29 Ekim 2018, Pazartesi 15:28:29

İstanbul Yeni Havalimanı açılışında bomba kulis!

Yeni İstanbul Havalimanı'nın açılışına dakikalar kala THY'nin, havalimanı ortaklarından Limak ve Mapa hissesini satın alacağı iddiaları törene bomba gibi düştü.
  • Millete alenen küfreden bir “adam” çıkmış diyorki biz bu millete hizmet etmeye... bıdı bıdı Şeytan artık sağdan yanaşıyor uyumayın.
  • Bu adamlar öyle çakalki.. THY ye öyle yüksek kira fiyatları çektiler ki. THY ye "ulan burayı devir alsam daha ucuza gelir" dedirttiler. Çünkü amaçları projeden bir an önce çıkmak. Tam anlamıyla yap--işlet--devret projesi olacak. Yalnız işletilen devlet eliyle yine devlet olacak.
  • Eğer bu kulis doğruysa THY kafayı yemiş derim. Yıllık yaklaşık 1 milyar Euro kira bedeli ödenmesi lazım devlete. En iyi projeksiyonda bile yıllar sonra mütevazi kar üreten bir proje. Mapa ve Limak yaptıkları müteahhitlik bedelini THY den fazlası ile alıp çıkacaklar.. Bu mali yükte THY dolayısıyla devlet ve THY'nin yatırımcısının sırtına kalacak.
  • Limak ve Mapa yi kurtarma girisimi. Tum zarari THY ye gecirirler artik.
  • Cok büyük hata olur, çöpe giden para olur. Daha fazların yarısı bitmedi. THY kalan fazları bitirmek için gene aynı müteahhitlere para öder. İhaleyi al, işin yarısını yap, işletme hisselerini sat sonra işin geri kalanını yapmak için sattığın şirketten tekrar para al! “Milletin ..... koyacaz” demişti ya! Hakikaten dediklerini yapmaya kararlılar....
  • yeter düş yakasından artık bu devletin. devletin zengin etti seni özal tuttu elinden. bir kere de kendi paran ile yatırım yap. 24 pist ihalesini hediye aldın, iga yı hediye aldın, tekniği haboma sattın ihaleyi devrettin devlete, iga nın ihalesinden vurdun, toprağından vurdun. yeter be.
  • Halkın katılmasına izin verilmeyen açılış, açılış değildir. Protokolün grubunun arkasında halk yoksa ne anlamı var onların. Masraflar bizlerin vergilerinden kesilsin bizlerin cebinden çıksın ama organizasyonda vatandaş olarak katılamayalım.

Yeni İstanbul Havalimanı'nın açılışına dakikalar kala THY'nin, havalimanı ortaklarından Limak ve Mapa hissesini satın alacağı iddiaları törene bomba gibi düştü.

2013 yılında ihalesi yapılan İstanbul Yeni Havalimanı, 42 aylık inşaat sürecinin sonunda bugün resmen hizmete açılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle hizmete girecek olan havalimanının açılışına dakikalar kala bomba bir kulis bilgisi töreni hareketlendirdi.

Airporthaber'in güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Cengiz İnşaat, Kalyon, Kolin, Mapa ve Limak'ın ortaklığında inşaa edilen yeni havalimanına THY'nin de ortak olacağı ileri sürüldü.

THY'nin, hali hazırda Limak ve Mapa'nın sahip olduğu hisseleri satın alarak yüzde 40'lık hissenin sahibi olacağına yönelik iddialar açılışa bomba gibi düştü.

THY'nin bir süre önce Sabiha Gökçen Havalimanı'nın işletme hakkını satın alacağı iddia edilmiş, THY Yönetim Kurulu Başkanı ilker Aycı, havacılıktaki her türlü hamleyi gerçekleştirebileceklerini söyleyerek havalimanı işletmeciliği konusunda açık kapı bırakmıştı.

©AirportHaber

İstanbul Yeni Havalimanı açılışında bomba kulis!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Uyanık olun! Alı CENGİZ oyunları ~ 5 yıl önce
Millete alenen küfreden bir “adam” çıkmış diyorki biz bu millete hizmet etmeye... bıdı bıdı Şeytan artık sağdan yanaşıyor uyumayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çakallar.. ~ 5 yıl önce
Bu adamlar öyle çakalki.. THY ye öyle yüksek kira fiyatları çektiler ki. THY ye "ulan burayı devir alsam daha ucuza gelir" dedirttiler. Çünkü amaçları projeden bir an önce çıkmak. Tam anlamıyla yap--işlet--devret projesi olacak. Yalnız işletilen devlet eliyle yine devlet olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kafayı yemiş .. ~ 5 yıl önce
Eğer bu kulis doğruysa THY kafayı yemiş derim. Yıllık yaklaşık 1 milyar Euro kira bedeli ödenmesi lazım devlete. En iyi projeksiyonda bile yıllar sonra mütevazi kar üreten bir proje. Mapa ve Limak yaptıkları müteahhitlik bedelini THY den fazlası ile alıp çıkacaklar.. Bu mali yükte THY dolayısıyla devlet ve THY'nin yatırımcısının sırtına kalacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kenneth ~ 5 yıl önce
Limak ve Mapa yi kurtarma girisimi. Tum zarari THY ye gecirirler artik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sakın ~ 5 yıl önce
Cok büyük hata olur, çöpe giden para olur. Daha fazların yarısı bitmedi. THY kalan fazları bitirmek için gene aynı müteahhitlere para öder. İhaleyi al, işin yarısını yap, işletme hisselerini sat sonra işin geri kalanını yapmak için sattığın şirketten tekrar para al! “Milletin ..... koyacaz” demişti ya! Hakikaten dediklerini yapmaya kararlılar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mng ~ 5 yıl önce
yeter düş yakasından artık bu devletin. devletin zengin etti seni özal tuttu elinden. bir kere de kendi paran ile yatırım yap. 24 pist ihalesini hediye aldın, iga yı hediye aldın, tekniği haboma sattın ihaleyi devrettin devlete, iga nın ihalesinden vurdun, toprağından vurdun. yeter be.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Halka açık olmayan açılış Yalandan açılış. ~ 5 yıl önce
Halkın katılmasına izin verilmeyen açılış, açılış değildir. Protokolün grubunun arkasında halk yoksa ne anlamı var onların. Masraflar bizlerin vergilerinden kesilsin bizlerin cebinden çıksın ama organizasyonda vatandaş olarak katılamayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000