02 Ağustos 2013, Cuma 16:04:26

İŞTE BAYRAM ÖNCESİ SON DURUM

Ramazan Bayramı tatiline bu günden başlayan vatandaşlar havalimanında yoğunluk oluşturdu.
  • Qeshm A elinde geniş gövdeli hangi uçaklar var acaba ?
  • Onur Air'in elinde şu an hiç 300-600 kalmadi hepsini sattilar.
  • Onurair de geniş gövde hangi uçak tipi TR de uçuyor ?

Ramazan Bayram tatilini hafta sonu ile izin alarak birleştiren vatandaşlar bu günden tatile çıktı. Özellikle bugün mesai bitiminden sonra yoğun olması beklenen Atatürk Havalimanı’nda yoğunluk oluşmaya başladı. Vatandaşlar tatilini geçirmek için özellikle, İtalya, Fransa, Güney Afrika, Rusya, Kıbrıs'a ve iç hatlarda Bodrum, Dalaman, Antalya'ya ilgi gösterdi.

Bu arada artan yolcu talebini karşılamak için havayolu şirketleri çeşitli önlemler aldı. İç hat uçuşlarına yoğun talep havayolu şirketlerini de harekete geçirdi. Birçok havayolu şirketi talebin yoğun olduğu hatlarda ek seferler düzenleme kararı aldı. THY 61 ek sefer yapacağını duyurdu. Özel havayolu şirketlerinden Pegasus 123, Atlasjet 2, sefer düzenleyerek talebi karşılama kararı aldı. Onur Air ise talebin yoğun olduğu seferlerde geniş gövdeli uçaklar kullanacak.

THY tarafından iç hatlarda; Bodrum’a 23, Dalaman’a 19, Antalya’ya 12, İzmir’e 2, Adana’ya sefer, dış hatlarda ise 3 ek sefer yapıldığı açıklaması yapıldı.

Pegasus Hava Yolları tarafından yapılan açıklamada, “Bayram döneminde, Pegasus Hava Yolları tarafından 02-12 Ağustos tarih aralığında iç ve dış hatta 123 tek yön ilave sefer konulmuştur. Dış hatlarda 43, iç hatlarda ise 80 adet ek sefer konulmuştur.” denildi.
Onur Air ise ek sefer yerine talebin yoğun olduğu seferlerdeki uçaklar geniş gövdeli uçaklarla değiştiriyor.

Onur Air, ''Ramazan Bayramı döneminde en yoğun talebi İzmir, Antalya, Bodruma, Dalaman ve Kıbrıs hatlarında alıyoruz. Tüm hatlarımızda şimdiden yüzde 90'ın üzerinde doluluk yakalandı. Onur Air olarak bayram dönemindeki yoğun talebi karşılamak için sefer yaptığımız uçak tiplerini büyüterek filomuzda yer alan geniş gövdeli uçakları kullanacağız'' açıklamasında bulundu.

Yetkililer Atatürk Havalimanı’nda Ramazan Bayramı tatili süresince sıkıntı yaşanmaması için tüm önlemleri aldığını ve bir olumsuzluğun yaşanmayacağını söyledi. Ayrıca Atatürk Havalimanı’nda bulunan gümrüksüz satış mağazaları da müşterilerin mağdur olmaması için ürünlerinin stok sayısı artırırken, firmalar Atatürk Havalimanında gerçek bayram yoğunluğunun bu akşam ve yarın sabah yaşanacağını ve tüm önlemlerin alındığını söyledi.



İŞTE BAYRAM ÖNCESİ SON DURUM

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Geniş Gövdeli :) ~ 11 yıl önce
Qeshm A elinde geniş gövdeli hangi uçaklar var acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Red Cap ~ 11 yıl önce
Onur Air'in elinde şu an hiç 300-600 kalmadi hepsini sattilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A330 ~ 11 yıl önce
Onurair de geniş gövde hangi uçak tipi TR de uçuyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nk ~ 11 yıl önce
hiçbiri kardeş...
???? ~ 11 yıl önce
A330-200 diye biliyorum.
330 ~ 11 yıl önce
Onurair de 320-321 ve 330 tipi uçak var 4 tane olan 330 da sadece cidde de saudia airlines adına uçuyor...
eski onur'lu ~ 11 yıl önce
5-6 ay öncesine kadar A300-600 uçakları iç hat uçuşlarında da kullanılıyordu. Şu an durum nedir bilemeyeceğim fakat muhtemelen emektar 300'ler ile yapılacaktır seferler.
balalayka ~ 11 yıl önce
muhtemelen cidde'de olan 330'lardan biri veya birkaçı gelmiştir türkiye'ye.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000