10 Ağustos 2012, Cuma 09:55:50

İRAN AIR İLE THY ANLAŞTI

Türkiye ile İran arasında siyasi arenada ilişkiler gerilse de iki ülkenin milli havayolu şirketleri havada işbirliğine gitti...
  • 30 senedir iran hava yollarına dunyaca ambargo uygulanıyor nasıl ki THY dan alınan 5 Airbus ucagı THY bakım ve yedek parca anlasması yaptıgı halde anlasmaya uymamması dogrultusunda dunyadan baskı gormustur ve anlasmaya mecburen uymamıstır ve ucaklar Iranda uzun sure havaalanında kalmıslardır ve en sonunda yıne Iranlı teknısıyenlerı baska ulkerlerde parca temın edıp ve ucurmuslar.Arkadasla elınızı vıcdanıza koyup ve soyleyın dunyada hangı havayolu 30 sene ambargoya maruz kalıp ve ayakta kalmıstır.(her halde yanıtınız hayır dıye olacaktır).O zaman hep beraber İran havayollarının bu azmını ve becerısını alkıslamaktan baska secenegımız yoktur.
  • Iyi gayli Turkiye ve Iran arasinda gerginlik var diye bu sirketler irkcilikmi yapsin ? zaten bunlar hepsi palavra Komsu ulke birbirine kirgin diye Sirketler kirgin olamaz ve kabul edilemez cunku havacilik sektoru dunyada en onemli ticari
  • çok güzel bir anlaşma olmuş.THY nin daha önce suriyede batırıp tahsil edemediği gibi yine paralar gider.gitse de mühim değil THY de para çok nasıl olsa.kar etmiş, zarar etmiş hiç önemli değil yeter ki yandaşların cepleri dolsun.ballı maaşlarını alsınlar gerisi önemli değil :))
  • iran air e dunyanin en buyuk havayollarindan biri diyen kisi sanirim havacilikla ilgili birsey bilmiyordur. b747 ucurdular diye dunya devi mi oluyor? en uzak seferleri bangkok ve pekin olan bir havayolundan soz ediyorsun. gercekten komik
  • Güleceğine biraz araştır. Bu bölgede ilk B-747'leri İranair uçurmuştur. İranair B-747 uçurup bakımları da dahil her türlü operasyonlarını kendisi yaparken biz DC-9 uçuruyorduk. O havayolunu hangi akıl hangi mantık hangi mantalite bu hale getirdiyse THY'nin geleceğini de aynı şekilde karartacak sen de bunu görecen. Anlamadam dinlemeden muhakeme yapmadan güleceğine bir bilene sor sana anlatsın.
  • Dunya devi Iran air,cok guldum yaw.Ayni dunya devi fenev gibi bisey herhalde
  • THY Bu uçuşların parasını kimden alacakmış. Yıllardır THY'nin İrandan para transfer etme sorunu yaşadığını herkes biliyor THY yöneticilerimi bilmiyor. THY'ye de İran Air'le iş birliği yakışır aynı akıl aynı mantalite, İranlılar dünya devi bir havayolu olan İran Air'i borç batağına gömüp iflasın eşiğine getirdiler THY'de aynı yolda emin adımlarla ilerliyor. Bance bu iş birliği Türkiye için hayırlı olmamakla birlikte THY için haırlı olmuştur.

Türk Hava Yolları ile İran Air arasında code share  (ortak uçuş) anlaşması imzalandı. 23 Temmuz’dan bu yana uygulanan ortak uçuşlar, IR koduyla yapılacak.

Ortak uçuş yapılan rotalar ise şöyle:

Ankara – Tahran
İstanbul – Meşhed
İstanbul – Şiraz
İstanbul – Tebriz
İstanbul – Tahran
 

İRAN AIR İLE THY ANLAŞTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
30 senedir iran hava yollarına dunyaca ambargo uygulanıyor nasıl ki THY dan alınan 5 Airbus ucagı THY bakım ve yedek parca anlasması yaptıgı halde anlasmaya uymamması dogrultusunda dunyadan baskı gormustur ve anlasmaya mecburen uymamıstır ve ucaklar Iranda uzun sure havaalanında kalmıslardır ve en sonunda yıne Iranlı teknısıyenlerı baska ulkerlerde parca temın edıp ve ucurmuslar.Arkadasla elınızı vıcdanıza koyup ve soyleyın dunyada hangı havayolu 30 sene ambargoya maruz kalıp ve ayakta kalmıstır.(her halde yanıtınız hayır dıye olacaktır).O zaman hep beraber İran havayollarının bu azmını ve becerısını alkıslamaktan baska secenegımız yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Iyi gayli Turkiye ve Iran arasinda gerginlik var diye bu sirketler irkcilikmi yapsin ? zaten bunlar hepsi palavra Komsu ulke birbirine kirgin diye Sirketler kirgin olamaz ve kabul edilemez cunku havacilik sektoru dunyada en onemli ticari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GLOBALLY ~ 12 yıl önce
çok güzel bir anlaşma olmuş.THY nin daha önce suriyede batırıp tahsil edemediği gibi yine paralar gider.gitse de mühim değil THY de para çok nasıl olsa.kar etmiş, zarar etmiş hiç önemli değil yeter ki yandaşların cepleri dolsun.ballı maaşlarını alsınlar gerisi önemli değil :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
iran air e dunyanin en buyuk havayollarindan biri diyen kisi sanirim havacilikla ilgili birsey bilmiyordur. b747 ucurdular diye dunya devi mi oluyor? en uzak seferleri bangkok ve pekin olan bir havayolundan soz ediyorsun. gercekten komik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Güleceğine biraz araştır. Bu bölgede ilk B-747'leri İranair uçurmuştur. İranair B-747 uçurup bakımları da dahil her türlü operasyonlarını kendisi yaparken biz DC-9 uçuruyorduk. O havayolunu hangi akıl hangi mantık hangi mantalite bu hale getirdiyse THY'nin geleceğini de aynı şekilde karartacak sen de bunu görecen. Anlamadam dinlemeden muhakeme yapmadan güleceğine bir bilene sor sana anlatsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Puhaaaaaaaaaa ~ 12 yıl önce
Dunya devi Iran air,cok guldum yaw.Ayni dunya devi fenev gibi bisey herhalde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
THY Bu uçuşların parasını kimden alacakmış. Yıllardır THY'nin İrandan para transfer etme sorunu yaşadığını herkes biliyor THY yöneticilerimi bilmiyor. THY'ye de İran Air'le iş birliği yakışır aynı akıl aynı mantalite, İranlılar dünya devi bir havayolu olan İran Air'i borç batağına gömüp iflasın eşiğine getirdiler THY'de aynı yolda emin adımlarla ilerliyor. Bance bu iş birliği Türkiye için hayırlı olmamakla birlikte THY için haırlı olmuştur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000