02 Ağustos 2010, Pazartesi 10:22:03

İŞTE THY'NİN YENİ EĞİTİM JETLERİ

ABD’den alınan her biri 3,5 milyon dolar değerindeki Cessna Citation Mustang tipi eğitim uçakları aslında küçük birer iş jeti. Mini Business Class sınıfındaki uçakta çift jet motoru var.
  • hakla gelene helal olsun jetler ama yazık bu kadar masraf ne gerek var. 25bin dolarlık eski cessnalarla yüzlerce pilot yetişti gökte hepsi uçuyor parası olan tabıkı, insanlar ekmek yedi. sonuçta herşey yolunda bu kadar şeye ne gerek var yazık bence... kabın basınçlı mı lazım kiralayın gerekince. dur diyen yok yanlışlara nedense...
  • THY Uçuş Eğitimde ciddi adımlar atmak için yeni eğitim modellerini devreye koymaya başladığı kesin. Dünyada arka arkaya düşen uçaklardan sonra artık eğitime ciddi yatırıp yapılması gerektiği görünüyor. Bence THY ilk defa eğitiminde birbirini tamamlayan adımlar atıyor. Bu konuda THY yi kutluyoruz. Öğrenciler uçarken bu uçaklar her türlü görevide aynı zamanda yapabilir. Tebrikler THY.
  • canım kardeşim senin özel şirketin büyür büyür yarın öbür gün gavurun biri alır o şirketin hisselerini toplar uçakları defolur gider memleketine.o zaman arkasından trene bakar gibi bakarsın.ama THY hisselerinin çoğu TÜRKİYE CUMHURİYETİNİNDİR.ve T.C. bir yere gitmez.burdadır.onun için bırakın bu saçmalıkları.insan kendi milli havayolunu kıskanır mı yahu?ne kanı var sizde çok merak ediyorum.
  • Deniz, yemeyen n'olsun..
  • vip e 2 uçak daha !
  • devlet destegi olmasa ozel sirketler thy yi cig cig yerler. Ben bundan yillar once ozel sirketler yokken ve dolar simdikinin yarisi benzin simdikinin 1/3u iken 150tlye yurtici ucus yaptigimi cok iyi hatirlaiyorum. Tekel olmak guzeldi ha. Devlet ozel sirketlere kostek THY ye destek her zaman. Gercekleri carpitmayin. Tabiki vergileri ve bir suru avantaji kullaniyor thy. Karsinizda bebe yok
  • THY nın bünyesine alınmış olan bu jetler sadece eğitim amaçlı düşünelerek alınmamıştır. THY Akademi bünyesine dahil ancak THY nın diğer birimlerinin hizmetinde olması planlanarak alınmıştır. Teknik ekibin herhangi bir yurtdışı arızasında olay yerine hızlı ulaştırılması, yönetim kadrosunun iş amaçlı gezileri. gibi sebeplerden ötürü yapılan çok mantıklı ve gerekli bir yatırımdır.
  • thy yi hala vergiyle beslenen şirket sanıyorlar ya. yorum yapamıyorum artık.
  • siz bir tane uçuş okulu gösterin ki citation mustang ile CPL eğitimi verilsin. benim vergimle alınıyor onlar. sanırsın THY dünyanın en prestijli, en ulaşılmaz, 1 numaralı şirketi.Emirates, singapur da var mı böyle eğitim jet leri??? kedi ciğermiş. ciğeri biz yemiyoruz ihtiyacımızda yok şükür ama bu zamanda, vatandaş açlıktan, işsizlikten kıvranırken, o ciğeri de öyle kolay yememek lazım.Sen devlet olarak THK na yıllarca yeni uçak alma, okulu körelt, hocaları düşük maaşla çalıştır, sonra git THY na böyle uçak al.Hadi ordan.
  • TK akademi için çok güzel bir gelişme.Hayırlı uğurlu olsun.Kazasız belasız emniyetli uçuşlar dilerim.Ayjet Uçuş Okulu Öğrencisi

Barcelona ve Manchester United gibi dünyaca ünlü futbol devleriyle yaptığı sponsorluk anlaşmalarıyla dikkat çeken Türk Hava Yolları (THY), uçuş eğitimi konusundaki yatırımlarıyla da adından söz ettiriyor.
 
Altı yıl önce kurulan THY Uçuş Akademisi’nin filosundaki pervaneli uçaklara, ABD’den alınan jet motorlu iki uçak daha eklendi. Sivil havacılık sektöründe pilot ihtiyacının karşılanması amacıyla 2004’de kurulan THY Uçuş Akademisi bugüne kadar 80 pilot adayını mezun etti. Akademide 750 saatlik yer derslerinin yanı sıra simülatör ve bilgisayar tabanlı eğitim veriliyor.




(Milliyet)

İŞTE THY'NİN YENİ EĞİTİM JETLERİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Misafir ~ 14 yıl önce
hakla gelene helal olsun jetler ama yazık bu kadar masraf ne gerek var. 25bin dolarlık eski cessnalarla yüzlerce pilot yetişti gökte hepsi uçuyor parası olan tabıkı, insanlar ekmek yedi. sonuçta herşey yolunda bu kadar şeye ne gerek var yazık bence... kabın basınçlı mı lazım kiralayın gerekince. dur diyen yok yanlışlara nedense...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY Uçuş Eğitimde ciddi adımlar atmak için yeni eğitim modellerini devreye koymaya başladığı kesin. Dünyada arka arkaya düşen uçaklardan sonra artık eğitime ciddi yatırıp yapılması gerektiği görünüyor. Bence THY ilk defa eğitiminde birbirini tamamlayan adımlar atıyor. Bu konuda THY yi kutluyoruz. Öğrenciler uçarken bu uçaklar her türlü görevide aynı zamanda yapabilir. Tebrikler THY.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
canım kardeşim senin özel şirketin büyür büyür yarın öbür gün gavurun biri alır o şirketin hisselerini toplar uçakları defolur gider memleketine.o zaman arkasından trene bakar gibi bakarsın.ama THY hisselerinin çoğu TÜRKİYE CUMHURİYETİNİNDİR.ve T.C. bir yere gitmez.burdadır.onun için bırakın bu saçmalıkları.insan kendi milli havayolunu kıskanır mı yahu?ne kanı var sizde çok merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Deniz, yemeyen n'olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
vip e 2 uçak daha !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
devlet destegi olmasa ozel sirketler thy yi cig cig yerler. Ben bundan yillar once ozel sirketler yokken ve dolar simdikinin yarisi benzin simdikinin 1/3u iken 150tlye yurtici ucus yaptigimi cok iyi hatirlaiyorum. Tekel olmak guzeldi ha. Devlet ozel sirketlere kostek THY ye destek her zaman. Gercekleri carpitmayin. Tabiki vergileri ve bir suru avantaji kullaniyor thy. Karsinizda bebe yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY nın bünyesine alınmış olan bu jetler sadece eğitim amaçlı düşünelerek alınmamıştır. THY Akademi bünyesine dahil ancak THY nın diğer birimlerinin hizmetinde olması planlanarak alınmıştır. Teknik ekibin herhangi bir yurtdışı arızasında olay yerine hızlı ulaştırılması, yönetim kadrosunun iş amaçlı gezileri. gibi sebeplerden ötürü yapılan çok mantıklı ve gerekli bir yatırımdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy yi hala vergiyle beslenen şirket sanıyorlar ya. yorum yapamıyorum artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
siz bir tane uçuş okulu gösterin ki citation mustang ile CPL eğitimi verilsin. benim vergimle alınıyor onlar. sanırsın THY dünyanın en prestijli, en ulaşılmaz, 1 numaralı şirketi.Emirates, singapur da var mı böyle eğitim jet leri??? kedi ciğermiş. ciğeri biz yemiyoruz ihtiyacımızda yok şükür ama bu zamanda, vatandaş açlıktan, işsizlikten kıvranırken, o ciğeri de öyle kolay yememek lazım.Sen devlet olarak THK na yıllarca yeni uçak alma, okulu körelt, hocaları düşük maaşla çalıştır, sonra git THY na böyle uçak al.Hadi ordan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TK akademi için çok güzel bir gelişme.Hayırlı uğurlu olsun.Kazasız belasız emniyetli uçuşlar dilerim.Ayjet Uçuş Okulu Öğrencisi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000