31 Mayıs 2012, Perşembe 15:51:55

İŞLERİNE GELMEYEN YASALAR TORBADA GEÇTİ

Türk Hava Yolları'nın iki gündür süren eylemine diğer sivil toplum örgütleri ve partilerden destek gelmeye devam ediyor.
  • Kardeşim adamlar 5 bin lira kazanıyor da buna rağmen grev yapıyorlar diye düşünsene. O maaşlara laf söyleyen koyun 1000 lira alıyordur ama grev yapmak, isyan etmek aklına gelmez. Çünkü alışmış itaat etmeye sahibine. Bu yasa, tüm sektörlerde planlanan grev hakkı olmayan işçi sınıfı yaratmanın başlangıcıdır. Bu amaçla yapılan eylemler kutsaldır, aslında tüm sektörlerden çalışanların katılması, destek vermesi gereken eylemlerdir. CHP destekleseniz de desteklemeseniz de muhalefet partisi olarak yapması gerekeni yapmıştır, hatta eksik yapmıştır. Keşke birkaç milletvekilini de gelmeye ikna etseydi. Bu bağlamda tüm sivil toplum örgütlerinin, sendikaların ve muhalefet partilerinin eylemlere destek vermesi Türkiye nin aydınlığı için önemlidir. Şimdi sendikaya düşen görev daha büyük bir katılımı sağlayacak kitleleri harekete geçirmektir.Hata yapmıştır veya yapmamıştır, grev kanunu Çankaya da onaylansa bile Hava-İş hala üyelerinden aidat alan aktif sendika görevinin devam ettiğini unutmamalıdır.
  • Sevgili ablacım, bacım, kardeşim. İnanın yazdıklarınızı okurken gözyaşlarımı tutatmadım! Bu mesajıda bulanık gözlerle yazıyorum! Sizin eşinizle yalnız siz değil biz de gururu duyuyoruz! Onları orada yalnı başına kaderlerine terkedenlerin eşlerine de Allah nasip etsin o duygunuzu. Ellerinizden öperim. Saygılarımla, (Başka bir sektörden bir işsiz emekçi!)
  • önemli olan insanların haklarını aramasına destek verilmesi. hakkını aramayan çalışandan ne bekliyorsunuz ki? adamlar grevi yasaklıyor yeri geldiği zaman hakkını arayamayacaksın. sesini çıkaramayacaksın. nasıl bunu kabul edebiliyorsunuz? susmanın da kimseye faydası olmaz gün gelir sana da dokunurlar...
  • biz çok garip bir milletiz gerçekten.neden hala yapılan bu eylemin maaşlarımızdan şikayetçi olduğumuzdan dolayı yapıldığında ısrar ediliyor anlayamıyorum.anlayın artık bu eylem para mevzusu için değil -ki öyle olsaydı 18 aydır susmazdık-anayasa da tanınmış olan ancak elimizden alınmaya çalışılan bir hakkın protestosudur.lütfen anlayın ve destek verin artık.belki sizlerin ailenizden bir gençte THY de çalışacak ve onunda hakkı olacak.yeter artık.
  • METİN KÜLÜNK... THY İŞÇİSİ MİLLETTEN SAYMAYAN VEKİL!!!BUGÜN EŞİM EVE OMUZLARI DÜŞÜK AMA BAŞI DİMDİK DÖNDÜ ÇÜNKÜ ARTIK İŞİ YOKTU YILLARCA THY İÇİN TÜM EĞİTİM VE BİRİKİMİYLE CANINI DİŞİNE TAKARAK ÇALIŞTI VE BUGÜN MÜKAFATINI ALDI SAYENİZDE 2 ÇOCUĞUMUZ VE BEN DE... SİZİ İKİ DÜNYA DA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM!!! ÇÜNKÜ; BİLİYORUM Kİ İSTANBUL' UN ABİSİ FALAN DEĞİLSİNİZ SİZ EKMEĞİMİZE KAN DOĞRADINIZ AMA KENDİNİZİ BİR HALTA SAYIN DİYE YAZMIYORUM BUNLARI BEN MUHAFAZAKAR BİR TÜRK KADINI OLARAK TÜM DEĞERLERİMLE SİZİ ŞİDDETLE KINIYOR ALLAH' A HAVALE EDİYORUM... KORKMAYIN!!! HANİ SİZ BİZİ ÖNEMSEMEZSİNİZ YAAA BİR AN İNSANLIĞINIZ TUTAR DİYE SÖYLÜYORUM...RIZKIMIZI VEREN ALLAH' TIR... BİZ BİRGÜN ÖYLE BİR YÜREK VE GÜÇLE DİKİLECEĞİZ Kİ KARŞINIZA SİZİN VE AĞABABALARINIZIN O GÜN İMTİHANINIZ OLACAK... ÇÜNKÜ ÜZERİNİZDE HİÇTE ADİLCE OLMAYAN VE MEDENİ DÜNYADA GÖRÜLMEMİŞ BİR UYGULAMAYA İMZA ATMANIN VEBAL ALMANIN AHI İMTİHAN EDİLECEK... ALLAH BİZİMLEDİR!!! VE BEN EŞİMLE GURUR DUYUYORUM...
  • yemin ediyorum ak parti için gecesini gündüzüne katan ben bundan sonra chpliyim sırf benim ailemden 25 kişiyi kaybetti ak parti
  • 29.05.2012 48 SEFER YASA DIŞI SENDİKAL EYLEM SEBEBİ İLE İPTAL 113 ATATÜRK HAVA LİMANI GÜNEYLİ RÜZGAR TOPLAM 161 SEFER İPTAL 30.05.2012 37 SEFER YASA DIŞI SENDİKAL EYLEM SEBEBİ İLE İPTAL ( İŞTEN ÇIKARMA NEDENİ İLE KABİN UÇAMAMIŞTIR) 24 SEFER OPERASYONEL 5 SEFER DİĞER SEBEP TOPLAM 66 İPTAL GENEL TOPLAM:227 İPTAL YUKARIDAKİ BİLGİLERE YORUM OKUYANLARA AİT OLSUN.
  • demir yumruk geliyor ,yakında tek adam olur ,bizde padişahım çok yaşa nidalarıyla yerlerde sürünürüz.....
  • ASKERDE ZAFER DİYE BİRİ İLE TANIDIM BEYKOZ DA OTURUYORDU . AKP Lİ İDİ ÇOK SEVERDİ. ARDINDAN KENTSEL DÖNÜŞÜM AYAĞINA BUNUN ELİNDEN TAPULU EVINI ALDI BU AKP. Bİ BAKTIM AKP KARŞITI OLMUŞ ZAFER :) YILAN SOKUNCA BUNU ANLADI HANYAYI KONYAYI. SONRA CHP VE ÖDP BÖLGEDE MAĞDUR OLANLARA AVUKAT SAĞLADI DURUM MAHKEMEYE TAŞINDI DURUM. ARDINDAN ZAFERLE BİR SÜRE SONRA TEKRAR GÖRÜŞTÜM İNTERNETTEN, EVLERİ ELLERİNDEN ALINMIŞ, 75.000 TL PARA VERMİŞLER BUNLARA AKPDEN AYRILMIŞ, BİR TARİKATA BAĞLANMIŞ. POSTNİŞİN AKP KARŞITI SAADETLİYMİŞ VE DOLAYISIYLA ZAFERDE SAADETLİYDİ EN SON GÖRÜŞTÜĞÜMDE. İYİ İNSANDI UMARIM MUTLUDUR. ŞİMDİ BU HABERE YORUM YAPANLAR... AKREP GİBİSİNİZ, YALAKALIK İÇİN YIRTIYORSUN KENDİNİZİ AMA EVLADINIZI YAKIYORSUNUZ. GELECEĞİNİZİ 3 KURUŞA ŞEYTANA SATIYORSUNUZ. YAZIK SİZE.
  • Isinize gelmiyorsa calsimayin kardesim, sizi orada zorla tutanmi var ?? adam ben bukadar veirim diyor ister calis ister cek git. Ne demek o yok is yavaslatirim zam isterim eger zam vermezsen isimi aksatarak yaparim. Yok kardesim zam yok isine gelmiyorsa cek git, gol ge etme. Mecbur degil kimse sana istediklerini vermeye. artik bikkinlik verdiniz yok zam , yok prim ikramiye. Yok kardesim vermiyoruz isinize gelmiyorsa isi birakin gidin baska yerde calisin.

Atatürk Havalimanı'nda 29 Mayıs akşamı başlayan eylem devam ediyor.

Bugün akşam saat 21:00'a kadar devam edeceği öğrenilen eyleme, sivil toplum örgütleri, sendikalar ve partilerden destek gelmeye devam ediyor.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP İlçe Başkanları ve Gazeteci Yazar Leyla Erbil'in katılımıyla yaklaşık 50 kişilik bir grup, kabin memurlarına destek vermek amacıyla Atatürk Havalimanı'na geldi.

Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde havacılık sektörüyle ilgili bir grev yasağı bulunmadığını belirten Salıcı, “AKP, Torba yasalarda uyguladığı klasik taktiği, bu kez havacılık çalışanları için uygulamaya koydu. Bu AKP’nin bildik tavrıdır. Bir torba kanun teklifi hazırlarlar, Meclis’e getirirler, bir gecede içine ne kadar yasak varsa, işlerine gelen ne varsa doldururlar. Defalarca teşhir oldukları halde aynı taktiği tekrar tekrar uygulamaktan utanmıyorlar” dedi.

Bir grup AKP milletvekilinin 11 Mayıs 2012 tarihinde TBMM’ne verdikleri korsan taksiler, otopark mafyası ve itfaiye erleri ile düzenlemeler içeren Torba Kanun Teklifi’nin içine, havacılık hizmetlerinde grev yasağı getiren bir madde eklediklerini hatırlatan Salıcı, “Darbe dönemlerinde bile böyle bir yasak uygulanmamıştır” diye konuştu.

Havacılık hizmetlerindeki grev yasağının ILO, Avrupa Sosyal Şartı, BM Ekonomik, Sosyal, Kültürel Haklar Sözleşmesi ile Anayasa’nın 90. Maddesine aykırı olduğunu vurgulayan Salıcı, “Son dakika değişiklikleriyle çalışanların ve tüm yurttaşların en temel haklarından birini gasp etmeye çalışıyorlar. Hak aramak, sosyal bir hukuk devletinin olmazsa olmaz koşuludur. Birkaç milletvekilinin işverenler adına uyguladıkları keyfiyetle, bu haktan kimse mahrum edilemez. Bu milletvekilleri yürekleri varsa çıkıp, Torba Kanun Teklifi’ne kimin adına ve hangi gerekçeyle bu maddeyi eklediklerini açıklamalıdır” diye konuştu.

14 bin çalışanın 17 aydır toplu iş sözleşmesi beklediği THY’yi de eleştiren Salıcı, “Hava-İş üyelerinin, emekçi kardeşlerimizin eylemi haklı bir eylemdir. Greve giden havacılık çalışanlarının yanındayız. Çalışanları, havacılık hizmeti alan yurttaşlarla karşı karşıya getirmeye çalışan, grevdeki çalışanları işten atmakla tehdit eden AKP zihniyetini de bu zihniyetin sözcülerinden Ulaştırma Bakanı’nı da protesto ediyoruz. Havacılık çalışanları yalnız değildir, tüm gücümüzle AKP’nin fırsatçı tavrını teşhir edeceğiz” diyerek, desteklerinin devam edeceğini ifade etti.

Salıcı daha sonra eylem yapan personellere karanfil dağıtarak alandan ayrıldı.

İŞLERİNE GELMEYEN YASALAR TORBADA GEÇTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

maaslar ~ 12 yıl önce
Kardeşim adamlar 5 bin lira kazanıyor da buna rağmen grev yapıyorlar diye düşünsene. O maaşlara laf söyleyen koyun 1000 lira alıyordur ama grev yapmak, isyan etmek aklına gelmez. Çünkü alışmış itaat etmeye sahibine. Bu yasa, tüm sektörlerde planlanan grev hakkı olmayan işçi sınıfı yaratmanın başlangıcıdır. Bu amaçla yapılan eylemler kutsaldır, aslında tüm sektörlerden çalışanların katılması, destek vermesi gereken eylemlerdir. CHP destekleseniz de desteklemeseniz de muhalefet partisi olarak yapması gerekeni yapmıştır, hatta eksik yapmıştır. Keşke birkaç milletvekilini de gelmeye ikna etseydi. Bu bağlamda tüm sivil toplum örgütlerinin, sendikaların ve muhalefet partilerinin eylemlere destek vermesi Türkiye nin aydınlığı için önemlidir. Şimdi sendikaya düşen görev daha büyük bir katılımı sağlayacak kitleleri harekete geçirmektir.Hata yapmıştır veya yapmamıştır, grev kanunu Çankaya da onaylansa bile Hava-İş hala üyelerinden aidat alan aktif sendika görevinin devam ettiğini unutmamalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY İŞSİZ EŞİNE ~ 12 yıl önce
Sevgili ablacım, bacım, kardeşim. İnanın yazdıklarınızı okurken gözyaşlarımı tutatmadım! Bu mesajıda bulanık gözlerle yazıyorum! Sizin eşinizle yalnız siz değil biz de gururu duyuyoruz! Onları orada yalnı başına kaderlerine terkedenlerin eşlerine de Allah nasip etsin o duygunuzu. Ellerinizden öperim. Saygılarımla, (Başka bir sektörden bir işsiz emekçi!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
parti önemli değil ~ 12 yıl önce
önemli olan insanların haklarını aramasına destek verilmesi. hakkını aramayan çalışandan ne bekliyorsunuz ki? adamlar grevi yasaklıyor yeri geldiği zaman hakkını arayamayacaksın. sesini çıkaramayacaksın. nasıl bunu kabul edebiliyorsunuz? susmanın da kimseye faydası olmaz gün gelir sana da dokunurlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeter artık ~ 12 yıl önce
biz çok garip bir milletiz gerçekten.neden hala yapılan bu eylemin maaşlarımızdan şikayetçi olduğumuzdan dolayı yapıldığında ısrar ediliyor anlayamıyorum.anlayın artık bu eylem para mevzusu için değil -ki öyle olsaydı 18 aydır susmazdık-anayasa da tanınmış olan ancak elimizden alınmaya çalışılan bir hakkın protestosudur.lütfen anlayın ve destek verin artık.belki sizlerin ailenizden bir gençte THY de çalışacak ve onunda hakkı olacak.yeter artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY İŞSİZ EŞİ... ~ 12 yıl önce
METİN KÜLÜNK... THY İŞÇİSİ MİLLETTEN SAYMAYAN VEKİL!!!BUGÜN EŞİM EVE OMUZLARI DÜŞÜK AMA BAŞI DİMDİK DÖNDÜ ÇÜNKÜ ARTIK İŞİ YOKTU YILLARCA THY İÇİN TÜM EĞİTİM VE BİRİKİMİYLE CANINI DİŞİNE TAKARAK ÇALIŞTI VE BUGÜN MÜKAFATINI ALDI SAYENİZDE 2 ÇOCUĞUMUZ VE BEN DE... SİZİ İKİ DÜNYA DA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM!!! ÇÜNKÜ; BİLİYORUM Kİ İSTANBUL' UN ABİSİ FALAN DEĞİLSİNİZ SİZ EKMEĞİMİZE KAN DOĞRADINIZ AMA KENDİNİZİ BİR HALTA SAYIN DİYE YAZMIYORUM BUNLARI BEN MUHAFAZAKAR BİR TÜRK KADINI OLARAK TÜM DEĞERLERİMLE SİZİ ŞİDDETLE KINIYOR ALLAH' A HAVALE EDİYORUM... KORKMAYIN!!! HANİ SİZ BİZİ ÖNEMSEMEZSİNİZ YAAA BİR AN İNSANLIĞINIZ TUTAR DİYE SÖYLÜYORUM...RIZKIMIZI VEREN ALLAH' TIR... BİZ BİRGÜN ÖYLE BİR YÜREK VE GÜÇLE DİKİLECEĞİZ Kİ KARŞINIZA SİZİN VE AĞABABALARINIZIN O GÜN İMTİHANINIZ OLACAK... ÇÜNKÜ ÜZERİNİZDE HİÇTE ADİLCE OLMAYAN VE MEDENİ DÜNYADA GÖRÜLMEMİŞ BİR UYGULAMAYA İMZA ATMANIN VEBAL ALMANIN AHI İMTİHAN EDİLECEK... ALLAH BİZİMLEDİR!!! VE BEN EŞİMLE GURUR DUYUYORUM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pa ~ 12 yıl önce
yemin ediyorum ak parti için gecesini gündüzüne katan ben bundan sonra chpliyim sırf benim ailemden 25 kişiyi kaybetti ak parti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sefer iptal nedenleri ~ 12 yıl önce
29.05.2012 48 SEFER YASA DIŞI SENDİKAL EYLEM SEBEBİ İLE İPTAL 113 ATATÜRK HAVA LİMANI GÜNEYLİ RÜZGAR TOPLAM 161 SEFER İPTAL 30.05.2012 37 SEFER YASA DIŞI SENDİKAL EYLEM SEBEBİ İLE İPTAL ( İŞTEN ÇIKARMA NEDENİ İLE KABİN UÇAMAMIŞTIR) 24 SEFER OPERASYONEL 5 SEFER DİĞER SEBEP TOPLAM 66 İPTAL GENEL TOPLAM:227 İPTAL YUKARIDAKİ BİLGİLERE YORUM OKUYANLARA AİT OLSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sonun başlangıcı ~ 12 yıl önce
demir yumruk geliyor ,yakında tek adam olur ,bizde padişahım çok yaşa nidalarıyla yerlerde sürünürüz.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PROMETHEUS ~ 12 yıl önce
ASKERDE ZAFER DİYE BİRİ İLE TANIDIM BEYKOZ DA OTURUYORDU . AKP Lİ İDİ ÇOK SEVERDİ. ARDINDAN KENTSEL DÖNÜŞÜM AYAĞINA BUNUN ELİNDEN TAPULU EVINI ALDI BU AKP. Bİ BAKTIM AKP KARŞITI OLMUŞ ZAFER :) YILAN SOKUNCA BUNU ANLADI HANYAYI KONYAYI. SONRA CHP VE ÖDP BÖLGEDE MAĞDUR OLANLARA AVUKAT SAĞLADI DURUM MAHKEMEYE TAŞINDI DURUM. ARDINDAN ZAFERLE BİR SÜRE SONRA TEKRAR GÖRÜŞTÜM İNTERNETTEN, EVLERİ ELLERİNDEN ALINMIŞ, 75.000 TL PARA VERMİŞLER BUNLARA AKPDEN AYRILMIŞ, BİR TARİKATA BAĞLANMIŞ. POSTNİŞİN AKP KARŞITI SAADETLİYMİŞ VE DOLAYISIYLA ZAFERDE SAADETLİYDİ EN SON GÖRÜŞTÜĞÜMDE. İYİ İNSANDI UMARIM MUTLUDUR. ŞİMDİ BU HABERE YORUM YAPANLAR... AKREP GİBİSİNİZ, YALAKALIK İÇİN YIRTIYORSUN KENDİNİZİ AMA EVLADINIZI YAKIYORSUNUZ. GELECEĞİNİZİ 3 KURUŞA ŞEYTANA SATIYORSUNUZ. YAZIK SİZE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ikileyin ~ 12 yıl önce
Isinize gelmiyorsa calsimayin kardesim, sizi orada zorla tutanmi var ?? adam ben bukadar veirim diyor ister calis ister cek git. Ne demek o yok is yavaslatirim zam isterim eger zam vermezsen isimi aksatarak yaparim. Yok kardesim zam yok isine gelmiyorsa cek git, gol ge etme. Mecbur degil kimse sana istediklerini vermeye. artik bikkinlik verdiniz yok zam , yok prim ikramiye. Yok kardesim vermiyoruz isinize gelmiyorsa isi birakin gidin baska yerde calisin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000