22 Aralık 2011, Perşembe 12:32:11

İŞTE THY'NİN YABANCI PİLOT PROFİLİ

Türkiye'nin en büyük havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları'nın (THY) 2 bin 442 pilotunun 267'sini yabancı uyruklular oluşturuyor. THY bünyesinde Japonya'dan İspanya'ya, Kolombiya'dan Mauritus Adaları'na 47 ülkeden pilot uçuyor.
  • Yabancılar F/O larda gerçekten çok bilgili ve tecrubeliler, bizimkiler ise Türk kaptan birşey söylese hemen kompleks yapar, yabancı kaptan söyleyince hoşlarına gidiyor..Bence Tip Md leride yabancı olmalı..
  • evet kendini bilmezlere yazio bunu, dogri bu avrupalilar cok kulturlu anlatayim kultulreni: namusun n harfifini bilmezler, turkleri en buyuk dusman olarak bilirler fakat turkiyede yal yalayackalri icin turklere gulerler,yaz ayi gelddimi coluk cocuk cirilciplak oluralar turk sahillerinde pis vucutlarini temizlerler, sonraa burda havaciliktan anlamayan ileri geri konusan kendini bilmezzler var,anlatayim. giden yil hollandada KLM pilotlari Amsterdam schipholda taxi pistini runway sanip havalandilar,al sana bunu maymun bile yapmaz. burda bazi kisiler turkiyenin onune doktugu yemegi yerkende bu ulkeye laf soyluyolar utanin avrupanin ac insanlari
  • Yabancı F/O sayısı arttırılmalı.Tüm şirketler bunu yaparsa burada Türk kaptanlara yorum yaptığını zannedenler o zaman belki gerçeği kavrarlar.Tabi halde limon satarken.
  • BEN BU MİLLETE BİR TEK KOLELiGİ OGRETEMEDİM. yabanci hayranlari siz ancal onlarin kolesi olursunuz bizde hepinizin efendisi.
  • daha cok yabancı pilot gelsin, bilgili kültürlü düzeyli haysiyetli kişilere ihtiyac var bu sektörde..
  • senin milletinde onların ülkesinde tuvalet temizliyor, madem bir şeyi protesto edeceksin o zaman bütün yurt dısında oranın ekmegini yiyen, oranın nimetlerinden faydalananları da geri cagır ulkene sonra yiyin birbirinizi :)) bir şey konusacaksa mantıklı konus, sonra herkes güler bir taraflarıyla:)) yabancı pilotlar atılsınmısş,, sonrada ucak kazaları artsın dimi..
  • arkadaslar fransizlar bizi katliyamci olarak damgaladi,helal olsun bu adamlara istediklerini diolar ve yapiolar,biz ise yabancilarin arkasina siginmaya devam,TURKIYEDE NE KADAR YABANCI PILOT VARSA TURKIYDEN ATILSIN
  • hay agzını öpiyim arkadasım, bunlar işte boyle çirkefleşirler burda, aslında kendileri tacizci :)) otellerde kabin ekibi kovalamayı biliyorlar ama yatılarda filan herşeyi biliyoruz.. :)
  • Yabanci kaptanlarin belgesi sahte diyene: Sen nerden anladin? madem biliyorsun neden hala adamlarla ucmaya devam ettin? Yanaci kaptanlar taciz ediyorlar diye kabin memuru: Sen niye rapor etmedin? Adam gibi yorum yapin, yalan propaganda degil
  • 100/10 alma zorunluluksa al.ama iclerindeki basarisizi ayikla kardesim.ORN;yabanci cpt.tr f/o ucusunda,yakit sarfiyatini gereksizce asiri harcayan cpt f/o uyarir "ucacakmisin konusacakmisin "diye bagiran yabanciya f/oucmuyorum konusuyorum diye cikisir..yabancinin bir adim geri atmasiyla ucus tamamlanir.sonuc..sirket menfaatlerini koruyan bizim pilot hakki yenen 1. kaptanligi verilmeyen gene o...yanlismiyim
Türk Hava Yolları (THY) bünyesinde 47 ayrı ülkeden 267 yabancı pilot çalışıyor. Türkiye'deki en büyük havayolu şirketi olan ve dünyadaki etkinliğini hızla arttıran THY, kadrosunda 2 bin 442 pilot bulunduruyor. Bu pilotlardan 2 bin 175'ini Türk vatandaşlarından oluşturan THY, 267 yabancı uyruklu pilotla da uçuyor.

Yabancı uyruklu pilotlar arasında İtalyanlar 27 pilotla ilk sırada yer alırken, İtalyanları, 25 pilotla İspanya, 21 pilotla Yunanistan, 16 pilotla Japonya, 15 pilotla Danimarka, 13 pilotla İngiltere ve 12 pilotla Almanya uyruklular izledi.

Bunlar dışında THY bünyesinde ayrıca Belçika ve İrlanda'dan 10'ar, Meksika'dan 9, Avustralya'dan 8, Sırbistan'dan 7, Bezilya, Kanada, Hollanda ve ABD'den 6'şar, Fransa ve Slovakya'dan 5'er, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Yeni Zellada, Romanya, Güney Afrika ve İsveç'ten 4'er, Macaristan, Norveç ve Rusya Federasyonu'ndan 3'er, Cezayir, Hırvatistan, İran, Pakistan, Malezya, Polonya ve Slovenya'dan 2'şer, Bosna- Hersek, Şili, Kolombiya, Libya, KKTC, Mauritus Adaları, Paraguay, Portekiz, Kore, Moldova, Singapur, İsviçre ve Suriye'den de 1'er pilot yer alıyor.

Yabancı pilotlarda aranılan kriterler


THY, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından belirtilen kriterler çerçevesinde Uçuş İşletme Başkanlığı ile koordineli olarak hazırlanan ilan kriterleriyle yabancı pilotlar çalıştırıyor.

Yaş, eğitim durumu, uçuş ve adli sicil kaydı gibi genel niteliklerin dışında pilotluk lisansı, uçuş tecrübesi, sağlık sertifikası, son uçuş tarihi, İngilizce yeterlilik belgesi ve Türk Hava Yollarının güncel süreçte bulundurduğu sınav ve mülakatlardan başarılı olmak gibi teknik niteliklerle kadrosuna yabancı pilot katıyor.

(CNNTürk)

İŞTE THY'NİN YABANCI PİLOT PROFİLİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (77)

Misafir ~ 12 yıl önce
Yabancılar F/O larda gerçekten çok bilgili ve tecrubeliler, bizimkiler ise Türk kaptan birşey söylese hemen kompleks yapar, yabancı kaptan söyleyince hoşlarına gidiyor..Bence Tip Md leride yabancı olmalı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
evet kendini bilmezlere yazio bunu, dogri bu avrupalilar cok kulturlu anlatayim kultulreni: namusun n harfifini bilmezler, turkleri en buyuk dusman olarak bilirler fakat turkiyede yal yalayackalri icin turklere gulerler,yaz ayi gelddimi coluk cocuk cirilciplak oluralar turk sahillerinde pis vucutlarini temizlerler, sonraa burda havaciliktan anlamayan ileri geri konusan kendini bilmezzler var,anlatayim. giden yil hollandada KLM pilotlari Amsterdam schipholda taxi pistini runway sanip havalandilar,al sana bunu maymun bile yapmaz. burda bazi kisiler turkiyenin onune doktugu yemegi yerkende bu ulkeye laf soyluyolar utanin avrupanin ac insanlari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yabancı F/O sayısı arttırılmalı.Tüm şirketler bunu yaparsa burada Türk kaptanlara yorum yaptığını zannedenler o zaman belki gerçeği kavrarlar.Tabi halde limon satarken.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
BEN BU MİLLETE BİR TEK KOLELiGİ OGRETEMEDİM. yabanci hayranlari siz ancal onlarin kolesi olursunuz bizde hepinizin efendisi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
daha cok yabancı pilot gelsin, bilgili kültürlü düzeyli haysiyetli kişilere ihtiyac var bu sektörde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
senin milletinde onların ülkesinde tuvalet temizliyor, madem bir şeyi protesto edeceksin o zaman bütün yurt dısında oranın ekmegini yiyen, oranın nimetlerinden faydalananları da geri cagır ulkene sonra yiyin birbirinizi :)) bir şey konusacaksa mantıklı konus, sonra herkes güler bir taraflarıyla:)) yabancı pilotlar atılsınmısş,, sonrada ucak kazaları artsın dimi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
arkadaslar fransizlar bizi katliyamci olarak damgaladi,helal olsun bu adamlara istediklerini diolar ve yapiolar,biz ise yabancilarin arkasina siginmaya devam,TURKIYEDE NE KADAR YABANCI PILOT VARSA TURKIYDEN ATILSIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hay agzını öpiyim arkadasım, bunlar işte boyle çirkefleşirler burda, aslında kendileri tacizci :)) otellerde kabin ekibi kovalamayı biliyorlar ama yatılarda filan herşeyi biliyoruz.. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yabanci kaptanlarin belgesi sahte diyene: Sen nerden anladin? madem biliyorsun neden hala adamlarla ucmaya devam ettin? Yanaci kaptanlar taciz ediyorlar diye kabin memuru: Sen niye rapor etmedin? Adam gibi yorum yapin, yalan propaganda degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
100/10 alma zorunluluksa al.ama iclerindeki basarisizi ayikla kardesim.ORN;yabanci cpt.tr f/o ucusunda,yakit sarfiyatini gereksizce asiri harcayan cpt f/o uyarir "ucacakmisin konusacakmisin "diye bagiran yabanciya f/oucmuyorum konusuyorum diye cikisir..yabancinin bir adim geri atmasiyla ucus tamamlanir.sonuc..sirket menfaatlerini koruyan bizim pilot hakki yenen 1. kaptanligi verilmeyen gene o...yanlismiyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000