25 Ocak 2013, Cuma 14:07:41

İZMİR UÇAĞININ EKİBİ KONUŞTU

İstanbul-İzmir seferini yapan Türk Hava Yolları’na (THY) ait yolcu uçağına Adnan Menderes Havalimanı yakınlarında havadayken yıldırım isabet eden uçağın kaptanı konuştu...
  • 2.pilot arkadaşım yarın uçuşu var.ne cezası ödül verilmesi lazım.
  • OLACAKLARI ŞİMDİDEN SÖYLEYEYİM.BU EKİBİN UÇUŞLARI KESİLECEK BİRKAÇ AY KURUL HAZIRLIĞI YAPILACAK SONUNDA ONLARA CEZA VERİLECEK YAZIN BİR TARAFA ÇÜNKÜ GEÇMİŞTE COOOOK ÖRNEKLERİ VAR.ÇÜNKÜ YUKARIDA CEZAYA YAY YÜKLÜLER VAAAAAAAR
  • Yarasa yarayi kabinden almis ama inan bana yarasa sende suc yok radyasyondan oluyor bu terkedilmeler anladin sen sebebini:))seninde kapicin findik olmadan cop toplamaya cikamayanlardan mi?sende yatiya giderken uc kurusluk suyu bile amirden mi istiyosun?
  • Ben devamli businessda ucmaktan cozdum ondekileri.Teshisler dogrumu ???
  • Ne kadar gereksiz konuşmalar...
  • Koçum demem zorunamı gitti kocuuuummmm :))))) senin seviyen bu .ya nasıl konuşmamı bekliyorsun ezik kişilik.evet mahalle bıckınıyım varmı bi derdin...burada bilir kişilik olarak habire yazı yazıyorsunuz ..sizin bildiğiniz tek şey cahillik...burada atıp tutacaksınız bizde size efendi efendi cevap vericez onumu istiyorsunuz..yok öyle bi dünya...cevap vermem zorunamı gidiyor dümbükkkkk...
  • Bakıyorumda seninde egon tavan yapmış, bunuda yarasa rumuzlu kişiyi kullanarak yapıyosun. Bu kadarrr kibirli olma. Kibir senin en büyük günahın anlaşılan. Ama üslubun yanlış koçumm falan ne iş? Mahalle bıçkını mısın? Çooook büyük bir felsefe adamı mı? Havacılığa ne gibi buluşlar getirdin? Slide armed,disarmed demo yapma yada troley sürmeyi büyük başarı ve buluş sayıyosan yanılıyorsun. Dünyanın her yerinde eş zamanda farklı kabin memurları tarafından yapılıyor.İlk ve tek sen değilsin.
  • Yazık arkadaşım sanırım kabinde cok yeni arkadaşlarımızdan birisisin..tazesin heyecanlısın seni cok iyi anlıyorum.bu heyecanının kaybolmamısı dileğiyle... Başlığı anlamış olman seni Zeki olduğun anlamına geliyor .. Bikere seni bu konuda tebrik ediyorum.. .cok yönlü düşünme kabiliyetin var demek... Gelelim torpil konusuna ben torpille girmedim gireniide duymadım. Giremeyenlerin uydurmuş olduğu şehir efsanesi.ha sen torpille girdiysen onu bilemem..lise mezunu bugün sabancıyada gitsen koçada gitsen vardır..ancak şirket içerisinde bunların oranı önemlidir.. Kabinde lise mezunu oranı yüzde onbeş .. Buda bir şirket için cok düşük bir orandır .. Kaldıki lise mezunu olupta kendileri geliştirmiş ortama ayak uydurmuş bi çok arkadaşımızda vardır.. Yani lise mezunu olmak kötü bir olayda değildir..diğer yorumumda belirttiğim gibi iletişim ilk kuralı ve altın kuralı iletişime geçeceğin kişinin seviyesine inmelisinki aynı frekansa buluşasın.. Yoksa seni anlamaz konuştukların havada kalır..
  • ezik varlik derdin ne senin bu kadar sey biliyorsun niye desifre ediyorsun. Maas gunu gelince maasi almasini biliyorsun bir de burada ezikligini ortaya koyup bir seyler yaziyorsun. Ne kendini bilmeyen insanciklar var bu sirkette ya
  • Yarasa'ya cevap yazanın yarasa kadar aklı yoktur

Uçağı sorunsuz bir şekilde indiren pilot ise Hürriyet'e konuştu. "Şirketimizin kuralları gereği açıklama yapmamız yasak. Ancak sorunsuz bir iniş gerçekleştirdik" dedi.

İstanbul-İzmir seferini yapan TK-2348 sefer sayılı uçağın kaptanı "Şirketimizin kuralları gereği açıklama yapamıyorum. Şirketimiz gerek olursa bir açıklama yapacaktır. Güvenli bir iniş yaptık" dedi.

HOSTES O ANLARI ANLATTI

İsmini vermek istemeyen kabin görevlisi de yaşanan dehşet anlarını anlattı. Türbülanslı bir uçuş olduğunu belirten hostes, henüz bir buçuk ay önce başladığı mesleğinde yaşadığı korku dolu deneyimi şu sözlerle aktardı, "Türbülanslı bir uçuştu. Birden bir kıvılcım gördük. Yolcular gayet bilinçliydi. Çok fazla panik yaşanmadı. Bazı yolcular can yeleklerini açmış sadece. Şimdi görüntülere bakınca daha ciddi görünüyor. İçeriden daha az bir görüntü vardı. Uçağa yıldırım etki etmediğini biliyorum ancak sanırım motora rastladığı için böyle olmuş. Kaptanımız yolcuları sakinleştiren bir açıklama yaptı. Şu an her şey normal" dedi.

İstanbul - İzmir seferini yapan Türk Hava Yolları'na (THY) ait yolcu uçağının İzmir semalarında kötü hava koşulları nedeniyle yıldırım çarptı. O esnada uçakta olan 24 yaşındaki Bertan Atay korku dolu dakikaları kamerasına kaydetmeyi başarırken Atay, "O zor şartlarda bizi sağ salim indiren pilotlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.  

İstanbul - İzmir seferini yapan Türk Hava Yolları'nın ait TK-2348 sefer sayılı yolcu uçağı 114 yolcusuyla saat 23.15 sıralarında Atatürk Havalimanı'ndan havalandı. THY uçağına İzmir semalarında yıldırım isabet etti. Uçağın bir motoru alev alırken, uçakta bulunan yolcular arasında büyük panik yaşandı. Bu panik esnasında soğukkanlılı kalarak kamerasını çalıştıran Bertan Atay, yanan motoru ve bazı yolcuların yaşadığı paniği kaydetti.

Atay, yaşanan o korku dolu dakikaları şöyle anlattı: " İstanbul'dan havalandıktan sonra hava kötüleşti ve sürekli uçuş süresince sarsıntı yaşadık. İzmir semalarına gelince ise şimşekler etrafımızda çakmaya başladı. Bu sırada büyük bir gürültü duyduk ve yolcular motorun yandığını söyledi. Motorun yanmasından sonra ışıklar filan sönmedi anormal bir durum yaşamadık. Yalnız çıkan alevler nedeniyle birçok yolcu panik yaşadı. Bende yanımda olan fotoğraf makinesiyle görüntü çekmeye çalıştım. Alana indiğimizde ise itfaiye ekipleri motora müdahale etti. Pilotlarımız sağ olsun bizi o zor şartta sağa salim indirmeyi başardı." 

"HER UÇUŞTA OLABİLİR"

Türkiye Hava Yolları Pilotları Derneği (TALPA) Başkanı Kaptan Pilot Gürcan Mantı da Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Olay gayet normal. Her uçuşta olabilir. Benim de başıma geldi. Hala en güvenilir araç... Tüm pilotlar uzun süreli tüm eğitimleri almakta. Bu eğitimlerde tüm emergency'ler (acil durumlar) değerlendirilmekte. Motor durması, yangın gibi...  Nitekim bu olayda da uçak İstanbul'dan kalkmış İzmir'e gelmiş. Statik birikme olduğu zaman radara görünmeden statik çarpması olabiliyor. Engelleyen statik teller var. Ama çarpma yaşanabilir. Çarpar ve terk eder ya da çarptığı yerde hasar da yaratabilir. Tolere edilebilecek hasarlardır bunlar. Burada da sadece motorda yangın çıkmış. Bu durumda bile uçak görüldüğü gibi tek motorla da güvenli şekilde iniş yapabilir. Kimsenin burnu kanamadan havalimanına inilmiş. Uçaklarda her türlü tedbir vardır. " dedi.

İZMİR UÇAĞININ EKİBİ KONUŞTU

Yorumlar Tüm Yorumlar (69)

? ~ 11 yıl önce
2.pilot arkadaşım yarın uçuşu var.ne cezası ödül verilmesi lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
OLACAKLARI ŞİMDİDEN SÖYLEYEYİM.BU EKİBİN UÇUŞLARI KESİLECEK BİRKAÇ AY KURUL HAZIRLIĞI YAPILACAK SONUNDA ONLARA CEZA VERİLECEK YAZIN BİR TARAFA ÇÜNKÜ GEÇMİŞTE COOOOK ÖRNEKLERİ VAR.ÇÜNKÜ YUKARIDA CEZAYA YAY YÜKLÜLER VAAAAAAAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yarasanin yarasii ~ 11 yıl önce
Yarasa yarayi kabinden almis ama inan bana yarasa sende suc yok radyasyondan oluyor bu terkedilmeler anladin sen sebebini:))seninde kapicin findik olmadan cop toplamaya cikamayanlardan mi?sende yatiya giderken uc kurusluk suyu bile amirden mi istiyosun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasas ~ 11 yıl önce
bu sözlerinizle kimlere laf attığınız belli. ama gerçekten ayıp. birbirimize karşı bu şekilde konuşmamalıyız. dışarda zaten aç kurtlar bizim hareketlerimizi bekliyor.
Yarasa ~ 11 yıl önce
Ben devamli businessda ucmaktan cozdum ondekileri.Teshisler dogrumu ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yarasacığım ~ 11 yıl önce
buradaki konuşmaları şirkete mail attım. ip adresinden gerekli araştırmaların yapılacağını söylediler. eğer gerçekten şirkette çalışıyorsan geçmiş olsun. çalışmıyorsan abuk yorumlarına devam edebilirsin.
Linet ~ 11 yıl önce
İp adresleride zaten öyle elden ele geziyor dimi çok güldüm:)
Herhangi biri ~ 11 yıl önce
Ne kadar gereksiz konuşmalar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zorunamı gitti ~ 11 yıl önce
Koçum demem zorunamı gitti kocuuuummmm :))))) senin seviyen bu .ya nasıl konuşmamı bekliyorsun ezik kişilik.evet mahalle bıckınıyım varmı bi derdin...burada bilir kişilik olarak habire yazı yazıyorsunuz ..sizin bildiğiniz tek şey cahillik...burada atıp tutacaksınız bizde size efendi efendi cevap vericez onumu istiyorsunuz..yok öyle bi dünya...cevap vermem zorunamı gidiyor dümbükkkkk...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ŞAZİYE ~ 11 yıl önce
Psikolog kabin amirimizin seviyesini görünce gözlerim yaşardı. Sen kabin amiri isen yazık o THY haline kabin senle değil 5 yıldız var olan yıldızını da kaybeder. Bu konuşma şeklini önünde hazır ola geçtiğin purser ve kaptanların yanın da sergile bakalım. Ama kabinde o kadar ezmişler ki seni ne yapıcaksın psikolojik olarak burada insanlara bu şekilde konuşarak kendini tatmin ediyorsun. Hadi senin uçuşun yok mu evladım burada vakit geçireceğine az CCM oku çalış CRM öğren uçuşunla ilgilen. Daha uçağına bineceğiz ayaklarıma kadar gelip welcome drink servis edeceksin bende beğenmicem sana bağırıcam ve tüm sinirimi çıkarıcam ve sende bana birsey diyemediğin için buraya gelip kin kusucaksın PSİKOLOG AMİR iyi uçuşla sana...
şaziye ~ 11 yıl önce
sıkıysa yapsana...
Koçum diyeneeee ~ 11 yıl önce
Bakıyorumda seninde egon tavan yapmış, bunuda yarasa rumuzlu kişiyi kullanarak yapıyosun. Bu kadarrr kibirli olma. Kibir senin en büyük günahın anlaşılan. Ama üslubun yanlış koçumm falan ne iş? Mahalle bıçkını mısın? Çooook büyük bir felsefe adamı mı? Havacılığa ne gibi buluşlar getirdin? Slide armed,disarmed demo yapma yada troley sürmeyi büyük başarı ve buluş sayıyosan yanılıyorsun. Dünyanın her yerinde eş zamanda farklı kabin memurları tarafından yapılıyor.İlk ve tek sen değilsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
koçum ~ 11 yıl önce
ben kendimle alakalı bir yorum yazmışmıyım oraya? ben öyleyim böyleyim yazmışmıyım? şunu yaptım bunu yaptım demişmiyim? benim ne yazdığıma bak ondan sonra gel konuş. hee derdini anladım cümlenin sonundaki para olayı. merak etme ben ve diğer arkadaşlarımızın buradakilere yetecek kadar parası var. seni aç bırakmayız. ne oldu yediremiyorsunuz değil mi? yaptığımız iş hafif ama aldığımız ücret tavan yapmış. bunu hazmedemiyorsan sende ve senin gibilerde hazımsızlık problemi var. bu arada yukarıdaki ben mahalle bıçkınıyım diyen de ben değilim.
"Yazık" a Cook yazık ~ 11 yıl önce
Yazık arkadaşım sanırım kabinde cok yeni arkadaşlarımızdan birisisin..tazesin heyecanlısın seni cok iyi anlıyorum.bu heyecanının kaybolmamısı dileğiyle... Başlığı anlamış olman seni Zeki olduğun anlamına geliyor .. Bikere seni bu konuda tebrik ediyorum.. .cok yönlü düşünme kabiliyetin var demek... Gelelim torpil konusuna ben torpille girmedim gireniide duymadım. Giremeyenlerin uydurmuş olduğu şehir efsanesi.ha sen torpille girdiysen onu bilemem..lise mezunu bugün sabancıyada gitsen koçada gitsen vardır..ancak şirket içerisinde bunların oranı önemlidir.. Kabinde lise mezunu oranı yüzde onbeş .. Buda bir şirket için cok düşük bir orandır .. Kaldıki lise mezunu olupta kendileri geliştirmiş ortama ayak uydurmuş bi çok arkadaşımızda vardır.. Yani lise mezunu olmak kötü bir olayda değildir..diğer yorumumda belirttiğim gibi iletişim ilk kuralı ve altın kuralı iletişime geçeceğin kişinin seviyesine inmelisinki aynı frekansa buluşasın.. Yoksa seni anlamaz konuştukların havada kalır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yarasa hayvanina ~ 11 yıl önce
ezik varlik derdin ne senin bu kadar sey biliyorsun niye desifre ediyorsun. Maas gunu gelince maasi almasini biliyorsun bir de burada ezikligini ortaya koyup bir seyler yaziyorsun. Ne kendini bilmeyen insanciklar var bu sirkette ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yarrasa ~ 11 yıl önce
Yarasa'ya cevap yazanın yarasa kadar aklı yoktur

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000