22 Ocak 2012, Pazar 10:40:09

İNGİLİZ KKHY'NİN TÜRK ORTAĞI PEGASUS MU?

KKTC Hükümeti, Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın iflasının ardından KKHY adında yeni bir şirket kurarak girişimlere başlamışken, bir şokta 2009 yılında İngiltere'de kurulan North Cyprus Airlines'tan geldi. NCA daha hızlı davranarak Nisan ayında uçuşlara başlayacağını bildirdi.
  • ZAMANINDA NASIL Kİ CTP HÜKÜMETİ BİR GEÇİTKALE HAVAALANI İHALESİNİ YAPAMAYIP YÜZÜNE GÖZÜNE BULAŞTIRDI ŞİMDİ DE ERSAN SANER YÜZÜNE GÖZÜNE BULAŞTIRIYOR.UTANMADAN BİR DE HALA DAHA BAKANLIK KOLTUĞUNDA OTURUYOR.TRİLYONLARI GÖTÜREN HAVA-SEN´E GÖZ YUMAN BU HÜKÜMETE DE SENE SONUNA DOĞRU YOL GÖZÜKTÜ UĞURLAR OLA...
  • Bunlar palavra haberler gibime geliyor. Uçağı olmayan bir şirket nasıl oluyorda Pegasus ile anlaşıyor anlamadım. Zaten bildiğim kadarı ile pegasusun böyle bir ortağa ihtiyacı yok. İhtiyaç olsa olsa Atlasındır.
  • türkiyenin parası türkiyede kalsın ut air gibi devşirme şirketlerle türkiyenin parası ruslara akmasın
  • Atlasjet'dir bu. Helal olsun. Türkiye'nin en iyi havayolu...
  • İngiltere'de kurulan, amacının ne oldugu belli olan bu "çakma" KKHY'ye binmeyecegim etrafımdakileri de bindirmeyeceğim.. Hadi bakalım uçsun ? Kimi uçuracaksa.. Bu adada halkın destegini alamayan havayolu uçmaz..
  • isim çok mu önemli.north cyprus airlines olmasın da cyprus north airlines olsun.şirketin uçağı yok,ortakları huzursuz,ortada elle tutulut hiçbir şey yok açıklanan kadarıyla.ama her haberde isim mevzusuna değiniliyor.bu şirket ticari olmasından öte bir devletin havayolu olacak.manevi bir yanı da var.gereksiz isim tartışmasıyla daha fazla vakit kaybedilmemeli.
Kuzey Kıbrıs Hava Yolları'nın kapanmasının ardından KKTC Hükümeti, Türk Hava Yolları ve Kıbrıslı girişimcilerin de ortak olduğu Kuzey Kıbrıs Hava Yolları adındaki şirket Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Hamdi Topçu'nun katılımıyla kurulmuştu. Şirketle ilgili henüz bir gelişme yaşanmazken, 2009 yılında İngiltere'de North Cyprus Airlines (Kuzey Kıbrıs Havayolları) isim tescilini alan özel bir şirket Nisan ayında Türkiye - Ercan - Stansted uçuşlarına başlayacağını bildirdi.

İngiltere’'de tescilli NCA(Kuzey Kıbrıs Hava Yolları) Türkiye'de de özel bir havayolu şirketi ile anlaştığı öğrenilirken, Kuzey Kıbrıs’'ı İngiltere, Türkiye ve Dünya’'ya bağlayacak ilk seferin Nisan ayında gerçekleşeceği belirtildi.

Türkiye’deki tescilini de tamamlayan şirketin Nisan ayında seferlerine başlayacağı ve ilk uçuşunu 2 Nisan tarihinde yapması bekleniyor.

Türkiye'de Pegasus Havayolları ile anlaştığı iddia edilen, İngiltere tescilli Kuzey Kıbrıs Havayolları adındaki şirket karşısında KKTC Hükümeti'nin ne yapacağı şimdilik bilinmezken, Türk Hava Yolları ortaklığında KKTC Hükümeti'nin kurmayı hedeflediği Kuzey Kıbrıs Havayolları şirketinden hala ses seda yok...

KKTC Ulaştırma Bakanı tarafından "2012 Mart ayında uçuşlara başlayacağız" denmesine rağmen henüz uçağı bile bulunmayan THY ortaklı şirketin, North Cyprus Airlines adıyla Nisan ayında Ercan - Türkiye - Stansted uçacak özel şirket arasındaki isim çekişmesinin sonucu önümüzdeki günlerde belli olacak.

İNGİLİZ KKHY'NİN TÜRK ORTAĞI PEGASUS MU?

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
ZAMANINDA NASIL Kİ CTP HÜKÜMETİ BİR GEÇİTKALE HAVAALANI İHALESİNİ YAPAMAYIP YÜZÜNE GÖZÜNE BULAŞTIRDI ŞİMDİ DE ERSAN SANER YÜZÜNE GÖZÜNE BULAŞTIRIYOR.UTANMADAN BİR DE HALA DAHA BAKANLIK KOLTUĞUNDA OTURUYOR.TRİLYONLARI GÖTÜREN HAVA-SEN´E GÖZ YUMAN BU HÜKÜMETE DE SENE SONUNA DOĞRU YOL GÖZÜKTÜ UĞURLAR OLA...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bunlar palavra haberler gibime geliyor. Uçağı olmayan bir şirket nasıl oluyorda Pegasus ile anlaşıyor anlamadım. Zaten bildiğim kadarı ile pegasusun böyle bir ortağa ihtiyacı yok. İhtiyaç olsa olsa Atlasındır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
türkiyenin parası türkiyede kalsın ut air gibi devşirme şirketlerle türkiyenin parası ruslara akmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Atlasjet'dir bu. Helal olsun. Türkiye'nin en iyi havayolu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İngiltere'de kurulan, amacının ne oldugu belli olan bu "çakma" KKHY'ye binmeyecegim etrafımdakileri de bindirmeyeceğim.. Hadi bakalım uçsun ? Kimi uçuracaksa.. Bu adada halkın destegini alamayan havayolu uçmaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
isim çok mu önemli.north cyprus airlines olmasın da cyprus north airlines olsun.şirketin uçağı yok,ortakları huzursuz,ortada elle tutulut hiçbir şey yok açıklanan kadarıyla.ama her haberde isim mevzusuna değiniliyor.bu şirket ticari olmasından öte bir devletin havayolu olacak.manevi bir yanı da var.gereksiz isim tartışmasıyla daha fazla vakit kaybedilmemeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000