28 Mayıs 2012, Pazartesi 16:13:29

İZMİR'DE DEV KONFERANS

Türkiye-Afrika Sivil Havacılık Konferansı, 35 Afrika ülkesini İzmir'de buluşturacak…
  • yav arkadas kac ulke geliyor ve katma degeri nedir? sırf bakana yalakalık olsun diye izmirde yapılan bu organizasyonun shgm'ye maliyeti nedir? sorum bu.. kaca maloldu bu yararsız / yalakalıktan baska bir işe yaramayacak organizasyon için ne kadar para harcandı?? eger bir faydası varsa, yien maliyet belirterek SHGM'den gn mdr veya gn mdr yrd. herhangi bir yetkil ağızdan açıklama bekliyoruz ve cok ciddiyiz... bu işin arkasını bırakmayacağız... yalakalığa karşı tavır alan vatanseverler platformu...
  • Sponsor yarisi ne durumda kimler kabul etti yada ettirildi sonuc ne acaba!!!hesabi kim odeyecek???
  • 2009 yilinda istanbulda yapilan afcac toplantisinin 2.roundu ya biraz yenilikci olun latin amerika acilimi filan yapin...10 kucuk zenciyle nereye kadar
  • THY'nin afrikaya uçmak istediği noktalar için inşallah anlaşma sağlanır. hayırlısı olsun
  • emeği geçen herkese teşekkürler. türkiye havacılıkta da önder olmaya başladı...
  • 35 ÜLKE ÇOK İYİ RAKAM. KONFERANSIN BAŞRILI OLACAĞINA İNANIYORUM. İNŞALLAH SORUNSUZ GEÇER...
  • Afrika açılımı politikası çerçevesinde yapılmış güzel bir organiazasyon. İnşallah Sayın Bakanımızın katılımıyla daha da güzelleşecek. Hayırlara vesile olsun.
  • Sayın shgm bir çok kişinin deyimi ile sefil havacılık genel müdürlüğü...Jaa bitti neden lisanslarınız üzerinde full jaa member yazıyor hangi birliğin tam üyesisininiz sayın yetkililer hala onlarca pilot adayını ne hakla üyesi olmadığını bir topluluğun sınavlarına sokmaya çalışıyorsunuz.Elinizde patlayacak.İş bilmez lisans dairesi ekibinize selamlar olsun sayelerinde bütün şirketler sürünüyor patronlar köpürüyor insanların ekmeklerine kıskançlığınız ve iş bilmezliğiniz yüzünden engel oluyorsunuz bundanda pişmiş kelleler gibi memnunsunuz ... Sayın bakan artık çözsün bu işi oy kaybundan başka birşey değil bu...
  • Yahu birde pilotlarinizla be kardesim. 35 ulkeye sonra bakarsin. Pilotunun derdini, ucak isletmecisinin derdinini, parasutcunun derdini anladin mi oncelik?
  • 35 Ülke davet edilmiş olabilri ancak, bunlardan en fazla 10 ülke alt düzeyde katılım sağlar. Sn Binali Yıldırım da bu toplantıya katılmaz. Abartmanın ne anlamı var. Okuyanlar ve duyanlarda sanacak ki Afrika Devlet Başkanları zirvesi toplanıyor. Türkiyenin Afrikayla hengi havacılık işi olurmuş. THY'nin Afrikadan yolcu diye taşıdığı göçmenler İstanbulu işgal etti. Bugün yarın sokağa çıkamayacağız. Aklınza gelen gelmeyen hertürlü yasal olmayan işler bu sayede başladı.

SHGM'den yapılan açıklamada:

Türkiye-Afrika Sivil Havacılık Konferansı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım'ın katılımı ile 29 Mayıs-2 Haziran 2012 tarihlerinde İzmir'de düzenlenecek.

Afrika ülkeleri ile Türkiye arasındaki sivil havacılık ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen konferansa,  10'un üzerinde ülkeden Bakan düzeyinde olmak kaydıyla, 35 Afrika ülkesinin sivil havacılık ve ulaştırma üst düzey yetkilerinin katılması bekleniyor.

Türkiye ve Afrika arasındaki mevcut uçuş ağına yeni noktalar eklenmesi ve var olan noktalara daha fazla uçuş gerçekleştirilebilmesi amacıyla görüşmelerin yapılacağı konferans çerçevesinde, Bakan Binali Yıldırım'ın Afrikalı Bakanlar ile Hava Ulaşım Anlaşması imzalaması ve 15 ülke ile de ilk defa yeni Hava Ulaştırma Anlaşması yapılması planlanmaktadır.

Türk sivil havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu ilave uçuş noktası ve frekans artışlarına yönelik mevcut anlaşmaların revize edilmesine yönelik müzakerelerin de yapılacağı toplantıda ayrıca, Afrika ülkeleri de kendi aralarında da ikili havacılık anlaşmalarına yönelik müzakerelerde bulunacaklardır.

Türk sivil havacılık sektörünün 4 ana unsursu olan; Havayolları, Bakım / Eğitim Merkezleri, Uçuş Eğitim / Simülatör Merkezleri ile Terminal İşletmeleri / Yer Hizmetleri kuruluşlarından 50'nin üzerinde üst düzey yetkililerinin de katılacağı konferansta, havacılık sektöründeki işletmelerimizin yabancı heyetlerle bir araya gelerek işbirliği imkanlarını geliştirmesi de planlanmıştır.

Türkiye ve Afrika ülkeleri arasında hava ulaşım altyapısının geliştirilmesi, bakım, eğitim imkânlarının arttırılması,  hava ulaşım bağlantılarının genişletilmesi ve bu bağlamda fiziksel altyapı projelerinin gerçekleştirilmesi için Türkiye ve Afrika arasında iş ortaklıkları kurulmasına imkan sağlayacak olan konferansın, ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağı düşünülmektedir.

Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) destek sağladığı konferans sonucunda; ikili görüşmeler sonucu yapılacak anlaşmalara ilave olarak, katılım sağlayan Afrika'daki 35 ülke ile Türkiye arasındaki sivil havacılık ilişkilerini içeren bir Sonuç Bildirgesi yayınlanacaktır.

Konferans, Afrikalı konukların İstanbul'da THY Teknik tesisleri ile IFTC'de yapacakları teknik gezilerle 2 Haziran 2012 tarihinde sonuçlanacaktır.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur…. 

İZMİR'DE DEV KONFERANS

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

bir soru ~ 12 yıl önce
yav arkadas kac ulke geliyor ve katma degeri nedir? sırf bakana yalakalık olsun diye izmirde yapılan bu organizasyonun shgm'ye maliyeti nedir? sorum bu.. kaca maloldu bu yararsız / yalakalıktan baska bir işe yaramayacak organizasyon için ne kadar para harcandı?? eger bir faydası varsa, yien maliyet belirterek SHGM'den gn mdr veya gn mdr yrd. herhangi bir yetkil ağızdan açıklama bekliyoruz ve cok ciddiyiz... bu işin arkasını bırakmayacağız... yalakalığa karşı tavır alan vatanseverler platformu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sponsor ~ 12 yıl önce
Sponsor yarisi ne durumda kimler kabul etti yada ettirildi sonuc ne acaba!!!hesabi kim odeyecek???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
afcac 2.round ~ 12 yıl önce
2009 yilinda istanbulda yapilan afcac toplantisinin 2.roundu ya biraz yenilikci olun latin amerika acilimi filan yapin...10 kucuk zenciyle nereye kadar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 12 yıl önce
THY'nin afrikaya uçmak istediği noktalar için inşallah anlaşma sağlanır. hayırlısı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
emeği geçen herkese teşekkürler. türkiye havacılıkta da önder olmaya başladı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
35 ÜLKE ÇOK İYİ RAKAM. KONFERANSIN BAŞRILI OLACAĞINA İNANIYORUM. İNŞALLAH SORUNSUZ GEÇER...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AFRİKA AÇILIMI ~ 12 yıl önce
Afrika açılımı politikası çerçevesinde yapılmış güzel bir organiazasyon. İnşallah Sayın Bakanımızın katılımıyla daha da güzelleşecek. Hayırlara vesile olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Sayın shgm bir çok kişinin deyimi ile sefil havacılık genel müdürlüğü...Jaa bitti neden lisanslarınız üzerinde full jaa member yazıyor hangi birliğin tam üyesisininiz sayın yetkililer hala onlarca pilot adayını ne hakla üyesi olmadığını bir topluluğun sınavlarına sokmaya çalışıyorsunuz.Elinizde patlayacak.İş bilmez lisans dairesi ekibinize selamlar olsun sayelerinde bütün şirketler sürünüyor patronlar köpürüyor insanların ekmeklerine kıskançlığınız ve iş bilmezliğiniz yüzünden engel oluyorsunuz bundanda pişmiş kelleler gibi memnunsunuz ... Sayın bakan artık çözsün bu işi oy kaybundan başka birşey değil bu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kendi havacilarimiz tas yesin ~ 12 yıl önce
Yahu birde pilotlarinizla be kardesim. 35 ulkeye sonra bakarsin. Pilotunun derdini, ucak isletmecisinin derdinini, parasutcunun derdini anladin mi oncelik?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
35 Ülke davet edilmiş olabilri ancak, bunlardan en fazla 10 ülke alt düzeyde katılım sağlar. Sn Binali Yıldırım da bu toplantıya katılmaz. Abartmanın ne anlamı var. Okuyanlar ve duyanlarda sanacak ki Afrika Devlet Başkanları zirvesi toplanıyor. Türkiyenin Afrikayla hengi havacılık işi olurmuş. THY'nin Afrikadan yolcu diye taşıdığı göçmenler İstanbulu işgal etti. Bugün yarın sokağa çıkamayacağız. Aklınza gelen gelmeyen hertürlü yasal olmayan işler bu sayede başladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000