24 Mart 2008, Pazartesi 17:47:06

İŞTE SKANDAL…

Türk Havayolları markasına yakışmayacak bir skandala göz yumdu. Havacılık sektörünün alternatifsiz tek haber kaynağı olan AirportHaber gizli tutulan bu gerçeği açıklıyor. İşte SKANDALIN ayrıntıları…

Avrupa Sivil Havacılık Otoritesi (JAA)’nın Airbus 320 tipi uçakları için göndermiş olduğu AD (Uçuşa elverişlilik) uygulaması konusunda bir uyarı yayınlamıştı. Tüm dünyada filosunda Airbus olan havayolu şirketleri ve havacılık otoritelerine gönderilen bu AD’lerde A-320 tipi uçakların bazılarının gövdelerinde uçuş emniyetini tehlikeye sokacak çatlaklar olduğu ifade edilmişti.

JAA tarafından gönderilen bu uyarının dikkate alınıp alınmadığı yine JAA tarafından sürekli takip ediliyordu. Bu uyarının alınmasına müteakip uçağı kullanan firmaların derhal harekete geçerek ikaz edilen AD uygulamasını vakit geçirmeksizin yapması gerekiyordu.

Ancak yoğun uçuş trafiğini ve hat açılımlarını göz önüne alan THY ve THY Teknik A.Ş, JAA’den gelen bu uyarıyı dikkate almayarak gövdesinde çatlak bulunan TC-JLL kuyruk isimli Airbus 320 uçağını uçurmaya devam etti.

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, JAA’den gelen uyarı üzerine Türk Havayolları ve Teknik A.Ş’nin üst yönetimini derhal Ankara’ya davet ederek bu hassas konuda neden ihmalkâr davrandıklarını izah etmelerini istedi.

THY’nin bu önemli konuyu dikkate almayarak uçuş emniyetini tehlikeye sokmasından dolayı yüklü miktarda para cezasına çarptırılacağı ifade ediliyor.

THY’nin her defasında “uçuş emniyetinden ve güvenliğinden taviz vermem” tavrı bu olayın ortaya çıkması THY’nin bu imajına gölge düşürecek gibi görülüyor.

Temel Kotil, İsmail Demir ve Ercan Bayır’ın neden Ankara’ya çağrıldıkları da Airporthaber sayesinde ortaya çıkmış oluyor.

Öte yandan yine Airporthaber’e gelen bilgilere göre THY’de başka uçaklarda da AD uygulamalarının ertelendiği, hatta şu bir uçağın iniş takımları ile alakalı AD ile uçmaya devam ettiği de gelen duyumlar arasında.

©AirportHaber.com

İŞTE SKANDAL…

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000