04 Temmuz 2008, Cuma 09:30:10

İŞADAMLARI UÇUŞ KORKULARINI YENİYOR

Türk Hava Yolları’nın uçak korkusu çekenler için düzenlediği simülasyonlu eğitim sayesinde özellikle uçma fobisi olan işadamları ve yöneticiler fobilerini yeniyor.

Türk Hava Yolları (THY) bünyesinde geçen yıl aralık ayında başlayan “Uçuş Fobisini Yenme Kursu" şimdiye kadar büyük talep gördü. THY Eğitim Başkanlığı Program ve Bütçe Müdürü Erdal Gülmez her sınıfa 10 kişi kabul ettiklerini söylerken, "Eğer böyle giderse yeni sınıflar açmak zorunda kalacağız" dedi.

Uçak korkusunu (aerofobi) yenme kurslarına katılanların çoğunu iş adamları ve üst düzey yöneticiler oluşturuyor. Uzak mesafeye uçamayan kursiyerlerin hepsinin konuyu araştırıp geldiğini söyleyen Gülmez, “Bazen öyle teknik sorular soruluyor ki şaşırıp kalıyoruz. En çok sorulan soru türbülans ve en güvenli koltuğun hangisi olduğu konusunda" diyor. Eğitimim ilk günüde teknik bilgiler veriliyor. İkinci günde ise simülatör uçuşu gerçekleştirildiğini anlatan Gülmez,daha sonra kurs üyelerinin belirlediği bir tarih ve destinasyona tarifeli uçakla uçulduğunu belirtiyor.Kursun ücreti ise 775 YTL.

İŞADAMLARI UÇUŞ KORKULARINI YENİYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000