08 Haziran 2014, Pazar 23:04:18

KARAÇİ HAVAALANI'NDA ÇATIŞMA ÇIKTI, THY UÇAĞI GERİ DÖNDÜ

Karaçi Havaalanı'na saldırı sonrası Türk Hava Yolları'nın Karaçi'ye giden uçağı İstanbul'a geri döndü.
  • Yok kaptanım o yorumu yapan ben değilim , 3gün önce ordaydık Doğru ama yazan fo arkadaş bigün öncesi yada sonrasında orda olsa gerek :)
  • Gecen sene Bagdat operasyonu bittikten sonra Bagdat havalimaninda bomba patlamisti , bu sene de Karachi operasyonu bittikten sonra bu silahli saldiri oldu .. Sansa bak.. Corendon bu isleri iyi biliyor ;)) seneye Sierra Leone veya Demokratik Kongo da yati olsun (Kongo'yu Tailwind birakirsa tabi ;))
  • Zaten gereksiz bir sefer iptal edilse ne olur sanki, Emirates günde alti sefer yapiyor, bizimkiler haftada üc yada dört sefer yapiyor yanlis bilmiyorsam. iptal olsa ne olur olmasa ne olur! Ucaklarin boyutlarini hic konusmuyorum bile, karsilastirilamaz bir fark zaten!!
  • Öncelikle yolcuya: uçan yolcular çıkış harç pulunu tekrar kullanabiliyor. Uçak kaçırma suruöunda da bu oluyor. Free shop konusuna gelince burada bir boşluk var ve yolcular free shoptan faydalanabiliyor. Ekip sayısını soran arkadaş evet karaçide yatan şuan 4 kabin 2 kokpit var ve orda yatmaya devam edecekler ne yazık ki
  • 3 gun once ordaydım ayıp ya uctugumuz yerlere bak pamuk ıplıgınde ucuyoruz yemın ederım
  • "Büyük çekilişe" az kaldı, bakalım hangi şanslı arkadaşlarımıza denk gelecek?
  • Siyasilerimizin dediği gibi, Bu tür olaylar havacılığın fıtratında var, personel kaçırılacak da ölecek de. Sonuçta THY yöneticilerimizin dediği gibi bu hatlardan çok kar ediyoruz.
  • Umarım olaylar fazla büyümez, daha fazla can kaybı olmadan sonlanır. Bu arada uçağımız Ankara üzerinden geri dönmüş. Şu sıralarda ağır olduğu için 35R pistine doğru yaklaşmada. Bu durumda yolcular yurtdışına çıkış yapmamış oluyorlar. Muhtemelen ya otele, ya evlerine gönderilirler. Peki, yurtdışı çıkış harçları ne olacak? Ya duty-free'den birşeyler aldıysalar, onları geri mi verecekler? Yurtdışı çıkışı yok ya. :) Yurdışından da gelmiyor uçak. Sonraki seferde kullanırlar demeyin, ya adam gidişi iptal ederse. Hadi bakalım, prosedür guruları, bu durumda prosedür de diyor, yazın da bilelim.
  • Uctugumuz yerlere bak! Diger hava yollari gidiyormu bagdat kabil karaci islamabad gibi yerlere?? Ama bu isin dogasinda var deegilmi! Nede olsa insan hayati burda da ucuz!
  • Sen de ülkemizde ilk x-ray'leri kaldırmayı düşün

Pakistan'ın Karaçi kentindeki Cinnah Uluslararası Havalimanı'na düzenlenen silahlı saldırıda, ilk belirlemelere göre 5 güvenlik görevlisi öldü, çatışma sürüyor.

Karaçi Havaalanı'nda yaşanan olay sonrası havaalanı uçuşlara kapatıldı. Türk Hava Yolları'nın bu akşam saat 20.30'da İstanbul'dan Karaçi'ye hareket eden TC-JHU tescilli Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı geri dönme kararı aldı.

Henüz Türkiye hava sahasını terketmeden uçak İstanbul'a geri döndü. Öte yandan Türk Hava Yolları resmi internet sitesi üzerinden yarın yapılacak Karaçi seferinin de iptal olduğunu duyurdu.

TarihUçuş NoKalkış HavalimanıKalkış Saati Varış HavalimanıVarış Saati 
08.06.2014TK708IST20:30KHI03:55
09.06.2014TK709KHI05:40IST09:35
 

 

KARAÇİ HAVAALANI'NDA ÇATIŞMA ÇIKTI, THY UÇAĞI GERİ DÖNDÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Özgür ~ 10 yıl önce
Yok kaptanım o yorumu yapan ben değilim , 3gün önce ordaydık Doğru ama yazan fo arkadaş bigün öncesi yada sonrasında orda olsa gerek :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sansa bak ~ 10 yıl önce
Gecen sene Bagdat operasyonu bittikten sonra Bagdat havalimaninda bomba patlamisti , bu sene de Karachi operasyonu bittikten sonra bu silahli saldiri oldu .. Sansa bak.. Corendon bu isleri iyi biliyor ;)) seneye Sierra Leone veya Demokratik Kongo da yati olsun (Kongo'yu Tailwind birakirsa tabi ;))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Zaten gereksiz bir sefer iptal edilse ne olur sanki, Emirates günde alti sefer yapiyor, bizimkiler haftada üc yada dört sefer yapiyor yanlis bilmiyorsam. iptal olsa ne olur olmasa ne olur! Ucaklarin boyutlarini hic konusmuyorum bile, karsilastirilamaz bir fark zaten!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yasas ~ 10 yıl önce
Öncelikle yolcuya: uçan yolcular çıkış harç pulunu tekrar kullanabiliyor. Uçak kaçırma suruöunda da bu oluyor. Free shop konusuna gelince burada bir boşluk var ve yolcular free shoptan faydalanabiliyor. Ekip sayısını soran arkadaş evet karaçide yatan şuan 4 kabin 2 kokpit var ve orda yatmaya devam edecekler ne yazık ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fo ~ 10 yıl önce
3 gun once ordaydım ayıp ya uctugumuz yerlere bak pamuk ıplıgınde ucuyoruz yemın ederım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FOD ~ 10 yıl önce
ozgur senmisin :)
fo ~ 10 yıl önce
yoook ya
İkramiye ~ 10 yıl önce
"Büyük çekilişe" az kaldı, bakalım hangi şanslı arkadaşlarımıza denk gelecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fıtrat ~ 10 yıl önce
Siyasilerimizin dediği gibi, Bu tür olaylar havacılığın fıtratında var, personel kaçırılacak da ölecek de. Sonuçta THY yöneticilerimizin dediği gibi bu hatlardan çok kar ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yobaz ~ 10 yıl önce
tam bir yobaz yorumu
cahil ~ 10 yıl önce
emirates günde 6 kez uçuyor, qatar ethiad hepsinin üssü burası
sensin ~ 10 yıl önce
sensın yobaz
yolcu ~ 10 yıl önce
Umarım olaylar fazla büyümez, daha fazla can kaybı olmadan sonlanır. Bu arada uçağımız Ankara üzerinden geri dönmüş. Şu sıralarda ağır olduğu için 35R pistine doğru yaklaşmada. Bu durumda yolcular yurtdışına çıkış yapmamış oluyorlar. Muhtemelen ya otele, ya evlerine gönderilirler. Peki, yurtdışı çıkış harçları ne olacak? Ya duty-free'den birşeyler aldıysalar, onları geri mi verecekler? Yurtdışı çıkışı yok ya. :) Yurdışından da gelmiyor uçak. Sonraki seferde kullanırlar demeyin, ya adam gidişi iptal ederse. Hadi bakalım, prosedür guruları, bu durumda prosedür de diyor, yazın da bilelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saka gibi ~ 10 yıl önce
Uctugumuz yerlere bak! Diger hava yollari gidiyormu bagdat kabil karaci islamabad gibi yerlere?? Ama bu isin dogasinda var deegilmi! Nede olsa insan hayati burda da ucuz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahil ~ 10 yıl önce
Yine cahil yorumlar başlamış maalesef. Internetten kontrol et de kimler nerelere uçuyor gör ! Cahil cesareti ile klavye kabadayılığı yapma
Evet ~ 10 yıl önce
Evet, değerli yorumcu. Bu dediğin yerlere başka havayolları da gidiyor. Çok sevimli yerler değil elbette ama giden gidiyor işte.
Apron ~ 10 yıl önce
Sen de ülkemizde ilk x-ray'leri kaldırmayı düşün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğru ~ 10 yıl önce
X-Ray'ler kalkınca seyreyle havalimanlaının halini. Zaten şu anda bile dilenciden, yankesiciden vs. geçilmiyor o zaman evsizlere de ayyaşlara da gün doğacak. Polis mi ? Hangi birine yetişsinler ? Havalimanlarının ne geleni-gideni biter ne olayı...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000