13 Haziran 2012, Çarşamba 13:48:20

İŞTEN ÇIKARILAN 305 THY ÇALIŞANINA UMUT IŞIĞI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türk Hava Yolları'nda grev yasağını protesto için iş bırakan ve karşılığında işten çıkarılan personel için yeni değerlendirme yaptıklarını söyledi.
  • Ayıptır kardeşim;böyle iyi oldu demeler.....İnşallah sende işten atılırsın da anlarsın o kadar hizmetten sonra kapıya konulmanın acısını.Yazıklar olsun;böyle düşünenlere
  • Sendika baskani istifa etmelidir
  • bakkal zihniyetiyle havayolu yönetmeye kalkarsan böyle olursun işte... Belki işten atılanlar geri gelmeyecek ama Türkiye büyük zarara uğrayacak zira şu ana kadar yaptıkları tüm işler ilo ile imzalanan sözleşmelere aykırı. 300 kişiden ucuza kurtulmanın hesabını yaparken ettiğin karın 300 mislini harca da gör bakalım takunyalı zihniyet, nasıl olsa hesabını soran yok.
  • Yapılan bu çalışma, "personelin işe dönmesi değil, alacakları tazminatların fona çevrilmesiymiş". Yani demokratik hakkını kullandı diye işten atılan arkadaşlarımızın paralarına da mı göz koyuyorlar? Yoksa yaraya tuz mu basıyorlar, sapladıkları hançeri bir de çeviriyorlar mı, nedir yani? Çalışma Bakanımız, çalışanları koruyacağına patronları mı koruyor? Çalışma değil ÇALIŞTIRMA BAKANI herhalde kendisi. Al fonunu koy cebine kardeşim. Bari sus da bilmeyenler seni hala Çalışma Bakanı sansın. Tabi saygı duyduğum Ulaştırma Bakanını da tekrar değerlendirmeye almak lazım. Hava İş Kanunu 14 yıldır sıra bekliyor. Bu davranışlarınız da, size yol, köprü, baraj olarak değil ama "oysuzluk" olarak dönecektir. Artık THY benim için bitmiştir. Milli olarak bitmişti zaten, Globally olarak da bitti. Daha milli havayollarımız var. Siyah beyaz "Alliance" yazacağına kırmızı-beyaz uçuyorlar hiç olmazsa.
  • isten atilan arkadaslara soru sormak istiyorum, izin verirlerse: 1) eyleme cagrildiginiz gun THY den gelen isten atariz mailini gormediniz mi? 2) ciddiye mi almadiniz? 3) suan calisiyor olsaniz boyle bir eyleme tekrar katilir miydiniz? cevaplarinizi merakla bekliyorum. ltf sadece isten atilan arkadaslar cevap versin, fake olmasin. tesekkurler.
  • atıl.hatırla denen kısı sen kımın ne zaman ne dusundugunu nerden bılıyorsun.sen mı karar vereceksın kımın ne zaman neyı hatırlayacagına.agzı olan konusuyor burası turkıye
  • Arkadaşlar Sizi Camide namaz kılarkenmi işten attılar? Ayrıca kimse işten atıldığınıza sevinmiyor! Yetkisiz ve THY'den her yıl 10 milyon tl para alan sendikanın peşine takılıp yaptığınız salaklığa üzülüyoruz, Bu sendikadan kurtulun başımızın üzerinde yeriniz var.
  • Is isten gecti diyen arkadas kimsenin derdi ise donmek degil kimsenin derdi o cok merak ettiin yasam kosullari degil ortada cok Buyuk bir haksizlik var bende isten cikarildim hemde gercekten hastaydim . Issizlik nasil birsey bilmiyorsun sen herhalde 305 sadece bir sayidir ailelerimizle birlikte kac bin kisinin cani yandi hayal edebiliyormusun ? kimsenin ahi kimsede kalmaz Allah buyuktur ...
  • bu siralari hak hukuku ahireti cok hatirlamaya basladilar isine son verilince mi. kafalari havada olanlar insanlara yukardan bakanlar ne oldu.
  • Yalan yalandır, herkes ona inansa bile. Gerçek gerçektir, hiç kimse ona inanmasa bile... Öteki dünyada birtek kul hakki yiyenler affedilmeyecek cocugumun rızkına göz koyan herkese hakkim haram olsun...

CNBC-e televizyonuna konuşan Bakan Faruk Çelik, Türk Hava Yolları yönetiminin geri alım talebini reddettiği 305 personel için yeniden değerlendirme yaptıklarını aktardı. Uluslararası Çalışma Örgütü İLO ile yaptıkları toplantıya yönelik değerlendirmelerde bulunan Çelik, bu toplantılarda Hava-İş Sendikası ile yaşanan sorunların da görüşüldüğünü söyledi.

Çelik, kıdem tazminatı konusunda da çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Ciddi bir çalışma yapıyoruz. Kıdem tazminatının fona dönüştürülmesi konusundaki çabamız sürüyor" dedi.  

İŞTEN ÇIKARILAN 305 THY ÇALIŞANINA UMUT IŞIĞI

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

zübid ~ 12 yıl önce
Ayıptır kardeşim;böyle iyi oldu demeler.....İnşallah sende işten atılırsın da anlarsın o kadar hizmetten sonra kapıya konulmanın acısını.Yazıklar olsun;böyle düşünenlere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burak Dursun ~ 12 yıl önce
Sendika baskani istifa etmelidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bakkal ~ 12 yıl önce
bakkal zihniyetiyle havayolu yönetmeye kalkarsan böyle olursun işte... Belki işten atılanlar geri gelmeyecek ama Türkiye büyük zarara uğrayacak zira şu ana kadar yaptıkları tüm işler ilo ile imzalanan sözleşmelere aykırı. 300 kişiden ucuza kurtulmanın hesabını yaparken ettiğin karın 300 mislini harca da gör bakalım takunyalı zihniyet, nasıl olsa hesabını soran yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nedir? ~ 12 yıl önce
Yapılan bu çalışma, "personelin işe dönmesi değil, alacakları tazminatların fona çevrilmesiymiş". Yani demokratik hakkını kullandı diye işten atılan arkadaşlarımızın paralarına da mı göz koyuyorlar? Yoksa yaraya tuz mu basıyorlar, sapladıkları hançeri bir de çeviriyorlar mı, nedir yani? Çalışma Bakanımız, çalışanları koruyacağına patronları mı koruyor? Çalışma değil ÇALIŞTIRMA BAKANI herhalde kendisi. Al fonunu koy cebine kardeşim. Bari sus da bilmeyenler seni hala Çalışma Bakanı sansın. Tabi saygı duyduğum Ulaştırma Bakanını da tekrar değerlendirmeye almak lazım. Hava İş Kanunu 14 yıldır sıra bekliyor. Bu davranışlarınız da, size yol, köprü, baraj olarak değil ama "oysuzluk" olarak dönecektir. Artık THY benim için bitmiştir. Milli olarak bitmişti zaten, Globally olarak da bitti. Daha milli havayollarımız var. Siyah beyaz "Alliance" yazacağına kırmızı-beyaz uçuyorlar hiç olmazsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SORU ~ 12 yıl önce
isten atilan arkadaslara soru sormak istiyorum, izin verirlerse: 1) eyleme cagrildiginiz gun THY den gelen isten atariz mailini gormediniz mi? 2) ciddiye mi almadiniz? 3) suan calisiyor olsaniz boyle bir eyleme tekrar katilir miydiniz? cevaplarinizi merakla bekliyorum. ltf sadece isten atilan arkadaslar cevap versin, fake olmasin. tesekkurler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tarafsız ~ 12 yıl önce
atıl.hatırla denen kısı sen kımın ne zaman ne dusundugunu nerden bılıyorsun.sen mı karar vereceksın kımın ne zaman neyı hatırlayacagına.agzı olan konusuyor burası turkıye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çingene kim!! ~ 12 yıl önce
Arkadaşlar Sizi Camide namaz kılarkenmi işten attılar? Ayrıca kimse işten atıldığınıza sevinmiyor! Yetkisiz ve THY'den her yıl 10 milyon tl para alan sendikanın peşine takılıp yaptığınız salaklığa üzülüyoruz, Bu sendikadan kurtulun başımızın üzerinde yeriniz var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cingene km ~ 12 yıl önce
Is isten gecti diyen arkadas kimsenin derdi ise donmek degil kimsenin derdi o cok merak ettiin yasam kosullari degil ortada cok Buyuk bir haksizlik var bende isten cikarildim hemde gercekten hastaydim . Issizlik nasil birsey bilmiyorsun sen herhalde 305 sadece bir sayidir ailelerimizle birlikte kac bin kisinin cani yandi hayal edebiliyormusun ? kimsenin ahi kimsede kalmaz Allah buyuktur ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atil.hatirla ~ 12 yıl önce
bu siralari hak hukuku ahireti cok hatirlamaya basladilar isine son verilince mi. kafalari havada olanlar insanlara yukardan bakanlar ne oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAKK'tan yana ~ 12 yıl önce
Yalan yalandır, herkes ona inansa bile. Gerçek gerçektir, hiç kimse ona inanmasa bile... Öteki dünyada birtek kul hakki yiyenler affedilmeyecek cocugumun rızkına göz koyan herkese hakkim haram olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000