24 Nisan 2017, Pazartesi 09:45:57

İlker Aycı; 'Yerde uçağımız kalmadı'

Sabah Gazetesi yazarlarından Şeref Oğuz, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile yaptığı söyleşiyi köşesine taşıdı.
  • her adam gunde 5-6 ucagı cok rahat dolasabılır. kontrol eder. hatta gerekirse onarır tamir eder vs. onemli olan çalışma aşkı. yoksa bu ucar boyle donuste de yazın amirim demekle olmamalı. O an o yolcu kaybedilebilir unutulmamalı.
  • insanlar makam ve para için ne kılıklara giriyor,nasıl sallıyor,ne hallere düşüyor be !
  • Varlık fonundan satılır direk. Ayrıca zararda ve her gecen gunde zararı buyuyor. Gecmis olsun THY ...
  • Allah zeval vermesin işler açılsın ki ülkemizdeki bir çok gence de thy bünyesinde iş imkanı doğsun.
  • Antalyada 8 tane 330 yerde dün gördüm motorlarına kırmızı koruma geçirilmiş toz içinde hiçte uçucak gibi durmuyor.Bütün uçaklar uçuyorsa Bu ucaklar nedir bilen varmı?
  • Bizim hakkımız Sizin sırtınızda kaldı ve bu veballe şahsi sonunuzu ALLAH gösterecek.
  • Adamin gozunun icine baka baka yalan soylerler. Ar damari onemli tabi
  • TSI 'ın bu noktalara gelmesi, EASA yetkisi alması ve hızlı bir şekilde para kazanabilmesi noktasın da C.Ş. Bey'in katıları ve vizyonu unutulmamalı. TT 'de O'nun döneminden sonra yapılan sadece ve sadece K.İ.L ve tayfasının yerleştirilmesi. Reis bunları elbet duyacak. İş'e göre Adam yerine, Adam'a göre iş mantığı inşaallah tez zamanda son bulur... Ama sizlerinde hakkınızı aramanız gerekli... Tez zamanda Hak Tecelli edecektir....
  • Tk tarihinin zararini yapti ve yapmaya devam ediyor,hizmet kalitesi düstü.yerde yatan sayisal azalmis olabilir ama havadakide full zarar resmen Ferry ucuyor.
  • Tk ne zaman Tgs'ye geçecek

Sabah Gazetesi yazarlarından Şeref Oğuz, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile yaptığı söyleşiyi köşesine taşıdı.

İşte Oğuz'un o yazısı:

2016’nın derslerle dolu bir yıl olduğunu belirten Türk Hava Yoları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı; THY’nin yeniden yükselişe geçtiğini, finansalların iyileştiğini, yerde bekleyen uçak kalmadığını söylüyor

Türkiye'nin bayrak taşıyan havayolu şirketi THY, zorluklarla geçen 2016'dan sonra bu yıl yeniden atılıma geçti. Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile THY'nin gelecek planlarını ve küresel yatırımlarını konuştuk.

Geçen yıl havacılıkta yaşanan darboğaz sebebiyle 30 uçağı filodan ayırıp parka çekmek zorunda kalan Aycı yolcu sayısında artış müjdesi veriyor: "Finansallarımızda yukarı çıkış başladı. Yerde bekleyen uçağımız kalmadı. Nisan-mayıs iyi gidiyor, Yılsonuna dek rezervasyonlarda artış gözleniyor. Bu yıl 69 milyon yolcuyu yakalarız."

Dijitalleşme çağında THY'nin bu alanın getirdiği imkanları kullanarak kendini farklılaştırmak ve rekabet gücünü artırmak için oyun planından bahsediyor Aycı: "THY olarak yolcuya doğrudan online sattığımız bilet, toplamın yüzde 16'sı düzeyinde. 2023'te bu oranı en az yüzde 40'a çıkarmayı planlıyoruz."

Doğrudan bilet satılan yolcuyu yakından tanıma şansı doğuyor. Bu da şirkete farklı ürün geliştirme fırsatı sunuyor: "Yolcunun uçuş sıklığını, nerelere uçtuğunu, beklentilerini daha iyi anlamak mümkün olabiliyor. Memnuniyet artırıcı hizmet ayrıntıları oluşturabiliyoruz."

Eskiden bankacılıkta, bankonun öteki tarafında durana "mudi" der ve onu sadece bir hesap numarası olarak bilirdik. Finans sektörü bu durumu teknoloji sayesinde dönüştürdü ve bütün müşterilerini ete kemiğe büründürdü. Şimdi THY bunu, havacılıkta kullanıyor. Aycı'nın verdiği örnek futboldan geliyor: "Yolcuya hizmette, 'adam adama markaj' modelini uygulayacağız."

İHRACATÇI THY, HAVAYOLU DÜNYASINDA BÜYÜK OYUNCU HALİNE GELİYOR

Geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Pakistan seyahatinde Lahor Kalesi bahçesinde, Aycı'nın Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile Erdoğan arasında sohbet görüntüsü gelmişti dev ekrana. Sormuştuk: "ne konuştunuz?" diye… Erdoğan, Aycı'yı yanına çağırıp; "Sayın Şerif'e girdiğimiz uçak koltuğu ihalesini anlat" demişti; "TSİ Uçak Koltuk Üretim A.Ş. (Assan Hanil'le ortak), THY'nin Boeing tipi uçaklarına ekonomi koltuğu veriyor. Şirketimiz Pakistan Hava Yolları'nın filosundaki Boeing 777-300 ER uçaklarının ekonomi koltukları ihalesine girdi." Aycı: bu 15-20 milyon $'lık ihalede 3-4 şirketin yarıştığını belirtip "desteğinizi bekliyoruz efendim" demişti.

Aycı, Pakistan yolunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a konuyu anlatırken, ihalenin önemini şöyle vurgulamıştı. "İhaleyi kazanırsak, uçak koltuğu şirketimiz ilk ihracatını gerçekleştirmiş olacak. Yani, ihracat kapısını açacak." İlker Aycı'yla THY'nin son durumunu, gelecek planlarını konuşmak üzere buluştuğumuzda mart ayında Hintli havayolu şirketi Jet Airways'in ihalesini kazandıklarını hatırlattı: "Galley üreten şirketimiz TCİ, Jet Airways'e 75 adet uçak içi mutfak satacak. İhalenin büyüklüğü 7-8 milyon $. Bizim için önemli yanı, ihracat kapısını aralaması. Neticede iştirakçilerinin ihracatçı olmasını arzuluyor THY üst yönetimi…
Peki, sonuç; "kıl payı kaçırdık." Ancak işin peşi bırakılmıyor.

Bu arada THY Teknik'e bağlı yeni birim kurulduğunu söylüyor İlker Aycı: "Koltuk ve Kabin Bakım Hizmetleri Başkanlığı kurduk. 250 kişilik ekip, şikâyet beklemeden kabinde iyileştirmeler yapacak." International Air Transport Association'ın (IATA) bir girişimi söz konusu: "IATA, dünyada havayolu sektöründe inovasyon sağlayacak, iyileştirmelere yol açacak start-up'lara destek olmak üzere bir fon oluşturuyor. Biz de bu fona giriyoruz." THY'nin sadece yolcu taşıyan bir havayolu şirketi değil, inovasyonu, start-up girişimleri desteği ve ar-ge faaliyetleriyle kendi eko-sistemini oluşturan, yöneten küresel organizasyon haline gelme sürecine girdiğini anlıyorum. Bunun da yolu, IATA'nın paydaşı olarak kanatlı uygarlığa daha fazla katkı sunmaktan geçiyor…

KARGO CİROSU 2 MİLYAR DOLAR

THY yalnızca yolcu değil, kargo da taşıyor. Üstelik bu alanda kayda değer gelişmeler var. Sonuçta çift haneli büyümeyi yakalamış THY ve bundan son derece mutlu görünüyor: "Kargoda çift haneli büyüyoruz. 2016'da kargo ciromuz 1 milyar doları aştı." Bu alanda hedef, dünyanın ilk 5'ine girmek: "Şu anda havayolu kargo liginde 11-13'üncü sıralardayız. İlk 5'e girince kargo ciromuz 2 milyar dolara ulaşır."

İlker Aycı; 'Yerde uçağımız kalmadı'

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

KameBir ~ 7 yıl önce
her adam gunde 5-6 ucagı cok rahat dolasabılır. kontrol eder. hatta gerekirse onarır tamir eder vs. onemli olan çalışma aşkı. yoksa bu ucar boyle donuste de yazın amirim demekle olmamalı. O an o yolcu kaybedilebilir unutulmamalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık ki ~ 7 yıl önce
insanlar makam ve para için ne kılıklara giriyor,nasıl sallıyor,ne hallere düşüyor be !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Satılır. ~ 7 yıl önce
Varlık fonundan satılır direk. Ayrıca zararda ve her gecen gunde zararı buyuyor. Gecmis olsun THY ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY KM ~ 7 yıl önce
Allah zeval vermesin işler açılsın ki ülkemizdeki bir çok gence de thy bünyesinde iş imkanı doğsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Antalyada Yatan 330 lar? ~ 7 yıl önce
Antalyada 8 tane 330 yerde dün gördüm motorlarına kırmızı koruma geçirilmiş toz içinde hiçte uçucak gibi durmuyor.Bütün uçaklar uçuyorsa Bu ucaklar nedir bilen varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rakip ~ 7 yıl önce
Rakip firmalar eski ucaklari koyup uzerine THY yazmistir imaji zedelensin diye. Ya da kedidir kedi..
211'den ~ 7 yıl önce
Bizim hakkımız Sizin sırtınızda kaldı ve bu veballe şahsi sonunuzu ALLAH gösterecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynen ~ 7 yıl önce
batsınlar bizi nasıl perişan ettilerse bin beter olsunlar!
Iste boyle ~ 7 yıl önce
Adamin gozunun icine baka baka yalan soylerler. Ar damari onemli tabi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet, Dürüstler ve Liyakat ~ 7 yıl önce
TSI 'ın bu noktalara gelmesi, EASA yetkisi alması ve hızlı bir şekilde para kazanabilmesi noktasın da C.Ş. Bey'in katıları ve vizyonu unutulmamalı. TT 'de O'nun döneminden sonra yapılan sadece ve sadece K.İ.L ve tayfasının yerleştirilmesi. Reis bunları elbet duyacak. İş'e göre Adam yerine, Adam'a göre iş mantığı inşaallah tez zamanda son bulur... Ama sizlerinde hakkınızı aramanız gerekli... Tez zamanda Hak Tecelli edecektir....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IL ~ 7 yıl önce
Tk tarihinin zararini yapti ve yapmaya devam ediyor,hizmet kalitesi düstü.yerde yatan sayisal azalmis olabilir ama havadakide full zarar resmen Ferry ucuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok biliyosun ~ 7 yıl önce
Yonetim kurulu baskani bilmiyo sen biliyosun dime adını aciklasana bay cok bilmis ulkenin birşeyiylede memnun olun destek olun be
cok biliyosun'a ~ 7 yıl önce
tepeden inme başkan olan adam bilmez tabii! sen de bu kadar sahibinin sesi,yalaka,yağcı olma be !
Çok biliyorsun diyene ~ 7 yıl önce
Memnun olunacak ne var? Düşmanlık , kin , nefret, cadı avı... Bunlar için mi memnun olayım, hırsızlığa, rüşvete, haksızlığa.. Herşeyi örgüte bağlayacak ve buna inanacak insanlar , Bunlar ile mi memnun olayım.. Tecavüze , çocuk istismarına, katillere .. Bunlar ile mi memnun olayım.. Ne hale getirdiniz ülkeyi, buyurun ..
Memuristan ~ 7 yıl önce
Tk ne zaman Tgs'ye geçecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 7 yıl önce
Hiçbir zaman. Şeflerinin müdürlerinin söylediklerine inanma. İsim veririm burda bu dedikoduyu çıkaranların ama yayınlamazlar. Tgs'nin kurulma amacını biliyorsan bu sorduğunun sorunun o amaca ne kadar ters düştüğünü göreceksindir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000