14 Kasım 2016, Pazartesi 11:54:03

İşe iade davası sonuçlandı

Türk Hava Yolları'nda 15 Temmuz sonrası işten çıkarılan 211 kişi arasında yer alan Kabin Amiri Gamze Kutval'ın işe iade davası sonuçlandı. Mahkeme, Kutval'ın işe iadesine karar verdi.
  • lütfedib mahkemeleri takip ederseniz kimler kazandı kaybeten varmı görürsünüz sanki hiç kazanılmamışta birtek bu dava varmış gibi haber yapıyorsunuz takip edin bu işin sonu AHİM o yöneticiler büyük tazminat ödeyecek temennim bu para yöneticilerin İsmail demirin can şaşmazın cebinden çıksın airporthaber biraz duyalı olun davaları takip edin
  • Bende bir sure once isten cikarildim sunexpress personeliydim . 3yili asan sureden fazla ucmaktaydim ama sebep gosterilmeden cikarildim bende. Hemde bizde tazminat filan da yok ihbar suresi verildi sadece 2aylik bir meblag!! Yoneticilere bende hakkimi helal etmiyorum. Sebep ne dedigimde "bizde bilmiyoruz "gibi bir cevapla karsilastim.sunex personeli iyi bilir bizim kabin mudurlerinin ucan kustan haberleri vardir cikarilma sebebimi bilmemeleri kadar sacma bir sebep olamaz. Sadece diyecegim sey yazikk!! Emeğime, sabrima aciyorum degmezmis!! Meslegini severek yapan bir insani kaybettiniz ,daha benim gibi nicelerini..bu kotu niyetten baska bir sey degildi degmezmis sunexpresse!!
  • Ülkemızde hak hukuk yok, mahkeme kararını tanıma yok, tazminat verir yine işe almam zihniyeti var. Ülkemiz bu hale hep bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyetiyle geldi. THY de 10 ın üzerinde müdürlük yaptım, şunu gördüm hiç bir müdür, baskan ve yardımcıları haksızlık karşışında tek laf edemezdiler, şirketin zararına olsa dahi. Ülkemiz hukuk devleti ise hukukun verdiği karara saygılı olmalıyız, personel işine dönmeli.
  • 195.dönem kabin memuruyum. Bugun isime son verildi. Neden? Performans yetersizligi ama ben daha işe başlayalı 5 ay oldu dedim. Karşımda muhattap bile bulamadim. Verdiler kagidi onume Imzalamadim çiktim. Hakkimi helal etmiyorum.
  • şimdi gamze, tarın ayşe,sonra Ahmet .... davalar sıra sıra sonuçlanacak, işe iadeler kazanılacak, her çalışan ,her ana ,her baba tekrar umud edecek geri dönmeyi fakat thy bunları almayacak. umutları söndürecek,ışıkları karartacak, tecrübeliyi yollayıp yerine şuncu buncu yakınları alacak. yazık değilmi bu insanlara? niçin alıp karşınıza aynen işe alırken olduğu gibi, mertçe insanca, SİZDEN ŞUNUN İÇİN MEMNUN DEĞİLİZ diyemıyırsunuz da, birde karalıyorsunuz. hani Müslümansınız, allah korkunuz var hak hukuk der, her cuma camileri doldurur, her ramazan oruç tutup bunu da sova çevirirsiniz ya. anlamadığınız şu! BANA HERŞEYLE GEL, AMA KUL HAKKIYLA GELME! yapan kadar sessiz kalan da sorumludur.
  • Khb nerdesin, personelinin neden arkasinda durmuyorsun??
  • "Husumetlerimiz varsa geçmişte 'Fırsat elime geçti ben de bunları FETÖ sepetine koyayım' derseniz bunun çok büyük bedeli olur. Sadece vicdani değil, hukuki sorumluluğu da olur." demişti...
  • Şahsi kanaatim olarak Gamze Hanim için bu davayı kazanmak bir onur bir gurur meselesi olup THY nin algı için yapmış olduğu bizde adam çıkardık demek için kendi personeline atmış olduğu iftiradan aklanma çalışmasıdır.Kendisini Tebrik ederim.
  • Git iste istenmiyorsun
  • Madenki THY. Isten atilanlari. Geri aliyor benim oglumda hic sebepten isten. Uzaklastirdilar makemeye verdi ve kazandi Insallah bizimkide isine devam eder, bekliyorum,

Türk Hava Yolları'nda 15 Temmuz sonrası işten çıkarılan 211 kişi arasında yer alan Kabin Amiri Gamze Kutval'ın işe iade davası sonuçlandı. Mahkeme, Kutval'ın işe iadesine karar verdi.

15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında Türk Hava Yolları, FETÖ ile irtibatlı olanların yanı sıra işletmesel gereklilik, verimsizlik ve performans düşüklüğü gerekçeleri ile 211 kişinin işine son vermişti. İşten atılanlar arasında en fazla şaşırtan isimlerinden biri de 20 yıldır THY'de görev yapan kabin amiri Gamze Kutval olmuştu.

İşten çıkarılmasının ardından mahkemenin yolunu tutan Kutval işe iade davası açtı.

MAHKEMEDEN İŞE İADE KARARI

Bakırköy 6. İş Mahkmesi'nde görülen davanın karar duruşmasında mahkeme Gamze Kutval'ı haklı bularak işe iadesine karar verdi. Mahkeme ayrıca Türk Hava Yolları'nın işe iade süresini aşması halinde de Kutval'a tazminat ödemesi gerektiğine hükmetti.

©Airporthaber
 

İşe iade davası sonuçlandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (149)

davacı ~ 7 yıl önce
lütfedib mahkemeleri takip ederseniz kimler kazandı kaybeten varmı görürsünüz sanki hiç kazanılmamışta birtek bu dava varmış gibi haber yapıyorsunuz takip edin bu işin sonu AHİM o yöneticiler büyük tazminat ödeyecek temennim bu para yöneticilerin İsmail demirin can şaşmazın cebinden çıksın airporthaber biraz duyalı olun davaları takip edin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Bende bir sure once isten cikarildim sunexpress personeliydim . 3yili asan sureden fazla ucmaktaydim ama sebep gosterilmeden cikarildim bende. Hemde bizde tazminat filan da yok ihbar suresi verildi sadece 2aylik bir meblag!! Yoneticilere bende hakkimi helal etmiyorum. Sebep ne dedigimde "bizde bilmiyoruz "gibi bir cevapla karsilastim.sunex personeli iyi bilir bizim kabin mudurlerinin ucan kustan haberleri vardir cikarilma sebebimi bilmemeleri kadar sacma bir sebep olamaz. Sadece diyecegim sey yazikk!! Emeğime, sabrima aciyorum degmezmis!! Meslegini severek yapan bir insani kaybettiniz ,daha benim gibi nicelerini..bu kotu niyetten baska bir sey degildi degmezmis sunexpresse!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hak ~ 7 yıl önce
Ülkemızde hak hukuk yok, mahkeme kararını tanıma yok, tazminat verir yine işe almam zihniyeti var. Ülkemiz bu hale hep bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyetiyle geldi. THY de 10 ın üzerinde müdürlük yaptım, şunu gördüm hiç bir müdür, baskan ve yardımcıları haksızlık karşışında tek laf edemezdiler, şirketin zararına olsa dahi. Ülkemiz hukuk devleti ise hukukun verdiği karara saygılı olmalıyız, personel işine dönmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Frt ~ 4 yıl önce
Mahkemelerin verdiği ceza az geliyor şirkette mahkeme cezaları 3kat artirsa görelim bakalım kolay atabilecekler mi
ADALET LAZIM ~ 7 yıl önce
195.dönem kabin memuruyum. Bugun isime son verildi. Neden? Performans yetersizligi ama ben daha işe başlayalı 5 ay oldu dedim. Karşımda muhattap bile bulamadim. Verdiler kagidi onume Imzalamadim çiktim. Hakkimi helal etmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? ~ 7 yıl önce
Bu dogru mu
thy/khb ~ 7 yıl önce
şimdi gamze, tarın ayşe,sonra Ahmet .... davalar sıra sıra sonuçlanacak, işe iadeler kazanılacak, her çalışan ,her ana ,her baba tekrar umud edecek geri dönmeyi fakat thy bunları almayacak. umutları söndürecek,ışıkları karartacak, tecrübeliyi yollayıp yerine şuncu buncu yakınları alacak. yazık değilmi bu insanlara? niçin alıp karşınıza aynen işe alırken olduğu gibi, mertçe insanca, SİZDEN ŞUNUN İÇİN MEMNUN DEĞİLİZ diyemıyırsunuz da, birde karalıyorsunuz. hani Müslümansınız, allah korkunuz var hak hukuk der, her cuma camileri doldurur, her ramazan oruç tutup bunu da sova çevirirsiniz ya. anlamadığınız şu! BANA HERŞEYLE GEL, AMA KUL HAKKIYLA GELME! yapan kadar sessiz kalan da sorumludur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Khb ~ 7 yıl önce
Khb nerdesin, personelinin neden arkasinda durmuyorsun??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
khb ye ~ 7 yıl önce
ya bırak allahaşkına sadece toplantılarda sağa sola bağırsın, tehditvari agresyonlar ile iş yaptıracağını zannederek yönetici olacağını düşünsün. madem okadar alta ses çıkaracak volüm arttıracak yüreğiniz ve gücünüz var sy başkan. nerdesiniz acaba bu süreçte? koltuk daha mı ağır bastı sy başkan? 211 e, personelinize fetö denmesine, atılma sürecindeki adaletsizliğe, mahkeme ile işe iade alan arkadaşlarımızın durumuna ses vermeye nerdesiniz sy başkan? nevin hanım ses geliyor mu sy başkan?
Khb ~ 7 yıl önce
Kgb kaldımıkı???
Yazık ~ 7 yıl önce
KHB,Sendika gibi müesseseler asli görevini bırakıp tali işlerle uğraşınca,sorunlarda diz boyu oluyor.
Sn. Başbakan ~ 7 yıl önce
"Husumetlerimiz varsa geçmişte 'Fırsat elime geçti ben de bunları FETÖ sepetine koyayım' derseniz bunun çok büyük bedeli olur. Sadece vicdani değil, hukuki sorumluluğu da olur." demişti...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlaşılan ~ 7 yıl önce
Burada sadece Gamze Hanım ve Tuba Hanımın işe iadelerine şahit olduk,cesaretlerinden dolayı tebrik ederim 211 den şu ana kadar gördüğümüz kadarıyla Fetö çıkan olmadı ve çoğu işe iade almakta.Bu gibi haksızlıklar , gönüller'de travma yaratan olaylar THY gibi kurumsal şirketlere büyük yaralar açar.Bir an önce hakların iade edilmesi dileğiyle.
211 ~ 7 yıl önce
Şahsi kanaatim olarak Gamze Hanim için bu davayı kazanmak bir onur bir gurur meselesi olup THY nin algı için yapmış olduğu bizde adam çıkardık demek için kendi personeline atmış olduğu iftiradan aklanma çalışmasıdır.Kendisini Tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 den ~ 7 yıl önce
Bende 211 den çıkarıldım,3 ay evimden çıkmadım,kimseyi aramadım ve kimseyle konuşmadım taaki mahkemeye THY idari sebeb sunana kadar.Siz size 10 yıl çalışmış personelinize bunu reva görüp bir mesajla işten çıkarırsanız, çalışmakta olan personelde ne motive, ne aidiyet nede sakat kalır.Bilal Bey lütfen bu gibi konulara eğilelim.
Ya ~ 7 yıl önce
Yaa bi git kardesim, ne sacmaliyorsun
Git ~ 7 yıl önce
Git iste istenmiyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Git işteye cevap ~ 7 yıl önce
Kuyruk acısı var sende
Huzur ~ 7 yıl önce
Donersen huzurlu calisabilecenmi bak kimse arkanda durmamis, KHB ligindan bahsediyorum, satmislar senii
Kuyruk acısı değil ~ 7 yıl önce
Daha çok o bölge kaşınıyormuş gibi
Siyaset ~ 7 yıl önce
Madenki THY. Isten atilanlari. Geri aliyor benim oglumda hic sebepten isten. Uzaklastirdilar makemeye verdi ve kazandi Insallah bizimkide isine devam eder, bekliyorum,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eren ~ 7 yıl önce
almisligi yok
Almazz ~ 7 yıl önce
Thy attigi personeli geri almaz

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000