23 Aralık 2008, Salı 20:15:14

İZAIR: BAKIM SORUNU YOK

İzair uçuşlarının SHGM tarafından geçici olarak durdurulması sonrası Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat bir açıklama yaptı.
  • AMA UÇAK MYTEKNİKTE BAKIMA GİRDİ...
  • İşte asıl sorun budur.. SHGM bir yerlerde doğru veya yanlış ya da keyfi bir şeyler buldumu dayıyor hemen cezaları sonra alıyor döner sermayeden payını...ancak SHGM de yanlış yaptığı zaman kendisinin yaptıklarının 10 da 1'i de SHGM ye yapılabilse... işte o zaman demokrasi olur işte o zaman insanlar yetki sahibi olunca keyfi davranmaktan korkarlar biz de o zaman muasır devletler seviyesine biraz daha yaklaşırız....
  • Havacılıkta kural tektir kuralın yorumu olamaz.Kitap ne diyorsa odur.Burada hatalı kimse ceremesini çekmelidir.Kimsenin kimseyi kamuoyu önünde küçük düşürmeye hakkı yoktur.
  • Malesef SHGM tarihte bulunmayan bulguları bulmaya çalışıyor, bulgu! olsunda nasıl olursa olsun. Sektörü ellerinde oyuncak etmeye çalışıyorlar, sizi temin ederim, Türk sivil havacılığı, SHGM dahil, özel havayollarından çok şey öğreniyor, ve kesinlikle Özel sektör THY'den kalite! anlayışı açısından kesinlikle daha ilerde. Makyajı kasdetmiyorum tabiki. SHGM dövecekse! THY'yi dövsün de görelim, küçük şirketlerle oynamak kolay. Not: her zaman hakketmeyenler kötüler vardır ve bunlar doğal seleksiyonla zaten ayrılır. O şirket(leri) varsa ayrı tutuyorum tabi.
  • Sayın bilenler ve bilmeyenler asıl soru: Bu şirketin 1 yıl içinde 2. denetlemesi bir önceki denetleme de bu bulgu varmıydı yok muydu (ki boyle bir bulgu sivil havacılık tarihinde ilk defa oluyor) o zaman soru şu bir önceki SHGM denetcisi tamam diyor sonraki hayır deyip ucakları seferden alıyor. Bu durumda sivil havacılığı ve onun muhterem denetcilerini kim denetlesin 1 yıl içinde aynı bulguya iki farklı karar politik değildir de nedir?
  • mevzuatin detayini bilmiyorum ama anlamadigim sey sivil havacilik eger keyfi bi karar almissa bi sirketi boyle magdur edebilirmi, sirket bu kararla maddi manevi zarara ugruyorsa yasal yollar acik degilmidir. yanlis denilen kararlara neden boyun egiliyor.
  • Sevgili bilirkişi, motor shoplar'ından veya uçak sahiplerinin tercih ettikleri sadece boroskop işi yapan şirketler (verdikleri formda EASA F1 "inspected" yazıyor) Anlamını sen bilirsin heralde, geçersiz o zaman. artık ona göre davranırız, bizi aydınlatın sagol.
  • onur havayollarına yaptırıyoruz dediği de ılgın havacılık. acaba onların ne yetkisi var!?
  • Bu olayları not alın arkadaşlar, birgün biz niye havacılıkta ilerleyemedik diye tartışırken hatırlayınız. Havacılıkta kurallar vardır, ama doğru yorumlanmalıdır. Otorite eğer o uçağın "uçamaz" olduğuna gerçekten inanıyorsa durum gerçekten vahim. Otorite yazılı kurallard boşluklar varsa bunları doğru yorumlayıp sektörün yolunu açmak için vardır. Herkese suçlu gözüyle bakıp, polslik yapmak için değil. Otorite gittiğimiz yol değil bilginize, saygılarımla..
  • bu mantığa göre easa yada jaa formlarda eligibility kısmında motor tipi yada apu tipi yazması da yetmez illa ucak tipide yazmalı yoksa o komponentler uçaga takılamaz. Türk sivil havacılığına masallah EASA ve FAA den daha iyi biliyor bu işleri! 25 yasındaki veledi denetci diye 35 yıldır bu işi yapan adamları denetlemeye gönderirsen olacağı bu. Ülkede uçaklar düşüyor açıklama yapan yok tüm bakımları eksiksiz yapılan şirketin uçaklarını kendi işgüzarlıklarından seferden alıyorlar. Anlamdım ki yine gavur izmir sendromu mu???

İzair'e konulan geçici yasakla ilgili bir açıklama yapan Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, İzair uçaklarında bakım eksiği bulunmadığını ifade ederek şöyle dedi:

" Airbus 319 tipi ucakların bakımları Pegasus Havayolları tarafından yapılıyor. Uçağın motorundaki boroscope kontrolü Onur Havayolları'nda yapılıyor. Onur Havayolları'nın Airbus 319 tipi uçakların motoruna boroscope yapmaya tam yetkisi var. Ama gövdesine yapma yetkisi yok. Biz zaten gövdeye değil, motora boroscope kontrolü yaptırdık. Aynı motorların A320 tipi uçaklarda kullanıldığı gözönüne alınırsa yapılan işlemde hata olmadığı anlaşılacaktı. Ancak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne göre, motorda boroscope yapabilmek için gövde boroscope yetkisinin de olması gerekiyormuş. Teknik anlamda bir sıkıntı yok ama sadece yorum farkı var. Uçakların bütün bakımları tamamlanmış ve hiçbir bakım sorunu yoktur. Onur Havayolları da yetkisi olmayan bir konuda bakım yapmamıştır. Bu konuda da yanlış anlaşılma olmasın. Bakımları tekrarlamak için bir neden yok ama sadece prosedüre uymak için motor boroscope'larını bu gece MNG ve THY Teknik'te yeniden yaptıracağız."

İZAIR: BAKIM SORUNU YOK

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

BARİS ~ 15 yıl önce
AMA UÇAK MYTEKNİKTE BAKIMA GİRDİ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
İşte asıl sorun budur.. SHGM bir yerlerde doğru veya yanlış ya da keyfi bir şeyler buldumu dayıyor hemen cezaları sonra alıyor döner sermayeden payını...ancak SHGM de yanlış yaptığı zaman kendisinin yaptıklarının 10 da 1'i de SHGM ye yapılabilse... işte o zaman demokrasi olur işte o zaman insanlar yetki sahibi olunca keyfi davranmaktan korkarlar biz de o zaman muasır devletler seviyesine biraz daha yaklaşırız....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Havacılıkta kural tektir kuralın yorumu olamaz.Kitap ne diyorsa odur.Burada hatalı kimse ceremesini çekmelidir.Kimsenin kimseyi kamuoyu önünde küçük düşürmeye hakkı yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dost ~ 15 yıl önce
Malesef SHGM tarihte bulunmayan bulguları bulmaya çalışıyor, bulgu! olsunda nasıl olursa olsun. Sektörü ellerinde oyuncak etmeye çalışıyorlar, sizi temin ederim, Türk sivil havacılığı, SHGM dahil, özel havayollarından çok şey öğreniyor, ve kesinlikle Özel sektör THY'den kalite! anlayışı açısından kesinlikle daha ilerde. Makyajı kasdetmiyorum tabiki. SHGM dövecekse! THY'yi dövsün de görelim, küçük şirketlerle oynamak kolay. Not: her zaman hakketmeyenler kötüler vardır ve bunlar doğal seleksiyonla zaten ayrılır. O şirket(leri) varsa ayrı tutuyorum tabi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gavur izmir ~ 15 yıl önce
Sayın bilenler ve bilmeyenler asıl soru: Bu şirketin 1 yıl içinde 2. denetlemesi bir önceki denetleme de bu bulgu varmıydı yok muydu (ki boyle bir bulgu sivil havacılık tarihinde ilk defa oluyor) o zaman soru şu bir önceki SHGM denetcisi tamam diyor sonraki hayır deyip ucakları seferden alıyor. Bu durumda sivil havacılığı ve onun muhterem denetcilerini kim denetlesin 1 yıl içinde aynı bulguya iki farklı karar politik değildir de nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaya ~ 15 yıl önce
mevzuatin detayini bilmiyorum ama anlamadigim sey sivil havacilik eger keyfi bi karar almissa bi sirketi boyle magdur edebilirmi, sirket bu kararla maddi manevi zarara ugruyorsa yasal yollar acik degilmidir. yanlis denilen kararlara neden boyun egiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilginize ~ 15 yıl önce
Sevgili bilirkişi, motor shoplar'ından veya uçak sahiplerinin tercih ettikleri sadece boroskop işi yapan şirketler (verdikleri formda EASA F1 "inspected" yazıyor) Anlamını sen bilirsin heralde, geçersiz o zaman. artık ona göre davranırız, bizi aydınlatın sagol.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
onur? ~ 15 yıl önce
onur havayollarına yaptırıyoruz dediği de ılgın havacılık. acaba onların ne yetkisi var!?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
reminder ~ 15 yıl önce
Bu olayları not alın arkadaşlar, birgün biz niye havacılıkta ilerleyemedik diye tartışırken hatırlayınız. Havacılıkta kurallar vardır, ama doğru yorumlanmalıdır. Otorite eğer o uçağın "uçamaz" olduğuna gerçekten inanıyorsa durum gerçekten vahim. Otorite yazılı kurallard boşluklar varsa bunları doğru yorumlayıp sektörün yolunu açmak için vardır. Herkese suçlu gözüyle bakıp, polslik yapmak için değil. Otorite gittiğimiz yol değil bilginize, saygılarımla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gavur izmir ~ 15 yıl önce
bu mantığa göre easa yada jaa formlarda eligibility kısmında motor tipi yada apu tipi yazması da yetmez illa ucak tipide yazmalı yoksa o komponentler uçaga takılamaz. Türk sivil havacılığına masallah EASA ve FAA den daha iyi biliyor bu işleri! 25 yasındaki veledi denetci diye 35 yıldır bu işi yapan adamları denetlemeye gönderirsen olacağı bu. Ülkede uçaklar düşüyor açıklama yapan yok tüm bakımları eksiksiz yapılan şirketin uçaklarını kendi işgüzarlıklarından seferden alıyorlar. Anlamdım ki yine gavur izmir sendromu mu???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000