20 Mayıs 2012, Pazar 13:37:01

İSRAİL-TÜRKİYE ARASINDA KARGO ARTIŞI

Haaretz gazetesi, İsrail'in genel hava kargo miktarının bu yılın ilk dört ayında yaklaşık yüzde 4 gerilerken Türkiye ile İsrail arasındaki "gergin" ilişkilere rağmen Türk Hava Yolları şirketince taşınan kargonun yüzde 11 arttığına dikkat çekti...

Haaretz gazetesi, İsrail'in genel hava kargo miktarının bu yılın ilk dört ayında yaklaşık yüzde 4 gerilerken Türkiye ile İsrail arasındaki "gergin" ilişkilere rağmen Türk Hava Yolları şirketince taşınan kargonun yüzde 11 arttığına dikkat çekti Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin "gergin" olmasına karşın iki ülke arasındaki hava kargosunun önemli artış gösterdiği bildirildi.

Haaretz gazetesince yayımlanan bir haberde İsrail'den giren ve İsrail'e gelen hava kargosu miktarının bu yılın ilk dört ayında yüzde 3.7 oranında gerilediğine, düşüşün Nisan ayında yüzde 4.3'ü bulduğuna dikkat çekildi.

Söz konusu verilerin İsrail'in dış ticaretinde bir yavaşlamayı yansıttığı belirtilen haberde Ben Gurion Uluslararası Havaalanı'na inen ve kalkan kargo miktarının bu yılın ilk dört ayında 100 bin 200 tona ulaştığı, bu rakamın, geçen yılın eş dönemindeki 104 bin ton rakamının altında olduğu vurgulandı.

Başta İsrail havayolu şirketi El Al olmak üzere, çeşitli hava yolu şirketlerinin taşıdıkları kargo miktarlarında meydana gelen değişikliklere de işaret edildiği haberde şöyle denildi:

"Ve son yıllarda İsrail ile Türkiye arasındaki gergin ilişkilere karşın, Türk Havayolları şirketi, özel kargo uçuşlarında belirgin bir artış gördü. Dört aylık dönemde 2 bin 800 tonu taşıdı, bu da 2011 yılının eş dönemine göre yüzde 11.4 fazla."

İSRAİL-TÜRKİYE ARASINDA KARGO ARTIŞI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000