06 Mayıs 2010, Perşembe 18:24:20

İŞTE AMSTERDAM KAZASININ BİREBİR SİMÜLASYONU

25 Şubat 2009 tarihinde Hollanda'nın Amsterdam kentinde meydana gelen Türk Hava Yolları kazasının birebir simülasyonu yapıldı.
  • kaptan her zaman hataları telafi eder hatalı yukleme olur teknik arıza olur hatalı ekip planlama olur yolcu problemi olur olur oglu olur derler ki kaptan halleder o kadar maaş alıyor yapsın yuklerler maksımum uçuşu her zaman çalışma surelerının uzerinde yukler verılır kaptanlarında insan oldugu unutulur bir gün kaptan açıgı kapatamaz facia olur.!
  • kabin hazır bile olsa iniş takımını bekleyen kabin amirlerine sormak lazım neden o zamana kadar kabin ok ni vermeden beklediklerini 10000 feet altında kabin hazır olunca bildirin dediklerimiz illa L/G ların açılışını duyunca kabin OK i verirler birde cevap beklerler defalarca chime basarak düşünmezlerki kokpitin nelerle boğuştuğunu !
  • 25 senedirKaptan pilotların arasındayım.İlk defa bu kadar bilgili , bu kadar güzel kendini ifade edebilen bir kaptan pilot a rastladım.Kendisini tebrik ederim.
  • Kaza raporunu bu linkten indirebilirsiniz: http://www.onderzoeksraad.nl/docs/rapporten/Rapport_TA_NL_web.pdf
  • Ben seninle ilgili sadece şunu demek istedim,pilotları suclamışsın,oysa o sisde o stresde o anki korku ile napıcaklarını bilememişler ama sonuçta son 10 saniyede gaz vermeleri faciayı önlemiş.
  • sen de pek birşey bilmiyorsun anlaşılan...AUTOTHROTTLE devrede olduğu için ve RA den hatalı bilgi aldığı için son anda zorla açılan gaz kolu geri kesiliyor sistem tarafından..A/T'u devreden çıkarmalaır gerekiyordu...ayrıca 300 ftte zor artık 100kt olmuş sürat...zaten dikkat etmemişler, stickshaker gelince uyanıyorlar...o anki sıkıntı stres korkuyla insanın aklına A/T gelmeyebilir...en babası bile olsa...allah rahmet eylesin..sxs757
  • "bu nasil pilotluk" demek nedemek ya pilotlarimiz ellerinden geleni yapmislar bize allahtan rahmet ailelerede sabir dilemek düser baskada hic birsey!
  • Şimdi asıl rahmet dileyip,duacı olmak lazım bence...kimin suçlu olduğu önemli değil..ben tabiri caizse çömez pilotum ama eminimki en baba benim diyenin bile bir gün,bir yerde basireti körerebilir o yüzden hocalarıma değil,arkadaşlarıma tavsiyem her zaman situational awareness... ama lütfen sebebi ne olursa olsun,ölmüş adamların günahıa girmeyelim..allah cümle meftalarımızı rahmet eylesin. Saygılarımla
  • her şeyi biliryormuşsunuz gibi konuşmayın.adamlar gaz veriyo,ama uçak indiğini sanıp geri kesiyo.
  • raporda herşey var, ama işi o uçağı uçurmak olan 3 tane pilotun hız verilerini neden takip etmediğini açıklayan bir bilgi yok. uçak stall oluyor ama adamlar uçağı auto throttle dan çıkarmıyorlar. bu nasıl pilotluk? stall anına kadar aklınız nerede, gözleriniz nereye bakıyor, kimse hız göstergesine bakmayı neden akıl edemiyor? thy, hollanda sivil havacılığına da sponsor olmuş sanırım, eyyam türkiyeyi geçmiş orada da. ama boeing bu raporu hayatta kabul etmez, peşini bırakmaz mümkün değil.
İşte Amsterdam kazası simülasyonu;

İŞTE AMSTERDAM KAZASININ BİREBİR SİMÜLASYONU

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 14 yıl önce
kaptan her zaman hataları telafi eder hatalı yukleme olur teknik arıza olur hatalı ekip planlama olur yolcu problemi olur olur oglu olur derler ki kaptan halleder o kadar maaş alıyor yapsın yuklerler maksımum uçuşu her zaman çalışma surelerının uzerinde yukler verılır kaptanlarında insan oldugu unutulur bir gün kaptan açıgı kapatamaz facia olur.!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kabin hazır bile olsa iniş takımını bekleyen kabin amirlerine sormak lazım neden o zamana kadar kabin ok ni vermeden beklediklerini 10000 feet altında kabin hazır olunca bildirin dediklerimiz illa L/G ların açılışını duyunca kabin OK i verirler birde cevap beklerler defalarca chime basarak düşünmezlerki kokpitin nelerle boğuştuğunu !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
25 senedirKaptan pilotların arasındayım.İlk defa bu kadar bilgili , bu kadar güzel kendini ifade edebilen bir kaptan pilot a rastladım.Kendisini tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kaza raporunu bu linkten indirebilirsiniz: http://www.onderzoeksraad.nl/docs/rapporten/Rapport_TA_NL_web.pdf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ben seninle ilgili sadece şunu demek istedim,pilotları suclamışsın,oysa o sisde o stresde o anki korku ile napıcaklarını bilememişler ama sonuçta son 10 saniyede gaz vermeleri faciayı önlemiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sen de pek birşey bilmiyorsun anlaşılan...AUTOTHROTTLE devrede olduğu için ve RA den hatalı bilgi aldığı için son anda zorla açılan gaz kolu geri kesiliyor sistem tarafından..A/T'u devreden çıkarmalaır gerekiyordu...ayrıca 300 ftte zor artık 100kt olmuş sürat...zaten dikkat etmemişler, stickshaker gelince uyanıyorlar...o anki sıkıntı stres korkuyla insanın aklına A/T gelmeyebilir...en babası bile olsa...allah rahmet eylesin..sxs757

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"bu nasil pilotluk" demek nedemek ya pilotlarimiz ellerinden geleni yapmislar bize allahtan rahmet ailelerede sabir dilemek düser baskada hic birsey!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şimdi asıl rahmet dileyip,duacı olmak lazım bence...kimin suçlu olduğu önemli değil..ben tabiri caizse çömez pilotum ama eminimki en baba benim diyenin bile bir gün,bir yerde basireti körerebilir o yüzden hocalarıma değil,arkadaşlarıma tavsiyem her zaman situational awareness... ama lütfen sebebi ne olursa olsun,ölmüş adamların günahıa girmeyelim..allah cümle meftalarımızı rahmet eylesin. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
her şeyi biliryormuşsunuz gibi konuşmayın.adamlar gaz veriyo,ama uçak indiğini sanıp geri kesiyo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
raporda herşey var, ama işi o uçağı uçurmak olan 3 tane pilotun hız verilerini neden takip etmediğini açıklayan bir bilgi yok. uçak stall oluyor ama adamlar uçağı auto throttle dan çıkarmıyorlar. bu nasıl pilotluk? stall anına kadar aklınız nerede, gözleriniz nereye bakıyor, kimse hız göstergesine bakmayı neden akıl edemiyor? thy, hollanda sivil havacılığına da sponsor olmuş sanırım, eyyam türkiyeyi geçmiş orada da. ama boeing bu raporu hayatta kabul etmez, peşini bırakmaz mümkün değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000