24 Haziran 2011, Cuma 11:00:01

İŞTE THY’NİN AFRİKA FİLOSUNA KATILACAK İLK ÜYESİ

Türk Hava Yolları, Afrika uçuşlarında kullanmak üzere sipariş ettiği 10 adet Boeing 737-900 tipi uçaktan ilkini teslim almaya hazırlanıyor. Uçak test uçuşlarını tamamlamak üzere…
  • Bu uçaklarda diz aralığı daha büyük olacak, bu nedenle toplam kapasitesi normal 900ER'lerden daha az olacak. Sky interior ile psikolojik olarak uçuşa daha uygun bir ortam sağlanacak. Business klasta kullanılacak koltuklar, B777'lerdeki premium economy koltukları olacak (iki koltuk arası boş olmayacak). 6 saat ne ki? Sanki hiç otobüsle veya trenle bu kadar süre seyahat etmiyoruz. Dar gövdeli uçakla elbette maliyette avantaj sağlanacak. THY Afrika piyasasında tanındıkça ve doluluk oranları arttıkça elbette geniş gövdeliye geçilir. Ama önce bu geçiş sürecini aşmak lazım. Aslında bu piyasanın ilacı low costtur. İstanbul'da merkezi bulunan, AirAsiaX veya Jetstar tarzı bir şirket çok iş yapardı. /pg10
  • Afrikaya gitcekse sade, hic gelmesin arkadas daracik kokpitte bir ER yapmadigimiz kalmisti hemde afrika cilekes filo 737
  • sayın thy cpt,siz mutlaka pegasus veya atlastan thy ye geldiniz....ve bu uçaklarla ancak siz uçabilirsiniz değil mi? ne de olsa en kaliteli sizsiniz....hep bu hastalıklı ruh hali ve ortamda yetiştiğiniz için,yine sağlıklı düşünemiyorsunuz...yesinler seni e mi?
  • thy nin kalitesini maalesef o şirketlerden gelen pilotlar bozdu...buna da dikkatinizi çekerim...
  • TK pilotlarında ciddi bir kalite düşüklüğü söz konusu. Karalama amaçlı yazmıyorum. O eski kendine aşırı güven ile acemilik ve yetersizlik karıştı ortaya çok daha kötü bir tablo çıktı. En kaliteli kokpit benim gördüğüm kadarıyla pegasusta sonra da atlasta. Onur Air zaten içler acısı. Bu yeni uçaklar iyi hoşta kaliteden taviz vermemek lazım. Pegasus'la Atlas'ın pilotları hem kaliteli hem mütevazı hem de daha profesyonel bence. Hemen eleştirmeyin yazımı biraz dikkat edin gözlemleyin, dinleyin.
  • Yolcuların keyfimize kalmış bişey değil ama Kenya'ya 6 saat 737 ile çekilmiyor. TZ uçuşu olan günlerde 330 iyi oluyor. Bu yolun uçağı 330 fakat onu doldurmakta başka bir dert. Dilerim Dar seferlerine vermezler 8- 9 saat hepten biteriz.
  • haniymis benim 900um?
  • mutlaka pilotuyla birlikte geliyordur.... Türkiyedekiler yetersiz de...
  • afrika filosu diye bir şey yok aslında. bu tabirin temelinde; orta, batı ve doğu afrika'ya yönelik filosunda uçak bulunmayan thy bunun için bu tip uçakları alacağını duyurdu. yani başka yerlerde de kullanılabilir. daha fizıbıl.
  • Afrika filosu derken ??? Neden Afrika?? (Bilmediğim için soruyorum)
Türk Hava Yolları, filosunda bir ilki yaşamaya hazırlanıyor. Türkiye’de sadece SKY Havayolları filosunda bulunan Boeing 737-900 tipi uçaktan 10 adet sipariş eden THY, bu uçakları filosuna katmak için gün sayıyor.

Boeing’in Seattle’daki tesislerinde test uçuşlarına başlayan ilk Boeing 737-900 tipi uçağın TC-JYA, tescilini alması bekleniyor. THY renklerine boyanan uçağın, ek yakıt tankerinin de yüklenmesiyle Türkiye’ye getirilmesi planlanıyor.

Bu arada ikinci B737-900 tipi uçağın da ilk test uçuşunu gerçekleştirdiği öğrenildi. O uçağa da TC-JYB tescilinin verileceği bildirildi.

İşte THY’nin ilk 737-900’ü





©AirportHaber.com Özel

İŞTE THY’NİN AFRİKA FİLOSUNA KATILACAK İLK ÜYESİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu uçaklarda diz aralığı daha büyük olacak, bu nedenle toplam kapasitesi normal 900ER'lerden daha az olacak. Sky interior ile psikolojik olarak uçuşa daha uygun bir ortam sağlanacak. Business klasta kullanılacak koltuklar, B777'lerdeki premium economy koltukları olacak (iki koltuk arası boş olmayacak). 6 saat ne ki? Sanki hiç otobüsle veya trenle bu kadar süre seyahat etmiyoruz. Dar gövdeli uçakla elbette maliyette avantaj sağlanacak. THY Afrika piyasasında tanındıkça ve doluluk oranları arttıkça elbette geniş gövdeliye geçilir. Ama önce bu geçiş sürecini aşmak lazım. Aslında bu piyasanın ilacı low costtur. İstanbul'da merkezi bulunan, AirAsiaX veya Jetstar tarzı bir şirket çok iş yapardı. /pg10

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Afrikaya gitcekse sade, hic gelmesin arkadas daracik kokpitte bir ER yapmadigimiz kalmisti hemde afrika cilekes filo 737

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sayın thy cpt,siz mutlaka pegasus veya atlastan thy ye geldiniz....ve bu uçaklarla ancak siz uçabilirsiniz değil mi? ne de olsa en kaliteli sizsiniz....hep bu hastalıklı ruh hali ve ortamda yetiştiğiniz için,yine sağlıklı düşünemiyorsunuz...yesinler seni e mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy nin kalitesini maalesef o şirketlerden gelen pilotlar bozdu...buna da dikkatinizi çekerim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TK pilotlarında ciddi bir kalite düşüklüğü söz konusu. Karalama amaçlı yazmıyorum. O eski kendine aşırı güven ile acemilik ve yetersizlik karıştı ortaya çok daha kötü bir tablo çıktı. En kaliteli kokpit benim gördüğüm kadarıyla pegasusta sonra da atlasta. Onur Air zaten içler acısı. Bu yeni uçaklar iyi hoşta kaliteden taviz vermemek lazım. Pegasus'la Atlas'ın pilotları hem kaliteli hem mütevazı hem de daha profesyonel bence. Hemen eleştirmeyin yazımı biraz dikkat edin gözlemleyin, dinleyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yolcuların keyfimize kalmış bişey değil ama Kenya'ya 6 saat 737 ile çekilmiyor. TZ uçuşu olan günlerde 330 iyi oluyor. Bu yolun uçağı 330 fakat onu doldurmakta başka bir dert. Dilerim Dar seferlerine vermezler 8- 9 saat hepten biteriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
haniymis benim 900um?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
mutlaka pilotuyla birlikte geliyordur.... Türkiyedekiler yetersiz de...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
afrika filosu diye bir şey yok aslında. bu tabirin temelinde; orta, batı ve doğu afrika'ya yönelik filosunda uçak bulunmayan thy bunun için bu tip uçakları alacağını duyurdu. yani başka yerlerde de kullanılabilir. daha fizıbıl.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Afrika filosu derken ??? Neden Afrika?? (Bilmediğim için soruyorum)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000