09 Ağustos 2012, Perşembe 14:33:01

ITF'DEN MANU VE BARÇA'YA ÇAĞRI

Manchester United ve FC Barcelona’ya, sponsorları Türk Hava Yolları tarafından işten çıkarılmış olan 305 işçinin yaşadıkları sıkıntıları gündeme getirmeleri çağrısı yapıldı
  • Irlandalilar zavallilar size sadece gulunur. Bu kadar kiskanmayin canim.THY dusmanlari isterseniz baska ulkede yasayin, golge etmeyin baska ihsan istemez; THY ye de binmeyin
  • Klavye basinda oturarak olumsuz yorum yapmak ancak korkaklara yaraşır.Alın thy'nizi basiniza calin.Tepe tepede kullanin..
  • iş bilmeyen torpilli kadrolarla durmak yok zarar rekorları kırmaya,tam gaz zarar etmeye ve itibar kaybetmeye devam :))
  • ITF kimki diye yazana.Belgravia ve "Oglum cek git" nin yazilarini oku anlarsin.Turkiye dusmanlari ile kol kola olup British Airways,Air france dan yolcu kayiplarini durdurmaya calisan orgut.Ama birak konussunlar,kervan yuruyor.Facebook ta THY begenelerin sayisi bu arada 1milyon 45 bini gecti.Loading faktoru 85 e cikti.Yolcu sayisinda ilk 6 ayda %22 artis var.Sene sonu 40 milyonu gecer.Uluslararasi yolculari Kabil,Kigali,Ulan Bator vs tasimanin Sosyolojik sonuclarini yazacam, anlamazsiniz diye geciyorum.Fazla THY ni dert etmeyin.Yazin keyfini cikarin,yoksa uzun yasamazsiniz,THY sizsiz de yapar.hemde daha iyisini.
  • boş işler boş boş otursun sendika o işten çıkarılan kişilere iş versin maaş versin bakalım insanoğluna Allah akıl vermiş düşünme yeteneği vermiş sendikanın lafıyla gaza gelirsen zarar verirsen işde böyle olur anladın mı ondan sonra da kalk başkalarına dedki thy söylein işten çıkarılanları geri işe al yok ya... bu böyledir.. yerse sıkıysa sendika madem ki bu işten çıkarılanların haklaırnı savunuyor o zaman onlara kendi maaş bağlasın hadi bakalım yerse.. bakın türkiye de bir çok şehirde kapanan fabrikalar var neden hepsi sendikalar ve onların ağalarının yüzünden bunu ben söylemiyorum emekli olmuş pili bitmiş eski sendika aağaları söylüyor ama iş işden geçtikten sonra ya...
  • THY zarar edecek diye zil calip oynayanlara.Size ne.Babanin malimi.%51 i borsada islem goren cogunluguda yabanci fonlarda olan sirket.Onlarin parasi icin sen ne endiseleniyorsunki.Bu yatirimi yapan yabancilar bilmiyorda THY atilan siz issizlermi biliyorsunuz.Merak etmeyin.THY buyuyor.yeni is olanaklari aciyor.Tembeller eleniyor,yerine yeni caliskan bir nesil geliyor.
  • zoruna mi gitti? Sirket zaten karli, anlayana. Ucaklar dolu kocum, ama bazi kafalar bos. Kervan yuruyor, uruyen de urumeye devan ediyor :))))
  • gerçekten çok komiksiniz.çok güldürdünüz beni.THY de 40 milyon yolcu taşıyacak diyorsunuz.isterse 100 milyon yolcu taşısın.eğer siz yeterince kar edemiyorsanız yani zarar ediyorsanız bunların ne önemi var,uçaklar para kazanmadan boşu boşuna oradan oraya öylesine uçar diyeceğim ama bunların sizin için ne önemi var ki ?sizin için önemli olan yandaşlara ve torpilli kişilere bol bol çoğu gereksiz olan yeni müdürlük,başkanlık kadroları açılsın,ihdas edilsin ballı maaşları götürün.sizin için önemli olan şey budur,yoksa şirket zarar etmiş kar etmiş çok da umurunuzda da olmaz öyle değil mi? önemli olan kervan yürüsün,saltanat devam etsin, cepler dolsun.gerisi boş :))
  • Takımı satarlar diyen;takımı senin gibiler sattı zaten onlar onurlarıyla dimdik durdular.Senden de hiç bir takıma fayda gelmez zaten.
  • Barça takıma alsın bari bu 305 kişiyi ama güvenip almaz ki. İki gün sonra satar takımı bunlar.

Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ITF) dün (8 Ağustos), Göteborg’da bir dostluk maçı yaptıkları günde, Manchester United’ın baş icra sorumlusu ve FC Barcelona’nın başkanına, resmi sponsorları olan Türk Hava Yolları üzerinde, işten çıkarılmış 305 işçiyle ilgili olarak, sahip oldukları nüfuzu kullanmalarını isteyen birer mektup gönderdi.

ITF Genel Sekreteri David Cockroft, David Gill ve Sandro Rosell i Feliu’ya hitaben yazdığı mektuplarda, Türk Hava Yolları yönetimi ile bu şirkette örgütlü işçi sendikası, ITF üyesi Hava-İş arasında yaşanmakta olan uyuşmazlıkla ilgili arka plan bilgisi verdi.

Cockroft her iki yöneticiyi de, kulüplerinin sahip olduğu küresel ünü ve nüfuzlarını hemen devreye sokmaya “ve Türk Hava Yolları’nı gereksizce sert tutumunu gözden geçirmeye ve soruna adil ve olumlu bir çözüm getirmek arzusuyla, iyi niyetli bir yaklaşımla sendikayla diyaloga girmeye teşvik etmeye,” çağırdı.

Cockroft, David Gill’e yazdığı mektupta, “Manchester United’ın … sosyal sorumluluk misyonu”na atıfta bulundu ve “kulübün çevre sorunlarına ve sosyal sorunlara bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde çözüm bulunmasına olan bağlılığını,” memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Sandro Rosell i Feliu’ya yazdığı mektupta ise, Cockroft, FC Barcelona’nın “sahip olduğu değerleri ve [kulübün] demokratik hak ve özgürlüklerin savunulmasıyla olan tarihsel bağlarını,” övdü.

David Cockroft şunları söyledi: “Biz ve üyemiz olan sendikalar, havacılık sektöründe en iyi uygulamaları yerleştirmek ve karşı karşıya olduğumuz devasa sorunlara çözümler üretmek için, iyi işverenlerle birlikte çalışmayı tercih ediyoruz ancak işçiler bu türden haksızlıklara uğratıldıkları zaman eyleme geçmekten başka çaremiz kalmıyor. ITF ile Türkiye hükümetinin temsilcileri arasında Cenevre ve Londra’da bu uyuşmazlığa bir çözüm bulmak amacıyla yapılan toplantılara rağmen, bu görüşmeler, anlaşıldığı kadarıyla havayolu yönetiminin her iki taraf için de kabul edilebilir bir çözüme ulaşılması konusunda son derece isteksiz davranıyor olması nedeniyle, başarısızlıkla sonuçlandı.”

ITF aynı gün bu toplu işten çıkarma uygulamasına karşı yürütmekte olduğu küresel kampanyasının bir parçası olarak, Brutally Yours, başlığını taşıyan kısa bir video yayımladı.

Türk Hava Yolları, bu yıl Mayıs ayında, 305 çalışanını, sırf Türkiye’deki toplu iş sözleşmesi grev ve lokavt kanunu’nda yapılması önerilen ve grev haklarını ellerinden alacak olan –böyle bir yasaklama Uluslararası Çalışma Örgütü’nün örgütlenme özgürlüğü ve örgütlenme hakkının korunmasına ilişkin, Türkiye’nin de onay vermiş olduğu 87 sayılı sözleşmesine aykırıdır- bir kanun değişikliği teklifini protesto ettikleri için, SMS, telefon ya da e-posta yoluyla işten çıkardı. Kanun değişikliği Meclis’ten hızla geçirildi ve 3 Haziran 2012 tarihinde yürürlüğe sokuldu.

ITF'DEN MANU VE BARÇA'YA ÇAĞRI

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Irlandalilar tam gaz ~ 12 yıl önce
Irlandalilar zavallilar size sadece gulunur. Bu kadar kiskanmayin canim.THY dusmanlari isterseniz baska ulkede yasayin, golge etmeyin baska ihsan istemez; THY ye de binmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy'niz ~ 12 yıl önce
Klavye basinda oturarak olumsuz yorum yapmak ancak korkaklara yaraşır.Alın thy'nizi basiniza calin.Tepe tepede kullanin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TURKISH CREW ~ 12 yıl önce
iş bilmeyen torpilli kadrolarla durmak yok zarar rekorları kırmaya,tam gaz zarar etmeye ve itibar kaybetmeye devam :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dis hainler ~ 12 yıl önce
ITF kimki diye yazana.Belgravia ve "Oglum cek git" nin yazilarini oku anlarsin.Turkiye dusmanlari ile kol kola olup British Airways,Air france dan yolcu kayiplarini durdurmaya calisan orgut.Ama birak konussunlar,kervan yuruyor.Facebook ta THY begenelerin sayisi bu arada 1milyon 45 bini gecti.Loading faktoru 85 e cikti.Yolcu sayisinda ilk 6 ayda %22 artis var.Sene sonu 40 milyonu gecer.Uluslararasi yolculari Kabil,Kigali,Ulan Bator vs tasimanin Sosyolojik sonuclarini yazacam, anlamazsiniz diye geciyorum.Fazla THY ni dert etmeyin.Yazin keyfini cikarin,yoksa uzun yasamazsiniz,THY sizsiz de yapar.hemde daha iyisini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy sponsorları.. ~ 12 yıl önce
boş işler boş boş otursun sendika o işten çıkarılan kişilere iş versin maaş versin bakalım insanoğluna Allah akıl vermiş düşünme yeteneği vermiş sendikanın lafıyla gaza gelirsen zarar verirsen işde böyle olur anladın mı ondan sonra da kalk başkalarına dedki thy söylein işten çıkarılanları geri işe al yok ya... bu böyledir.. yerse sıkıysa sendika madem ki bu işten çıkarılanların haklaırnı savunuyor o zaman onlara kendi maaş bağlasın hadi bakalım yerse.. bakın türkiye de bir çok şehirde kapanan fabrikalar var neden hepsi sendikalar ve onların ağalarının yüzünden bunu ben söylemiyorum emekli olmuş pili bitmiş eski sendika aağaları söylüyor ama iş işden geçtikten sonra ya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
catlasanda patlasanda ~ 12 yıl önce
THY zarar edecek diye zil calip oynayanlara.Size ne.Babanin malimi.%51 i borsada islem goren cogunluguda yabanci fonlarda olan sirket.Onlarin parasi icin sen ne endiseleniyorsunki.Bu yatirimi yapan yabancilar bilmiyorda THY atilan siz issizlermi biliyorsunuz.Merak etmeyin.THY buyuyor.yeni is olanaklari aciyor.Tembeller eleniyor,yerine yeni caliskan bir nesil geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
40 milyon ~ 12 yıl önce
zoruna mi gitti? Sirket zaten karli, anlayana. Ucaklar dolu kocum, ama bazi kafalar bos. Kervan yuruyor, uruyen de urumeye devan ediyor :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
40 milyon yolcu taşıyacağız diyene ~ 12 yıl önce
gerçekten çok komiksiniz.çok güldürdünüz beni.THY de 40 milyon yolcu taşıyacak diyorsunuz.isterse 100 milyon yolcu taşısın.eğer siz yeterince kar edemiyorsanız yani zarar ediyorsanız bunların ne önemi var,uçaklar para kazanmadan boşu boşuna oradan oraya öylesine uçar diyeceğim ama bunların sizin için ne önemi var ki ?sizin için önemli olan yandaşlara ve torpilli kişilere bol bol çoğu gereksiz olan yeni müdürlük,başkanlık kadroları açılsın,ihdas edilsin ballı maaşları götürün.sizin için önemli olan şey budur,yoksa şirket zarar etmiş kar etmiş çok da umurunuzda da olmaz öyle değil mi? önemli olan kervan yürüsün,saltanat devam etsin, cepler dolsun.gerisi boş :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Takımı satarlar diyen;takımı senin gibiler sattı zaten onlar onurlarıyla dimdik durdular.Senden de hiç bir takıma fayda gelmez zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Barcelona ~ 12 yıl önce
Barça takıma alsın bari bu 305 kişiyi ama güvenip almaz ki. İki gün sonra satar takımı bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000