30 Mayıs 2018, Çarşamba 12:40:17

'Kabin memurluğu kadın mesleği değil'

THY uçaklarında yolcuların rahat bir seyahat geçirmesi için çaba sarf eden kabin memurlarından Gülnihal Pire, kendisi gibi kabin memuru olan eşiyle mesleğin zorluklarının üstesinden geliyor.
  • Degil tabi. kadinin yeri evde cocuklarin yaninda. Yemek yapar evi temizler utu yapar fln. Kadin calismamali onlar icin zor. Calismak erkekler icin ailesine bakmak icin.
  • 3 kurus maaşa masa başı bir işim olacağına uçakta garson olup sizin kazandığınız 5 katını kazanırım daha iyi ..
  • Kabin memuruyla evlenilir mi ya aklinizi mi kacirdiniz, zaten bu yuzden kabin memurlari amirleri hatta purser’lari hala bekar kimse evlenmiyor onlarla. Botokslari da cok kotu gozukuyor.
  • Su asagidaki yorumlari okuyunca bile kokpt personelinin ne kadar zekice ve eglenceli ignelemeler yaptigini, kabincilerin ise cngene gibi tartisma yuruttuklerini ve sifir kalite espri yaptiklarini goruyorum tarafaiz olarak. Zeka gerekli
  • 2 gönül 1 olunca samanlık seyran olur.
  • Kabine erkeği kokpite kadını soktukları gün bu iş bitti demiştim.
  • O zaman neden Atlas Jet’in hepsi kadin kabin memuru?
  • Alti ustu garsonsunuz garson. Bizim gibi koca tayyare ucurmuyorsunuz. O degilde hala havasene gecmeyen varmis aranizda yakalamim ezerim
  • Havayolu şirketleri km’ler sayesinde ayakta. 50km işi bıraksa en az 10 uçak ground olur. Sabrımızı denemeyin!!!
  • Ne kadar doyumsuz insanlarsınız bay ve bayanlar olarak konuştuğunuz muhabbetler karı erkek bilmem ne birde sizin gibi insanlar o mevkilere geliyor şu meslektende tiskindirdiniz olacak eşlerinize ve eşlerinize acıyorum yani.

THY uçaklarında yolcuların rahat bir seyahat geçirmesi için çaba sarf eden kabin memurlarından Gülnihal Pire, kendisi gibi kabin memuru olan eşiyle mesleğin zorluklarının üstesinden geliyor.

Uçaklarda yolcuların rahat bir seyahat geçirmesi için çaba sarf eden Türk Hava Yolları kabin memurları arasında yer alan Gülnihal Pire, mesleğin bazı zorluklarını kendisi gibi kabin memuru olan eşiyle aşıyor.

THY'nin 16 Nisan'da Antalya-İstanbul seferini yapan uçağında, annesinin emzirdiği sırada nefes almakta zorlanan bebeğe müdahale etmesiyle tanınan kabin memurunun en büyük yardımcısı 8 aylık eşi Özgür Pire.

Kurallar gereği aynı uçakta görev alamayan, buna rağmen haftalık izinlerini aynı gün kullanabilen Pire çifti, deneyimlerini birbirine aktarıyor. Gittikleri ülkeler ve sefer koşullarıyla ilgili tecrübelerini paylaşan çift, bununla da yetinmiyor. Kabin memuru çift, göreve çıkmadan önce evde kahvaltı hazırlamadan valiz düzenlemeye, üniforma ve gömleklerin ütülenmesinden kıyafetlerin mesleki uygunluğunun kontrol edilmesine kadar birçok konuda birbirlerine yardımda bulunarak, zorlu meslekte örnek oluyor.

"Kurallar gereği aynı uçakta görev alamıyoruz"

THY kabin memuru Gülnihal Pire, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazi Üniversitesi'nde Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Öğretmenliği Bölümünden mezun olduktan sonra 8 yıldır THY'de görev aldığını söyledi.

Sekiz aylık eşi Özgür Pire ile 4 yıl önce Pekin uçuşunda tanıştıklarını ifade eden Pire, uçuşun ardından görüşmeye başladıkları ve bir süre sonra evlendiklerini anlattı.

Eşiyle aynı mesleği yapmaktan dolayı memnun olduğunu dile getiren Pire, "Aslında bu bizim için kolaylık oluyor. Birbirimizin işte ne kadar zorlandığını veya yorulduğunu uçuşlardan geldiğinde hemen anlayabiliyoruz. Yeri geldiğinde annemiz bile uçuştan geldiğimizde 'Hiç mi uyumadın?' diyebiliyor fakat eşiniz şirket içerisinde olduğu için durumunuzu biliyor. Yorgunluk düzeyini ya da uçuş için nasıl bir hazırlıktan geçildiğini biliyor. Onun uçuşu olmadığı zaman bana valizimi hazırlamamda yardımcı oluyor, hatta eşim bazen gömleğimi de ütülüyor. Bana seferlerle ilgili telkinlerde bulunuyor." diye konuştu.

"O anları asla unutamam"

THY'nin 16 Nisan'da Antalya-İstanbul seferini yapan uçakta, annesinin emzirdiği sırada nefes almakta zorlanan 7 aylık bebeğe müdahale ettiği anları hayatı boyunca asla unutamayacağını kaydeden Pire, şöyle devam etti:

"O gün, benim için çok güzel bir gündü. Çünkü annesinin 'Bebeğim nefes alamıyor. Uçakta doktor var mı?' diyerek bebeğini bana doğru uzatması ve benim onu alıp hemen ilk yardım müdahalesinde bulunmam, ardından bu müdahalenin başarılı bir şekilde sonuçlanması çok özeldi. Kendim de duygusal olarak çok etkilendim ve heyecanlandım. Annesinin ilk bebeğiydi. Yalnız seyahat ediyordu. Onun heyecanı ve endişesine ortak olduk. Ekip arkadaşlarım da bana çok destek oldu."

Bebeği eline aldığında yaptıkları ilk yardım çalışmalarının gözünün önüne geldiğini anlatan Pire, "Sefer sırasında bir bebeğe müdahale ilk defa başıma geldi. Yetişkinlere ilk yardım müdahalesini çok fazla yapıyoruz. Bayılan yolcularımız oluyor, kalp krizi vakası veya şeker hastaları olabiliyor. Uzun uçuşun verdiği yorgunluk ve ateşle birlikte yolcularımız değişik reaksiyonlar gösterebiliyor. İlaçları bazen yanında olmuyor. O yüzden ilk yardım eğitimine çok önem veriliyor. Çok zorlu geçiyor. Sınavlarımız da öyle basit değil." ifadelerini kullandı.

"Kabin memurluğu kadınlara özel bir meslek değil"

"Kabin memurluğu kadınlara özel bir meslektir" anlayışının yıllar içinde değiştiğine işaret eden Pire, çalışma ortamında bir erkek kabin memurunun olmasının çok önemli olduğunu belirtti.

Zorlu işlerde erkeklerden yardım istediklerini dile getiren Pire, "Bir yolcuyla iyi bir iletişim kuramıyorsak hemen erkek kabin memuru arkadaşımızı rica ediyoruz. Farklı bir yüzü görmesi de yolcular açısından iyi oluyor." dedi.

'Kabin memurluğu kadın mesleği değil'

Yorumlar Tüm Yorumlar (147)

737 ~ 6 yıl önce
Degil tabi. kadinin yeri evde cocuklarin yaninda. Yemek yapar evi temizler utu yapar fln. Kadin calismamali onlar icin zor. Calismak erkekler icin ailesine bakmak icin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal olsun kardeşim ~ 4 yıl önce
Hakkı yazdığın için. Allah cennetine alsın seni.
Garson diyenlere sesleniyorum ~ 6 yıl önce
3 kurus maaşa masa başı bir işim olacağına uçakta garson olup sizin kazandığınız 5 katını kazanırım daha iyi ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lumberg ~ 6 yıl önce
Kabin memuruyla evlenilir mi ya aklinizi mi kacirdiniz, zaten bu yuzden kabin memurlari amirleri hatta purser’lari hala bekar kimse evlenmiyor onlarla. Botokslari da cok kotu gozukuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarafsiz ~ 6 yıl önce
Su asagidaki yorumlari okuyunca bile kokpt personelinin ne kadar zekice ve eglenceli ignelemeler yaptigini, kabincilerin ise cngene gibi tartisma yuruttuklerini ve sifir kalite espri yaptiklarini goruyorum tarafaiz olarak. Zeka gerekli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pire Limanı ~ 6 yıl önce
2 gönül 1 olunca samanlık seyran olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu iş biteli çok oldu ~ 6 yıl önce
Kabine erkeği kokpite kadını soktukları gün bu iş bitti demiştim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şu anda ~ 6 yıl önce
Canavar gibi yürüyor, hem kabin,hem kokpit hemde evlilikler, boşuna demişsin....
O zaman ~ 6 yıl önce
O zaman neden Atlas Jet’in hepsi kadin kabin memuru?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bak hele ~ 6 yıl önce
Alti ustu garsonsunuz garson. Bizim gibi koca tayyare ucurmuyorsunuz. O degilde hala havasene gecmeyen varmis aranizda yakalamim ezerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kimsin sen ya ~ 6 yıl önce
Sen ne terbiyesiz bi adamsın ya sen de alt tarafı şoförsün o zaman. Bu mu yani zihniyetin. Bu ekip anlayışın. Sana orda bişey olsa müdahale edecek olan biziz. Her türlü konforunu sağlayan saygıda kusur etmeyen biziz. Bak bi de havasen diye tehdit ediyo. Asıl ben senin kim olduğunu öğrenmiyim ben ezerim. Bu tehditlerini yanına bırakmam terbiyesiz.
psiko ~ 6 yıl önce
Senden hiç birşey olmaz hemde HİÇ......
Trol avcisi ~ 6 yıl önce
Su trollere lutfen kanmayin artik :)
hadi ordan ~ 6 yıl önce
Trolcuk!
K/M ~ 6 yıl önce
Havayolu şirketleri km’ler sayesinde ayakta. 50km işi bıraksa en az 10 uçak ground olur. Sabrımızı denemeyin!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yiyosa ~ 6 yıl önce
Biraksana.tutan mi var.atilinca migrosda kasiyer olursun
Defol ~ 6 yıl önce
Defol git sanki bi halt yapiyon çeneni kes kahvemi getir
isimsiz ~ 6 yıl önce
Ne kadar doyumsuz insanlarsınız bay ve bayanlar olarak konuştuğunuz muhabbetler karı erkek bilmem ne birde sizin gibi insanlar o mevkilere geliyor şu meslektende tiskindirdiniz olacak eşlerinize ve eşlerinize acıyorum yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanatkar ~ 6 yıl önce
Kabinci es dusman basina. Kim bilir ne haltlar yenmistir gecmiste. Malum halkimizin cebine az biraz para ve rahatlik gecince Allah’ini sasiriyorlar

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000