01 Kasım 2009, Pazar 07:29:00

Isparta seferleri artışa geçebilir

Isparta'da 30 Kasım 2007 tarihinde meydana gelen ve 57 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazası sonrası iptal edilen uçak seferleri 28 Ekim itibariyle yeniden başladı...
  • ısparta havalimanı burdur ve ıspartanın yükünü hertürlü kaldırır ama birileri gazipaşaya engel olduğu gibi ıspartayada engel olmazlarsa mesela geçen yıl hac seferleri ıspartadan yapılırken bu sene neden hac ısparta burdur afyon antalyadan uçmak zorunda bırakıldı oysa ısparta afyona ve burdura daha yakın dıyanet işleri baknlığı neden antalya zorunluluğunu koydu
  • Sayın Yetkililer , Havalimanının Burdur ve Isparta arasında olması ve iki şehrede oldukça yakın olması nedeniyle Burdur a da belediyenin otobüs seferleri düzenlemesini istiyoruz.Ayrıca yurtdışı acenteleri bu uçuşlardan haberdar edilirse Almanya,Avusturya ve İsviçre bölgelerinde yer alan gurbetçiler bu uçuşları kullanarak yaz döneminde ülkelerine geleceklerdir.Tarifenin de tüm bağlantılara cevap verecek nitelikte olması nedeniyle uçuşların yaz döneminde çok dolu olarak gerçekleşeceğini ümit ediyoruz.Ancak yetkililer lütfen otobüs seferleri ve uçuş tanıtımları konusunda üzerine düşeni yapsınlar.

Isparta'da 30 Kasım 2007 tarihinde meydana gelen ve 57 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazası sonrası iptal edilen uçak seferleri 28 Ekim itibariyle yeniden başladı. THY, Isparta- İstanbul arasında şimdilik haftada 3 olan sefer sayısını yolcu olması halinde 5'e çıkarabileceğini açıkladı.

Isparta'da 30 Kasım 2007 tarihinde meydana gelen ve 57 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazası sonrasında iptal edilen uçak seferleri 28 Ekim itibariyle yeniden başladı. Başta sivil toplum örgütleri olmak üzere yerel yöneticiler tarafından seferlerin yeniden başlatılması için hava yolu şirketleriyle yapılan görüşmeler sonuçsuz kaldı. Firmalar, yeterli doluluk oranı sağlanamadığından zarar ettikleri gerekçesiyle uçuşlara sıcak bakmadığını açıkladı.

Isparta Valisi Ali Haydar Öner ve AKP Isparta milletvekillerinin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve THY Genel Müdürlüğü seviyesinde yürüttüğü girişimlerden olumlu netice alındı. THY, Isparta- İstanbul arasında ilk uçuşunu 28 Ekim 2009'da gerçekleştirdi.

Isparta Valisi Ali Haydar Öner, konu ile ilgili olarak yapılan toplantıda, THY yetkilileri ile yapılan görüşmeler neticesinde Isparta-İstanbul arasında haftada 3 gün karşılıklı uçak seferlerinin başlamasını sağladıklarını söyledi. Öner, sefer sayısını yeterli bulmadıklarını, Ispartalıların daha fazla seferleri bile kaldıracak durumda olduğunu düşündüklerini belirtti.

Öner, "İnşallah Isparta halkının gayreti ile uçaklar istenilen şekilde dolacak ve sefer sayıları da artırılacaktır. Ben buradan seferlerin başlamasında emeği geçen Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Isparta Belediyesi ve THY Antalya Satış Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum" diye konuştu. Ali Haydar Öner, ilk seferde İstanbul'dan gelen yolcu sayısının 80'in üzerinde, gidecek yolcu sayısının 55'in üzerinde gerçekleştiğini, biletlerin de 79 liradan satıldığını anlattı.

THY Antalya Bilet Satış Müdürü Ömer Duran da 1997 yılında uçak seferlerine açılan Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'nda bu seferlere 1 Ocak 2001 tarihinde çeşitli sebeplerden dolayı ara verildiğini belirtti. Şimdilik haftada karşılıklı olarak 3 sefer yapacaklarını bildiren Duran, bu seferlerden Isparta'nın yanı sıra Burdur ve Afyon illerinin de en iyi şekilde yararlanıp uçakla İstanbul'a gidip geleceklerini düşündüklerini kaydetti. Duran, "Eğer, uçaklar istediğimiz şekilde dolarsa 3 olan sefer sayısını haftada 5'e, hatta daha da iyi durumda olursa haftanın her günü Isparta'ya uçak seferi koyabiliriz" dedi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç da uçak seferlerinin başlamasında büyük emekleri olan başta milletvekilleri olmak üzere herkese teşekkür ettiğini kaydetti. Kaçıkoç, seferlerin gün ve saatlerinin daha iyi konumda olmasını, sabah gidip akşam gelecek şekilde düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekti. Kaçıkoç, şunları söyledi: "Akşam dönüşler saat 23.40'larda değil 19.00 - 20.00 saatleri civarında olmalı diye düşünüyoruz. Biz ITSO olarak bu uçak seferlerinin en iyi şekilde işlemesi için elimizden geleni yapacağımıza burada söz veriyoruz."

Öte yandan, Belediye, uçakla seyahat eden yolcuların havalimanına geliş gidişleri için ücretsiz otobüs seferleri koydu. Otobüslerin Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Bermondo Trawel THY Bilet Satış Acentesi önünden hareket edecek.

İstanbul-Isparta arasında ilk seferini yapan uçağın yolcularından İbrahim Yırtar, seferlerin başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yırtar, uçak seferlerinin çok avantajlı olduğunu belirterek, "Çok rahat bir yolcuk yaptık. İşlerimizi kısa sürede tamamlayarak geri dönme imkanı bulduk. Isparta, bence ayağına gelen bu fırsatı geri tepmemeli. Uçakları doldurmak için ne gerekiyorsa yapılmalı, gerekirse kampanyalar düzenlenmeli" diye konuştu.

Isparta seferleri artışa geçebilir

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
ısparta havalimanı burdur ve ıspartanın yükünü hertürlü kaldırır ama birileri gazipaşaya engel olduğu gibi ıspartayada engel olmazlarsa mesela geçen yıl hac seferleri ıspartadan yapılırken bu sene neden hac ısparta burdur afyon antalyadan uçmak zorunda bırakıldı oysa ısparta afyona ve burdura daha yakın dıyanet işleri baknlığı neden antalya zorunluluğunu koydu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın Yetkililer , Havalimanının Burdur ve Isparta arasında olması ve iki şehrede oldukça yakın olması nedeniyle Burdur a da belediyenin otobüs seferleri düzenlemesini istiyoruz.Ayrıca yurtdışı acenteleri bu uçuşlardan haberdar edilirse Almanya,Avusturya ve İsviçre bölgelerinde yer alan gurbetçiler bu uçuşları kullanarak yaz döneminde ülkelerine geleceklerdir.Tarifenin de tüm bağlantılara cevap verecek nitelikte olması nedeniyle uçuşların yaz döneminde çok dolu olarak gerçekleşeceğini ümit ediyoruz.Ancak yetkililer lütfen otobüs seferleri ve uçuş tanıtımları konusunda üzerine düşeni yapsınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000