25 Kasım 2011, Cuma 12:33:07

İŞTE THY'NİN YENİ PİLOTLARI

Türk Hava Yolları A.O bünyesine 90 yeni pilot daha katıyor.
  • Genç yaşta böylesine üstün bir yetenek ve başarı gerçekten takdir edilmeye değer. Ülkemizde Kadınların çalışma hayatında, böylesine zor ve yetenek gerektiren bir iş kolunda kendilerini başarı ile temsil etmeleri gurur verici. Bu genç arkadaşımıza hayat boyu başarılar dilerim.
  • yolun bahtın açık olsun..Allah yeryüzünde gökyüzünde seni korusun..
  • HEPİNİZİ TEBRİK EDİYORUM. KISKANANLAR ÇATLASIN
  • İTÜ Mühendisliklerini ele geçiren Cemaat şimdi de İTÜ üzerinden THY' ye el attı. Aylardır THY' ye girmek için bekletilen pilotlara ve TSK ayrılanlarına artık bonne chance ...
  • THY' na helal olsun demekten başka birşey kalmıyor bu durumda... bi TÜRK olarak göğsüm kabarıyor doğrusu...kendi pilotumuzu,teknisyenimizi,hostesimizi ve tüm personellerimizi yetiştirip ihraç etmeyek büyük olay bence... arif kardeşim çok kral olmuşsun üniformayla...ALLAH (CC) herşeyi gönlüne göre versin....selametle...A.UZER
  • sn KOTİL en buyuk en değerli personel dıyorsun oo yuzden mi koydun onlarca kişiyi kapının önunune sene 0509 2010 hatırlatalımm bırak ooo personelimiz önemliii bızım için laflarınıı ..
  • merhaba bende pilot olmak isityorum hemde cok ama ucaga hıc bınmedım acaba ucus okullarında bu ımkan varmı yanı oornegın bir saatlık olanagı saglarlarmı?
  • SHGM de cennet kovulanpeygaberimizin adaşı olan kişi THYakademiyeCPL kontrol uçuşlarının kendilerininyapması hususunda yetki verdi mi vermedi mi ?Fısıltı gazetesi bunu konuşuyor, bu yetki verildi, tüm uçuş okulları bunasahip olmalı, yazdım yayınlamamışsınız.Sefa İnan beye araştırma konusu,aklın mantığın emrettiği uygulama bu kontrol uçuşlarını okulların yapabilmesi,ama bu sadece TK akademiyeözel uygulama olmasın
  • Kim ne derse desin pilotluk her açıdan donanım gerektriren bir meslek, pek çok elemeden ve zorlu eğitim sürecinden geçen pilotlarımızı canı gönülden kutluyorum. Ezgi Tosunoğlu'nun tüm eğitimi boyunca ne kadar emek sarfettiği ortada , hayalini gerçekleştirmek için böyle bir fırsatı değerlendirmesi ve geçmişteki mühendislik vizyonu üzerine pilotluk eğitimi alması onu daha donanımlı ve güçlü bir pilot yapacaktır, unutmamak lazım ki her başarı büyük emek ve sabır ister, çağdaş Türk kadını olarak gösterdiğin cesaretin ve azminle gurur duyuyoruz!
  • Ben bebekken egitim aliyorlar demedim aklini calistirsan anlarsin zaten. Bebeklikten bu iskerin icinde oluyorlar surekli ucaklarin icinde kokpite girebiliyorlar similatorleri goruyorlar ve buyuduklerinde belirli bir mesleki kultur hakkinda bilgi sahibi oluyorlar dogal olarak. Sanki banka muduru cocugu bankaya girerken babasinin destegini almiyor ya da polis veya ressam biri... Dogal olarak oncelik taninmissa bir pilot cocuguna cok normal. Bu gencleri biliyorum ne altlsrinda arabasi var ne biseyleri ayni servislere biniyoruz cogu zaman ne torpili zaten o kadr zengin olsa bu iste isleri ne. Kimseye belirli bir sifata sahip olmadan babasinin hayrina koca ucak teslim edilmez mantikli olun. Baskalarini karalamak yerine eksiklerinizi tamamlayin.
 Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’nda Uçuş Eğitimlerini tamamlayarak Türk Hava Yolları filosuna katılacak 90 pilot için fotoğraf çekimi düzenlendi.

Bugün öğleden sonra yapılacak mezuniyet töreni ile diplomalarını alacak öğrenci pilotların heyecanları gözlerinden okunurken, fotoğraf çekimine katılan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil neden dünyanın en iyisi olmak için çalıştıklarını açıkladı.

Kotil sözlerine şöyle devam etti; “Genç arkadaşlara hayırlı olsun. Biz büyümeye devam ediyoruz. Hepsi dört yıllık fakülte mezunu. İngilizceleri mükemmel. Fakat bayan sayımız çok az. Biz bayan arkadaşları çok teklif ediyoruz pilot olmaları için. Dünyanın en iyi havayolu şirketi olmak için tek sebebimiz var bu da çok iyi bir kadromuz olmasıdır. İlk mezunlarımız artık kaptan olmaya başladı. Kaptan açığımız da çok fazla. Aşağı yukarı 400’e yakın yabancı kaptanımız var. Tabi bu mezunlar da açığımıza yetmeyecek ama önemli bir ihtiyacımızı giderecekler. Pilot ihtiyacımızın yarısını bizim eğitim verdiğimiz ve ortak olduğumuz Amerika, Eskişehir gibi yerlerden karşılıyoruz. Tabi bu süreç içerisinde en önemli şey emniyet. Benim onlara en önemli mesajımız havacılıkta insiyatif yok. Var olan tek şey emniyettir. En emniyetli şekilde filamamızı taşıyacaklarına eminim. Hepsine tekrardan hayırlı olsun” diye konuştu.

90 pilotun arasında bulunan tek kadın öğrenci pilot olan Ezgi Tosunoğlu AirportHaber'in sorduğu "Pilot olmaya nasıl karar verdiniz?" sorusuna şöyle cevap verdi. "Ortaokul'dan bu yana aklımda hep pilot olmak vardı. Lisede sayısal bölümden mezun oldum ve üniversitede mühendislik okudum. Ardından yüksek lisans ve doktoramı yaptım. Tabi özel pilot okullarına başvurmak için yeterli maddi kaynağım yoktu. Bir gün internette gezinirken THY'nin yetiştirilmek üzere pilot aradığı ilanını görerek başvurdum. Tabi çok sıkı bir elemeden geçtik. Buraya kadar kolay gelmedik. Ama öncelikle bu işi canı gönülden severek yapmak lazım. Sevdiğim ve istediğim işi yapacağım için çok mutluyum" dedi.
















©AirportHaber.com
İŞTE THY'NİN YENİ PİLOTLARI

Yorumlar Tüm Yorumlar (68)

Misafir ~ 12 yıl önce
Genç yaşta böylesine üstün bir yetenek ve başarı gerçekten takdir edilmeye değer. Ülkemizde Kadınların çalışma hayatında, böylesine zor ve yetenek gerektiren bir iş kolunda kendilerini başarı ile temsil etmeleri gurur verici. Bu genç arkadaşımıza hayat boyu başarılar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yolun bahtın açık olsun..Allah yeryüzünde gökyüzünde seni korusun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
HEPİNİZİ TEBRİK EDİYORUM. KISKANANLAR ÇATLASIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İTÜ Mühendisliklerini ele geçiren Cemaat şimdi de İTÜ üzerinden THY' ye el attı. Aylardır THY' ye girmek için bekletilen pilotlara ve TSK ayrılanlarına artık bonne chance ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY' na helal olsun demekten başka birşey kalmıyor bu durumda... bi TÜRK olarak göğsüm kabarıyor doğrusu...kendi pilotumuzu,teknisyenimizi,hostesimizi ve tüm personellerimizi yetiştirip ihraç etmeyek büyük olay bence... arif kardeşim çok kral olmuşsun üniformayla...ALLAH (CC) herşeyi gönlüne göre versin....selametle...A.UZER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sn KOTİL en buyuk en değerli personel dıyorsun oo yuzden mi koydun onlarca kişiyi kapının önunune sene 0509 2010 hatırlatalımm bırak ooo personelimiz önemliii bızım için laflarınıı ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
merhaba bende pilot olmak isityorum hemde cok ama ucaga hıc bınmedım acaba ucus okullarında bu ımkan varmı yanı oornegın bir saatlık olanagı saglarlarmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
SHGM de cennet kovulanpeygaberimizin adaşı olan kişi THYakademiyeCPL kontrol uçuşlarının kendilerininyapması hususunda yetki verdi mi vermedi mi ?Fısıltı gazetesi bunu konuşuyor, bu yetki verildi, tüm uçuş okulları bunasahip olmalı, yazdım yayınlamamışsınız.Sefa İnan beye araştırma konusu,aklın mantığın emrettiği uygulama bu kontrol uçuşlarını okulların yapabilmesi,ama bu sadece TK akademiyeözel uygulama olmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kim ne derse desin pilotluk her açıdan donanım gerektriren bir meslek, pek çok elemeden ve zorlu eğitim sürecinden geçen pilotlarımızı canı gönülden kutluyorum. Ezgi Tosunoğlu'nun tüm eğitimi boyunca ne kadar emek sarfettiği ortada , hayalini gerçekleştirmek için böyle bir fırsatı değerlendirmesi ve geçmişteki mühendislik vizyonu üzerine pilotluk eğitimi alması onu daha donanımlı ve güçlü bir pilot yapacaktır, unutmamak lazım ki her başarı büyük emek ve sabır ister, çağdaş Türk kadını olarak gösterdiğin cesaretin ve azminle gurur duyuyoruz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ben bebekken egitim aliyorlar demedim aklini calistirsan anlarsin zaten. Bebeklikten bu iskerin icinde oluyorlar surekli ucaklarin icinde kokpite girebiliyorlar similatorleri goruyorlar ve buyuduklerinde belirli bir mesleki kultur hakkinda bilgi sahibi oluyorlar dogal olarak. Sanki banka muduru cocugu bankaya girerken babasinin destegini almiyor ya da polis veya ressam biri... Dogal olarak oncelik taninmissa bir pilot cocuguna cok normal. Bu gencleri biliyorum ne altlsrinda arabasi var ne biseyleri ayni servislere biniyoruz cogu zaman ne torpili zaten o kadr zengin olsa bu iste isleri ne. Kimseye belirli bir sifata sahip olmadan babasinin hayrina koca ucak teslim edilmez mantikli olun. Baskalarini karalamak yerine eksiklerinizi tamamlayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000