27 Ekim 2010, Çarşamba 09:56:57

İNİŞ TAKIMLARI TEKNİK A.Ş’YE EMANET

Türk Hava Kurumu ile THY Teknik A.Ş, Bombardier CL-215 tipi uçakların iniş takımlarının bakımı için anlaştı. Teknik A.Ş, 14 set Bombardier CL-215 uçağının iniş takım bakımlarını İstanbul’daki tesislerinde yapacak.
  • Atam hayatta olsa sizi ..........bilmem anlatabildimmi thk.....kurumun kökünü kazıdı bu kıtadan gelenler..yazık çok yazık
  • bulamayanlar hala çamur atmaya devam ediyorlar......statüko işlerine gelenler şimdi uzaktan bakıyorlar helal olsun sayın yöneticilere maaşları bile ödenemeyecek duruma düşecek olan kurumu yükselttiğiniz için
  • acaba bu iniş takımlarının bakımı için kimin ne fiyat verdiğini bilmeden konuşmayın lütfen thy teknik aş ye helal olsun paramız yutdışına gitmedi....ayrıca iptal olan ihale ile ilgili bilgisizliğinizde cabası araştırın kardeşim ihaley6i iptal eden fransanın şu an ne kadar tazminat ödeyeceğini orada işlker karakucak yapılmıyor sizin döneminizdeki takip ettiğim kadarıyla işler yolunda yükselen değer içinde kendine yer bulamayanlar
  • Bence burada, THK nun Ulu Önder Atatürk tarafından kurulmuş olmasının yada tarafların havacılığı ne kadar bildiğinin hiç önemi yok. Eğer yorumcular, THK nun yaptığı ticaretin şeklini eleştiriyor olsalardı daha doğru yaparlardı. Siz THK, unutmayınızki kamunun parasını kullanırken çok dikkatli olmanız gerekir. Diğer taraftan, SHGM nin çok haklı nedenlerle 15 yaşından daha yaşlı uçaklara ithal izni vermediği bir ortamda siz nasıl olurda 40 yaşındaki uçakları hemde ihale yapmadan uluorta aldınız? İşte asıl sorulması gereken soru budur. Eğer Atatürk hayatta olsaydı size bunun hesabını 10 defa sormuştu. Onun için sakın hemen öyle Ulu Önderin isminin arkasına sığınarak doğru bir alım yapmış olduğunuzu savunmaya kalkmayın.
  • 40 yıl önce imal edilen bu CL-215 leri artık kullanan yok diyebilirim bu konu ile ilgili insanların bilgi edinip bir yorum yazması lazım ayrıca THK nın uçak alımı için neden ihale açmasını dile getirmek bir gerçek ATATÜRK ile ne alakası var kardeşim
  • ben anlamıyorum bu yorumcuların isyanı neye acaba ? bir laf vardır "eski uçak yoktur bakımsız uçak vardır" denilir...havacılıkla ilginiz olmadığından dolayı sanırım bu gerçeği unutuyorsunuz..THK bu ülkeye ATATÜRK'ten mirastır..hepimiz bu değeri korumamız ve saygı göstermemiz gerekir..lütfen mantıklı yorumlar yapın..
  • Türk Hava Kurumu ömürlerini çoktan doldurmuş belkide 5ci el uçakları rastgele alırken ihale yapmıyorda şimdi 3-5 paralık iniş takımlarının revizyonu veya yedek parça alımı işlerini ihale mi açıyor ?? BRAVO sana THK... Havacılığı sen çok iyi biliyorsun!
  • THK Orman Bakanlığından aldığı 4 uçaklık iş için 7 uçak alıyor 4 adedi kontratlı çalışıyor 1 uçak yedek bunu anladık ama İtalyadan son alınan 2 uçağın ne iş yapacağı, nasıl para kazanacağı bilinmemektedir hadi bu yıl ite kaka son alınan 2 uçağı Orman Bakanlığına verdiniz sonra ne olacak merak ediyoruz.
  • Anlaşma yapılmadı TK bu işi 45.000 USD ile ihale ile aldı ancak THK miyadı dolmuş ilk jenerasyon uçaklardan önce 5 tane daha sonra Fransada aldığı ihaleden sonra 2 adet daha alıp ( ki bu proje iş iptal olmuştur ) toplam 7 uçak ve bu uçakta uçan yabancı pilotlar 5 yıl kontratlı ve 15.000 Euro aylık maaş ile çalışmaktadırlar Buffalo Aırways dan alınan uçaklar dökük vaziyettedir hatta uçakların motor overhaul işi bile başladı THK nın durumu anlamak çok zor değil.
Türk Hava Kurumu’nun orman yangınlarıyla etkin mücadele için satın aldığı Kanada yapımı uçakların iniş takım bakımlarını Türk Hava Yolları Teknik A.Ş yapacak.

Yaz aylarında orman yangınlarına karşı kullanılan, hem karaya hem suya inebilen (amfibik) 14 set Bombardier CL-215 tipi uçakların, iniş takımlarının bakımı için iki kurum anlaşmaya vardı.

Anlaşmadan sonra açıklama yapan Türk Hava Kurumu yetkilileri, THY Teknik A.Ş.’nin hizmet kalitesine güvendiklerini ve bölgenin en güçlü MRO şirketlerinden birinin desteğini almaktan memnun olduklarını açıkladı.

THY Teknik yetkilileri ise, bakım için kendilerini tercih eden Türk Hava Kurumu’na teşekkür etti, “ THY Teknik A.Ş.’nin sağlayacağı hizmet kalitesi ile Türk Hava Kurumu’nun beklentilerini karşılayacağız” dedi.


Türk Hava Yolları’nın iştiraki olan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., bölgesinin lider bakım ve onarım merkezi olarak, Boeing ve Airbus uçaklarına gövde, motor, yedek güç ünitesi, iniş takımları ve komponent bakım hizmeti veriyor. Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., Türkiye merkezli müşterilere ek olarak Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden 100’ü aşkın müşteriye İstanbul ve Ankara’daki bakım merkezinde istihdam ettiği 3.000’den fazla nitelikli personel ile bakım ve onarım hizmeti sunuyor.

Türkiye’de havacılık sanayisini kurmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak için 16 Şubat 1925’te Atatürk’ün emri ile kurulan Türk Hava Kurumu ise, bugüne kadar çok sayıda pilot yetiştirmiş, filosundaki uçaklarla eğitim vermenin yanı sıra, Cheyyenne tipi uçaklarla hava ambulansı, Antonov tipi uçaklarla zirai ilaçlama ve Bombardier CL-215 tipi uçaklarla da yangın söndürme hizmetleri veriyor.


İNİŞ TAKIMLARI TEKNİK A.Ş’YE EMANET

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 13 yıl önce
Atam hayatta olsa sizi ..........bilmem anlatabildimmi thk.....kurumun kökünü kazıdı bu kıtadan gelenler..yazık çok yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bulamayanlar hala çamur atmaya devam ediyorlar......statüko işlerine gelenler şimdi uzaktan bakıyorlar helal olsun sayın yöneticilere maaşları bile ödenemeyecek duruma düşecek olan kurumu yükselttiğiniz için

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
acaba bu iniş takımlarının bakımı için kimin ne fiyat verdiğini bilmeden konuşmayın lütfen thy teknik aş ye helal olsun paramız yutdışına gitmedi....ayrıca iptal olan ihale ile ilgili bilgisizliğinizde cabası araştırın kardeşim ihaley6i iptal eden fransanın şu an ne kadar tazminat ödeyeceğini orada işlker karakucak yapılmıyor sizin döneminizdeki takip ettiğim kadarıyla işler yolunda yükselen değer içinde kendine yer bulamayanlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bence burada, THK nun Ulu Önder Atatürk tarafından kurulmuş olmasının yada tarafların havacılığı ne kadar bildiğinin hiç önemi yok. Eğer yorumcular, THK nun yaptığı ticaretin şeklini eleştiriyor olsalardı daha doğru yaparlardı. Siz THK, unutmayınızki kamunun parasını kullanırken çok dikkatli olmanız gerekir. Diğer taraftan, SHGM nin çok haklı nedenlerle 15 yaşından daha yaşlı uçaklara ithal izni vermediği bir ortamda siz nasıl olurda 40 yaşındaki uçakları hemde ihale yapmadan uluorta aldınız? İşte asıl sorulması gereken soru budur. Eğer Atatürk hayatta olsaydı size bunun hesabını 10 defa sormuştu. Onun için sakın hemen öyle Ulu Önderin isminin arkasına sığınarak doğru bir alım yapmış olduğunuzu savunmaya kalkmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
40 yıl önce imal edilen bu CL-215 leri artık kullanan yok diyebilirim bu konu ile ilgili insanların bilgi edinip bir yorum yazması lazım ayrıca THK nın uçak alımı için neden ihale açmasını dile getirmek bir gerçek ATATÜRK ile ne alakası var kardeşim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ben anlamıyorum bu yorumcuların isyanı neye acaba ? bir laf vardır "eski uçak yoktur bakımsız uçak vardır" denilir...havacılıkla ilginiz olmadığından dolayı sanırım bu gerçeği unutuyorsunuz..THK bu ülkeye ATATÜRK'ten mirastır..hepimiz bu değeri korumamız ve saygı göstermemiz gerekir..lütfen mantıklı yorumlar yapın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türk Hava Kurumu ömürlerini çoktan doldurmuş belkide 5ci el uçakları rastgele alırken ihale yapmıyorda şimdi 3-5 paralık iniş takımlarının revizyonu veya yedek parça alımı işlerini ihale mi açıyor ?? BRAVO sana THK... Havacılığı sen çok iyi biliyorsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THK Orman Bakanlığından aldığı 4 uçaklık iş için 7 uçak alıyor 4 adedi kontratlı çalışıyor 1 uçak yedek bunu anladık ama İtalyadan son alınan 2 uçağın ne iş yapacağı, nasıl para kazanacağı bilinmemektedir hadi bu yıl ite kaka son alınan 2 uçağı Orman Bakanlığına verdiniz sonra ne olacak merak ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Anlaşma yapılmadı TK bu işi 45.000 USD ile ihale ile aldı ancak THK miyadı dolmuş ilk jenerasyon uçaklardan önce 5 tane daha sonra Fransada aldığı ihaleden sonra 2 adet daha alıp ( ki bu proje iş iptal olmuştur ) toplam 7 uçak ve bu uçakta uçan yabancı pilotlar 5 yıl kontratlı ve 15.000 Euro aylık maaş ile çalışmaktadırlar Buffalo Aırways dan alınan uçaklar dökük vaziyettedir hatta uçakların motor overhaul işi bile başladı THK nın durumu anlamak çok zor değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000