08 Şubat 2009, Pazar 09:53:38

"İzmir'i THY'den mahrum bıraktınız"

CHP İzmir Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Ali Susam, Devlet Bakanı ve Avrupa Birliği Başmüzakerecisi Egemen Bağış’ın “Diyarbakır’dan bile az tanınıyorsunuz sözlerine tepki gösterdi.
  • anlayana van minut anlamayana one minut
  • Izmi halki AKP ye ve bundan oncede diger iktidar partilerine oy vermedigi icin hep cezalandirildi. Ama Izmir halki ulke cikarlarini kendi cikarlarindan ustun tutar ve oyunu bu yonde kullanir. Otobusle seyahat ederler yinede AKP ye oy vermezler. Izmir halkini bir kez daha kutluyorum.
  • izmirli düşünüyor ve gereğini yapacak sende yazdığınla kalacaksın.
  • tayyipten öncede ne yazık ki İzmir'de bir film yoktu şimdi de yok.Bilirim direkt uçuş olmadığı için insanlar istanbul'a gelirdi adanaya uçmak için.bence izmirli bir düşünsün neden o şehrin hep 3. planda neden tutulduğunu?Bunun imamiyetle,hakkaniyetle ilgisi olmadığını anlamalı.
  • Neden sunexpress Almanya'da yurtiçi uçamıyor? Bu nasıl Türk-Alman ortaklığı? İzair , Pegasus'a yazık değil mi? Milliyetçi bir insan bunları düşünür..
  • Allah Allah benim kafam karıştı.İzmir'den Avrupa'nın birçok noktasına direkt uçan bir firma vardı. Sunexpress değilmiydi bu firma? Ee evet!Adamlar Köln,Frankfurt, Zürih,Viyana, Hannover hatta Oslo'ya bile uçmuyorlarmı? O zaman bunca yorum bunca tartışma niye? İZair bu yarışın dışında kalmış,kuruluş amacının tamamen dışına sapmış ama Sabancı sayesinde şu an taş gibi olmuş bir firmadır o kadar.
  • Bak dostum..Ali Sabancı ve PEGASUS olmasaydı senin o İzair in zaten çooktaaaannn batmıştı.. Bir sürü işadamı toplanmış, ıvır zıvır 3-5 ellerinde ayırdıkları ne varsa bir bütçe yapmışlar havayolu kurmak için, sonra paraları yetmemiş ve bu yeni kuruluşta bir masabaşı yönetim görevi kovalayan dernek üyesi 3-5 de pilot bulmuşlar veeeee böylelikle Pilotlar derneğinin tüm üyelerinin karşı çıkmasına rağmen 1 MİLYON $ derneğin parasını da almışlar (ortak olarak ) vede sonuç ortada milyonlarca dolar ZARAR.. Ne Ekrem Pakdemirlisi ne Serdar Cebeci si, ne Necmi Ekici si hiçbiri işini düzgün yapamadığından şirket batma noktasına gelmiş...Şu an 4x4 lük bir şirket ve yatın kalkın Ali SABANCI ya dua edin.. İZAİR Ali Sabancı olmadan ayakta duramaz..
  • sayin AIRPORTHABER Yöneticileri,yorumcularin RUMUZLARINI neden yok ettiniz? AKP liler Izmir'e haksizlik yapmaktalar.Onlar oy gelmeyen yere yani Belediyelerini kazanmadiklari yerleri ÜVEY EVLAT muamelesi yapmaktalar.Bunu hicbir AKP li inkar edemez.
  • hey mısafır arkadasım sen sayın basbakanımızın potunu yakalayayım derken sunu unuttun van mınut değil one minut olarak yazılır bıseyle dalga gecerken aslını oğren de yaz
  • İzmir 30 yılı geçgin bir süredir başkakan çıkaramıyor... bunun nedeni İzmir'in Türkiye'nin geri kalanından hep farklı ve ileride olmasıdır. İZair neden kuruldu anadoluya direk uçuşlar için biz kendi havayolumuza önem verir onu geliştirirsek THY ya muhtaç kalmayız... Bence İZair ile orta vadede çok güçlü bir havayolu olabilir ama önce Pegasustan ve Ali sabancı'dan kurtarmak lazım havayolumuzu

İzmir’in özellikle EXPO sürecinde daha da artan bir tanınırlık oranı olduğunu hatırlatan Susam, “Ancak elbette daha çok tanınmayı, turizm pastasından daha çok pay almayı isteriz. İzmir 8 bin yıllık tarihi, eğitimli insan kaynağı ve güçlü demokrasi kültürüyle Türkiye’nin batıya açılan yüzüdür. Her yıl pek çok Avrupa ülkesinden turist ağırlayan, bir dünya kenti görüntüsüne sahip nadir şehirlerimizdendir. Türkiye’nin Avrupa Birliğine girmesi için müzakere etmesi gereken Sayın Bakan’ın gözlerini politika bürümüş olacak ki AB açısından örnek gösterilmesi gereken bir kent olan İzmir’i Diyarbakır’la karşılaştırmış. Sayın Bağış’ın sözlerini yadırgadım” diye konuştu. 

Egemen Bağış’ın devlet sorumluluğuna sahip bir bakan gibi değil, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni almaya çalışan bir il başkanı gibi konuştuğunu söyleyen Susam, “Maalesef AKP zihniyeti böyle. Eğer İzmir’in tanıtımla ilgili bir eksiğini tespit ettiyseniz, son 7 yıldır ülkeyi yöneten partinin bakanı olarak neden müdahale etmediniz? Neden Turizm Bakanı’nı harekete geçirmediniz? Tanıtım fonlarını aktarmadınız? Ulaştırma Bakanı’na söyleyerek İzmir’e uluslar arası direk uçuş koymadınız? Hatta İzmir’i THY’den bile mahrum bıraktınız? Neden Maliye Bakanı’na söyleyip İzmir’e özel teşvikler çıkartmadınız? Siz İzmir‘in de bakanı değil misiniz? Yoksa siz de başbakan gibi ‘İzmir’e tanıtım yaparsak Belediye Başkanı hava atar’ diye düşündünüz” dedi.

Bakan Bağış’ı devlet sorumluluğuna davet eden Susam, “Yerel seçimlerden galip çıkmayı umut ettikleri için ‘İzmir’i Nisan ayından itibaren dünyaya tanıtacağız’ demişler. Eğer İzmirli kendilerine oy vermezse tanıtım işini erteleyecekler mi? İzmir’in tanıtımına katkı koymalarının yolu belediyeyi almak mıdır? Eğer öyle değilse neden hemen bugün tanıtım atağına başlamıyorlar? Oy vermeyene hizmet yok anlayışından bir an önce kurtulmaları gerekmektedir. Oynamak istedikleri siyasi bir oyundur ve İzmir’in demokrat kamuoyu bu oyunu bozacaktır” diye konuştu.

İzmir’in EXPO adaylığı döneminde hükümetten yeterli destek alamadığını ifade eden CHP’li vekil, “İzmir, Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte yürekten çalışan odalar ve sivil toplum örgütleri sayesinde EXPO’da önemli oy almayı başardık. Ancak hükümet konuyu bir hükümet politikası haline getirmediği, yasal düzenlemelerde ve hazırlık faaliyetlerinde ağırkanlı kaldığı ve icra komitesini oluştururken siyasi davrandığı için oylamada gülen taraf olamadık” diye konuştu.

"İzmir'i THY'den mahrum bıraktınız"

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 15 yıl önce
anlayana van minut anlamayana one minut

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Izmi halki AKP ye ve bundan oncede diger iktidar partilerine oy vermedigi icin hep cezalandirildi. Ama Izmir halki ulke cikarlarini kendi cikarlarindan ustun tutar ve oyunu bu yonde kullanir. Otobusle seyahat ederler yinede AKP ye oy vermezler. Izmir halkini bir kez daha kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
izmirli düşünüyor ve gereğini yapacak sende yazdığınla kalacaksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
tayyipten öncede ne yazık ki İzmir'de bir film yoktu şimdi de yok.Bilirim direkt uçuş olmadığı için insanlar istanbul'a gelirdi adanaya uçmak için.bence izmirli bir düşünsün neden o şehrin hep 3. planda neden tutulduğunu?Bunun imamiyetle,hakkaniyetle ilgisi olmadığını anlamalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Neden sunexpress Almanya'da yurtiçi uçamıyor? Bu nasıl Türk-Alman ortaklığı? İzair , Pegasus'a yazık değil mi? Milliyetçi bir insan bunları düşünür..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Allah Allah benim kafam karıştı.İzmir'den Avrupa'nın birçok noktasına direkt uçan bir firma vardı. Sunexpress değilmiydi bu firma? Ee evet!Adamlar Köln,Frankfurt, Zürih,Viyana, Hannover hatta Oslo'ya bile uçmuyorlarmı? O zaman bunca yorum bunca tartışma niye? İZair bu yarışın dışında kalmış,kuruluş amacının tamamen dışına sapmış ama Sabancı sayesinde şu an taş gibi olmuş bir firmadır o kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bak dostum..Ali Sabancı ve PEGASUS olmasaydı senin o İzair in zaten çooktaaaannn batmıştı.. Bir sürü işadamı toplanmış, ıvır zıvır 3-5 ellerinde ayırdıkları ne varsa bir bütçe yapmışlar havayolu kurmak için, sonra paraları yetmemiş ve bu yeni kuruluşta bir masabaşı yönetim görevi kovalayan dernek üyesi 3-5 de pilot bulmuşlar veeeee böylelikle Pilotlar derneğinin tüm üyelerinin karşı çıkmasına rağmen 1 MİLYON $ derneğin parasını da almışlar (ortak olarak ) vede sonuç ortada milyonlarca dolar ZARAR.. Ne Ekrem Pakdemirlisi ne Serdar Cebeci si, ne Necmi Ekici si hiçbiri işini düzgün yapamadığından şirket batma noktasına gelmiş...Şu an 4x4 lük bir şirket ve yatın kalkın Ali SABANCI ya dua edin.. İZAİR Ali Sabancı olmadan ayakta duramaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sayin AIRPORTHABER Yöneticileri,yorumcularin RUMUZLARINI neden yok ettiniz? AKP liler Izmir'e haksizlik yapmaktalar.Onlar oy gelmeyen yere yani Belediyelerini kazanmadiklari yerleri ÜVEY EVLAT muamelesi yapmaktalar.Bunu hicbir AKP li inkar edemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hey mısafır arkadasım sen sayın basbakanımızın potunu yakalayayım derken sunu unuttun van mınut değil one minut olarak yazılır bıseyle dalga gecerken aslını oğren de yaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İzmir 30 yılı geçgin bir süredir başkakan çıkaramıyor... bunun nedeni İzmir'in Türkiye'nin geri kalanından hep farklı ve ileride olmasıdır. İZair neden kuruldu anadoluya direk uçuşlar için biz kendi havayolumuza önem verir onu geliştirirsek THY ya muhtaç kalmayız... Bence İZair ile orta vadede çok güçlü bir havayolu olabilir ama önce Pegasustan ve Ali sabancı'dan kurtarmak lazım havayolumuzu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000