18 Mayıs 2012, Cuma 09:21:35

İRAN'DAN ANTALYA'YA NEDEN UÇULAMIYOR?

İranlı turizmciler Antalya'ya direk uçuş olmamasından dertli
  • İran Antalya,ya direk uçuşlara asla müsaade etmez.İran dinen kapalı bir rejim olduğundan vatandaşlarının Antalya sahillerinde açılıp saçılmasını istemediği için buna müsaade etmez.İran vatandaşlarının ambargolar nedeni ile Avrupaya açılan tek kapısı Türkiye.O yüzden İrandan Türkiyeye girişler hiçbir zaman azalmaz ve daha da artar...
  • sadece iranlılar sevse neyse...ingilizi amerikanı rusu ermenisi yahudisi...buraya gelen birdaha unutamıyor bu ülkeyi.biz boşuna yaşamışız diyorlar...ülkenizin kıymetini bilin.pariste akşam 21:00 dan sonra yemek yemek için yer yok...daha ne diyeyim size?
  • Hürriyet gazetesi son sayfasında, Antalya plajlarında bikini ile denize giren İranlı turistlerin fotoğrafını, kara çarşaflı kadın fotoğrafıyla birlikte basıp; "bunlar İranda böyle, Antalyada ise bikiniyle dolaşıyorlar" diye haber yapınca, İran Hükümeti İran-Antalya uçuşlarını yasakladı. Bunu sağır sultan bile biliyor. Şu anda da, aktarmalı olarak uçuşlar yapılıyor. Bazı aklıevveller, operasyonel nedenlerle İran dönüşlerinde Antalyaya divert etme tekniği ile bu yasağı delmeye çalıştılarsa da, yolcularının İranlı olduğunu unuttular. İran Sivil Havacılığı kibarca uyardı, anlamayanlar için permi iptallerini masaya koydu. Önce, üst düzeyde anlaşılmalı, böyle sahte işlerle bu iş olmaz, havacılık ciddi ve samimi bir iştir.
  • 10.25.12 yorumcusu doğru söylüyor.Tebrikler.
  • İran'dan Antalya'ya uçuş olmaması zaten İran hükümetinin istediği bir durum ve bunun gerekçesi de İranlıların Antalya'da,sahillerde açılıp saçılmasından duydukları rahatsızlık.Siz de gittiniz de İran Hükümetinden mi talepte bulundunuz,komik olmuş:-))

İran'dan yaklaşık 8 yıldır Antalya'ya doğrudan uçak seferleri düzenlenmiyor. İran'ın bilinmeyen nedenlerden dolayı direk seferleri yasaklaması sebebiyle, bu ülkeden gelen turistler, İstanbul, Gaziantep ve Adana üzerinden ancak Antalya'ya ulaşabiliyor. Bu durum İran'dan gelen turist sayısının azalmasına yol açarken, tur operatörlerinin de maliyetlerini artırıyor. Türkiye'nin bütün girişimlerine rağmen direk seferlerin başlamaması, İranlı tur operatörlerini harekete geçirdi. Türkiye'ye turist gönderen 25 tur operatörü, Antalya'ya direk seferlerin başlatılması için İran hükümetine müracaat etti.

Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğu ve bir turizm şirketi organizatörlüğünde Antalya'ya gelen 25 İranlı tur operatörü, direk seferlerin başlaması konusunda girişimlerde bulunduklarını açıkladı.

Mevcut durumdan kendilerinin de rahatsız olduğunu dile getiren Aseman Parvaz İranian Travel Genel Müdürü Majid Shekari, "Antalya'ya direk seferlerin başlatılması için İranlı yetkililere müracaat ettik. Üç ay önce bu yöndeki talebimizi İran Sivil Havacılık'a ilettik. Henüz olumlu bir cevap alamadık. Bekliyoruz. Umarız en kısa sürede sorun çözülür ve direk seferler başlar." dedi. İranlı yetkililerin bazı uçakların Gaziantep, İstanbul ve Adana üzerinden Antalya'ya geçtiğinin bilincinde olduğunu aktaran Shekari, şöyle konuştu: "Antalya'ya direk seferlerin başlamamsının bir diğer nedeni, İran Seyahat Acenteleri Birliği ve İran Sivil Havacılık, İranlı tur operatörlerinden dışarıya götürdükleri turistin en az onda biri kadar İran'a getirmelerini istiyor. Antalya'ya giden turist çok, gelen az olduğu için izin vermiyorlar."

"İRAN'DAN GELEN TURİST SAYISI GEÇEN YILKİ RAKAMA ULAŞMAZ"
Majid Shekari, bu sene İran'dan gelen turist sayısının azalmasının temel nedenlerini de anlattı. Nevruz döneminde İranlı turist sayısının azalmasında, İran para birimi Riyal'in dolar karşısında ciddi değer kaybetmesinin etkili olduğunu vurgulayan Shekari, "Bu artış, Nevruz öncesi tur operatörlerin uçak ve otel rezervasyonu yaptırmasından sonra oldu. Bir İranlı Antalya turunu 2 bin dolara alıyordu. Kurlarda meydana gelen artışla bu iki katına çıktı. O yüzden İranlılar yurtdışına çıkamadı. Ayrıca, devlet tarafından doğalgaz, elektrik su telefon gibi ürünlerin ucuz fiyata verilmesinin kaldırılması İran'da giderleri arttırdı. Ancak şimdi dolar kuru düşmeye başladı. Bir dolar 2 bin 500'den 1,500 Riyal'e kadar geriledi. Umarız eski fiyatına düşer de, bu yaz sezonu iyi geçer. Yine de İran'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı geçen senenin rakamına ulaşmaz." diye konuştu.

İRAN PAZARINDA TÜRKİYE İLK SIRADA
İranlı turistlerin başka destinasyonlara kayma durumunun söz konusu olmadığı bilgisini de veren Shekari, Türkiye'nin İranlı turistlerin ilgisini çeken ülkeler arasında ilk sırada yer aldığını kaydetti. Sherkai, "Özellikle Tebiz'dekiler senede 2-3 kere Antalya'ya geliyor. İran pazarında Türkiye'nin rakipleri, Malezya, Taylan ve Dubai. Ama Türkiye'nin yerini hiç birisi alamaz." dedi.

Bilban Tourism Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Bilban da, İran'dan getirdikleri 25 tur operatörünü Doğu ve Güneydoğu dahil olmak üzere Türkiye'nin bütün turistik bölgeleri gezdireceklerini belirtti. Son bir senedir doların yükselmesi ve başka nedenlerden dolayı Türkiye'ye gelen İranlı turist sayısında ciddi düşüş meydana geldiğine dikkat çeken Bilban, "İran ile Türkiye arasındaki turizm hareketliliği ve sorunları ele aldık. Düşüşü durdurmak ve artışa geçmenin yollarını tartıştık. Buraya gelen İranlı operatörlerinin şikayeti genellikle otellerin fiyatının yüksekliği." şeklinde konuştu.

(Habertürk)

İRAN'DAN ANTALYA'YA NEDEN UÇULAMIYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

1985 ~ 12 yıl önce
İran Antalya,ya direk uçuşlara asla müsaade etmez.İran dinen kapalı bir rejim olduğundan vatandaşlarının Antalya sahillerinde açılıp saçılmasını istemediği için buna müsaade etmez.İran vatandaşlarının ambargolar nedeni ile Avrupaya açılan tek kapısı Türkiye.O yüzden İrandan Türkiyeye girişler hiçbir zaman azalmaz ve daha da artar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
sadece iranlılar sevse neyse...ingilizi amerikanı rusu ermenisi yahudisi...buraya gelen birdaha unutamıyor bu ülkeyi.biz boşuna yaşamışız diyorlar...ülkenizin kıymetini bilin.pariste akşam 21:00 dan sonra yemek yemek için yer yok...daha ne diyeyim size?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sebebi basın ~ 12 yıl önce
Hürriyet gazetesi son sayfasında, Antalya plajlarında bikini ile denize giren İranlı turistlerin fotoğrafını, kara çarşaflı kadın fotoğrafıyla birlikte basıp; "bunlar İranda böyle, Antalyada ise bikiniyle dolaşıyorlar" diye haber yapınca, İran Hükümeti İran-Antalya uçuşlarını yasakladı. Bunu sağır sultan bile biliyor. Şu anda da, aktarmalı olarak uçuşlar yapılıyor. Bazı aklıevveller, operasyonel nedenlerle İran dönüşlerinde Antalyaya divert etme tekniği ile bu yasağı delmeye çalıştılarsa da, yolcularının İranlı olduğunu unuttular. İran Sivil Havacılığı kibarca uyardı, anlamayanlar için permi iptallerini masaya koydu. Önce, üst düzeyde anlaşılmalı, böyle sahte işlerle bu iş olmaz, havacılık ciddi ve samimi bir iştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yes Of Course ~ 12 yıl önce
10.25.12 yorumcusu doğru söylüyor.Tebrikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 12 yıl önce
İran'dan Antalya'ya uçuş olmaması zaten İran hükümetinin istediği bir durum ve bunun gerekçesi de İranlıların Antalya'da,sahillerde açılıp saçılmasından duydukları rahatsızlık.Siz de gittiniz de İran Hükümetinden mi talepte bulundunuz,komik olmuş:-))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000