11 Ağustos 2013, Pazar 10:21:08

KAÇIRILAN PİLOTLAR İÇİN SESSİZ PAZARLIK

Milliyet Gazetesi yazarlarından Aslı Aydıntaşbaş, Lübnan'da kaçırılan THY pilotları için yürütülen kurtarma çalışmalarını köşesine taşıdı. Peki, kaçırılan THY pilotları için neler yapılıyor? İşte Aydıntaşbaş'ın o yazısı....
  • aslında hiçbişey yapılmıyor, bizim gazımızı alıyorlar. backchannelmış...
  • herkes duyudğuna göre "back channel" değil artık. bazı mesleklerin yüksek maaş almasının sebebi bu risk faktörü. diğer yandan hükümetin dış politikasının sonucu gerçekleşen bir şey. madem özgür suriyeyi destekleyeceğiz, el altından gizli gizli destekleseydik ya böyle açık hedef olmazdık. hükümet kafasına göre başkasının savaşına taraf olup bütün vatandaşlarımızı gereksiz bir riske soktu. bir "islami ortadoğu terörü"müz eksikti, şimdi tam olduk.
  • Saçmalıklarla dolu dış politikanın zararları nerelere kadar uzanabiliyor; çok güzel bir örnek. Dış itibarımızın nasıl sıfırlandığını daha ne zaman anlayacağız acaba?
  • hiç kimse canını sıkmasın. suriye uçağımızı düşürmüştü hatırlarsınız sonuç? reyhanlıda ki katliam mı da unutmadığınıza eminim. sonuç? kuzey ırak a çöreklenen pkk 11 yılda ne oldu? sonuç? ermenistana yaranacağız diye yerlerde yuvarlanan azerbeycan bayrakları? çöplükten toplanan bir milletin onuru? ne içindi, hatırlarmısın? çuval olayı, sinagog saldırılarından falan bahsetmeyeceğim. türkiye nereye gittiği belli olmayan bir alamete binmiştir. umarım pilotlarımız sağ salim sevdiklerinize kavuşur.
  • Numara diye birsey yok, bir numara demeliydin
  • THY pilotlarının kaçırılması bizim için tam bir fiyasko ve itibar kaybıdır.Yaşadığımız bu olay da Türkiyenin acemi bir şekilde uygulamaya çalıştığı tamamen hata ve yanlışlara dolu dış politika stratejilerinden kaynaklanmıştır.Sıfır sorun sloganı sıfır komşu ve sıfır itibar a dönüşmüşmüştür.THY ve ülkemiz prestij kaybı yaşamaktadır.Kaçırılan pilotlarımızın başlarına birşey gelmeden kurtarılmalarını ve soruna acilen bir çözüm bulunmasını diliyorum....
  • Risk yönetiminin önceden doğru tespit edilip izlenmiş olması gerekirdi. Bu yapılmamış olduğuna göre, 10 numara bol gönülle dağıtılmamalı. Esas olan risk yönetimini krize dönüşmeden önleyecek uygulamalardan feragat etmemektir. Türkçe de bir söz vardır. LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ.
  • Beyrut mudurumuz her konuda on numara adam. Zaten Lubnan li ve anadili arapca, sulaleside yerlesik guclu bir aile. Insallah etkili ve faydali olur. Bu arada bu kadar kritik bir donemde keske ekiplerimize Beyrut ofisinde oldugu gibi koruma tahsis edilseydi diye de dusunmeden edemiyorum.Allah kaptanlarimizin yardimcisi olsun ve biran once ailelerine saglikli bir sekilde kavusmalarini nasip etsin.

Ankara, Beyrut’ta kaçırılan iki Türk pilotun serbest kalması için perde arkasında Suriye, İran ve Lübnanlı aşiretler nezdinde sessiz bir diplomasi başlattı. Stratejinin ilk ayağı, konuyu ‘gündemden düşürmek.’ Çünkü Dışişleri yetkililerine göre kaçırma vakalarında pazarlıklar, düşük profilli giderse daha hızlı sonuç veriyor. Son 11 yılda 158 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kurtarıldığını belirten yetkililer, THY pilotları için MİT ve Dışişleri’nin ‘back channel’ adı verilen perde arkası müzakereleri yürüttüğünü belirtti.

Beyrut’ta kaçırılan iki Türk pilotun akıbeti, MİT ve Dışişleri’nin son iki gündür resmi Lübnan hükümeti, ülkenin önde gelen aşiretleri, Lübnan’da nüfuz sahibi olan İran ve Suriyeli muhalifler üzerinden yürüttükleri resmi ve dolaylı müzakerelere göre şekillenecek.

İlk aşamada Lübnan hükümeti nezdinde bir dizi resmi girişimde bulunan Ankara, bu noktadan sonra görüşmelerin daha etkili olması için konunun ‘gündemden düşmesini’ istiyor.

Konuyla ilgili olarak Milliyet’e bilgi veren bir yetkili, son 11 yılda Afganistan ve Irak da dahil olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde kaçırılan 158 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının serbest kalmasını sağladıklarını belirterek, bu alanda diplomasi ve istihbarat camiasında bir birikim oluştuğunu söyledi. Aynı yetkili, kaçırılma durumlarında, konu ‘gündemden düştüğü’ zaman yürütülen sessiz pazarlıkların daha etkili olduğunun altını çizdi. Bu yüzden MİT ve Dışişleri, özellikle Lübnan’da Hizbullah ve güçlü aşiretler gibi çevreler ve Lübnanlı Şiiler üzerinde ağırlığı olan İran aracılığıyla ‘back channel’ adı verilen perde arkası görüşmelere ağırlık vermiş durumda.

Ancak Beyrut’taki kaçırılma olayını karmaşık hale getiren iki önemli faktör var. Birincisi, olayın Ortadoğu’da süregelen mezhep kavgasının bir yansıması olması. THY pilotları, daha önce Suriye’de kaçırılan ve Özgür Suriye Ordusu’nun elinde bulunduğu varsayılan 9 Lübnanlı Şii vatandaşın serbest kalması talebiyle kaçırılmış durumda.

Olay, hem Suriye, hem de Lübnan’daki Şii-Sünni çatışmasına doğrudan dokunmakla kalmıyor, kaçırılma bağlamında Türkiye’yi de ‘Sünniler üzerinde etkili bir güç’ olarak konuşlandırmış oluyor. Bu yüzden de Lübnan’daki Türk kurumları, elçilik, şirketler ve bireyler, zaten uzunca bir süredir taciz ve tehdit altında.

İkinci zorluk da kaçırılma olayının Suriye ayağında. Her ne kadar Ankara, Suriye krizinde ağırlıklı olarak Sünnilerden oluşan muhalif güçlerin yanında yer almış olsa da muhalifler üzerindeki gücü sınırlı. Özgür Suriye Ordusu yüzlerce otonom birlikten oluşuyor ve bu gruplar ne Türkiye’yi ne de ÖSO komuta kademesini dinliyor. Geçmişte Ankara’nın 9 Lübnanlı hacının bırakılması yolundaki çabaları da bu yüzden sonuçsuz kalmıştı. Ankara, dün itibariyle yeniden Suriyeli muhalifler üzerindeki etkisini kullanarak hacıların yerini tespit etmeye çalışıyor.

Ankara’da yapılan değerlendirme, olayın Türkiye’yi iç ve dış politikada zora sokmak amaçlı, planlı bir eylem olduğu yolunda. Kaçırma olayını üstlenen grubun daha önce adı sanı duyulmamış, adeta bu olay için yaratılmış bir grup olması da bu tezi güçlendiriyor.

KAÇIRILAN PİLOTLAR İÇİN SESSİZ PAZARLIK

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

tabi tabi ~ 11 yıl önce
aslında hiçbişey yapılmıyor, bizim gazımızı alıyorlar. backchannelmış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arthur ~ 11 yıl önce
herkes duyudğuna göre "back channel" değil artık. bazı mesleklerin yüksek maaş almasının sebebi bu risk faktörü. diğer yandan hükümetin dış politikasının sonucu gerçekleşen bir şey. madem özgür suriyeyi destekleyeceğiz, el altından gizli gizli destekleseydik ya böyle açık hedef olmazdık. hükümet kafasına göre başkasının savaşına taraf olup bütün vatandaşlarımızı gereksiz bir riske soktu. bir "islami ortadoğu terörü"müz eksikti, şimdi tam olduk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Saçmalıklarla dolu dış politikanın zararları nerelere kadar uzanabiliyor; çok güzel bir örnek. Dış itibarımızın nasıl sıfırlandığını daha ne zaman anlayacağız acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TYLER ~ 11 yıl önce
hiç kimse canını sıkmasın. suriye uçağımızı düşürmüştü hatırlarsınız sonuç? reyhanlıda ki katliam mı da unutmadığınıza eminim. sonuç? kuzey ırak a çöreklenen pkk 11 yılda ne oldu? sonuç? ermenistana yaranacağız diye yerlerde yuvarlanan azerbeycan bayrakları? çöplükten toplanan bir milletin onuru? ne içindi, hatırlarmısın? çuval olayı, sinagog saldırılarından falan bahsetmeyeceğim. türkiye nereye gittiği belli olmayan bir alamete binmiştir. umarım pilotlarımız sağ salim sevdiklerinize kavuşur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
On ~ 11 yıl önce
Numara diye birsey yok, bir numara demeliydin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FİYASKO ~ 11 yıl önce
THY pilotlarının kaçırılması bizim için tam bir fiyasko ve itibar kaybıdır.Yaşadığımız bu olay da Türkiyenin acemi bir şekilde uygulamaya çalıştığı tamamen hata ve yanlışlara dolu dış politika stratejilerinden kaynaklanmıştır.Sıfır sorun sloganı sıfır komşu ve sıfır itibar a dönüşmüşmüştür.THY ve ülkemiz prestij kaybı yaşamaktadır.Kaçırılan pilotlarımızın başlarına birşey gelmeden kurtarılmalarını ve soruna acilen bir çözüm bulunmasını diliyorum....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğruya doğru ~ 11 yıl önce
Risk yönetiminin önceden doğru tespit edilip izlenmiş olması gerekirdi. Bu yapılmamış olduğuna göre, 10 numara bol gönülle dağıtılmamalı. Esas olan risk yönetimini krize dönüşmeden önleyecek uygulamalardan feragat etmemektir. Türkçe de bir söz vardır. LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 11 yıl önce
Beyrut mudurumuz her konuda on numara adam. Zaten Lubnan li ve anadili arapca, sulaleside yerlesik guclu bir aile. Insallah etkili ve faydali olur. Bu arada bu kadar kritik bir donemde keske ekiplerimize Beyrut ofisinde oldugu gibi koruma tahsis edilseydi diye de dusunmeden edemiyorum.Allah kaptanlarimizin yardimcisi olsun ve biran once ailelerine saglikli bir sekilde kavusmalarini nasip etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000