07 Haziran 2012, Perşembe 08:57:16

İŞTEN ATILANLARA SEVİNDİRİCİ HABER TOPÇU'DAN

THY’yi 2 milyon dolar zarara uğratan eyleme katılanların işten çıkarılması kararının kişisel olarak kendisini çok üzdüğünü belirten THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu “Sendika istedi, işe iadeyi yönetim kuruluna getireceğim” dedi.
  • hamdi bey umarım gercekten böyle düşünüyordur ,inşallah sonuçlar herkesın ıstedıgı gıbı olur eğer thy çıkartılanları gerı almazsa ben o zaman prestij kaybedeceğini düşünüyorum eğer çıkartılanlar gerı alınırsa thy büyük takdir toplar ve zedelenen imajını yenıden kazanabılır
  • HAMDİİ BEY sıze soruyorum 2010 senesınde 8. maddeden işten attığınız o personel hakkında ne dıyceksınız oo ınsanlar iş yavaşlatma grev gibi olaylara katılmamışlardı .Peki bu olaya ne dıycksenız soruyorum ....vıcdanınız rahat mıı şimdii bu olaya ne kulp bulcaksınız..
  • Arkadaşım istersen süreci bir de buradan takip et, (http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/iste-yasanan-surec.html) Sendikayı tasvip etmeyip eleştirebilirsin ama toplu iş sözleşmesi görüşmelerin sürecinde sendika yapması gerektiği gibi ilk adımı atmıştır, burada ayak direyip kanundaki açıklardan faydalanarak işi yokuşa süren ve sürecin bu kadar uzamasına sebep olan maalesef Hamdi Beyin açıkladığı şekilde sendika değil, THY yönetimidir. Beyan, üzücü bir şekilde kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Masada 18 aydır görüşülüyor olması gereken maddeler maalesef son olaylardan 1-2 ay önce görüşülmeye başlanmıştır, yani en az 14 ay işverenin iyi niyetli davranmaması sebebiyle boşa geçmiştir. Sendikanın yaptığı yanlışlara beraberce karşı çıkalım ama muhalefet gözümüzü de kör etmesin, zaten memlekette yeter sayıda kadar körümüz var...
  • sen nerde yaşıyorsun. bunun böyle olduğunu bilmiyor muydun?
  • Sendika biz yetkili değiliz diye mahkemeye mi vermiş THY yi? Atılır da bu kadar desteksiz atılmaz arkadaş.....
  • 20 bın artı 4 ıkranıye ne yapıyor bunlar evrak takıbı yapıyorlar.kımı ıştencıkaralım kımı ışe alalım.tabı bu maaşa ancak bu yapılır.kımse bunları tartışmıyor.ulke buyuyor tyh buyuyor ama maaşlar azalıyor sendıkalar kalkıyor 10 yıl calışana hıc bır tanzımat hak tanımadan gule gule denıyor.işten cıkarılanlar esyalarını teslım ederken bırtane yetkılı bulamıyorlar.ondan sonra hamdı bey nıye 20 bın alıyor dıyorlar maaş az bence 40bın endogal hakkı kı ışter cıkarma yapılırken durust ve mert olsunlar
  • Ne aritmatik diyen arkadaşa sonuna katılıyorum. 200-300 çalışan haklarını aramak için eylem yapmışlar .Büyüklerimizin atamalarıTHY'nin başına kondurulan Sn.Hamdi Bey ve ekibi amaçları Türk adıyla başlayan Tek marka olan canımız THY'yi 1.000.000.000 TL cik kar ettirmek yerine bilinnsiz ,hızlı ve siyasi kararlarla zarar ettirmiş. ee THY 300 çalışına yol verdi ee bu mantıkla THY Yönetimine ( işçi çıkarmadan ) kar ettirmenin yollarına bilen yeni bir ekip gerekmez mi???
  • elit plus üyesiymiş..yesinler hamdi abinle elit pluscığını..keser döner sap döner demişler bilir misin ?.
  • Thy de calisanlar Lufyhanzadan fazla maaş aliyolarmış. Buna inanmayı gerçekten isterdim. Peki onların çalışma standartları nasıl bilen varmı? Burda herkes atıp tutuyor elit plus uyesi olan birisi kabin memurunun işinin ne oldugunu ve ne kadar ücret alabileceği konusunda yorum yapabiliyor buda enteresandır. %49 u özelleştirildi anlamadınız kabin memurlarının hakları elinden alındı anlamadınız yakında şirketi sattıklarının haberini alınca inanırsınız belki. Uyumaya devam edin inanmayın hamdiye inanın o asla yalan söylemez. Mesela thy zarar açıklıyo ama bir yandan çok büyüdük diyolar ikisinide hamdi söylüyo. İnsanlar geev yaptı tk 2 milyon zarar açıkladı. Hani para kazanmıyordu. Bırakın bu işleri gerçekler ortaya çıkıcak. Türkiyeyi satıyorlar Thy de satılacak. Birde utanmadan çok para alıyolar diyorlar. Hamdi bey kaç para maaş alıyo acıklayabilirmi. Ben biliyorum siz duymayın inme iner bi tarafıniza.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

 

Havacılık sektörüne grev yasağı getiren yasanın Meclis’te görüşülmesi sırasında yaptıkları eylem nedeniyle halka açık bir şirket olan Türk Hava Yolları’nı (THY) 2 milyon dolar zarara uğrattıkları gerekçesiyle işten çıkarılanlar geri dönebilecek mi?

Bu sorunun yanıtını dün gazetelerin ekonomi müdürleriyle kahvaltıda bir araya gelen THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu verdi. Topçu “Kişisel olarak beni en çok üzen karar, bu 305 arkadaşımızın iş akdinin feshiydi. Fakat şirketi merhametle değil, kurallarla yönetmek zorundayım” dedi.

Önceki gün Hava-İş Başkanı Atilay Ayçin’le görüştüğünü söyleyen Hamdi Topçu, şöyle devam etti: “Kendisi benden işten atılan arkadaşların geri alınmasını istedi. Yönetim kurulunun aldığımız bu kararla ilgili bir fikir birliği var... Ama ben 1-2 gün içinde yönetim kurulumuzu toplayıp Bu 305 kişinin işten atılmasını ‘bir seferliğine durduralım’ teklifini götüreceğim. Ama sonuçta halka açık bir şirket olmamız gerekçesiyle, oluşan bu zarar Yönetim Kurulumuzu zora sokabilir. Son kararı Yönetim Kurulumuz verecek. Toplu sözleşme görüşmelerinden herkesin kazanarak kalkmasını istiyoruz.”

ilk başta 400 kişinin üzerindeydi
Bankacılık, toplu taşıma gibi stratejik hizmet sektörlerindeki grev yasağına önceki hafta çıkan kanunla havacılık sektörü de eklendi. 110 bin kişinin çalıştığı havacılık sektöründe Türk-İş’e bağlı Hava-İş sendikasının örgütlü olduğu tek kurum THY.

Geçen hafta, havacılık sektöründeki grev kararını protesto ederek iş yavaşlatan 305 THY çalışanının iş akitlerinin feshedildiği açıklanmıştı. Hamdi Topçu’nun anlattıklarına göre aslında ‘iş yavaşlatma’ nedeniyle hazırlanan ‘atılacaklar’ listesi 400 küsur kişiymiş. Ama mazereti olan, o gün gerçekten çalışamayacak durumda bulunan, engellemeye maruz kalanları tespit edilerek rakam 300’lere düşmüş.

Gece SMS atarak herkesi uyardık
Topçu, sendikanın grev kararı almasının şu an için yasal olmadığını belirterek, şunları söyledi: “Mecliste tüm havacılık sektörünü ilgilendiren bir yasa çıkıyor. Buna bir tepki olabilir. Ama bu şirkete zarar veriyorsa bu zararı tazmin etmek zorundayım. Ve bunun sorumluları hakkında yasal işlem yapmak durumundayım. Bunları eylemden önceki gece saat 11-12 sıralarında çalışanlarımıza da hatırlattık. ‘Bu tür girişimlerin kanuni bir tarafı yok’ dedik. SMS’le ‘yavaşlatma işinizden edebilir’ diye uyardık.”

Sendika şirketin anahtarını istedi
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, sendikayla yürütülen toplu görüşme sürecini şöyle anlattı: “Biz, Hava-İş’le henüz 2011 yılının toplu görüşmesini yapamadık. Şu anda personel 2011 artışlarını alamadı. Personel gecikme yüzünden mağdur oluyor. Üç ay öncesinde çağrı yapma hakkımız var. 2010’un eylülünde bu sefer çağrıyı biz yapalım, 3 ayda bitsin, çalışan zamlı maaşını yeni yıl itibarıyla almaya başlasın istedik. Hava-İş sendikası mahkemeye başvurdu ve ben yetkili değilim diyerek itiraz yaptı. Burada sendikanın amacı yüksek sezonda işvereni sıkıştırmak. Bundan 2-3 ay önce görüşmeler başladı.  Biz ilk başta ücreti konuşalım istedik. Sendika bize ‘diğer maddeleri konuşmadan ücreti konuşmam’ diyor. Bir 23 yıldır toplu iş sözleşmesi yapan iki taraf 44 maddede anlaşamıyor. Bu maddelerde öyle şeyler var ki THY’nin anahtarını bize teslim edin demek gibi birşey...”

Yeni girişte 3.341 lira maaş veriyoruz
THY’deki ücret politikasıyla ilgili bilgiler de veren Topçu, çalışanlara ödenen paranın tatminkar olduğunu belirterek, şu örnekleri verdi: “Yeni girişte THY’nin 3 bin 341 lira giydirilmiş aylık maaş verdiği bir hostese özel hava yolları bin 300 küsur lira para veriyor. Kabin memurlarımız, Staraliance’ın başı olan Lufthansa’dan daha fazla ücret alıyor. Ben eğer bu camiada rekabetteysem, giderlerimi de kontrol etmem gerekiyor. bunu yaparken de çalışanımın mutlu olması gerekiyor ki, buna azami çaba gösteriyoruz. Çalışanlarımıza çok yatırım yaptık, onlar da bunun karşılığını fazlasıyla verdi. Çalışanlarımız hastane kapısında beklemesin diye yılda 45 milyon lira ödeyerek özel sigorta yaptırdık.”

Afrika’ya ekstra bagajla bavul ticareti patladı
Afrika pazarında ciddi bavul ticareti geliştiğini belirten Hamdi Topçu “Afrika’nın tüm pazarlarında Türk malları satılıyor. Afrika pazarına beraberinde taşıdığı yük anlamında 15-20 kilo tolerans tanıyoruz. Perakendeci esnafa ciddi katkı yaptığımızı düşünüyoruz. Laleli, Merter, Osmanbey buralardaki esnaf sürekli olarak Afrikalılar’la muhatap oluyor” dedi.

İsrailliler bizi tercih ediyor
THY olarak Afrika’dan çok ciddi transit yolcu aldıklarını da kaydeden Topçu, şunları söyledi: “Mesela Kenya, Nairobi uçuşlarında bizim yolcularımızın yüzde 91’i transit. Biz Afrika’dan Türk Cumhuriyetleri’nden ve Hindistan, Pakistan ve Bangladeş gibi ülkelerden yolcuyu topluyoruz. Gelen yolcuları ABD, İngiltere, Almanya’ya dağıtıyoruz. İsrail-Telaviv mesela bizim en önemli hatlarımızdan biri. Telaviv’de de çok fazla transfer var. İsrailliler, kaliteyi tercih ediyorlar. Üstelik bizim fiyatlar onların şirketlerinden daha pahalı.”

ÇALIŞANIN HAKKINI VERECEĞİZ
Hamdi Topçu, havacılık sektörüne getirilen grev yasağıyla ilgili olarak da şunları söyledi: “Samimi olarak söylüyorum. Sendikanın o silahının elinden alınması beni daha yumuşak hale getirdi. Çalışanımın hakları için şirket imkanlarını daha çok zorlayacağız. İmkan var, bu hakları vermeyeceğiz diye birşey yok. Zaten grev oylamasına bile gitmeyecektik, çalışanımız buna itibar etmez.”

(Milliyet)

İŞTEN ATILANLARA SEVİNDİRİCİ HABER TOPÇU'DAN

Yorumlar Tüm Yorumlar (61)

inşallah ~ 12 yıl önce
hamdi bey umarım gercekten böyle düşünüyordur ,inşallah sonuçlar herkesın ıstedıgı gıbı olur eğer thy çıkartılanları gerı almazsa ben o zaman prestij kaybedeceğini düşünüyorum eğer çıkartılanlar gerı alınırsa thy büyük takdir toplar ve zedelenen imajını yenıden kazanabılır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emekçi ~ 12 yıl önce
HAMDİİ BEY sıze soruyorum 2010 senesınde 8. maddeden işten attığınız o personel hakkında ne dıyceksınız oo ınsanlar iş yavaşlatma grev gibi olaylara katılmamışlardı .Peki bu olaya ne dıycksenız soruyorum ....vıcdanınız rahat mıı şimdii bu olaya ne kulp bulcaksınız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sendikaya cevap yazan arkadaşa ~ 12 yıl önce
Arkadaşım istersen süreci bir de buradan takip et, (http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/iste-yasanan-surec.html) Sendikayı tasvip etmeyip eleştirebilirsin ama toplu iş sözleşmesi görüşmelerin sürecinde sendika yapması gerektiği gibi ilk adımı atmıştır, burada ayak direyip kanundaki açıklardan faydalanarak işi yokuşa süren ve sürecin bu kadar uzamasına sebep olan maalesef Hamdi Beyin açıkladığı şekilde sendika değil, THY yönetimidir. Beyan, üzücü bir şekilde kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Masada 18 aydır görüşülüyor olması gereken maddeler maalesef son olaylardan 1-2 ay önce görüşülmeye başlanmıştır, yani en az 14 ay işverenin iyi niyetli davranmaması sebebiyle boşa geçmiştir. Sendikanın yaptığı yanlışlara beraberce karşı çıkalım ama muhalefet gözümüzü de kör etmesin, zaten memlekette yeter sayıda kadar körümüz var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sendikaya ~ 12 yıl önce
sen nerde yaşıyorsun. bunun böyle olduğunu bilmiyor muydun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sendika ~ 12 yıl önce
Sendika biz yetkili değiliz diye mahkemeye mi vermiş THY yi? Atılır da bu kadar desteksiz atılmaz arkadaş.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yonetım maaşları ~ 12 yıl önce
20 bın artı 4 ıkranıye ne yapıyor bunlar evrak takıbı yapıyorlar.kımı ıştencıkaralım kımı ışe alalım.tabı bu maaşa ancak bu yapılır.kımse bunları tartışmıyor.ulke buyuyor tyh buyuyor ama maaşlar azalıyor sendıkalar kalkıyor 10 yıl calışana hıc bır tanzımat hak tanımadan gule gule denıyor.işten cıkarılanlar esyalarını teslım ederken bırtane yetkılı bulamıyorlar.ondan sonra hamdı bey nıye 20 bın alıyor dıyorlar maaş az bence 40bın endogal hakkı kı ışter cıkarma yapılırken durust ve mert olsunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B.707 ~ 12 yıl önce
Ne aritmatik diyen arkadaşa sonuna katılıyorum. 200-300 çalışan haklarını aramak için eylem yapmışlar .Büyüklerimizin atamalarıTHY'nin başına kondurulan Sn.Hamdi Bey ve ekibi amaçları Türk adıyla başlayan Tek marka olan canımız THY'yi 1.000.000.000 TL cik kar ettirmek yerine bilinnsiz ,hızlı ve siyasi kararlarla zarar ettirmiş. ee THY 300 çalışına yol verdi ee bu mantıkla THY Yönetimine ( işçi çıkarmadan ) kar ettirmenin yollarına bilen yeni bir ekip gerekmez mi???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pluscık ~ 12 yıl önce
elit plus üyesiymiş..yesinler hamdi abinle elit pluscığını..keser döner sap döner demişler bilir misin ?.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haksizlik ~ 12 yıl önce
Thy de calisanlar Lufyhanzadan fazla maaş aliyolarmış. Buna inanmayı gerçekten isterdim. Peki onların çalışma standartları nasıl bilen varmı? Burda herkes atıp tutuyor elit plus uyesi olan birisi kabin memurunun işinin ne oldugunu ve ne kadar ücret alabileceği konusunda yorum yapabiliyor buda enteresandır. %49 u özelleştirildi anlamadınız kabin memurlarının hakları elinden alındı anlamadınız yakında şirketi sattıklarının haberini alınca inanırsınız belki. Uyumaya devam edin inanmayın hamdiye inanın o asla yalan söylemez. Mesela thy zarar açıklıyo ama bir yandan çok büyüdük diyolar ikisinide hamdi söylüyo. İnsanlar geev yaptı tk 2 milyon zarar açıkladı. Hani para kazanmıyordu. Bırakın bu işleri gerçekler ortaya çıkıcak. Türkiyeyi satıyorlar Thy de satılacak. Birde utanmadan çok para alıyolar diyorlar. Hamdi bey kaç para maaş alıyo acıklayabilirmi. Ben biliyorum siz duymayın inme iner bi tarafıniza.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali35 ~ 12 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000