02 Eylül 2009, Çarşamba 07:56:17

İşadamlarına Turkish Cargo dersi!

Türk Hava Yolları yetkilileri tarafından, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyelerine Turkısh Cargo’nun hizmetleri konusunda bilgiler verildi...
  • www.thy.com.tr de filo veya cargo hizmetlerinden daha dedatyli ve genis bilgi alabilirsiniz !!
  • Kaç uçakları var? Tipleri nedir? Bilgilendirir misiniz?

Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda gerçekleşen bilgilendirme toplantısında konuşan Türk Hava Yolları Samsun Satış Müdürü Ayşegül Özdemir, geniş uçuş ağı ile en önemli üretim ve ticaret merkezlerini birbirine bağlayarak en kısa ve en güvenilir kıtalararası rotaları ile hizmet veren Turkısh Cargo yolcu uçaklarının kargo kompartımanlarında iç hatta 36 şehir ve 37 hava limanı, dış hatta ise 152 şehir ve 154 hava limanı olmak üzere, Uzakdoğu’dan Amerika’ya, Avrupa’dan Ortadoğu, Afrika’ya uzanan geniş uçuş ağı ile toplam 152 noktaya ulaşabildiğini vurguladı.

Halihazırda, İstanbul, Ankara, Adana, İzmir ve Antalya’da sahip olduğu alt yapı, ekipman ve teçhizatları ile dış hat kargo hizmeti sunan Türk Hava Yolları’nın bu beş noktaya bir nokta daha ekleyerek Samsun Havalimanı’nda da dış hat gümrüklü hava kargo hizmeti vermeye başladığını kaydeden Özdemir, bu sayede yurt içinde beş olan gümrüklü havalimanı sayısının, Samsun ile birlikte altıya ulaşmasıyla İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi’nin kapıları da yurtdışına açıldığını ifade etti.
Ayşegül Özdemir, lojistik hizmet zincirinin birbirini takip eden ve aynı zamanda birbirini bütünleyen halkalarını oluşturan taşımacılık, antrepo yönetimi, dağıtım, IT hizmeti, gümrükleme, stok yönetme, ambalajlama, etiketleme, kalite kontrol gibi katma değerli işlemler ile sigorta hizmetleri gibi pek çok faaliyetin sıralandığında Türk Hava Yollarının, taşımacılık ve antrepo işletmeciliği ile lojistik zincirinin iki önemli halkasını gerçekleştirdiğini söyledi.

Turkısh Cargo’nun Samsun’da Metro Kargo’nun antreposunu kullanarak dış hat kargo taşıma hizmetine başlayacağını belirten Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Turkısh Cargo, lojistiğin hava kargo ayağının Türkiye’de daha iyi konumlarda olması için öncelikle alt yapının geliştirilmesi bilincinde olarak; büyüyen kargo kapasitesine paralel, kargo terminallerini genişletme, teçhizat ve alt yapı iyileştirme çalışmaları sürmekte, bu iyileştirme verimli ve etkin iş gücü ile desteklenmektedir.

Turkısh Cargo, www.tkkargo.com internet sitesi üzerinden 7 gün/24 saat tarife sorgulaması yaparak uçak tiplerini görüntülenebilmekte, rezervasyon yaparak opsiyonlar uzatılabilmekte, geçişli kargo ise geçiş bilgileri takip edilerek ithalatçı ve ihracatçı firmalar bilgilendirilebilmektedir. Online gümrük otomasyon sistemi sayesinde de özet beyan bilgileri (şirket ismi, vergi dairesi ve numarası, AWB numarası, sefer no, kargo geliş tarihi… vb.) gümrük tarafından görüntülenebilmekte, müşterilerin zaman ve iş gücünden tasarruf etmeleri sağlanmaktadır.

Turkısh Cargo yoğun rekabetin yaşandığı uluslararası arenada ihracatçılarımızın daha fazla pay almasına olanak vermek üzere, hizmet kalitesini daha da arttırarak müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmayı hedeflemektedir.

Büyüyen kargo ve yolcu uçak filosu mevcut pazara daha fazla kapasite sunarak, ihracatçılarımızın yeni kargo pazarına ulaşma olanağını arttırmaktadır. Bu kapasitenin kullanımı ile Türk ihracatçısı için hem hız hem de maliyet açısından avantajlı yeni fırsatların yaratılabileceği düşünülmektedir" dedi.

İşadamlarına Turkish Cargo dersi!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
www.thy.com.tr de filo veya cargo hizmetlerinden daha dedatyli ve genis bilgi alabilirsiniz !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kaç uçakları var? Tipleri nedir? Bilgilendirir misiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000