11 Mart 2009, Çarşamba 19:11:00

İŞTE YENİ TEKİRDAĞ UÇAĞI

THY’nin Amsterdam’da düşen Boeing 737-800 uçağının ‘Tekirdağ’ ismi filoya yeni katılan Airbus A321 tipi uçağa verildi.
  • alert(fdfd)
  • yolcular için uçağın adı burunda yazan isimdir. kesinlikle yolcuların psikolojisini bozacak bir davranış bu.başka bir isim verilmeli.
  • Yazinizi elestirmek amacinla degil, dogru olani aktarmak istedim. Yanlis anlasildiysam, ben özür dilerim. Bu arada konuya dönmek gerekirse, ucak kazalari normalinde ucus sektöründe söyle hatirlanir: Turkish Airlines Flight 981 Veri tabanlari da bunu böyle kayit eder, nedeni ise, aranan bilgi cabuk bulunsun diye. Eskiden gazete arsivlerinde de böyle idi, yeni tekniklerde de böyle yapilir. Size bir link biraktim, kendiniz de okuyabilirsiniz isterseniz. http://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_Airlines_Flight_981 Bence en güzel olani da herhangi bir konuyu beraber medeni sekilde tartisabilmektir. Saygilarimla, Oktay Limanoglu Not: Bu arada TK1951 ucusu ile ilgili Vorteks iddialari ile yeni bulgular varmis, bilen var ise, bize de yazsin.
  • Buradaki arkadaşlar yazdıklarımı düzeltmişler, sağolsunlar. Evet DC10 kazası 1974 te oldu, orada bir tipografik hata olmuş, ve evet, JBG tescilli uçak Ankara adını "çok uzun süre sonra" almamış. Ancak Kazanın yeri konusunda bana yüklenen yorumcuya şunu demek isterim, kazanın olduğu yeri ben de biliyorum; sonuç olarak o kaza Paris kazası olarak anılır, fransızca dersi için de teşekkürler. Bir kişiyi eleştirirken karşınızdakinin zır cahil olduğunu düşünmeniz çok ayıptır. Yanlış olan doğrusuyla elbet düzeltilir ama ayıbın düzeltilmesi çok zordur.
  • şimdiye kadar hiç isme bakmadım zaten artık isimleri göremiyoruz ki? eskiden olsa otobüsle uçağın yanına giderken ismine bakabiliyorduk. KÖRÜK icat oldu İsme BAKAMAZ olduk. Kimsenin de uçağın İSMİNİ İPLEDİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM. Yolcuların %90 'ı uçağın tipine bakar Uçağın ismi veya regist'i kimsenin umurunda bile değildir ?
  • sana daha önce payını alabileceğin bir sürü ders verdim Hala yazmaya ve rusları yalamaya devam ediyorsun Senin kanında bir bozukluk var herhalde
  • Ne garip ki, 35 yil gecmis, degisen pek bir sey yok. Gelin görün, Dünyanin bir cok Havalimanlarinda durumler halen ayni. Sirketler para kaybedecekler diye nereden kisacaklarini sasiriyorlar. Ucuz elemanlar, bilgisiz, tecrübesiz kisiler önemli noktlarda görevli. Ama ucaklarin yetkililerinde de, mühendislerinde de büyük suc var. Bir sey olmaz mantigi almis basini gidiyor. Ilgilenenler icin bir link birakiyorum: http://aviation-safety.net/index.php Tüm zamanlarin ucak kazalari ile ilgili. Degerlendirmeyi dikkat ile izleyen arkadaslar göreceklerdirki, Türk Pilotlari yapilmaya calisildigi gibi kötü pilotlar degillerdir. Ancak hep sessiz kalir agizimizi acmazsak, o zaman günün birinde gercekten yabanci pilotlar TÜRK ucaklarinin basina gecer!!!
  • Nasil oluyor da THY uzun sûredir Ankara ismini baska bir uçaga vermiyor !!!!!!! 4 Mart 1974 de Ankarayi kaybettik fakat 6 ay sonra kasim 1974te Boeing 727 TC JBG ANKARA isim verilerek uçusa basladi ve 20 sene o isimle uçtu ve sonra KTHY e verildi ve ismi BESPARMAK olarak degistirildi.
  • Kontrol camindan ziyade, bir pim ve o pimi ile govde uzerinde cisgiler vardi. pim ile govdenin ustuste geldiginden ( ayni hizada oldugundan) emin olun gibi bir seyler yaziyordu.. bu arada birbirimizi cahillikle vb. suclamayi birakalim... bana ilginc gelen yillar once (35 yil) Ingilizce bilmeyen bir yer gorevlisinin calismasina izin veren Fransa Havacilik Otoritesine simdi karakutumuzu teslim etmis olmamiz. KLM AirFrance ortakligi da cabasi..
  • ....kapandigini kazadan sonra yetkililere bildirmis. Normalinde cok zor kapanan bagaj kapisi, kolay kapanildigini ögrenen yetkililer hatanin nerden kaynaklandigini anlamislar. Ucak kalkmadan önce sistemde bir hata oldugu böylece tespit edilebilir ve kaza önlenebilirdi. Ayrica bagaj kapisinin kapanip kapanmadigini kontrol edebilecek bir ekstra cam eklenmis kapinin yanina, fakat Mohammed Mahmoudi´ye kimse bunu bildirmemis. Yeni cam (kontrol cami) ile ilgili yazilar ise ingilizce ve türkce olarak bagaj kapisinin yanina informasyon olarak yapistirilmis, ancak Mohammed Mahmoudi Cezayir Vatandasiymis, ve ne ingilizce nede türkce biliyormus. Medya Mohammed Mahmoudinin suclu oldugunu söyleyip tutuklanmasi gerektigini söylemisti!!! anlayana.........

‘Tekirdağ’ isimli Boeing 737-800 tipi uçak 25 Şubat’ta İstanbul – Amsterdam seferini yaptığı sırada Schiphol Havalimanı'na inişi sırasında düşmüştü.

Kazanın ardından ‘Tekirdağ’ uçağının enkazının kaldırılma çalışmaları Schiphol Havalimanı'nda sürerken, kaza sonrası THY filosundan çıkartılan ‘Tekirdağ’ uçağının ismi filoya yeni katılan Hintli Kingfisher firmasından fabrika çıkışlı özel donanımlı Airbus 321 tipi uçağa ‘Tekirdağ’ ismi verildi.

27 Şubat'ta filoya katılan uçak TC-JMJ olarak tescil ettirilken, THY Teknik A.Ş. hangarında uçağın burun kısmına ‘Tekirdağ’ ismi yazıldı.

 

Hintli firmadan 4 adet olarak alınan uçakların en önemli özelliği üretim aşamasında business koltuk konfigürasyonuna sahip olmaları. 20 business, 158 ekonomi koltuk konfigürasyonu olmak üzere toplam 178 koltuk kapasiteli uçaklardaki eğlence sitemleri de mevcut tek koridorlu uçaklardan farklı olarak dizayn edildi.

 

Bu uçaklarda muadili diğer tiplere göre farklı olarak ekonomi, business koltuk ayrımı yapılmadan bütün koltuklarda eğlence sistemi bulunuyor. Her koltuğun arkasında bulunan ekranlar sayesinde yolcuların rahatı ön planda tutuldu.


Tekirdağ (TC-JMJ)

Tekirdağ (TC-JMJ)

Tekirdağ (TC-JMJ)

Tekirdağ (TC-JMJ)

Tekirdağ (TC-JMJ)

İŞTE YENİ TEKİRDAĞ UÇAĞI

Yorumlar Tüm Yorumlar (49)

Deneme ~ 3 yıl önce
alert(fdfd)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yolcular için uçağın adı burunda yazan isimdir. kesinlikle yolcuların psikolojisini bozacak bir davranış bu.başka bir isim verilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yazinizi elestirmek amacinla degil, dogru olani aktarmak istedim. Yanlis anlasildiysam, ben özür dilerim. Bu arada konuya dönmek gerekirse, ucak kazalari normalinde ucus sektöründe söyle hatirlanir: Turkish Airlines Flight 981 Veri tabanlari da bunu böyle kayit eder, nedeni ise, aranan bilgi cabuk bulunsun diye. Eskiden gazete arsivlerinde de böyle idi, yeni tekniklerde de böyle yapilir. Size bir link biraktim, kendiniz de okuyabilirsiniz isterseniz. http://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_Airlines_Flight_981 Bence en güzel olani da herhangi bir konuyu beraber medeni sekilde tartisabilmektir. Saygilarimla, Oktay Limanoglu Not: Bu arada TK1951 ucusu ile ilgili Vorteks iddialari ile yeni bulgular varmis, bilen var ise, bize de yazsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Buradaki arkadaşlar yazdıklarımı düzeltmişler, sağolsunlar. Evet DC10 kazası 1974 te oldu, orada bir tipografik hata olmuş, ve evet, JBG tescilli uçak Ankara adını "çok uzun süre sonra" almamış. Ancak Kazanın yeri konusunda bana yüklenen yorumcuya şunu demek isterim, kazanın olduğu yeri ben de biliyorum; sonuç olarak o kaza Paris kazası olarak anılır, fransızca dersi için de teşekkürler. Bir kişiyi eleştirirken karşınızdakinin zır cahil olduğunu düşünmeniz çok ayıptır. Yanlış olan doğrusuyla elbet düzeltilir ama ayıbın düzeltilmesi çok zordur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
şimdiye kadar hiç isme bakmadım zaten artık isimleri göremiyoruz ki? eskiden olsa otobüsle uçağın yanına giderken ismine bakabiliyorduk. KÖRÜK icat oldu İsme BAKAMAZ olduk. Kimsenin de uçağın İSMİNİ İPLEDİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM. Yolcuların %90 'ı uçağın tipine bakar Uçağın ismi veya regist'i kimsenin umurunda bile değildir ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sana daha önce payını alabileceğin bir sürü ders verdim Hala yazmaya ve rusları yalamaya devam ediyorsun Senin kanında bir bozukluk var herhalde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ne garip ki, 35 yil gecmis, degisen pek bir sey yok. Gelin görün, Dünyanin bir cok Havalimanlarinda durumler halen ayni. Sirketler para kaybedecekler diye nereden kisacaklarini sasiriyorlar. Ucuz elemanlar, bilgisiz, tecrübesiz kisiler önemli noktlarda görevli. Ama ucaklarin yetkililerinde de, mühendislerinde de büyük suc var. Bir sey olmaz mantigi almis basini gidiyor. Ilgilenenler icin bir link birakiyorum: http://aviation-safety.net/index.php Tüm zamanlarin ucak kazalari ile ilgili. Degerlendirmeyi dikkat ile izleyen arkadaslar göreceklerdirki, Türk Pilotlari yapilmaya calisildigi gibi kötü pilotlar degillerdir. Ancak hep sessiz kalir agizimizi acmazsak, o zaman günün birinde gercekten yabanci pilotlar TÜRK ucaklarinin basina gecer!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Nasil oluyor da THY uzun sûredir Ankara ismini baska bir uçaga vermiyor !!!!!!! 4 Mart 1974 de Ankarayi kaybettik fakat 6 ay sonra kasim 1974te Boeing 727 TC JBG ANKARA isim verilerek uçusa basladi ve 20 sene o isimle uçtu ve sonra KTHY e verildi ve ismi BESPARMAK olarak degistirildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kontrol camindan ziyade, bir pim ve o pimi ile govde uzerinde cisgiler vardi. pim ile govdenin ustuste geldiginden ( ayni hizada oldugundan) emin olun gibi bir seyler yaziyordu.. bu arada birbirimizi cahillikle vb. suclamayi birakalim... bana ilginc gelen yillar once (35 yil) Ingilizce bilmeyen bir yer gorevlisinin calismasina izin veren Fransa Havacilik Otoritesine simdi karakutumuzu teslim etmis olmamiz. KLM AirFrance ortakligi da cabasi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
....kapandigini kazadan sonra yetkililere bildirmis. Normalinde cok zor kapanan bagaj kapisi, kolay kapanildigini ögrenen yetkililer hatanin nerden kaynaklandigini anlamislar. Ucak kalkmadan önce sistemde bir hata oldugu böylece tespit edilebilir ve kaza önlenebilirdi. Ayrica bagaj kapisinin kapanip kapanmadigini kontrol edebilecek bir ekstra cam eklenmis kapinin yanina, fakat Mohammed Mahmoudi´ye kimse bunu bildirmemis. Yeni cam (kontrol cami) ile ilgili yazilar ise ingilizce ve türkce olarak bagaj kapisinin yanina informasyon olarak yapistirilmis, ancak Mohammed Mahmoudi Cezayir Vatandasiymis, ve ne ingilizce nede türkce biliyormus. Medya Mohammed Mahmoudinin suclu oldugunu söyleyip tutuklanmasi gerektigini söylemisti!!! anlayana.........

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000