05 Mayıs 2011, Perşembe 11:11:40

KANADALI PİLOT THY İMTİHANINA TAKILDI!

Air Canada’nın şirket kuralına göre 60 yaşını doldurduğu için emekli ettiği pilot Michael Ennis, Türk Hava Yolları’nın kapısını çaldı, THY’nin cevabı ne oldu?
  • Önce içinde bulunduğun kıskanç ruh halini ve senin mesajında yazdığın gibi sana so..an tarikatlardan kurtul, terbiyeli ol ve imla öğren. Ayrıca ben Kanada vatandaşıyım, yani sana so.an hükümetinin sayesinde sizler vize almaya çalışırken, ben yanınızdan gö..ümle gülerek geçiyorum. 10 yıldan fazla Kanada'da askeri havacılık alanında çalıştım.Anladın mı tosunum?
  • Buraya yorum yazan bazi insanlar nekadar cahiller ya! Ne fikir yürütürsünüz bir Kanadaliyi neden ise almadilar diye? Yahu size ne? O adam ise girmezse sizemi is cikicak? Kanada ulastirma bakanliginin (Transport Canada) verdigi lisansin FAA degilde CAA oldugunu biliyormusunuzki? Bu lisansin FAA den farkli oldugunu, degil Avrupa, Amerikada bile gecersiz oldugunu, ATPL lisanli bir pilotun B777 tipi olsa bile Avrupada calisabilmek icin yinede 2 ekstra JAA sinavindan gecmeden, lisansini cevirttirmeden hic bir firmada is bulamayacagini biliyormusunuzki? 60 yasina gelmis bir Kaptanin kisa bir süre icinde avrupanin bazi ülkelerine inis izni olmadigini ve bu yüzden bazi firmalarin muhafazakar davrandiklarini bilirmisiniz?
  • her pilotum diyen sersem uçuyo ama
  • Selamlar, USA de PPL almak için kasan bir çömez pilot olarak ben bile FAA JAA çevriminin nasıl illet birşey olduğunu biliyorum bu kadar tecrübeli bir kaptanın bilmemesi garip.Sorun tamamen budur, yoksa bu saatlerle işe alınmaması gibi bir şey olamaz.CPT Ennis te anlaşılan yeni bir tecrübe yaşamak istiyor ve sanırım bizim meslek hastalığı olan uçuştan ayrılamama sendromunu şuan yaşıyor.Bu yaşa kadar uçmuş bir kaptanın artık maddi kaygıları olmaz hayatında.Umarım kendine USA in bazı statelerinde iş bulur yada bu sendromu kolay atlatarak havacılığa hobi olarak devam etme yolunu seçer.Bu durumu havacı olmayan birinin anlaması zordur,saçma gelebilir ancak hüngür hüngür ağlayanları, deprosyana girenleri ben bizzat gördüm.Böyle bir tutkudur bu...
  • kanada disipliniyle yetişmiş kanadalıyı öven arkadaş muhtemelen havaclıktan anlamıyor sadece ortaya kemik atıyorsun yazından bu anlaşılıyor . yok sözlerinde ciddisin demekki sen yabancılar sı..sa nimet diyeceklerdensin !
  • Screwed up!!!
  • Kedi oldu bir fare mi tuttu yani. Kanadalı bir pilotu işe almama kahramanlığını gösteren THY yönetimini kutluyorum. Kamu vicdanı olarak bayağı rahatladım. Tatmin oldum. Bravo, çok delikanlıymışsınız. Bir de bunu habertürk'e servis etmişsiniz ya, duble tatmin oldum. Bu haberi dünya ajanslarına da geçerseniz daha iyi olur, ne de olsa "Globaly Yours". Yakında sizler de 60 yaşına gelip çoluk çocuğa, elin adamlarına madara olacaksınız, çok kalmadı.
  • Adamcağız iniş takımlarını zamanında topluyor unuttuğu icin divert etmiyorsa uctuğu ucağin tırmanırken ses hızını aşamayacağını bilip belli N1 değerlerinin belli attitude larda ne kadar airspeed verebileceğini biliyorsa ucağı 8000 feet stall etmiyorsa yanlış piste inmiyorsa minimaları zorlamıyorsa yanında oturan FO ya insan gibi davranıyorsa suşi yemeden ucuyorsa ICAO level sinavından 6 almıssa takır takır ingilizce konuşuyorsa sa sa sa almazlar tabi
  • bu adam burda kanada'da yilda 230,000 dolar kazaniyordu ama iyi olmus bunlar boyle seyleri hak ediyor.
  • Ozel sirketlerden atilan pilitlar kk lerindeki hocasi ab oldugu icin atilmasinin ustunden 2 ay gecmeden hocasinin torpiliyle kaptan olarak baslamdimi thy ye hemde rivayete gore yerine adam sokarak sime? Ya digeri filo komutani bm diye ozel sirketten tacizden atildigi halde kaptan olarak baslamadimi oda bir kart getirse veya yakinken amerikaya ugrayip bir mesaj gondertseydi IC ye. Eee bosuna dememisler akilsiz basin cezasini.....

Air Canada’nın şirket kuralına göre 60 yaşını doldurduğu için emekli ettiği pilot Michael Ennis, Türk Hava Yolları’nın kapısını çaldı, THY’nin cevabı ne oldu?

Kanada Havayolları Air Canada’nın 3 bini aşan pilotu arasında en kıdemlisi olan Michael Ennis, şirketin yaş kriterleri gereği emekli edilince soluğu Türkiye’de aldı.

65 yaşına kadar çalışmak için Air Canada’dan istekte bulunan Ennis’in bu isteği geri çevrilince deneyimli pilot THY’ye iş başvurusunda bulundu.

Ancak THY, Ennis’in başvurusunu reddetti ve işe almadı. Ennis’in THY’ye yaptığı başvuru uluslararası havacılık forumlarında uzun sure tartışıldı. Forumlarda Ennis’in THY’ye kabul edildiği ve Boeing 777 filosunda uçmaya başladığı şeklinde bilgiler yer alsa da AirportHaber işin aslının öyle olmadığını öğrendi.

THY yetkililerinden edinilen bilgiye gore, Michael Ennis’in THY’ye iş başvurusunda bulunduğu doğrulandı ancak başarısız bulunan Kanadalı pilotun işe alınmadığı öğrenildi.

Ennis’in, THY’nin işe kabul sürecindeki aşamalarda başarısız olduğu bildirildi. 

Michael Ennis’in, 1971 yılından beri Air Canada’da pilot olarak görev yaptığı öğrenildi.

©AirportHaber.com ÖZEL

KANADALI PİLOT THY İMTİHANINA TAKILDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Misafir ~ 13 yıl önce
Önce içinde bulunduğun kıskanç ruh halini ve senin mesajında yazdığın gibi sana so..an tarikatlardan kurtul, terbiyeli ol ve imla öğren. Ayrıca ben Kanada vatandaşıyım, yani sana so.an hükümetinin sayesinde sizler vize almaya çalışırken, ben yanınızdan gö..ümle gülerek geçiyorum. 10 yıldan fazla Kanada'da askeri havacılık alanında çalıştım.Anladın mı tosunum?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Buraya yorum yazan bazi insanlar nekadar cahiller ya! Ne fikir yürütürsünüz bir Kanadaliyi neden ise almadilar diye? Yahu size ne? O adam ise girmezse sizemi is cikicak? Kanada ulastirma bakanliginin (Transport Canada) verdigi lisansin FAA degilde CAA oldugunu biliyormusunuzki? Bu lisansin FAA den farkli oldugunu, degil Avrupa, Amerikada bile gecersiz oldugunu, ATPL lisanli bir pilotun B777 tipi olsa bile Avrupada calisabilmek icin yinede 2 ekstra JAA sinavindan gecmeden, lisansini cevirttirmeden hic bir firmada is bulamayacagini biliyormusunuzki? 60 yasina gelmis bir Kaptanin kisa bir süre icinde avrupanin bazi ülkelerine inis izni olmadigini ve bu yüzden bazi firmalarin muhafazakar davrandiklarini bilirmisiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
her pilotum diyen sersem uçuyo ama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Selamlar, USA de PPL almak için kasan bir çömez pilot olarak ben bile FAA JAA çevriminin nasıl illet birşey olduğunu biliyorum bu kadar tecrübeli bir kaptanın bilmemesi garip.Sorun tamamen budur, yoksa bu saatlerle işe alınmaması gibi bir şey olamaz.CPT Ennis te anlaşılan yeni bir tecrübe yaşamak istiyor ve sanırım bizim meslek hastalığı olan uçuştan ayrılamama sendromunu şuan yaşıyor.Bu yaşa kadar uçmuş bir kaptanın artık maddi kaygıları olmaz hayatında.Umarım kendine USA in bazı statelerinde iş bulur yada bu sendromu kolay atlatarak havacılığa hobi olarak devam etme yolunu seçer.Bu durumu havacı olmayan birinin anlaması zordur,saçma gelebilir ancak hüngür hüngür ağlayanları, deprosyana girenleri ben bizzat gördüm.Böyle bir tutkudur bu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kanada disipliniyle yetişmiş kanadalıyı öven arkadaş muhtemelen havaclıktan anlamıyor sadece ortaya kemik atıyorsun yazından bu anlaşılıyor . yok sözlerinde ciddisin demekki sen yabancılar sı..sa nimet diyeceklerdensin !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Screwed up!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kedi oldu bir fare mi tuttu yani. Kanadalı bir pilotu işe almama kahramanlığını gösteren THY yönetimini kutluyorum. Kamu vicdanı olarak bayağı rahatladım. Tatmin oldum. Bravo, çok delikanlıymışsınız. Bir de bunu habertürk'e servis etmişsiniz ya, duble tatmin oldum. Bu haberi dünya ajanslarına da geçerseniz daha iyi olur, ne de olsa "Globaly Yours". Yakında sizler de 60 yaşına gelip çoluk çocuğa, elin adamlarına madara olacaksınız, çok kalmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Adamcağız iniş takımlarını zamanında topluyor unuttuğu icin divert etmiyorsa uctuğu ucağin tırmanırken ses hızını aşamayacağını bilip belli N1 değerlerinin belli attitude larda ne kadar airspeed verebileceğini biliyorsa ucağı 8000 feet stall etmiyorsa yanlış piste inmiyorsa minimaları zorlamıyorsa yanında oturan FO ya insan gibi davranıyorsa suşi yemeden ucuyorsa ICAO level sinavından 6 almıssa takır takır ingilizce konuşuyorsa sa sa sa almazlar tabi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu adam burda kanada'da yilda 230,000 dolar kazaniyordu ama iyi olmus bunlar boyle seyleri hak ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ozel sirketlerden atilan pilitlar kk lerindeki hocasi ab oldugu icin atilmasinin ustunden 2 ay gecmeden hocasinin torpiliyle kaptan olarak baslamdimi thy ye hemde rivayete gore yerine adam sokarak sime? Ya digeri filo komutani bm diye ozel sirketten tacizden atildigi halde kaptan olarak baslamadimi oda bir kart getirse veya yakinken amerikaya ugrayip bir mesaj gondertseydi IC ye. Eee bosuna dememisler akilsiz basin cezasini.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000