03 Mart 2010, Çarşamba 13:22:16

Japon Yılı sponsoru THY (FOTO)

Japonya’nın geleneksel Hına minyatür figürleri, Türk Hava Yolları ile İpek Yolu’nu kat ederek İstanbul’a geldi.
  • Kendiliğinden gitmemiştir. THY\'den başka yetkili ortada görünmediğine göre kurumu temsilen orada bulunduğu anlaşılıyor.
  • Sayın Akif Bey sen sen ol iyi yada kötü haber olma.... Daha toysun... Airport Haber de yorumcular adamı parçalarlar :)
  • Sevgili Arif Konar Görmeyeli saçlar önden gitmeye başlamış.... Stres yapma dünya işleri bunlar gelir geçer. :=)

Türk Hava Yolları’nın 3 Mart 2010 tarihinden itibaren 3 hafta boyunca, İstanbul Atatürk Havalimanı Gümrüklü Salon’da Japon Geleneksel ‘HINA Minyatür Figürleri’ sergisi yolcuların beğenisine sunuldu.

Serginin açılışını Türk Hava Yolları Üretim Planlama Başkanı Akif Konar ve Japonya Başkonsolos’u Hayashi Katsuyashi tarafından yapıldı.

İçinde bulunduğumuz bu yıl ‘Türkiye’de Japon Yılı’ olarak kutlanmaya başlandı. Etkinlikler çerçevesinde, Japon kültür ve sanatı vatandaşların beğenisine sunuluyor. Bu etkinlikler amacıyla 4 Ocak 2010 tarihinde Japonya Dışişleri Bakanı Okada Kutsuya Ankara’yı ziyaret etmiş ve Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmelerde bulunmuştu.

Toplantı’da Türk Hava Yolları, Japon Yılı’nın resmi sponsor’u olup birçok etkinliğine destek olduğunu belirtirken, Minyatürleri Japonya’dan Yoshihama Ningyo isimli firma Türkiye’ye getirdi. 7 katlı 2 metre boyunda bir stand üzerinde bulunan minyatürler Atatürk Havalimanı Dışhatlar Gümrüklü Alanda 3 hafta boyunca sergilenmeye devam edilecek.

Etkinliğin Atatürk Havaalanı Dışhatlar Gümrüklü Salon’da her sene yapılması planlanıyor.

“Hina Matsuri”

“Kız Çocukları Festivali” Japonya’da kutlanan en benzersiz ve popüler geleneksel festival olup, genç kızların doğumlarını ve sağlıklı bir şekilde büyümelerini kutlamak amacıyla 1000 yıldır düzenlenmekte. Bu festivali kutlamak için, kız çocuğu olan evlerde birkaç hafta boyunca minyatürler sergiler. Minyatür figürler, Kral ve Kraliçe, yardımcıları, hizmetkârları ve çalgıcılardan oluşmaktadır. Kız çocuğu olan aileler, sergiledikleri minyatür figürlerini göstermek için akraba ve tanıdıklarını davet edip, geleneksel Japon yemekleri yiyerek bu festivali kutluyorlar.

Minyatür Sergisi

Minyatür Sergisi

Minyatür Sergisi

Minyatür Sergisi

Minyatür Sergisi

Minyatür Sergisi

Japon Yılı sponsoru THY (FOTO)

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Kendiliğinden gitmemiştir. THY\'den başka yetkili ortada görünmediğine göre kurumu temsilen orada bulunduğu anlaşılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın Akif Bey sen sen ol iyi yada kötü haber olma.... Daha toysun... Airport Haber de yorumcular adamı parçalarlar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sevgili Arif Konar Görmeyeli saçlar önden gitmeye başlamış.... Stres yapma dünya işleri bunlar gelir geçer. :=)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000