kaçın.Allah ailene sabır versin senin.biz az gördük şükür.tipin bi sandal ettiklerinle zaten emeğimizi çaldın.sanal da thy geyikçilerini memnun et napalım.biz iki elimizi hazırlayalım ensene de bakarsın lazım olur bi zamanda.
  • sende de finans sıkıntısı olursa ezmeye çalıştıkların napsın?
  • Ver coşkuyu, ver coşkuyuuu-- Aç sesini kardeş
  • THY zaten hep mubarek kişilerle idare edilmiyor mu.?Temel bey, Hamdi Bey, Şükrü Bey mübarek değiller mi. Yani Mübarek Hava Yolları mı?
  • Bu Candan Efendi, çok bilgili, simasından da görüldüğü ve anlaşıldığı üzere çok mûbarek bir insan. Yazık THY da harcanıyor. Bakan veya hazine müsteşarı olsaydı, memleketimize daha büyük hizmeti olurdu.
  • hadeee ilerle bekleme yapma hadeeeee
  • Candan bey,candan beyyyyyy. Ya sen milleti aptal sanıyorsun yada sen ne konuştuğunun farkında değilsin. Bazan devlet bazen ben özelim diyerek,ikili anlaşmalardan kaynaklanan hakları başkasına verdirtmiyerek,SHGM yi resmen tekeline alarak sen havacılık yaptığınmıı sanıyorsun. Havacılıktan başka faaliyet içinde değiliz derken almış olduğunu boğazdaki yalıyı uçurtma uçurmak içinmi kullanacaksınız. Şisirilmiş bilançolarla halkı aldatmaya çalışıyorsunuz ancak her nedense borsada rakamınız yükselmiyor. Daha çok konu var ama burası yorum köşesi.
  • Rekabet dediğin sırtını devlete dayamakla olmaz, iyi hizmet anlayışı ile olur...
  • THY ve yavruları Sun Exp. ve Anadolu Jet ülkede nasıl bir rekabet yaratıyor??? Bunlar ya insanları saf zannediyor ya da kafalarını kumun altına gömmüşler...

Türkiye'nin dönem başkanlığında Almanya'nın Leipzig kentinde düzenlenen Uluslararası Taşımacılık Forumu (ITF) çerçevesinde bir panele katılan THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin,  global mali ve ekonomik krizin geniş çapta fazla kredi verilmesinden kaynaklandığını belirtti.

''Bize,'Altı delik bir havuzda yüzün' diyorlar. Bu, mümkün değil" diyen Karlıtekin, "Global finansal sistemin yeni bir imara ihtiyacı var. Binanın temelinde sakatlık var. Biz ise üst katlarda saatlerce ayrıntıları konuşuyoruz'' diye konuştu.

Karlıtekin, kriz nedeniyle dünyada yıkıcı bir rekabetin başladığını ve bunun herkesin sorunu olduğunu ifade ederek, ''Globalleşmeye 'Evet' diyoruz, yıkıcı rekabete karşı çıkıyoruz'' dedi.

Her sektörün sadece kendi alanında çalışması gerektiğini, bu nedenle THY olarak sadece havacılığa önem verdiklerini belirten Karlıtekin, bürokratik bir sorun ve piyasa şartlarına intibak konusunda bir zorluk yaşamadıklarını, asıl sorunun sistemdeki hatalardan kaynaklandığını söyledi.

''Yapıcı globalleşmeye ihtiyacımız var'' diyen Karlıtekin, Batılı ülkelerin sadece refahlarını sürdürmeye yönelik geçici önlemler almaya çalışmaları durumunda bunun herkese zararı olacağını sözlerine ekledi.

 

Karlıtekin: "Yıkıcı rekabete karşıyız"

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 15 yıl önce
Yorum yapan ozel yavru sirketlerin ufak bakisli elemanlari. Siz niye bizimle muhatap oluyorsunuzki? Candan Bey, global rekabetten bahsetmis. Bolgesel ya da sehirsel degil. Yani; konu sizinle alakali degil. Pacamizdan yapismayi birakin artik. Mizmizlik yapacaginiza calismayi deneyin. Ben defalarca Candan Bey den duydum. Ic piyasada olumcu bir rekabete girmeyecegiz. Su anki sirketler batarsa yerine yabancilar gelir. Memleket evlatlarinin ekmek yemesi icin onlari yoketmek istemeyiz diye.. ama bu haberdeki aciklama sizinle ilgili degil. Mubarek demek bereketlendirilmis demek. Ucak sayisindan yapilan cirolara ve karlara kadar her alanda bereketli insanlar oldugu belli. Herkesin maasi tikir tikir yatiyor. Bu krizde, sukretmeyi bilmek gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yeşil dev gelmiş kaçın.Allah ailene sabır versin senin.biz az gördük şükür.tipin bi sandal ettiklerinle zaten emeğimizi çaldın.sanal da thy geyikçilerini memnun et napalım.biz iki elimizi hazırlayalım ensene de bakarsın lazım olur bi zamanda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sende de finans sıkıntısı olursa ezmeye çalıştıkların napsın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ver coşkuyu, ver coşkuyuuu-- Aç sesini kardeş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY zaten hep mubarek kişilerle idare edilmiyor mu.?Temel bey, Hamdi Bey, Şükrü Bey mübarek değiller mi. Yani Mübarek Hava Yolları mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu Candan Efendi, çok bilgili, simasından da görüldüğü ve anlaşıldığı üzere çok mûbarek bir insan. Yazık THY da harcanıyor. Bakan veya hazine müsteşarı olsaydı, memleketimize daha büyük hizmeti olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hadeee ilerle bekleme yapma hadeeeee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Candan bey,candan beyyyyyy. Ya sen milleti aptal sanıyorsun yada sen ne konuştuğunun farkında değilsin. Bazan devlet bazen ben özelim diyerek,ikili anlaşmalardan kaynaklanan hakları başkasına verdirtmiyerek,SHGM yi resmen tekeline alarak sen havacılık yaptığınmıı sanıyorsun. Havacılıktan başka faaliyet içinde değiliz derken almış olduğunu boğazdaki yalıyı uçurtma uçurmak içinmi kullanacaksınız. Şisirilmiş bilançolarla halkı aldatmaya çalışıyorsunuz ancak her nedense borsada rakamınız yükselmiyor. Daha çok konu var ama burası yorum köşesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Rekabet dediğin sırtını devlete dayamakla olmaz, iyi hizmet anlayışı ile olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY ve yavruları Sun Exp. ve Anadolu Jet ülkede nasıl bir rekabet yaratıyor??? Bunlar ya insanları saf zannediyor ya da kafalarını kumun altına gömmüşler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000