03 Temmuz 2012, Salı 08:25:45

İLKİ THY OLACAK

Türk Hava Yolları(THY), Kırgızistan'ın güneyinde 2010 yaşanan etnik çatışmalarla adından söz ettiren Oş vilayetine tarifeli seferler başlatıyor. THY'nin Oş seferleri şehre yapılan ilk uluslar arası uçuş olarak kayda geçecek...
  • 20 yildir calistigim sirketimizin dogru karar ve uygulamalarini gorunce cok daha fazla heyecan ve mutluluk duyuyorum. Yeni hattimiz hayirli ugurlu olsun.
  • Oş kararı hoş olmuş mantıklı.
  • Os'a iki defa gittim. Oraya bizim ucaklar cok luks kalir. Zaten teknik olarak meydan yeterlimi ondan bile supheliyim.
  • Osh'tan zaten Moskova, St. Petersburg gibi bir suru Rus sehrine uluslararasi sefer duzenleniyor. Haberi lutfen duzeltiniz, Istanbul ilk uluslararasi ucus olmayacak.
  • Ben Oş'luyum. Oş'tan Rusya'nın 7-8 şehrine artı Urumçi'ye seferler var. THY ilk değil. Bilginize.
  • mantıksız bir havayolundan mantıklı bir karar şaşırdım doğrusu kızlar

Konuyla ilgili açıklama yapan Oş Havaalanı Müdürü Orozbek Kaldarov THY'nin ilk seferinin 17 Temmuz'da gerçekleşeceğini söyledi. Kaldarov söz konusu seferlerin haftada üç defa gerçekleşeceğini kaydetti. THY seferlerinin şimdilik Airbus 319 tipi yolcu uçaklarıyla yapılması bekleniyor. İstanbul-Oş arasındaki mesafe için planlanan tahmini süre ise 4 saat 30 dakika olması bekleniyor.

Oş'un, yaklaşık 12 milyon dolayında bir nüfusun olduğu Fergana vadisine sınır olması bu seferleri daha da önemli kılıyor. Kırgızistan'ın mevcut 5 milyon 700 bin dolayındaki nüfusunun 2 milyona yakını Oş'un da yer aldığı ülkenin güneyinde bulunuyor. Oş'a sınır Özbekistan tarafında ise yaklaşık 9 , Tacikistan tarafından da 2 milyon insan yaşıyor. THY'nin İstanbul-Oş seferlerine hem Özbekistan ve hem de Tacikistan'dan büyük bir talebin yaşanması bekleniyor.

Özbekistan'ın Fergana Vadisi'ndeki insanlar Türkiye'ye gitmek için şimdiye kadar Taşkent'e, Tacik tarafındakiler de yaklaşık 300 kilometre yol kat ederek başkent Duşanbe'ye gitmek zorunda kalıyorlar. Kırgızistan'ın güneyindeki yolcuların, İstanbul'a gitmek için yaklaşık 640 kilometrelik yolu kat ederek başkent Bişkek'e gelmeleri gerekiyor. Hali hazırda haftada üç sefer şeklinde ön görülen THY'nin Oş-İstanbul seferlerinin, talebe göre kademeli olarak artması bekleniyor.

17 Temmuz'da başlayacak yeni seferler kapsamında THY uçakları pazartesi, çarşamba ve cumartesi günleri İstanbul'dan hareket edecek. Aynı uçaklar saat farkı nedeniyle salı, perşembe ve pazar günleri Oş'tan İstanbul'a dönecek. (Zaman)

İLKİ THY OLACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Cokbguzel hareketler bunlar ~ 12 yıl önce
20 yildir calistigim sirketimizin dogru karar ve uygulamalarini gorunce cok daha fazla heyecan ve mutluluk duyuyorum. Yeni hattimiz hayirli ugurlu olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Oş kararı hoş olmuş mantıklı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Os ~ 12 yıl önce
Os'a iki defa gittim. Oraya bizim ucaklar cok luks kalir. Zaten teknik olarak meydan yeterlimi ondan bile supheliyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ummy ~ 12 yıl önce
Osh'tan zaten Moskova, St. Petersburg gibi bir suru Rus sehrine uluslararasi sefer duzenleniyor. Haberi lutfen duzeltiniz, Istanbul ilk uluslararasi ucus olmayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kırgız ~ 12 yıl önce
Ben Oş'luyum. Oş'tan Rusya'nın 7-8 şehrine artı Urumçi'ye seferler var. THY ilk değil. Bilginize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
leman ~ 12 yıl önce
mantıksız bir havayolundan mantıklı bir karar şaşırdım doğrusu kızlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000