01 Temmuz 2010, Perşembe 08:26:29

İzmir'in lideri SunExpress oldu

İzmir'den yurtiçinde 13, yurtdışında ise 14 noktaya uçan SunExpress, her iki pazarda da lider konuma geldi. Genel Müdür Yardımcısı Say, “Yatırımlar sürecek” dedi.
  • Lider ama çalışanlarını işten çıkarıyor diye duyduk.
  • eee nerde izair veya pgs. hani izmirde bu ortaklık liderdi.
  • yorumlara bakınca şunu bir kez daha gördüm '' bükemeyeceğin bileği öpeceksin '' bizse ne bilek büküyoruz ne de bilek öpüyoruz boş boş yorum yapıyoruz... sun esxpress e İzmir e katkılarından dolayı teşekkürler başarılarının daha da artmasını temenni ederim.. darısı yıllarca İzmir e gereken değeri vermeyen diğer hava yollarının başına...
  • MİSAFIR 12:51 BO YORUMUNUZDAN SONRA SİZİN BİE ACENTADA ÇAYCI BİLE OLAMAYACAĞINIZ KESİNLİK KAZANMIŞTIR. ÇÜNKÜ ACENTALAR SİSTEMDE GÖRDÜKLERİ YERDEN FAZLASINI SATAMAZ VE UÇAĞA FAZLA YOLCU VEREMEZ AYRICA ACENTALAR 3-5 BAKMADAN DA İNSANLARA YARDIMCI OLUR ACENTACI OLMASA ÇOĞU YOLCU MAHVOLUR. SİZİN BİLGİNİZ YOK. 3- BAKMADANDA YARDIMCI OLUNUR. SAYGILAR LÜTFEN BİRAZ DAHA SAYGI
  • 1- Ankara'ya uçmaz çünkü TK ile uçuş anlaşması var. TK'nın direk izmirden yaptığı hatlarda SunEx Uçmaz.. 2-Seyahat acenteleri para kazanmak için overbooklara neden olursa ve SunEx çalışanı acentacının 3-5 kuruşu yüzünden yolcuyla tartışıp,yolcu mağdur olursa, acentacı bundan birşey beklemesin önce kendini düzeltsin... 3- Hala LH olsun Almanya iç hat olsun bir saçmalıktır gidiyor. Unuttunuz galiba ana merkez antalya, uçak tescili TC-S.. ve resmi olarak Güneş Ekspress Havacılık A.Ş. olarak geçiyor. sanırım biraz açıklama olmuştur yazılanlara...
  • sunexpress İzmir başarısını biraz da Lufthansa Cargo İzmir e borçlu nedenmi? çünkü uçaklarını dolduruyorlar ama bu arada kimlerin cebine neler giriyor tabii orasıda ayrı bir konu:-))
  • Sunexpress gazetecilerden önce kendisini bu hale getiren Seyahat Acentaları ile arasını düzeltmeli,onlarla toplantı yapmalı,onların sorunlarını dinlemelidir.
  • sunexpress ankaraya giremez,orada anadolujet var...ama yakında anadolu jet sunexpress e verilerecek...alın size dedikodu;)
  • Sunexpressi kutluyorum. Sunexpressin bu başarısını Ankara'dada görmek istiyoruz.

Türk Hava Yolları (THY) ile Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, İzmir merkezli direkt iç hat ve dış hat seferlerinde pazar lideri oldu.

Yeni Asır Gazetesi'nin haberine göre; SunExpress Ocak ve Mayıs döneminde dış hat seferlerinde yüzde 43 pay ile birinci olurken, iç hat seferlerinde ise yüzde 29 pazar payı ile ilk kez THY'yi de geçerek liderlik koltuğuna oturdu. İzmirli gazetecilerle bir araya gelen SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, bu yılın Ocak- Mayıs döneminde hem iç hatlarda hem de dış hatlarda pazar birincisi olduklarını açıkladı.

UÇAK SAYISI 6'YA ÇIKTI

THY'nin iç hatlardaki payının yüzde 28 olduğunu aktaran ve ilk kez bu dönemde THY'yi geçtiklerini vurgulayan Say, 4 yılını geride bıraktıkları İzmir pazarından çok memnun olduklarını ifade etti. Başlangıçtan bugüne İzmir'e sundukları iç ve dış hat uçuş ağını sürekli genişlettiklerini dile getiren Say, toplam yolcu sayısında pazar lideri olduklarının altını çizdi. 5 olan uçak sayısını Mayıs ayında 6'ya çıkardıklarını hatırlatan Say, "İzmir'den yurt içine 13, yurtdışına ise 14 noktaya uçuyoruz. İzmir dış hatlarda da pazar lideriyiz. Dış hatlarda pazar payımız yüzde 43. SunExpress'e en yakın firmanın pazar payı ise yüzde 25. İzmir'in dış hat pazarı bu yılın ilk 5 ayında yüzde 21 oranında büyüdü. SunExpress'in bu hattakiki büyümesi ise çok hızlı oldu. Bu hatta yüzde 15 büyüyerek, 229 bin 716 yolcu taşıdık. Geçen yılın tamamında ise yüzde 9 büyümüştük" dedi.

İzmir merkezli havayolu seferlerinin turizme de büyük katkısının olduğunu kaydeden Say, Ocak-Mayıs döneminde İzmir'e gelen turistlerin yüzde 66'sının havayolu ile ulaşımı tercih ettiğine dikkat çekti. İzmir turizminde en büyük pazarın Almanya olduğuna işaret eden Hacı Say, "Bu gerçeği dikkate alarak Almanya'da 9 ayrı şehre seferler yapıyoruz. Bazı şehirlere haftanın her günü seferlerimiz var. Almanya'nın dışında Hollanda, İsviçre, Avusturya, İsveç ve Norveç ile İzmir arasında hava bağlantısı kurduk" diye konuştu.

Atina açıklaması

Büyüme planlarında İzmir'e öncelik vermeyi sürdüreceklerini açıklayan Say, İzmir-Atina uçuşlarını ise yeterli talebe ulaşamadıkları için 9 Temmuz 2010 tarihinden itibaren durdurma kararı aldıklarını anımsattı.

Yunanistan turizminin İzmir'e çok benzediğini ifade eden Say, şöyle konuştu: "Tatil için çoğunlukla adalar tercih ediliyor. Bu ülkeden yurtdışı çıkışları fazla olmadığı için talep yetersiz kaldı. Yüksek turizm sezonunun başladığı bu dönemde, İzmir'deki koltuk kapasitesini daha yoğun hatlara yönlendirme kararı aldık. İzmir-Atina uçuşlarını da bu çerçevede kaldırdık."

İzmir'in lideri SunExpress oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
Lider ama çalışanlarını işten çıkarıyor diye duyduk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
eee nerde izair veya pgs. hani izmirde bu ortaklık liderdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yorumlara bakınca şunu bir kez daha gördüm '' bükemeyeceğin bileği öpeceksin '' bizse ne bilek büküyoruz ne de bilek öpüyoruz boş boş yorum yapıyoruz... sun esxpress e İzmir e katkılarından dolayı teşekkürler başarılarının daha da artmasını temenni ederim.. darısı yıllarca İzmir e gereken değeri vermeyen diğer hava yollarının başına...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
MİSAFIR 12:51 BO YORUMUNUZDAN SONRA SİZİN BİE ACENTADA ÇAYCI BİLE OLAMAYACAĞINIZ KESİNLİK KAZANMIŞTIR. ÇÜNKÜ ACENTALAR SİSTEMDE GÖRDÜKLERİ YERDEN FAZLASINI SATAMAZ VE UÇAĞA FAZLA YOLCU VEREMEZ AYRICA ACENTALAR 3-5 BAKMADAN DA İNSANLARA YARDIMCI OLUR ACENTACI OLMASA ÇOĞU YOLCU MAHVOLUR. SİZİN BİLGİNİZ YOK. 3- BAKMADANDA YARDIMCI OLUNUR. SAYGILAR LÜTFEN BİRAZ DAHA SAYGI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1- Ankara'ya uçmaz çünkü TK ile uçuş anlaşması var. TK'nın direk izmirden yaptığı hatlarda SunEx Uçmaz.. 2-Seyahat acenteleri para kazanmak için overbooklara neden olursa ve SunEx çalışanı acentacının 3-5 kuruşu yüzünden yolcuyla tartışıp,yolcu mağdur olursa, acentacı bundan birşey beklemesin önce kendini düzeltsin... 3- Hala LH olsun Almanya iç hat olsun bir saçmalıktır gidiyor. Unuttunuz galiba ana merkez antalya, uçak tescili TC-S.. ve resmi olarak Güneş Ekspress Havacılık A.Ş. olarak geçiyor. sanırım biraz açıklama olmuştur yazılanlara...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sunexpress İzmir başarısını biraz da Lufthansa Cargo İzmir e borçlu nedenmi? çünkü uçaklarını dolduruyorlar ama bu arada kimlerin cebine neler giriyor tabii orasıda ayrı bir konu:-))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sunexpress gazetecilerden önce kendisini bu hale getiren Seyahat Acentaları ile arasını düzeltmeli,onlarla toplantı yapmalı,onların sorunlarını dinlemelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sunexpress ankaraya giremez,orada anadolujet var...ama yakında anadolu jet sunexpress e verilerecek...alın size dedikodu;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sunexpressi kutluyorum. Sunexpressin bu başarısını Ankara'dada görmek istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000