07 Aralık 2012, Cuma 09:23:13

İŞE GERİ ALINACAKLAR MI?

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, grev yasağını protesto etmek için eylem yapan 305 personelin işten çıkarılması ile ilgili, "Benim kendi iş yerim olsa belki geri alırım. Ama THY halka açık bir şirket birçok hak sahibi var onların adına benim affetme hakkım yok." açıklaması yaptı...
  • Ölmekte olan bir adam mahsun mahsun "öbür tarafa gittiğimde dünyada ne var ne yok derlerse ne diyeceğim" deyince..."Hamdi THY ye başkan oldu de, onlar dünyanın halini anlarlar..."
  • Benrcede atılan arkadaşlar bir olup hepimiz bu mücadeleyi sürdürmeliyiz.Bunlar onların yanına kalmamalı..
  • Peki onları işten atarken sözümona o hak sahiplerine sormuş muydunuz acaba???
  • hepimiz gaddarca,savunmamız bile alınmadan işten atıldık.bu avrupada veya gelişmiş hiç bir ülkede olamayacak bir durum.ama burada ben kendimizde de suç arıyorum.atılanların bir kısmı sorumlu sendikanın kucağına gitti,diğerlerimiz ise çil yavrusu gibi dağıldı.bu durumdan en çok mutlu olanlar 1-hamdi topçu 2-atilay ayçin. neden biz bir araya gelip birbirimize destek olamıyoruz?neden bir dernek-vakıf kurup daha güçlü hareket etmiyoruz?burada inanın bizim de suçumuz var..gelin tüm atılanlar bir olalım yeni hayatımıza birlikte yön verelim.bu haksızlığı uluslararası platforma taşıyalım.bu bize yapılanlara YETER diye haykıralım..
  • Ben o gün eyleme katılmamıştım bile.Üstelik Ankara personeliydim.İstanbulda bile değildim.O gün gerçekten hasta olup rapor alanlar ayırdı olmadan çıkarıldı.tüm çıkarılanlar haksızcaydı.Ama alakası olmayanlar daha trajik.Merakla mahkeme sonucunu bekliyorum.....
  • HAMDİ bey soruyorum sıze eğer bıraz vıcdanınız varsa lutfen soruyyorum ? siler 05/10 /2010 yılında bırcok personelı kapı dışarı koydunuz.O arkadaşlar sabah 07/15 nöbetıne geldıler ve o arkadaşları idari işlere saat 14:00 de çağırp iş akıtlerıne son verdınız .bu arkadaşşlar hiçbir eyleme katılmayıp sabah nobetındeki vardıyalarına gelıp işlerini yaptılar ..EĞER SIZDE VICDAN VARSA ŞU TURK MILLETININ KARŞISINA CIKIP SOYLERSINIZ BU ARKADAŞLARI NEDEN CIKARTTIĞINIZI..
  • orası senin babanın çiftliği değil, öyle olsaydı zaten bu kadar keyfi hareket edemezdin; adı ne olursa olsun kamu kurumunun başındasın, kamu adına hareket etmek zorundasın, yoksa git müşavirlik mi, yaparsın, rize de fırın mı bakkal mı işletirsin onu yap, ama bu milletin sırtından düşün artık, utanmanızda yok sizin.
  • arkadaşlar sene 2010 yer işletmeden yuzlerce kişi işten atıldı bu arkadaşların gunahı neydii HAMDİCİM cvp verırmıısnn butun TURKIYE duysun...ŞEREFIN UZERINE CVP VER..
  • arkadaslar hadı 305 kısı eylem yapdı dıye ısten atıldılar ya gecen sene 19 kısı tasralardan ısten atılmıslardı bunlardan hıc ses seda yıyok bunların ne gunahı vardı acaba borajet geldı dıyemı atılmıslardı ne oldu onlardan bır ses varmı acaba onlar mahkemeyı kaqzanırsalar gerı alınırlarmı bunlar herhalde eylem felan yapmamıslardı bıldıgım kadar ne olurlar hallerı
  • ya arkadas bir gun de iyiyi,guzeli ornek verin...yok turkiyede su kadar sigortasiz,issiz kac kisi varmismis..var dogru ama kotu ornek ornek midir??? bunun sebebi sorumlusu biz miyiz bu ulkeyi yonetenler mi??? bana cok sana az veriyorsa bu sistemi yaratip milletin kaderiymis gibi sunanlara neden tepki gostermiyorsunuz da hakkini arayanlara kiziyorsunuz be insan musveddeleri????

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nden ekrana gelen Abbas Güçlü ile Genç Bakış'a konuk olan Hamdi Topçu, THY'de yaşanan işten çıkarmalarla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

THY'nin halka açık bir şirket olduğunu belirten Topçu, şöyle konuştu:

29 Mayıs, THY'de eylem başladığı gün, çok üzüntü duyduğumuz bir gün. Çalışanlarımız tabii ki eylem yapabilir, biz buna bir kısıtlama getirmedik. Ama o gün ortada hiçbirşey yokken siz iş aksatıyorsunuz ve 100 bin kişi havaalanında kalıp mağdur oluyor, THY zarar ediyor. Buna hakkınız yok. Bizim bu eylemden 1-2 saat öncesinde haberimiz oldu. Çalışanlarımıza bu kanunsuz bir eylemdir diye bir kısa mesaj attık. Bizim bu durumda işe son verme hakkımız var ve bunu kullandık. Arkadaşlarımız da mahkemeye başvurdu. Hukuk ne takdir ederse o olacak. Benim kendi iş yerim olsa belki geri alırım. Ama THY halka açık bir şirket birçok hak sahibi var onların adına benim affetme hakkım yok. Yargının sonucunu bekleyeceğiz hukuki bir hakkımız varsa, gereği neyse kullanacağız. Biz şirket yönetiyoruz bu şirketin kuralları var. Duygusal hareket etmemiz mümkün değil.

6 BİN KİŞİYİ İŞE ALACAĞIZ

Ara eleman sıkıntısı yaşandığını açıklayan Topçu,  "Teknisyen bulamıyoruz. Beş yılda bir teknisyen yetişiyor. Yaklaşık 6 bin kişi daha işe alacağız" dedi. (Milliyet)

İŞE GERİ ALINACAKLAR MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Öbür taraf ~ 11 yıl önce
Ölmekte olan bir adam mahsun mahsun "öbür tarafa gittiğimde dünyada ne var ne yok derlerse ne diyeceğim" deyince..."Hamdi THY ye başkan oldu de, onlar dünyanın halini anlarlar..."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HEPBİRLİKTE SUSMAYALIM... ~ 11 yıl önce
Benrcede atılan arkadaşlar bir olup hepimiz bu mücadeleyi sürdürmeliyiz.Bunlar onların yanına kalmamalı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önemli değil... ~ 11 yıl önce
Peki onları işten atarken sözümona o hak sahiplerine sormuş muydunuz acaba???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATILAN TÜM ARKADAŞLAR ~ 11 yıl önce
hepimiz gaddarca,savunmamız bile alınmadan işten atıldık.bu avrupada veya gelişmiş hiç bir ülkede olamayacak bir durum.ama burada ben kendimizde de suç arıyorum.atılanların bir kısmı sorumlu sendikanın kucağına gitti,diğerlerimiz ise çil yavrusu gibi dağıldı.bu durumdan en çok mutlu olanlar 1-hamdi topçu 2-atilay ayçin. neden biz bir araya gelip birbirimize destek olamıyoruz?neden bir dernek-vakıf kurup daha güçlü hareket etmiyoruz?burada inanın bizim de suçumuz var..gelin tüm atılanlar bir olalım yeni hayatımıza birlikte yön verelim.bu haksızlığı uluslararası platforma taşıyalım.bu bize yapılanlara YETER diye haykıralım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başak ~ 11 yıl önce
Ben o gün eyleme katılmamıştım bile.Üstelik Ankara personeliydim.İstanbulda bile değildim.O gün gerçekten hasta olup rapor alanlar ayırdı olmadan çıkarıldı.tüm çıkarılanlar haksızcaydı.Ama alakası olmayanlar daha trajik.Merakla mahkeme sonucunu bekliyorum.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
METİN ~ 11 yıl önce
HAMDİ bey soruyorum sıze eğer bıraz vıcdanınız varsa lutfen soruyyorum ? siler 05/10 /2010 yılında bırcok personelı kapı dışarı koydunuz.O arkadaşlar sabah 07/15 nöbetıne geldıler ve o arkadaşları idari işlere saat 14:00 de çağırp iş akıtlerıne son verdınız .bu arkadaşşlar hiçbir eyleme katılmayıp sabah nobetındeki vardıyalarına gelıp işlerini yaptılar ..EĞER SIZDE VICDAN VARSA ŞU TURK MILLETININ KARŞISINA CIKIP SOYLERSINIZ BU ARKADAŞLARI NEDEN CIKARTTIĞINIZI..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2011 MAĞDURU ~ 11 yıl önce
2011 yılında da aynısını yaparak yüzlerce emektar THY çalışanını saçma sapan ve sudan nedenlerle haksız bir şekilde işten atıp,kapı önüne koydular.bizleri ekmeğimizden edip rizeli hemşerilerini,tanıdıklarını işe alıp kul hakkı yiyorlar aleni olarak açıkca.THY e dava açan mağdurların hemen hemen hepsi işe iade davalarını kazandıkları halde işe geri de alınmadılar.hakkımızı asla helal etmiyoruz.hamdinin söylediklerinin çoğu gerçeklerden ve samimiyetten çok uzak ve o bu masallarla ancak kendisini kandırabilir.
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
orası senin babanın çiftliği değil, öyle olsaydı zaten bu kadar keyfi hareket edemezdin; adı ne olursa olsun kamu kurumunun başındasın, kamu adına hareket etmek zorundasın, yoksa git müşavirlik mi, yaparsın, rize de fırın mı bakkal mı işletirsin onu yap, ama bu milletin sırtından düşün artık, utanmanızda yok sizin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
APRON ~ 11 yıl önce
arkadaşlar sene 2010 yer işletmeden yuzlerce kişi işten atıldı bu arkadaşların gunahı neydii HAMDİCİM cvp verırmıısnn butun TURKIYE duysun...ŞEREFIN UZERINE CVP VER..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mısafır ~ 11 yıl önce
arkadaslar hadı 305 kısı eylem yapdı dıye ısten atıldılar ya gecen sene 19 kısı tasralardan ısten atılmıslardı bunlardan hıc ses seda yıyok bunların ne gunahı vardı acaba borajet geldı dıyemı atılmıslardı ne oldu onlardan bır ses varmı acaba onlar mahkemeyı kaqzanırsalar gerı alınırlarmı bunlar herhalde eylem felan yapmamıslardı bıldıgım kadar ne olurlar hallerı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kotu ornek ornek midir??? ~ 11 yıl önce
ya arkadas bir gun de iyiyi,guzeli ornek verin...yok turkiyede su kadar sigortasiz,issiz kac kisi varmismis..var dogru ama kotu ornek ornek midir??? bunun sebebi sorumlusu biz miyiz bu ulkeyi yonetenler mi??? bana cok sana az veriyorsa bu sistemi yaratip milletin kaderiymis gibi sunanlara neden tepki gostermiyorsunuz da hakkini arayanlara kiziyorsunuz be insan musveddeleri????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000