15 Ağustos 2013, Perşembe 10:14:11

KAÇIRILAN PİLOTLARDA SON DURUM NE?

Lübnan Meclisi Hizbullah Grup Başkanı Muhammed Raad, 2 Türk pilotun ve Suriye'de kaçırılan Lübnanlıların kurtarılması için yürütülen çalışmalara devam edeceklerini belirtti.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Bir ABD ile dost kalacaz diye bütün dünyayı kendimize düşman ettik.. Sınır ülkelerin hepsinden, heryerden bütün komşulardan Türk düşmanlığı fışkırıyor... Yazık değil mi bu meslektaşlarımıza, günah değil mi ailelerine.. En kısa zamanda sağlıklı sıhhatli ülkeye dönüp sevdiklerine kavuşurlar inşallah..

Raad, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız ile başkent Beyrut'ta yaptığı görüşmenin ardından yaptığı yazılı açıklamada, 2 Türk pilotun kaçırılmasından dolayı duydukları üzüntüyü dile getirerek, sivilleri hedef alan her türlü kaçırma olayını kınadıklarını ifade etti.

Beyrut'ta kaçırılan Türk pilotları ve Suriye'de kaçırılan Lübnanlıların kurtulması ve olayın iyi bir sonla neticelenmesi için ilgili makamlarla iletişimin gerekli olduğunu kaydeden Raad, "2 Türk pilotun ve Suriye'de kaçırılan Lübnanlıların kurtarılması yönündeki çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Açıklamda ayrıca, Büyükelçi Özyıldız'ın, Suriye'de kaçırılan Lübnanlıların özgürlüklerine kavuşmaları için Türkiye tarafında çalışmaların devam ettiğini hatırlattığı kaydedildi.

Özyıldız, kaçırılan 2 Türk pilotun kurtarılması için yürütülen görüşmeler çerçevesinde dün sabah Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman ile bir araya gelmişti.

Lübnan iç istihbarat biriminin de dün Türk pilotları kaçıranların kimliklerini ve bulundukları yeri tespit ettiği bildirilmişti.

Lübnan'da İstanbul-Beyrut seferini yapan THY uçağının personelini havalimanından otele götüren servis aracını durduran silahlı grup, Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca'yı kaçırmış, diğer mürettebatı serbest bırakmıştı. Eylemin sorumluluğunu "İmam Rıza'nın Ziyaretçileri" adlı bir grup üstlenmiş, grup adına yapılan açıklamada, Türk pilotların, Suriye'de rehin tutulan 9 Lübnanlı karşılığında serbest bırakılacakları belirtilmişti.

KAÇIRILAN PİLOTLARDA SON DURUM NE?

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazıklar olsun ~ 11 yıl önce
Bir ABD ile dost kalacaz diye bütün dünyayı kendimize düşman ettik.. Sınır ülkelerin hepsinden, heryerden bütün komşulardan Türk düşmanlığı fışkırıyor... Yazık değil mi bu meslektaşlarımıza, günah değil mi ailelerine.. En kısa zamanda sağlıklı sıhhatli ülkeye dönüp sevdiklerine kavuşurlar inşallah..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dursen ~ 11 yıl önce
daha durrr sen habomcunun ahını alırsın heaaaa al çıksın şimdi ahımızda gör daha bu bısı degıl..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000