30 Nisan 2011, Cumartesi 08:21:08

İNGİLİZ YOLCUYU TÜRK HEMŞİRE KURTARDI

İstanbul-Londra seferini yapan THY uçağında kalp krizi geçiren İngiliz yolcuyu Türk hemşire kurtardı.
  • bence de öyle.
  • Riskli karar. Bence bu risk alınmamalıydı.
  • durumun ciddiyetini tam olarak bilemeyiz ama haberde denildiği yolcu gibi kalp krizi geçirdiyse değil hemşire, dünyanın en iyi kalp doktoru olsa yine de en yakın meydana inilip tıbbi yardım alınmalıydı diye düşünüyorum.
  • Doktor kararı olmadan nasıl uçuşa devam kararı alınıyor ? Hemşire sadece en yakın meydana kadar inene kadar destek vermesi böyle bir sorumluluğa girmemesi gerekir.Eğer hasta ani geri dönüşü olmayan krize girseydi sorumluluğu kim alacaktı ? Bundan aylar önce aynı Durum saga havayollarının başına geldi ve yanlış kaptan kararı ile uçuşa devam edildi .Hele bu THY uçagı ise bu durumu düşünmek gerek yanlış karar londra uçuş devamı için,nerde uçuş emniyet
  • Bu zuhaha'nin yorumlarina bakmayin hatta okumayin yine sacmalamis anlama ve algilama guclugu ceken bri THY dusmani, herhalde THY ile ucamiyor garibim.Hatta gulmeyi bile bilmiyor denebilir.Haber hemsire diyor arkadas hostes anliyor!!!
  • hostes degil hemsire diyor haberde. Sadece baslıgı okuyup yorum yapiyorsunuz. Onu da yanlış okuyorsunuz.
  • thy olunca illa hostes Türk olcak tabiki ya...

Uçak, kalktıktan yaklaşık 1 saat sonra Edward John Green adlı yolcunun rahatsızlanması üzerine doktor anonsu yapıldı. Doktor olmayan uçağın yolcularından hemşire Şükran Sağlam, yardımcı olabileceğini söyledi. Business Class’a alınan hastanın kalp krizi geçirdiğini anlayan hemşire Şükran Sağlam, pilot Mustafa Afacan’ın en yakın havalimanına inebileceğini belirtmesine rağmen hastayı Londra’ya kadar kontrol altında tutabileceğini söyledi.

Terslik olsaydı kariyerim biterdi

Londra’nın ünlü St. Thomas Hastanesi’nde 20 yıldan bu yana dermotoloji bölümünde görev yapan Sağlam “Kaptan hemen en yakın havalimanına inmek istedi. Ben doktor olmadığım halde hastanın sorumluluğunu üstlenerek ciddi bir risk aldım ve Londra’ya kadar kontrol edebileceğimi söyledim. Allah göstermesin uçakta hasta hayatını kaybederse, ben veya sorumluluk alan doktorun mesleki kariyeri sona erer. Hiçbir sağlık kuruluşunda görev yapamaz” dedi. Çocuk doktoru eşinin kariyeri nedeniyle Londra’ya geldiğini ve eşinin dönmesine rağmen çocuklarının eğitimi için kendisinin kaldığını anlatan hemşire Sağlam, işini severek yaptığı için geçen yıl ‘Care Award’ ödülü verildiğini de belirtti. (Star)

İNGİLİZ YOLCUYU TÜRK HEMŞİRE KURTARDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
bence de öyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Riskli karar. Bence bu risk alınmamalıydı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
durumun ciddiyetini tam olarak bilemeyiz ama haberde denildiği yolcu gibi kalp krizi geçirdiyse değil hemşire, dünyanın en iyi kalp doktoru olsa yine de en yakın meydana inilip tıbbi yardım alınmalıydı diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Doktor kararı olmadan nasıl uçuşa devam kararı alınıyor ? Hemşire sadece en yakın meydana kadar inene kadar destek vermesi böyle bir sorumluluğa girmemesi gerekir.Eğer hasta ani geri dönüşü olmayan krize girseydi sorumluluğu kim alacaktı ? Bundan aylar önce aynı Durum saga havayollarının başına geldi ve yanlış kaptan kararı ile uçuşa devam edildi .Hele bu THY uçagı ise bu durumu düşünmek gerek yanlış karar londra uçuş devamı için,nerde uçuş emniyet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu zuhaha'nin yorumlarina bakmayin hatta okumayin yine sacmalamis anlama ve algilama guclugu ceken bri THY dusmani, herhalde THY ile ucamiyor garibim.Hatta gulmeyi bile bilmiyor denebilir.Haber hemsire diyor arkadas hostes anliyor!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hostes degil hemsire diyor haberde. Sadece baslıgı okuyup yorum yapiyorsunuz. Onu da yanlış okuyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy olunca illa hostes Türk olcak tabiki ya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000