08 Ağustos 2012, Çarşamba 11:59:35

ITF'DEN HAMDİ TOPÇU'YA MEKTUP

Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ITF), Türk Hava Yolları yönetimine soruna bir çözüm bulunması için katkıda bulunmaya hazır olduğunu iletti.
  • Hamdi Topçu Bitti beyler,dağılın:)
  • ''Öyle Horozlar vardır ki öttükleri için güneşin doğduğunu sanırlar. '' G. Granville
  • bu yönetim,küçük esnaf mantığıyla yönetmeye çalıştığı koca THY yi bütün düyaya rezil etti.bütün imajı bozuldu tüm avrupada.profesyonellikten uzak,gaddarca davranışlarını gözden geçirmeli tekrar yönetim.
  • valla bizim yapamadıklarımızı, gavurlar yapıyor. ülkemizde adaleti uygulayamamız bizim için cok buyuk bir ayıptır!
  • Can Yucel'in bir siiri vardir "Bana siirlerimde kufur etme diyorlar" diye baslayan...
  • Allah akıl fikir versin sana yazık
  • Zengin in parasi zugurdun cenesini yorarmis.Iyi calisin.Temettu gelirimiz artsin.Bristol de 7 yere morgage oduyorum.Bizide dusunun biraz.Vodafon lada cok konusun.Ingiltere de iyi gitmiyor ama allahtan siz varsiniz.Vodafon Turkiye de isler iyi.Yok ben THY binmem diyorsan.Easy Jet tavsiye ederim.Oda uyar.Ne yaparsan sonucta bizim hisselerden birine calisacaksin.Ha Airbus ha Boeing e bin farketmez,Bu arada tips vereyim.Airbus parent company(EADS)hisseleri cok ucuz.Alin tavsiye ederim.6 ay sonra %50 karla satarsiniz.Bana dua edersiniz.Paradan para kazanmayi ogrenin.Ingilizler .amerikalilar bunu yuzyildir yapiyor.Havada kahve dagitarak zengin olamazsiniz.Ama tabiki birileri bu isleri yapacakki,bizde keyif surdurelim.Sevildiginizi bilin,Optum.
  • Cahil olmak kotu birsey ama hem cahil hem de kendini bilgin zannetmek baska bir sey. Bristol sana soyle acilayayim ilkokuldakilerin anlayacagi sekilde: bedelsizden sonra kasim 2010 da thynin duzeltilmis fiyati 5,17 tepe, sonrasi yokus asagi. Bedelsizden onceki fiyati ise daha yuksek, 5,17 den 2 lerde dip goren hissenin zarar etmedigini soyluyorsan, bunu da bedelsiz dagitima bagliyorsan, ac imkb yonetmeliklerini oku, hisse senedi fiyat grafiklerinin bedelsiz dagitimlardan, kar paylarindan sonra normalize edildigini, dagitimdan once 6 tl olan hissenin ertesi gun grafiklerde 5,2 civarinda gozukecegini, sen istesende bedelsizden onceki degeri veri tabanlarinda goremeyecegini belki ogrenir de milletin kafasini karistirmazsin. Sayilardan hic anlamam dersen, ac tknin son 4 senelik grafigine bak, belki sekilden anlarsin. Kasim 2010 tepe 5,17 , ocak 2012 civari % 60 deger kaybi ile 2 tl civari, su anda da 3,23 tl. Hem de ucak sayisi 1,5-2 katina, ucurdugu yolcu sayisi 1,5 kata cikmasina ragmen
  • Tabana yayılmamış Türk İMKB sine gore iş tutuyosan yanmışsın Brsitol, geçmiş olsun. THY nin bilançosunda kocaman bir zarar var ve bu zarar kamunun %49 hissesiyle finanse ediliyor. Dünyada bu oyunlara anormal derler bilgine...
  • BEnim piyasa ekonomisinden haberim var ama senin yok. Cenazem sağlam ya ilk uçakla gelmeyeceği için en uygun fiyatla olan uçuşu alanda oturur bekler. Ne kadar saçma ne kadar boş ne kadar iğrençleşebiliyorsunuz şakşak uğruna. Aldığınız para insanlığınızın önüne geçmiş. Bu arada söyleyeyim o haber manşetleri var ya. Gazetelerin, dergilerin istedikleri parayı verin advertorial olarak istediğiniz şekilde haberinizi yapsınlar. Hatta dünyanın en çok kazandıran havayolu olarak da çıkartsınlar. Sizin nasıl piyasa ekonomisinden haberiniz var. Baz aldıkları, takip ettikleri şeye bak şeye bak. Bozacının şahidi şıracı. Herşeyi yapın ama cenaze üzerine iğrtençleşmeyin, insanlığınızdan çıkmayın. Özellikle şu mübarek günde. İnsanların cenaze gibi zamanı olmadığı anlardan, sıkışmışlığından faydalanıp fahiş fiyata hizmet verenlerin şakşakçılığını yapmayın. Öteki dünyada hesabı sorulur sizden de...

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası'nın (Hava-İş) üst örgütü olan Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ITF) Genel Sekreteri David Cockroft, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'ya bir mektup göndererek kendisinden şirket yönetimi ile Hava-İş arasındaki uyuşmazlıkların giderilmesi konusunda şahsi sorumluluk almasını talep etti.

Cockroft mektubunda, Cenevre'de geçtiğimiz Mayıs ayında ITF yetkilileri ile Türk hükümeti yetkilileri arasında yapılan görüşmelerin ardından Türk Hava Yolları yönetiminin bir çözüme ulaşma konusundaki isteksizliği yüzünden ilerleme sağlanmadığını belirtiyor.

ITF'in uyuşmazlığa çözüm bulunması için yardımcı olmak istediğini kaydeden Cockroft, Topçu'yu şirket yönetiminin yakın zamanda olumlu yaklaşım göstermemesi durumunda sürdürülmekte olan uluslararası kampanyanın küresel düzeyde daha da sertleştirileceği konusunda uyardı.

Cockroft mektubunda şunları yazdı: "Şirketin aldığı tutum Avrupa düzeyinde ve küresel düzeyde sahip olduğu liderlik hedeflerle taban tabana zıt ve dünya çapında hem ulaştırma sendikaları hem de diğer aktörlerin gözünde mantıksız ve gereksiz. Türk Hava Yolları, ILO'nun örgütlenme özgürlüğünü ve hakkını koruyan ve Türkiye'nin de onaylamış olduğu 87 sayılı sözleşmesini ihlal eden bir kanun değişikliğinin protesto eden kadın ve erkeklere yönelik ölçüsüz tasarruflarda bulundu. Bu koşullar altında işten çıkarılan işçiler ve Hava-İş Sendikası dünya genelinde bir sempati ve destek alırken, Türk Hava Yolları çok sert eleştirilere konu olmaktadır. Dünya kamuoyundaki bu duyarlılık ve şirketin aldığı tutum nedeniyle ITF, 305 işçinin işine iadesini sağlamak ve Hava-İş'in sivil havacılık sektöründe grev yasağına karşı yürüttüğü çalışmaları desteklemek için küresel bir kampanya başlatmış durumdadır.

ITF ve üyesi sendikalar havacılık sektöründe en iyi uygulamalar temelinde iyi işverenlerle çalışmayı ve uçuş emniyeti ve güvenliği ve düşük fiyatlı havayolu şirketlerinin yarattığı rekabet baskısının da aralarında yer aldığı devasa güçlükler konusunda birlikte çalışmayı tercih ederler. Bu uyuşmazlığın süresi daha şimdiden iki ayı aşmış durumdadır. Türk Hava Yolları yönetiminin, tarafları tatmin edecek bir çözüm bulmak için iyi niyetli bir yaklaşımla diyaloga girerek kaybedeceği hiçbir şey yoktur ama kazanacağı çok şey vardır."

ITF'DEN HAMDİ TOPÇU'YA MEKTUP

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Hamdi Topçu Bitti beyler,dağılın:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bristol'e :) ~ 12 yıl önce
''Öyle Horozlar vardır ki öttükleri için güneşin doğduğunu sanırlar. '' G. Granville

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rezil ettiniz THY yi ~ 12 yıl önce
bu yönetim,küçük esnaf mantığıyla yönetmeye çalıştığı koca THY yi bütün düyaya rezil etti.bütün imajı bozuldu tüm avrupada.profesyonellikten uzak,gaddarca davranışlarını gözden geçirmeli tekrar yönetim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helal ~ 12 yıl önce
valla bizim yapamadıklarımızı, gavurlar yapıyor. ülkemizde adaleti uygulayamamız bizim için cok buyuk bir ayıptır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Can ~ 12 yıl önce
Can Yucel'in bir siiri vardir "Bana siirlerimde kufur etme diyorlar" diye baslayan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Allah akıl fikir versin sana yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bristol 7 ~ 12 yıl önce
Zengin in parasi zugurdun cenesini yorarmis.Iyi calisin.Temettu gelirimiz artsin.Bristol de 7 yere morgage oduyorum.Bizide dusunun biraz.Vodafon lada cok konusun.Ingiltere de iyi gitmiyor ama allahtan siz varsiniz.Vodafon Turkiye de isler iyi.Yok ben THY binmem diyorsan.Easy Jet tavsiye ederim.Oda uyar.Ne yaparsan sonucta bizim hisselerden birine calisacaksin.Ha Airbus ha Boeing e bin farketmez,Bu arada tips vereyim.Airbus parent company(EADS)hisseleri cok ucuz.Alin tavsiye ederim.6 ay sonra %50 karla satarsiniz.Bana dua edersiniz.Paradan para kazanmayi ogrenin.Ingilizler .amerikalilar bunu yuzyildir yapiyor.Havada kahve dagitarak zengin olamazsiniz.Ama tabiki birileri bu isleri yapacakki,bizde keyif surdurelim.Sevildiginizi bilin,Optum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bristol 4 ~ 12 yıl önce
Cahil olmak kotu birsey ama hem cahil hem de kendini bilgin zannetmek baska bir sey. Bristol sana soyle acilayayim ilkokuldakilerin anlayacagi sekilde: bedelsizden sonra kasim 2010 da thynin duzeltilmis fiyati 5,17 tepe, sonrasi yokus asagi. Bedelsizden onceki fiyati ise daha yuksek, 5,17 den 2 lerde dip goren hissenin zarar etmedigini soyluyorsan, bunu da bedelsiz dagitima bagliyorsan, ac imkb yonetmeliklerini oku, hisse senedi fiyat grafiklerinin bedelsiz dagitimlardan, kar paylarindan sonra normalize edildigini, dagitimdan once 6 tl olan hissenin ertesi gun grafiklerde 5,2 civarinda gozukecegini, sen istesende bedelsizden onceki degeri veri tabanlarinda goremeyecegini belki ogrenir de milletin kafasini karistirmazsin. Sayilardan hic anlamam dersen, ac tknin son 4 senelik grafigine bak, belki sekilden anlarsin. Kasim 2010 tepe 5,17 , ocak 2012 civari % 60 deger kaybi ile 2 tl civari, su anda da 3,23 tl. Hem de ucak sayisi 1,5-2 katina, ucurdugu yolcu sayisi 1,5 kata cikmasina ragmen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heathrow ~ 12 yıl önce
Tabana yayılmamış Türk İMKB sine gore iş tutuyosan yanmışsın Brsitol, geçmiş olsun. THY nin bilançosunda kocaman bir zarar var ve bu zarar kamunun %49 hissesiyle finanse ediliyor. Dünyada bu oyunlara anormal derler bilgine...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FreeX ~ 12 yıl önce
BEnim piyasa ekonomisinden haberim var ama senin yok. Cenazem sağlam ya ilk uçakla gelmeyeceği için en uygun fiyatla olan uçuşu alanda oturur bekler. Ne kadar saçma ne kadar boş ne kadar iğrençleşebiliyorsunuz şakşak uğruna. Aldığınız para insanlığınızın önüne geçmiş. Bu arada söyleyeyim o haber manşetleri var ya. Gazetelerin, dergilerin istedikleri parayı verin advertorial olarak istediğiniz şekilde haberinizi yapsınlar. Hatta dünyanın en çok kazandıran havayolu olarak da çıkartsınlar. Sizin nasıl piyasa ekonomisinden haberiniz var. Baz aldıkları, takip ettikleri şeye bak şeye bak. Bozacının şahidi şıracı. Herşeyi yapın ama cenaze üzerine iğrtençleşmeyin, insanlığınızdan çıkmayın. Özellikle şu mübarek günde. İnsanların cenaze gibi zamanı olmadığı anlardan, sıkışmışlığından faydalanıp fahiş fiyata hizmet verenlerin şakşakçılığını yapmayın. Öteki dünyada hesabı sorulur sizden de...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000