29 Aralık 2010, Çarşamba 09:28:34

KANSER HASTASI, UÇAĞA 'BELGE'YLE ALINDI!

Kanser hastası ağzında maskeyle uçağa alınmadı. Ancak 127 liraya elverişlilik belgesi alınca uçabildi.
  • Rapor hastanın sağlığı açısından istenmiştir. Bulaşıcı olduğundan değil.
  • şeker koması ile uyuşturucu krizi arasındaki farkı bilmekten aciz ancak adı DOKTOR olan bu mahlukatın tansiyon ölçüp,ciğer dinleyerek neyin raporunu veriyor?o tipler verse verse 127 liralık FATURA verebilirler.bu saygın meslek bile bu tipler yüzünden ayaklar altında.
  • GOM der ki;Terapi ve tedavisi devam eden kanser hastası yolcular, “Uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” ibaresinin yer aldığı doktor raporu ile uçuşa kabul edilir. RPT Terapi ve tedavisi devam eden kanser hastası yolcular, “Uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” ibaresinin yer aldığı doktor raporu ile uçuşa kabul edilir. STP
  • Kanser hastasından rapor isteniyor ama bunun sebebi kanser bulaşıcı bir hastalık olduğu için değil(ki bulaşıcı olmadığı herkes tarafından biliniyor), kanser hastalarının tedavileri sırasında, tedavinin ağır yan etkileri yüzünden güçsüz düşmeleri sebebi ile uçuşta rahatsızlanma riskleri olduğu için. Dolayısıyla böyle bir "uçabilir" onaylı rapor aslında hastanın kendi iyiliği için veriliyor.
  • hamileler için de bir belge isteniyordur herhalde belli bir aydan sonra.peki hamilelik bulaşıcı mı
  • bulaşıcı değildir. Uçabilirlik raporu da istenmez.
  • kanser hastasından rapor istenmezzzzz
  • yer personeli gene hata yapmış normal doktor böyle bir rapor vermesi mümkün değil yazamazda bu suçtur bu tip bir hastalık durumda yolcu önden bilgilendirilmeli ve konusunda uzman olmak şartı min.mühürlü rapor gerekir bu sorumluluktur.yolcuya bir şey olsaydı o hekim yargı karşısında mesleğini kötüye kullanmaktan direk meslekten men cezasına gider ama AHL de gördük doktorcugu teshis bile koyaman doktorlar ile dolu bütün meydanlar yazıklar olsun
  • Yapılan son derece yerinde bir müdahaledir, yerindedir. THY çalışanlarını tebrik ederim.
  • Hasta bir kişiden rapor istenmesi çok doğru. Ancak bunu hastanın tedavisini yapmakta olan uzman doktorunun vermiş olması gerekirdi, çünkü irtifada kanama, bağırsak düğümlenmesi (ileus) riski olup olmadığını o hekim bilebilir. Ülkemizde böyle bir anlayış olmadığı için hasta da bunu hekiminden talep etmemiş, hekim de aklına getirmemiş olabilir... Sonunda havaalanında bir değerlendirme yapılmak zorunda kalındıysa, bunu bir uçuş hekiminin yapması gerekirdi. Tansiyon ölç, sırtını dinle, al 127 TL, ver raporu... Havacılık tıbbbı eğitimi olmayan bir hekimin kolon kanseri, düşük basınçlı ortam ilişkisini değerlendirebilmesi mümkün değildir. Olsa olsa kağıt üzerinde bir doktor raparu ve bir miktar rant. Hepsi bu Her işin bir raconu olmalı.

Muğla Fethiye'de yaşayan Ercan Toparlaklı (68) kolon kanserine yakalandı. Tedavisi için iki haftada bir Fethiye'den İstanbul'a gidip gelen Toparlaklı, ağzında maskeyle THY'nin İstanbul-Dalaman seferini yapan uçağa binmek istedi. Ancak Atatürk Havalimanı'ndaki görevliler kendisinden 'uçuşa elverişlilik belgesi' istendi.

Toparlaklı, 127 lira karşılığında istenilen belgeyi aldı ve uçuşa dakikalar kala uçağa binebildi.

Toparlaklı, "Doktor sadece nabzımı ve sırtımı dinledi. Tansiyonumu ölçtü, uçuş belgemi verdi" dedi.

KANSER HASTASI, UÇAĞA 'BELGE'YLE ALINDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 13 yıl önce
Rapor hastanın sağlığı açısından istenmiştir. Bulaşıcı olduğundan değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şeker koması ile uyuşturucu krizi arasındaki farkı bilmekten aciz ancak adı DOKTOR olan bu mahlukatın tansiyon ölçüp,ciğer dinleyerek neyin raporunu veriyor?o tipler verse verse 127 liralık FATURA verebilirler.bu saygın meslek bile bu tipler yüzünden ayaklar altında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
GOM der ki;Terapi ve tedavisi devam eden kanser hastası yolcular, “Uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” ibaresinin yer aldığı doktor raporu ile uçuşa kabul edilir. RPT Terapi ve tedavisi devam eden kanser hastası yolcular, “Uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” ibaresinin yer aldığı doktor raporu ile uçuşa kabul edilir. STP

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kanser hastasından rapor isteniyor ama bunun sebebi kanser bulaşıcı bir hastalık olduğu için değil(ki bulaşıcı olmadığı herkes tarafından biliniyor), kanser hastalarının tedavileri sırasında, tedavinin ağır yan etkileri yüzünden güçsüz düşmeleri sebebi ile uçuşta rahatsızlanma riskleri olduğu için. Dolayısıyla böyle bir "uçabilir" onaylı rapor aslında hastanın kendi iyiliği için veriliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hamileler için de bir belge isteniyordur herhalde belli bir aydan sonra.peki hamilelik bulaşıcı mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bulaşıcı değildir. Uçabilirlik raporu da istenmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kanser hastasından rapor istenmezzzzz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yer personeli gene hata yapmış normal doktor böyle bir rapor vermesi mümkün değil yazamazda bu suçtur bu tip bir hastalık durumda yolcu önden bilgilendirilmeli ve konusunda uzman olmak şartı min.mühürlü rapor gerekir bu sorumluluktur.yolcuya bir şey olsaydı o hekim yargı karşısında mesleğini kötüye kullanmaktan direk meslekten men cezasına gider ama AHL de gördük doktorcugu teshis bile koyaman doktorlar ile dolu bütün meydanlar yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yapılan son derece yerinde bir müdahaledir, yerindedir. THY çalışanlarını tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hasta bir kişiden rapor istenmesi çok doğru. Ancak bunu hastanın tedavisini yapmakta olan uzman doktorunun vermiş olması gerekirdi, çünkü irtifada kanama, bağırsak düğümlenmesi (ileus) riski olup olmadığını o hekim bilebilir. Ülkemizde böyle bir anlayış olmadığı için hasta da bunu hekiminden talep etmemiş, hekim de aklına getirmemiş olabilir... Sonunda havaalanında bir değerlendirme yapılmak zorunda kalındıysa, bunu bir uçuş hekiminin yapması gerekirdi. Tansiyon ölç, sırtını dinle, al 127 TL, ver raporu... Havacılık tıbbbı eğitimi olmayan bir hekimin kolon kanseri, düşük basınçlı ortam ilişkisini değerlendirebilmesi mümkün değildir. Olsa olsa kağıt üzerinde bir doktor raparu ve bir miktar rant. Hepsi bu Her işin bir raconu olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000