26 Eylül 2008, Cuma 14:18:20

İsveç Prensesi Bodrum Havalimanı'nda kayboldu!

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne tatile gelen 71 yaşındaki İsveç Prensesi Birgitta, Milas- Bodrum Havalimanı'nda kayboldu...
  • Ülkemize İsveç prensesinin değil de Kontesinin geldiğini içeren bir yorum göndermiştim, yayınlanmadı. Neden acaba? Yoksa sansüre mi takıldı???
  • Al işte, olaya tanık olan birinden duyduk. Demekki durum değişikmiş. Zaten bu VİP olayı bence hiç gerekmiyor. Devlet adamı falan eyvallah..onun dışında vatandaş prens ve veya çiftçi, ne fark eder? Milletin efendisi köylüdür demiş zamanında birisi...
  • Ben bahsi geçen havalimanında personelim. VIP den havalimanı görevlilerin bilgisi var fakat gelen mesajlarda prenses başka bir isim kullandığından VIP olarak gorunmemis. Emniyet personeli de kendisini ararken kendisi daha ziyade yolcu bekler pozisyondaydı,içeri falan bakınıyordu. Kendisine ancak sorarak öğrenilebildi prenses olduğu hemen akabinde de resimlerde görüldüğü gibi ilgilenildi. Bu kadar büyütülecek bir olay olduğunu sanmıyorum.
  • Ne olursa olsun, bir uçakta VIP varsa ve bu varış meydanına bildiriliyorsa varış meydanında diğer yolculardan ayrı bir şekilde uçaktan alınır ve VIP'e götürülür. Kural budur, kuralı uygulamayan personel mutlaka gerekli cezaya çarptırılmalıdır. Ama resimlerden de anlaşılacağı üzere, Sayın Prenses tek başına seyahat ediyormuş, VIP karşılayıcısı onu diğer yolcularla karıştırmış olabilir. Eee ne de olsa çevresi yardımcı ve koruma dolu VIP'leri karşılamaya alışık oldukları için bu teyzemi görünce konduramamışlardır.
  • bircok ülkenin önemli insanları hiç ses seda cıkarmadan ülkemize tatile geliyor,diger turistler gibi sıradan bir şekilde aynı işlemlere tabi tutularak ki bunu istiyorlar,ülkeye girişlerini yapıyor.prenses abartmış,dalamana monako prensi ve ailesi geldi misafirleri de hanover prensiydi kimsenin ruhu duymadı,medeniyet bu olsa gerek,
  • afferim yerli turiste. ha nasılsa dinci bir ülkede yaşıyoruz. 50yi bırak 250 koruma gelirdi elin araplarına
  • Tek kelime ile Türkiye'nin rezilliği bu...

Havalimanı amirleri, fahri başkonsolos ve yetkililer VIP bölümünde beklerken, uçaktan indiğinde kimsenin ilgilenmediği Prenses Birgitta tek başına çıkış kapısını bulamadı. Madrid'den THY uçağı ile gelen Prenses Birgitta'yı, iki kilometre uzaklıktaki iç hatlar çıkışının kapısında elinde valizleriyle beklerken gazeteciler buldu. Yarım saat yöneticilerin kendisini bulmasını bekleyen Prenses Birgitta, "Ne İstanbul'da, ne Bodrum'da havalimanında kimse yardımcı olmadı. İndiğimde İngilizce VIP'i sordum, bu tarafa yönlendirdiler. Hayatımda ilk kez böyle bir şey başıma geliyor" dedi. Prenses Birgitta'yı, çiçek vererek karşılayan Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan teselli etmeye çalıştı.

İsveç Kralı Gustav'ın ablası İsveç prensesi, evli 4 çocuk annesi Birgitta İngeborg Alice, dün saat 23.15'te 3 günlük tatil için geldiği Bodrum'da Milas- Bodrum Havalimanı'nda kayboldu. Prenses Birgitta'dan iki saat önce İsveç'in Malmö kentinden gelen ve prensesle beraber tatil yapacak olan, İsveç'teki 15 ülkenin başkonsolosu ve eşleri karayoluyla Bodrum'daki Mövenpick Otel'e geçip dinlenmeye çekildi. Madrid'den tek başına THY uçağı ile Bodrum'a gelen ve VIP listesinde adı bulunan Prenses Birgitta'yı karşılamak için Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mazlum Ağan, Türkiye'nin Malmö Fahri Başkonsolosu Mustafa Arhan ve Hürriyet Gazetesi Danimarka Temsilcisi Ünsal Turan karşılama için beklemeye başladı.

VIP'TEN ÇIKMAYINCA KAYBOLDUĞU ANLAŞILDI

Başkan Ağan ve beraberindekilerin, VIP'in önündeki apronda ellerinde çiçeklerle yaklaşık yarım saat beklemesine rağmen gelmeyen Prenses Birgitta'nın kaybolduğu anlaşılınca, karşılama heyeti ve polisler önce Dış Hatlar Terminali Gelen Yolcu Bölümü'nde yabancı turistler arasında arama yaptı. Prenses Birgitta'yı orada da bulamayan heyet bu kez araçlara binerek 2 kilometre uzaklıktaki İç Hatlar Gelen Yolcu bölümüne gitti.

Karşılama heyeti prensesi ararken daha önce iç hatlar bölümüne giden DHA muhabirleri, Prenses Birgitta'yı valizlerinin üzerine dayanmış, havalimanında işçilerin ve polislerin yanında yalnız beklerken buldu. Oldukça canı sıkılan ve kaybolmanın üzüntüsünü yaşayan Prenses, Fahri Başkonsolos Arhan'a kızgınlığını dile getirip sert tepki gösterdi. Bodrum Belediye Başkanı Ağan ise çiçek vererek prensesten yaşanan kargaşa için özür dileyip gönlünü almaya çalıştı. Prensese iç hatlar bölümü önünde beklerken ve valizlerini alırken kimsenin yardım etmediği görüldü.

`SUUDİ PRENSES OLSA 50 KİYİ KARŞILARDI'

Prensesin yalnız başına valizleri ile iç hatlar terminali önünde beklediğini gören ve İstanbul'dan gelen bazı yerli turistler ise "İsveç prensesi ne kadar mütevazı ve yalnız. Suudi prenses veya bir akrabası olsaydı şimdi 50 kişi karşılar, dünyanın koruması havalimanına yığılırdı, İnşallah bu manzaradan bizimkiler ders çıkarır" diye konuştu.

Yaklaşık 15 dakika kızgınlığını ve üzerindeki şoku atlatamayan Prenses Birgitta kendisini götürecek minibüse bindiğinde ise yine Fahri Başkonsolos Arhan'a saatini göstererek, "Anlayamıyorum, bu kadar saattir, hiçbir yetkili bana yardım etmedi. İngilizce bilen bir kişiye rastlamadım, İstanbul'da ve Bodrum'da VIP'e gitmek istediğimi söylediğimde, bu taraftan git bulursun gibi işaretlerle yönlendirmeye çalıştılar, sonunda buraya çıkabildim ve tek başıma kaldım" dedi.

`HALA ŞOKTAYIM'

Yaşadığı şoku üzerinden attıktan sonra DHA muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Prenses Birgitta, "Daha önce birkaç kez Bodrum'a ve Gökova'ya tatile geldim. Son olarak 7 yıl önce gelmiştim. Bodrum'u, İstanbul'u ve Türk insanını gerçekten çok seviyorum. Yaşadığım bu olay hayatımda ilk kez başıma geliyor. Ama bu asla tatilimi etkilemeyecek. Bugün dinlenirim yarın da Bodrum'un cennet koylarında yapacağım mavi yolculuk ile tüm yorgunluğumu atarım. Buradan sonra İstanbul'u gezeceğim. Dünyada her gittiğim ülkede Bodrum'un tarihi ve doğal güzelliklerini anlatıyorum. Daha önce geldiğim zamanlarda koyları çok gezmiştim, ancak bu kez kent içinde gezip tarihi mekanları görüp, alışveriş yapmak istiyorum" dedi. Prenses Birgitta, daha sonra Arhan ve Ünsal ile Bodrum'da konaklayacağı Mövenpick Otel'e gitti.

PRENSES MAVİ YOLCULUĞA ÇIKACAK

Bodrum Kalesi, Antik Tiyatro, Myndos kapısını ziyaret ettikten sonra mavi yolculuğa çıkacak Prenses Birgitta, pazar gününe kadar Bodrum'da kalacak. Prenses Birgitta'nın, daha önce çıktığı mavi yolculukta Gökova koylarına hayran kaldığı bu nedenle yeniden tatile geldiği belirtildi. Prenses Birgitta ve başkonsolosların yarın bir İsveç şirketi tarafından Gümüşlük'te yapımı süren Berggruen villalarını gezecekleri de belirtildi.

Prenses Birgitta ve beraberindekilerin, pazar günü sabahı Bodrum'dan ayrılarak İstanbul'a giderek Hürriyet gazetesinde, onurlarına verilecek yemek ve toplantıya katıldıktan sonra kentin tarihi yerlerini gezecekleri üç gün İstanbul'da kaldıktan sonra tekrar Madrid'e dönecekleri kaydedildi.

İsveç'te yaşayan Fahri Başkonsolos Mustafa Arhan ise, Prenses Birgitta'nın kayboluşuyla ilgili şunları söyledi:

"Prenses Birgitta benimde hayran olduğum Bodrum ve koylarını 7 yıl önce olduğu gibi yeniden gezmek üzere Bodrum'a geldi. Bodrum'un ve Türkiye'nin tanıtımı için önemli olan geziye çok sayıda ülkenin başkonsolosları ve eşlerinin de katılması gezinin önemini ortaya koyuyor. Prensesin tatilin başında yaşadığı sıkıntıdan dolayı büyük üzüntü duyduk. Uluslararası bir havalimanında VIP konuğa mutlaka gereken önem verilmeli, yardım edilmeliydi. Kaldı ki Prenses kendi valizlerini taşımış, birçok kişiden yardım istemesine rağmen sonuç alamamış. Buna rağmen Prenses kimseye kırgın olmadığını, sadece çok şaşkın olduğunu söyledi. Anlaşılan iletişimde bir yerlerde bir hata olmuş, yaşanmasa daha iyiydi."

prenses

prenses

prenses

prenses

prenses

 

 

İsveç Prensesi Bodrum Havalimanı'nda kayboldu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Çağdaş ~ 16 yıl önce
Ülkemize İsveç prensesinin değil de Kontesinin geldiğini içeren bir yorum göndermiştim, yayınlanmadı. Neden acaba? Yoksa sansüre mi takıldı???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cenap ~ 16 yıl önce
Al işte, olaya tanık olan birinden duyduk. Demekki durum değişikmiş. Zaten bu VİP olayı bence hiç gerekmiyor. Devlet adamı falan eyvallah..onun dışında vatandaş prens ve veya çiftçi, ne fark eder? Milletin efendisi köylüdür demiş zamanında birisi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tanık ~ 16 yıl önce
Ben bahsi geçen havalimanında personelim. VIP den havalimanı görevlilerin bilgisi var fakat gelen mesajlarda prenses başka bir isim kullandığından VIP olarak gorunmemis. Emniyet personeli de kendisini ararken kendisi daha ziyade yolcu bekler pozisyondaydı,içeri falan bakınıyordu. Kendisine ancak sorarak öğrenilebildi prenses olduğu hemen akabinde de resimlerde görüldüğü gibi ilgilenildi. Bu kadar büyütülecek bir olay olduğunu sanmıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OpsOcc ~ 16 yıl önce
Ne olursa olsun, bir uçakta VIP varsa ve bu varış meydanına bildiriliyorsa varış meydanında diğer yolculardan ayrı bir şekilde uçaktan alınır ve VIP'e götürülür. Kural budur, kuralı uygulamayan personel mutlaka gerekli cezaya çarptırılmalıdır. Ama resimlerden de anlaşılacağı üzere, Sayın Prenses tek başına seyahat ediyormuş, VIP karşılayıcısı onu diğer yolcularla karıştırmış olabilir. Eee ne de olsa çevresi yardımcı ve koruma dolu VIP'leri karşılamaya alışık oldukları için bu teyzemi görünce konduramamışlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
bircok ülkenin önemli insanları hiç ses seda cıkarmadan ülkemize tatile geliyor,diger turistler gibi sıradan bir şekilde aynı işlemlere tabi tutularak ki bunu istiyorlar,ülkeye girişlerini yapıyor.prenses abartmış,dalamana monako prensi ve ailesi geldi misafirleri de hanover prensiydi kimsenin ruhu duymadı,medeniyet bu olsa gerek,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
antiyobaz ~ 16 yıl önce
afferim yerli turiste. ha nasılsa dinci bir ülkede yaşıyoruz. 50yi bırak 250 koruma gelirdi elin araplarına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flughafen ~ 16 yıl önce
Tek kelime ile Türkiye'nin rezilliği bu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000