05 Ekim 2018, Cuma 10:44:56

Kabin emniyet çalıştayı gerçekleştirildi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM) ve Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü(ICAO) işbirliği kapsamında “Kaza ve Olaylarda Kabin Emniyet Unsurlarının İncelenmesi’’ konulu ‘’ICAO Kabin Emniyet Çalıştayı’’, 4-5 Ekim tarihlerinde 35’i yabancı olmak üzere toplam 80 uzman katılımcı ile Türk Hava Yolları ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirildi.
  • Hemen ilgileniyoruz. Konuyla ilgili çalışmalar başladı hatta seni üzmemek için 3500 de çok dedik ve 2500 + ssk nasıl?
  • Böyle bir organizasyona TASSA’nın çağrılmaması hoş durmamış.
  • İnsanlara korku ve endişeden başka ne liderlik örneğin var?
  • Kazalar kabin ekiplerinin transit check, dailylerde buldukları kritik arızalar ve bu arızaları gidermeleri sayesinde önlenmiştir. uçağın bakımlarını düzgün ve hatasız yapmaları bir çok kazanın önüne geçmiştir. Ayrıca bunu yaparken en doğru kararı vererek şirketlerini en az zarara sokucak şekide operasyonu aksatmadan ancak güvenlik öncelikli olucak şekilde kendilerinden fedakarlık ederek gecelerini gündüzlerine katarak soğuk sıcak demeden çalışmuşlardır.Tebrikler
  • Kabin memuru maaslari 2999 tl’ye dusurulmeli, cok fazla maas aliyorlar sektorun uzerinde. Atlas pgs onur 3000 tl veriyor km’ye, amire 3500 tl.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ve Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü(ICAO) işbirliği kapsamında “Kaza ve Olaylarda Kabin Emniyet Unsurlarının İncelenmesi’’ konulu ‘’ICAO Kabin Emniyet Çalıştayı’’, 4-5 Ekim tarihlerinde 35’i yabancı olmak üzere toplam 80 uzman katılımcı ile Türk Hava Yolları ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Çalıştay sırasında kaza ve olayların kabin emniyeti yönünden incelenmesine ilişkin personel yetkinlikleri, mülakat teknikleri, kaza ve olay inceleme sonuçlarının analiz edilmesi ve raporlanması gibi birçok konu ele alındı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Bilal Ekşi; ‘’2017 yılı kaza kırım oranı açısından havacılık sektörü tarihindeki en emniyetli yılı oldu. Bu başarının elde edilmesinde, kabin ekiplerinin sergilediği proaktif yaklaşımların yanı sıra ICAO ve ilgili sivil havacılık otoriteleri bünyesinde kabin emniyet uzmanlarının yaptığı çalışmaların büyük katkısı olmuştur. Bu çalıştayın,  kaza ve olayların etkin şekilde incelenmesi ile kabin operasyonu ve mevzuatları noktasında proaktif bir yaklaşım geliştirilmesi ve kabin operasyonlarının daha emniyetli seviyeye getirilmesi hususnda azami katkı sağlayacağına inanıyorum. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüz(SHGM) ve Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü(ICAO)’ne işbirlikleri için teşekkür ediyorum’’ dedi.

Ardından söz alan Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar YALÇIN ise; ‘’Başta böylesi önemli bir çalıştaya ev sahipliği yapan bayrak taşıyıcımız Türk Hava Yolları’na teşekkür etmek istiyorum. SHGM’nin ICAO ile işbirliği içerisinde yaptığı çalışmalar ülkemiz sivil havacılığına ciddi kazanımlar sağlamaktadır. Kabin operasyonlarına ilişkin mevzuatların uluslararası mevzuatlar ile eşgüdüm içerisinde sektör tarafından uygulanmasını sağlamak ve kabin operasyonlarının daha emniyetli seviyeye getirmek amacı ile tüm sektör temsilcilerinden oluşan Kabin Emniyet Grubu’nun yaptığı çalışmalar, ülkemiz ve dünya sivil havacılığı için çok kıymetli. Bu nedenle bu çalıştayın sivil havacılığın hızla geliştiği ülkemizde gerçekleşmesinden büyük memnuniyet duyuyorum’’ dedi. Çalıştay öncesinde ICAO temsilcisine ve Türk Hava Yolları’na birer teşekkür belgesi takdim eden Yalçın, katılan uzmanlara faydalı ve başarılı bir çalıştay dileklerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.







Kabin emniyet çalıştayı gerçekleştirildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Tamam Sitkicığım ~ 5 yıl önce
Hemen ilgileniyoruz. Konuyla ilgili çalışmalar başladı hatta seni üzmemek için 3500 de çok dedik ve 2500 + ssk nasıl?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçan Laz ~ 5 yıl önce
Böyle bir organizasyona TASSA’nın çağrılmaması hoş durmamış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ah Bilal Ah ~ 5 yıl önce
İnsanlara korku ve endişeden başka ne liderlik örneğin var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal olsun ~ 5 yıl önce
Kazalar kabin ekiplerinin transit check, dailylerde buldukları kritik arızalar ve bu arızaları gidermeleri sayesinde önlenmiştir. uçağın bakımlarını düzgün ve hatasız yapmaları bir çok kazanın önüne geçmiştir. Ayrıca bunu yaparken en doğru kararı vererek şirketlerini en az zarara sokucak şekide operasyonu aksatmadan ancak güvenlik öncelikli olucak şekilde kendilerinden fedakarlık ederek gecelerini gündüzlerine katarak soğuk sıcak demeden çalışmuşlardır.Tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sitki ~ 5 yıl önce
Kabin memuru maaslari 2999 tl’ye dusurulmeli, cok fazla maas aliyorlar sektorun uzerinde. Atlas pgs onur 3000 tl veriyor km’ye, amire 3500 tl.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acil ~ 5 yıl önce
konum at
Jack7 ~ 5 yıl önce
Cok ayıp
Sitki siyrilma ~ 5 yıl önce
Tamam sitki kardes,hemen indiriyoruz

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000