07 Haziran 2012, Perşembe 08:27:51

İPTALLER İŞ DÜNYASINI ZORA SOKUYOR

KTO, KSO, MÜSİAD Konya heyeti Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu’yu ziyaret etti. Ziyarette, Konya’nın İstanbul uçak seferleri ve İzmir aktarmalı Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu uçuşları hakkında talepler iletildi.
  • KAhramanmaras´tan istanbula artsin seferler Atatürk olabilir veya sabiha gökcen
  • Ben bir Konyalı olarak sefer sayılarından ziyade özellikle kış aylarında sis yüzünden Konya Havaalanı'nda bir çok uçak seferinin ya çok fazla ertelenmesinden, ya da tamamen iptal edilmesinden çok rahatsızım. Bu tehir ya da iptaller yüzünden bağlantılı uçuşlar kaçıyor ya da işlerimiz çok aksıyor. Sanırım gelişmiş havaalanlarında sis sırasında da iniş yapmayı sağlayan cihaz ve sistemler varmış. Konya Havaalanı'na da bunların takılmasını talep ediyorum.
  • Konyalılar; İzmir'e gidip aktarmalı uçacaklarına, hızlı trenle Ankara'ya gelseler, bahsettikleri şehirlere ESB'den her gün en az birer seferle rahat rahat uçarlar...
  • konya saw anadolu jeti beceriksiz bir tutum sergilemesinden dolayi iptal oldu. su anda konya ucak oranları %95 cogu zaman yer bulmakta sıkıntı cekıyoruz artık konya degıstı gunumuz sartlarında ucuslar yetmıyor artması gerekıyor. Bunun ıcın girisimde bulunan tum konya sanayisi ve yetkililere tesekkur ediyorum
  • Pegasus'la Anadolujet beraber Konya-Sabiha Gökçen pazarına girmişti. Ne oldu sonra? Anadolujet her zamanki gibi tırt. Şimdi Pegasus haftada 20'ye yakın uçuyor. Daha ne istiyorsunuz? İlla TK ile uçup beleş bilet kapmaya çalışacaksınız. Pegasus İzmir-Konya da uçmuştu. Ne oldu? O da tırt. %30 bile uçadılar. Konya halkı sahip çıkmadı.

Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Muhammet Uğur Kaleli’nin programlarından dolayı katılamadığı ziyarete, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KSO Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz’dan oluşan heyet gerçekleştirdi.

Ziyarette, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu ile Konya’ya yapılan uçak seferleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Konya ile İstanbul Atatürk Havalimanı arasında yapılan uçak seferlerinin sayısının artırılması ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na sefer yapılmasının gerekliliğinin iletildiği ziyarette, bilet fiyatlarının yüksekliği, uçuşlarda yaşanan rötar ve iptallerden dolayı yaşanan rahatsızlıklar dile getirildi.

Konya uçuşlarında yaşanan sorunların iş dünyasında sıkıntılara yol açtığının belirtildiği ziyarette özellikle sefer sayısı ele alındı.

Rakamlarla sefer sayılarının hangi saatlerde olması gerektiği belirtilirken, Konya’nın yolcu kapasitesi ile bu seferleri kaldırabileceği ifade edildi. Bir tanesi öğle seferi olmak üzere Atatürk Havalimanı’na sefer sayısının arttırılması ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçuşların SunExpress Havayolları ile Haziran ayı sonuna kadar başlaması noktasında THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu’dan söz alındı. Konya’nın diğer illerle bağlantılı uçuşları konusunun da görüşüldüğü ziyarette, İzmir’den SunExpress vasıtasıyla Konya üzerinden aktarmalı Trabzon, Van ve Mardin gibi illere uçak seferlerinin eklenmesinin, Karadeniz Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde iş yapan Konya iş alemini ve vatandaşları hem zaman kaybından, hem de kaynak israfından kurtaracağı belirtildi. Ziyarette yılsonuna kadar bu seferlerin başlaması konusunda söz alındı.

Konya uçuşları noktasında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yakın ilgisinden dolayı minnettarlıklarını ileten heyet, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu’ya da ilgisinden dolayı teşekkür etti.

İPTALLER İŞ DÜNYASINI ZORA SOKUYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

KCM-SAW ~ 12 yıl önce
KAhramanmaras´tan istanbula artsin seferler Atatürk olabilir veya sabiha gökcen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Konyalı ~ 12 yıl önce
Ben bir Konyalı olarak sefer sayılarından ziyade özellikle kış aylarında sis yüzünden Konya Havaalanı'nda bir çok uçak seferinin ya çok fazla ertelenmesinden, ya da tamamen iptal edilmesinden çok rahatsızım. Bu tehir ya da iptaller yüzünden bağlantılı uçuşlar kaçıyor ya da işlerimiz çok aksıyor. Sanırım gelişmiş havaalanlarında sis sırasında da iniş yapmayı sağlayan cihaz ve sistemler varmış. Konya Havaalanı'na da bunların takılmasını talep ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mahmut ~ 12 yıl önce
Konyalılar; İzmir'e gidip aktarmalı uçacaklarına, hızlı trenle Ankara'ya gelseler, bahsettikleri şehirlere ESB'den her gün en az birer seferle rahat rahat uçarlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mehmet ~ 12 yıl önce
konya saw anadolu jeti beceriksiz bir tutum sergilemesinden dolayi iptal oldu. su anda konya ucak oranları %95 cogu zaman yer bulmakta sıkıntı cekıyoruz artık konya degıstı gunumuz sartlarında ucuslar yetmıyor artması gerekıyor. Bunun ıcın girisimde bulunan tum konya sanayisi ve yetkililere tesekkur ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Konyalı ~ 12 yıl önce
Pegasus'la Anadolujet beraber Konya-Sabiha Gökçen pazarına girmişti. Ne oldu sonra? Anadolujet her zamanki gibi tırt. Şimdi Pegasus haftada 20'ye yakın uçuyor. Daha ne istiyorsunuz? İlla TK ile uçup beleş bilet kapmaya çalışacaksınız. Pegasus İzmir-Konya da uçmuştu. Ne oldu? O da tırt. %30 bile uçadılar. Konya halkı sahip çıkmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000