18 Şubat 2013, Pazartesi 11:15:43

KARLITEKİN İLK KEZ THY HAKKINDA KONUŞTU

Türk Hava Yolları'ndaki görevinden ayrıldıktan sonra THY ile ilgili hiç konuşmayan THY Yönetim Kurulu Eski Başkanı Candan Karlıtekin ilk kez anılarını paylaştı.
  • Thy kişisel veya etnisitenin boyunduruğunda yüruyemez, bu hareketler hızlı büyüyen şirketi ters ve büyük haleler ile yok edebilir. Ülkemizde konusunun hakimi onlarca iş yapabilir portföy varken, sadece etnisite? Vay vay
  • Lazlarin fendi gayseriliyi yendi, iki uc ufak hareketle buyuk candan tepetaklak edildi
  • Hesap adamı. Hesabı uymadı mı, işine gelmedi mi kim olursanız olun harcar gider. Gözünüzün yaşına bakmaz.
  • Egolarını aşamayan bir yönetici olarak tanıdık seni. Aşırı hırslıydın, bu yüzden dengeli değildin. Bir gülerdin, bir kızardın, bir espiriliydin. İnsanlara sana karşı nasıl davranacaklarına karar veremezdi. Bu yüzden şirkette yalnızdın. Kasıntımı, mütevazimi karar verilemezdi hakkında Candan bey. Star Alliance toplantılarında Lufthansa yetkililerininde olduğu bir ortamda bir üst düzey yetkilisi arkadaşımızın ingilizce bir kelimeyi sana göre yanlış kullanmasını bile herkesin ortasında düzeltmeye kalkman senin o bahsettiğin yüce yöneticilik nosyonuna yakıştı mı? Yöneticiliğiniz çok üstün özelliklerdeymiş gibi lanse etmenize siz değil, yönettikleriniz karar versin beyefendi.
  • Candan Bey zamanındaki genel konsept şu anda maalesef gözlenemiyor. Büyük projeler ve yenilikçi düşünceler yerine, mevcudu muhafaza daha çok göze çarpıyor. Ancak mevcut yönetimin de iyi niyetle çalışmaya devam ettiğini düşünüyorum. Candan Bey'in istifası kendi tercihidir. Bence yanlıştı. THY, gitmesi ile birşeyler kaybetti ama neticede hayat devam ediyor. Vizyon sahibi ve risk almayı bilen herkes bence değerlidir. Candan Bey birikimlerini Türkiye adına kullanmalıdır.
  • ÇOK ZEKİ AMA BİR O KADARDA AGRESİF . DÜZGÜN İNSANLARI SEVMEZDİ TUTTUĞU ADAMLARIN ÇOĞU İŞE YARAMAZ TİPLERDİ FAZLA YAZARSAM SANSÜRE GİRER SELAM.
  • Candan Bey dürüst yöneticiydi, Temel ve Hamdi onu aralarında istemediler. Şimdi o başımızda olsaydı son yıllarda yaşananlar olmazdı. Koca şirkete yazık oldu.
  • Sen değilmisin deve kiniyle şirket yöneten. YK yı içtenlikle eleştirin, yanlışlarımızı söyleyin, çekinmeyin diyerek üst düzey yöneticilerinle yaptığın toplantıda yapıcı eleştiride olsa eleştirenlerle 3, 4 ay içinde yollarını ayıran. Grev oylaması öncesi güya insanları bilgilendireceğim diye toplantı odalarına inip atıp tutmaların, hatta yöneticilerini personele kötüleyen ve tepki toplayınca kızıp hakaretler yağdıran. Sonucunda grev oylamasının kaybedilmesine sebep olan. Yöneticilerinin kararına saygı duyacak yerde eşinin dostunun dürtüklemelerine göre tavır alan, onay verdiğin halde deve olayında bile adamına sahip çıkmayan, 2 günlük adamlarının ideolojik hırslarıyla yılların adamlarını gammazlamalarına prim verip yılların tecrübelerini bir kalemde çizen, sen değil misin kızdın mı kafasını duvarlara vuran. Hırsız, soğuk, entrikacı adamlarını şirkete dolduran. Zannediyor musun ki tüm kalıbınla verdiğin sözlere rağmen insanların sana zerre kadar güvendiğini. Sen boş konuşuyorsun boş.
  • Gelen gideni aratti.. Karlitekin olsaydi bu olaylar yasanmazdi kolay kolay. İnsani vasiflari daha fazlaydi..
  • Candani yakan purserlardir...onun zamaninda kabin hayatinda gormedigi itibari gordu ama sonrada gormedigi eziyeti.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu eski Başkanı Dr. Candan Karlıtekin, “THY olarak, bir yandan vatandaşları memnun etmeye çalışırken, bir yandan da para kazanmak zorundaydık. Bu nedenle yönetimden, yönetişime geçtik ve THY’yi, gerçek anlamda yönetim kurulumuzla birlikte yönettik” dedi.

THY Yönetim Kurulu eski Başkanı Dr. Candan Karlıtekin, Marmara Belediyeler Birliği’nde katıldığı toplantıda deneyim ve birikimlerini aktardı. Programın açılışını yapan Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Birlik Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe başkanlığında yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. “İleri Yöneticilik” ana başlığı altında “Stratejik Düşünce”, “Vizyon Projeler”, “Performans Yönetimi”, “Biz Bilinci” konularında verdiği eğitimlerle dikkat çeken Karlıtekin, Marmara Belediyeler Birliği çalışanlarına Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı yıllara ait deneyim ve birikimlerini aktarırken, birbirinden önemli konulara değindi.

Candan Karlıtekin, THY’nin misyonu hakkında detaylı bilgi verirken, “THY olarak, bir yandan vatandaşları memnun etmeye çalışırken, bir yandan da para kazanmak zorundaydık. Bu nedenle yönetimden, yönetişime geçtik ve THY’yi, gerçek anlamda yönetim kurulumuzla birlikte yönettik. 'Yöneticinin bildiği vardır' zihniyeti yanlıştır. Fikirler paylaşılmalı, herkes bilgilendirilmelidir. Akıllı yönetici ‘ben her şeyi biliyorum düşün peşime’ demez; size misyon vererek, hem projeye ortak eder, hem de sorumluluk yükleyerek katkı bekler” diye konuştu.

Şehir estetiği ve belediyecilik çalışmalarıyla ilgili görüşlerini belirten Karlıtekin, “İnsanlığımızı hissetmeden geçirdiğimiz hiçbir günün kazası yok. Şehirler insanlar için daha yaşanılır hale getirilmeli. Burada en önemli görev belediye başkanlarına düşüyor. Belediye başkanlığı zor bir iştir ve maddi tatmin için yapılacak bir iş değildir. Belediye Başkanlarımız bol bol yurtdışlarına çıksınlar ve iyi örnekleri de kötü örnekleri de incelesinler” dedi.

KARLITEKİN İLK KEZ THY HAKKINDA KONUŞTU

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Yelpaze ~ 11 yıl önce
Thy kişisel veya etnisitenin boyunduruğunda yüruyemez, bu hareketler hızlı büyüyen şirketi ters ve büyük haleler ile yok edebilir. Ülkemizde konusunun hakimi onlarca iş yapabilir portföy varken, sadece etnisite? Vay vay

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lazlarin fendi ~ 11 yıl önce
Lazlarin fendi gayseriliyi yendi, iki uc ufak hareketle buyuk candan tepetaklak edildi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kayserili ~ 11 yıl önce
Hesap adamı. Hesabı uymadı mı, işine gelmedi mi kim olursanız olun harcar gider. Gözünüzün yaşına bakmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ego can ~ 11 yıl önce
Egolarını aşamayan bir yönetici olarak tanıdık seni. Aşırı hırslıydın, bu yüzden dengeli değildin. Bir gülerdin, bir kızardın, bir espiriliydin. İnsanlara sana karşı nasıl davranacaklarına karar veremezdi. Bu yüzden şirkette yalnızdın. Kasıntımı, mütevazimi karar verilemezdi hakkında Candan bey. Star Alliance toplantılarında Lufthansa yetkililerininde olduğu bir ortamda bir üst düzey yetkilisi arkadaşımızın ingilizce bir kelimeyi sana göre yanlış kullanmasını bile herkesin ortasında düzeltmeye kalkman senin o bahsettiğin yüce yöneticilik nosyonuna yakıştı mı? Yöneticiliğiniz çok üstün özelliklerdeymiş gibi lanse etmenize siz değil, yönettikleriniz karar versin beyefendi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Candan Yönetim! ~ 11 yıl önce
Candan Bey zamanındaki genel konsept şu anda maalesef gözlenemiyor. Büyük projeler ve yenilikçi düşünceler yerine, mevcudu muhafaza daha çok göze çarpıyor. Ancak mevcut yönetimin de iyi niyetle çalışmaya devam ettiğini düşünüyorum. Candan Bey'in istifası kendi tercihidir. Bence yanlıştı. THY, gitmesi ile birşeyler kaybetti ama neticede hayat devam ediyor. Vizyon sahibi ve risk almayı bilen herkes bence değerlidir. Candan Bey birikimlerini Türkiye adına kullanmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GÖNÜL GÖZÜ ~ 11 yıl önce
ÇOK ZEKİ AMA BİR O KADARDA AGRESİF . DÜZGÜN İNSANLARI SEVMEZDİ TUTTUĞU ADAMLARIN ÇOĞU İŞE YARAMAZ TİPLERDİ FAZLA YAZARSAM SANSÜRE GİRER SELAM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık oldu ~ 11 yıl önce
Candan Bey dürüst yöneticiydi, Temel ve Hamdi onu aralarında istemediler. Şimdi o başımızda olsaydı son yıllarda yaşananlar olmazdı. Koca şirkete yazık oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Candan ~ 11 yıl önce
Sen değilmisin deve kiniyle şirket yöneten. YK yı içtenlikle eleştirin, yanlışlarımızı söyleyin, çekinmeyin diyerek üst düzey yöneticilerinle yaptığın toplantıda yapıcı eleştiride olsa eleştirenlerle 3, 4 ay içinde yollarını ayıran. Grev oylaması öncesi güya insanları bilgilendireceğim diye toplantı odalarına inip atıp tutmaların, hatta yöneticilerini personele kötüleyen ve tepki toplayınca kızıp hakaretler yağdıran. Sonucunda grev oylamasının kaybedilmesine sebep olan. Yöneticilerinin kararına saygı duyacak yerde eşinin dostunun dürtüklemelerine göre tavır alan, onay verdiğin halde deve olayında bile adamına sahip çıkmayan, 2 günlük adamlarının ideolojik hırslarıyla yılların adamlarını gammazlamalarına prim verip yılların tecrübelerini bir kalemde çizen, sen değil misin kızdın mı kafasını duvarlara vuran. Hırsız, soğuk, entrikacı adamlarını şirkete dolduran. Zannediyor musun ki tüm kalıbınla verdiğin sözlere rağmen insanların sana zerre kadar güvendiğini. Sen boş konuşuyorsun boş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Gelen gideni aratti.. Karlitekin olsaydi bu olaylar yasanmazdi kolay kolay. İnsani vasiflari daha fazlaydi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Skychat ~ 11 yıl önce
Candani yakan purserlardir...onun zamaninda kabin hayatinda gormedigi itibari gordu ama sonrada gormedigi eziyeti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000