13 Ekim 2008, Pazartesi 14:26:19

"Kandırıldık, 5 gündür havalimanındayız"

Umre dönüşü ülkelerine İstanbul aktarmalı gidecek Faslılar, 5 gündür havalimanında sabahlıyor...

Umre dönüşü ülkelerine İstanbul aktarmalı gidecek Faslılar, 5 gündür havalimanında sabahlıyor. Mescitleri yatakhane olarak kullanan çoğu yaşlı 40 kişi, Fas'ta gidiş-dönüşü bileti satarken kendilerini BTV adlı tur şirketinin kandırdığını iddia etti.

Alınan bilgiye göre; Fas uyruklu 50 kişi Umre ziyareti için BTV tur şirketi aracılığıyla yaklaşık 20 gün önce Kazablanka'dan gelip İstanbul üzerinden THY uçağı ile Cidde'ye gitti. Kutsal topraklara sorun yaşamadan ulaşan Faslılar, vazifelerini yapıp 5 gün önce de ülkelerine dönmek üzere uçakla tekrar İstanbul'a geldi.

Umreciler, biletleri oldukları halde Atatürk Havalimanı'ndaki THY görevlilerinden, "Biletleriniz okeylenmemiş, bu yüzden uçamazsınız" cevabı üzerine şaşırdı. Araştırma sonunda Fas'taki tur şirketinin vatandaşlarına, "Gidiş-dönüş biletleriniz okeyli. Sorun yaşamadan uçacaksınız." deyip bilet sattığı anlaşıldı. THY görevlileri de, yoğun talep nedeniyle Fas'a giden uçakların dolu olduğunu belirterek, mağdur yolculara yardımcı olamadıkları için üzgün olduklarını ifade etti. Bu arada THY ile Kazablanka'ya ortak uçuş düzenleyen Fas Havayolları yetkilileri, vatandaşlarından yaşlı ve hasta olan 10 kişiyi güçte olsa uçağa bindirebildi.

5 gündür havalimanında yatıp kalkan Faslı umreciler, fakir olduklarını ve kutsal topraklara büyük zahmetle gittikleri belirterek, sıkıntı yaşamalarına sebep olan BTV adlı tur şirketine tepki gösterdi. Aralarından kadınların da olduğu Umrecilerden bazıları banka serdikleri seccade üzerinde sabahladı, bazıları da mescitte uyudu. Pahalı olduğu için havalimanında yiyecek-içecek alamadıklarını ve temizlenemediklerini anlatan mağdur Faslılar, hayırsever vatandaşların yardımı ile karınlarını doyurduklarını dile getirdi.

"Kandırıldık, 5 gündür havalimanındayız"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000