22 Nisan 2013, Pazartesi 12:35:43

KAÇ BİN MEHMETÇİK ÜCRETSİZ UÇTU?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), ücretsiz olarak uçaklarla intikali sağlanan Mehmetçik hakkında bazı açıklamalarda bulundu.
  • hava ktm ile gidiş geliş yapılacaksa bunlar bölük komutanları tarafından planlanır ve onaylanması için tsk ya gönderilir. onaylandığı taktirde biletiniz tsk tarafından karşılanır. eğer başınızdaki görevini yapmazsa ulaşımdan siz sorumlusunuzdur.
  • arkadaslar askere ucak bileti ücretsiz degilmi
  • yenı sozlesme yapıldımı?
  • gecen hafta oglum sirnak dan geldi anadolu jet ile merdinden. biletine kendimiz aldik. dönüsü da diyarbakir den. yine kendimiz aldik. hep yalan dolan MSB ve TSK inden. hic inanmiyorum
  • O asker arkadaş asal'a veya askeri birliğine sorsaydi kesin yardımcı olurlardı. Asal'dan gelmedikçe havayollarının yapacağı birşey yok. 2. Mesele 180 kişinin taşındığı seferler nadiren oluyor. Genelde normal yolcularla beraber tarifeli seferlerde taşınıyor. 3. Mesele tarifeli seferlerde kapasite meselesi. Uçaklarda yer olduğu müddetçe askerlere koltuk ayrılıyor. Ama bunlar ticari seferler olduğu için 149 kapasiteli ucaktada 100 asker ucurulmaz, değil mi?
  • Geçen hafta bir tanıdığım asker , dağıtım yeri olarak; Diyarbakır'a gidecekti, bilet sordu, dedim sizin biletleriniz artık ücretsiz değil mi, sorayım dedi, kime sorduysa yok öyle birşey demiş, ona, 1 Mayıs günü için 132 TL2ye bilet aldık. Sonuç olarak soracağım şudur, bu parasız taşıma işi nedir, kimler faydalanır, yoksa reklam mıdır? Bilet ya da belge nerden nasıl temin edilir, bilen varsa aydınlatsın, lütfen.
  • ve koltuk kontenjanı var ise uçabiliyormuş askerler.her asker değil yani
  • Mehmetçiğimizin Uçak ile intikalleri ne yazıkki baştan savma yapılıyor.! Bu uçuşlar riskli uçuşlar .! Fakat ne yazıkki hiçbir önlem yok.!! 180 askeri bölgelerine ulaştıracak uçakların kalkış- inişi öncesinde pistte ne bir kontrol nede hüvenlik var ... Yaklaşma - kalkış hattı desen yine aynı şekilde.. Ama başbakan uçağı gelip- giderken maaşallah tüm çatılar - üst geçitler - minarelerden salkım salkım emniyet güçleri sarkıyor... Ama mehmetçik onu uçuran yöuş ekibi ile yine kelle koltuk. Bu uçuşlar tekrar belirtiyorum bu şekilde devam etmemeli her türlü provakasyona açık ve pistlerde hiçbir önlem yok..! Ve savunmasız.!

Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Hava Yolları arasında imzalanan protokole göre 29 Aralık 2012 ile 21 Nisan 2013 tarihleri arasında 63 bin 983 Mehmetçiğin uçakla ücretsiz olarak intikalinin sağlandığını bildirdi.

TSK'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, 63 bin 983 Mehmetçiğin Türk Hava Yolları ile intikal ettirildiği bildirildi. 

Açıklamada şu bilgiye yer verildi:

"Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü arasında 20 Aralık 2012 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde; 29 Aralık 2012-21 Nisan 2013 tarihleri arasında 63 bin 983 Mehmetçiğin uçakla ücretsiz olarak intikali sağlanmıştır."

TSK'nın internet sitesinde yer alan haberlerden bir tanesi de, Kıbrıs Barış Harekatı'nda başarı gösteren personelle ilgili. Açıklamada Kıbrıs Barış Harekatı esnasında gösterdikleri başarılar nedeniyle, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu kapsamında; 1975-1983 yılları arasında, 255 personele Türk Silahlı Kuvvetleri Başarı Madalyası, 307 personele Türk Silahlı Kuvvetleri Liyakat Madalyası, 71 personele Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası verildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, "Şehit olan 399 personelin ailelerine de Türk Silahlı Kuvvetleri Övünç Madalyası (gümüş) tevcih edilmiştir" denildi.

TSK'nın internet sitesinde yer alan haberlerden bir tanesi de, NATO usül ve esaslarına göre faaliyet gösteren ve Türkiye'nin de ev sahibi olarak destek verdiği 'Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığı'nca hazırlanan rapor. Genelkurmay Başkanlığı, hazırlanan raporun terör olayları hakkında kamuoyunu ve akademik çevreleri bilgilendirmek amacıyla aylık olarak yayımlandığını belirterek, "Anılan raporlarda, büyük çaplı eylemleri dışında Bölücü Terör Örgütü ve benzeri uluslararası terör örgütlerinin isimleri açık olarak ifade edilmemektedir" dedi.

KAÇ BİN MEHMETÇİK ÜCRETSİZ UÇTU?

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Giray Bulut ~ 10 yıl önce
hava ktm ile gidiş geliş yapılacaksa bunlar bölük komutanları tarafından planlanır ve onaylanması için tsk ya gönderilir. onaylandığı taktirde biletiniz tsk tarafından karşılanır. eğer başınızdaki görevini yapmazsa ulaşımdan siz sorumlusunuzdur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
onur ~ 10 yıl önce
arkadaslar askere ucak bileti ücretsiz degilmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saıt ~ 11 yıl önce
yenı sozlesme yapıldımı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hep yalan ~ 11 yıl önce
gecen hafta oglum sirnak dan geldi anadolu jet ile merdinden. biletine kendimiz aldik. dönüsü da diyarbakir den. yine kendimiz aldik. hep yalan dolan MSB ve TSK inden. hic inanmiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi canım ~ 11 yıl önce
Ben sürekli asker taşıyorum Van'a , Erzurum'a , Batman'a , Muş'a ... Siz sadece oğlunuza bilet aldınız diye bu operasyon için "hep yalan" diyemezsiniz , derseniz sizden şüphe etmek zorunda kalırız . Ya siz yalan söylüyorsanız ne olacak ! Kendi yaptığım operasyona mı inanayım yoksa sizin ithamlarınıza mı ?
EZS 06 ~ 11 yıl önce
O asker arkadaş asal'a veya askeri birliğine sorsaydi kesin yardımcı olurlardı. Asal'dan gelmedikçe havayollarının yapacağı birşey yok. 2. Mesele 180 kişinin taşındığı seferler nadiren oluyor. Genelde normal yolcularla beraber tarifeli seferlerde taşınıyor. 3. Mesele tarifeli seferlerde kapasite meselesi. Uçaklarda yer olduğu müddetçe askerlere koltuk ayrılıyor. Ama bunlar ticari seferler olduğu için 149 kapasiteli ucaktada 100 asker ucurulmaz, değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçek mi? ~ 11 yıl önce
Geçen hafta bir tanıdığım asker , dağıtım yeri olarak; Diyarbakır'a gidecekti, bilet sordu, dedim sizin biletleriniz artık ücretsiz değil mi, sorayım dedi, kime sorduysa yok öyle birşey demiş, ona, 1 Mayıs günü için 132 TL2ye bilet aldık. Sonuç olarak soracağım şudur, bu parasız taşıma işi nedir, kimler faydalanır, yoksa reklam mıdır? Bilet ya da belge nerden nasıl temin edilir, bilen varsa aydınlatsın, lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 11 yıl önce
ve koltuk kontenjanı var ise uçabiliyormuş askerler.her asker değil yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk ~ 11 yıl önce
Mehmetçiğimizin Uçak ile intikalleri ne yazıkki baştan savma yapılıyor.! Bu uçuşlar riskli uçuşlar .! Fakat ne yazıkki hiçbir önlem yok.!! 180 askeri bölgelerine ulaştıracak uçakların kalkış- inişi öncesinde pistte ne bir kontrol nede hüvenlik var ... Yaklaşma - kalkış hattı desen yine aynı şekilde.. Ama başbakan uçağı gelip- giderken maaşallah tüm çatılar - üst geçitler - minarelerden salkım salkım emniyet güçleri sarkıyor... Ama mehmetçik onu uçuran yöuş ekibi ile yine kelle koltuk. Bu uçuşlar tekrar belirtiyorum bu şekilde devam etmemeli her türlü provakasyona açık ve pistlerde hiçbir önlem yok..! Ve savunmasız.!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000