12 Nisan 2017, Çarşamba 15:40:14

İlker Aycı'dan personele: "Ananızın ak sütü gibi helal olsun"

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Hava İş Sendikasının Abant’ta 21’incisini düzenlediği İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi programına iştirak etti. 10-11-12 Nisan tarihlerinde Taksim International Abant Palace Otel’de gerçekleştirilen eğitim programına 160 üye aileleriyle birlikte katıldı.
  • Sayın yetkililer bu güzelim şirketimin yükselmesinde, iyi günde kötü günde her zaman yanında olan emeği geçen birileri daha var. Her ne kadar fotoğraflarda görünmesekte bizim alın terimizin katkısı var. manevi olarak veya bedenen çok büyük etkisi olduğumuzu inanıyorum. Kimi bizi hakir görüp küçümsese de, kimi aldığımız üç kuruşta gözüde kalsa, kimi bizi hakikaten insan olduğumuz için değer versede, her nekadar dış kapının dış mandalı olsakta bizde THY içinde varız. Taşeron ofis personeliyle, temizlik personeliyle, güvenliğiyle, işçisiyle her zaman THY nin yükselirken konulan yapı taşlarında bizimde harcımız var. Umarım maddi manevi daha iyi yerlere geliriz ve gerekli kul hakkına kavuşuruz.
  • THY önce genel müdürlük çalışanlarına sürücü eğitimi vermeli. Saat 17:00 de yola çıkışlarını bir görmeniz lazım. Ne kural var. NE sinyal var. Ne saygı var. Resmen trafikte iş çıkışı terör esiyor.
  • çalışanlarla THY Yönetiminin bir arada olması hepimiz için olumlu işte özlenen tablo şirket büyürse şirket kazanırsa çalışan da kazanır ve daha verimli olur olması gereken de zaten budur hem şirketimizin hem çalışanların başarılarının devamını diliyorum.
  • Thy nin açları ne hakkı gecen sene almadınızmı kar payı diyerek 5 er 6 şar milyar.
  • Sendika mızın veThy yönetiminin ülkemizin geçtiği bu zor süreçte etrafımızı bu kadar (içte ve dışta) düşman sarmişken,göstermiş olduğu sağduyu özveri, diğer sendika ve işyer lerini örnek olur.İş barışı sağlamak adına bir olmak diri olmak için.Ülkemizin bu tür dayanişmalara ihtiyacı var.
  • sendika başkanının nikah şahidinin işverenin yönetim kurulu başkanı olduğu dünyada başka bir örneği var mıdır?
  • THY çalışanlar sendika elele .Seven sever, sevmeyen korksun .Helal olsun sizlere.
  • Bu buluşma muhteviyatıyla başarılı olmuş. Nihayetinde işçi-emekçi kazanacaksa başarılı olmuş kanaatindeyim.
  • Bence yıl sonu karı 99.9 Milyon dolarda kalır ..!
  • helal olsun sendikamıza verilen aidatlar üyeye geri dönüyor.Yorumlara bakıyorumda herkes çamur atma peşinde yiğidi öldür hakkını yeme yapılan her şey ortada biz biliyoruz üç beş gezici yazıp duruyor.Geçmiş yıllarda bu paralar kime harcanıyordu.Bunların hesabını neden sormuyordunuz gezici tayfası.Bu yönetimin sonuna kadar arkasındayız.Şirketimizi seviyoruz.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Hava İş Sendikasının Abant’ta 21’incisini düzenlediği İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi programına iştirak etti. 10-11-12 Nisan tarihlerinde Taksim International Abant  Palace Otel’de gerçekleştirilen eğitim programına 160 üye aileleriyle birlikte katıldı.

Seminer öncesi toplantıda konuşan Hava İş Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, 21’incisini düzenledikleri Abant toplantısında bugüne kadar 3 bin üye ağırladıklarının altını çizerek, “Abant toplantılarımız sayesinde,  bütün üyelerimizin aileleri, eş ve çocukları ile birlikte olma şansı yakalıyoruz. Sizlerle bir olmak, tanışmak bizleri ileri taşıyacaktır. Sendika olarak hizmet etmiş olmanın verdiği gururu yaşayıp sizlerden aldığımız aidatı sizlere geri verdiğimizi düşünüyoruz.  Aidatlarınızla ayakta kalan sendikamız, aidatlarınızla sizler için icraat yapıyor.  Gönlünüzü bir nebze hoş edebildiysek ne ala, ne mutlu bize. Bu buluşmada sizlere idari izin vererek tanışma, kaynaşma ve motivasyonu sağlama toplantılarına gelmenize yardımcı oldukları için THY yönetimine de teşekkür ediyorum. Terör örgütlerinin hep birlikte ülkemize saldırdığı, içimizdeki hainlerin fırsat kolladığı, üçüncü havalimanı gibi büyük projelerin uluslar arası güçlerce engellenmeye çalışıldığı bir dönemde herkese büyük sorumluluklar düşüyor. Bütün bu güçlere karşı, güçlü olmak için istikrarlı bir ülke olmak için, hepimiz birlik olmalıyız, dosta düşmana karşı iri olmalı, diri olmalıyız. Tarihte de örnekleri çoktur ki, biz kenetlendiğimizde  hiçbir güç bizi yıkamadı, yıkamayacaktır da” diye konuştu.

Abant buluşmasının ikinci gününde programa dahil olan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı da, çalışanlara hitaben bir konuşma yaparak üyelerin sorularını cevapladı. Samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen toplantıda konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı şöyle konuştu:

“Kapımız hepinize açık olacak. Yönetim kurulu başkanı olmak, genel müdür yardımcısı olmak bizi sizden ayırmıyor. Birbirimizi dinleyeceğiz sorunlara çözüm getireceğiz. Değerli sendikamızın başında iyi niyetli, kaliteli, pırıl pırıl insanlar var. Bence kim ne derse desin, nasıl bakarsa baksın, biz sizden aile olarak bu şirketin büyümesini gelişmesini istiyoruz. Sendikanın sizi çok iyi temsil ettiğine ben şahidim. Bir başkan olarak ben bunu görüyorum ama bir vatandaş olarak da bunu görüyorum. Beni çok zorladılar. Zaman zaman üzüldüğüm, kızdığım anlar oldu. İşleri gereği doğru yaptılar. Gece buluştuk, gündüz buluştuk, vurduk kırdık ve bir yerde anlaştık.   Ben işlerin devamına bakıyorum. O da işçinin haklarını ne olursa olsun savunuyor. Geliyorlar sizi dinliyorlar, anket yapıyorlar, konuşuyorlar. Toplantılar yapıyorlar. Her bir konu en ince ayrıntısına kadar didikleniyor. Bu bakımdan bu kadar hassas, işine hakim biri karşına gelince bizim yaklaşımımız da buna göre oluyor. Sendika başkanının duruşu size de sendikaya da yakışıyor. Umarım bu başarılarını devam ettirirler. Onları mahcup etmek istemiyorum. Sözlerimizi tutmak istiyorum. Onlar başı dik gezsin, biz başımız dik gezelim, siz başınız dik gezin.”

Hava İş Sendikası ile Türk Hava Yolları arasında imzalanan protokole de değinen Aycı, sendika yönetimi ile gerçekleştirilen çetin pazarlık sürecine ilişkin ise şu değerlendirmede bulundu:

“Sizin ve sendikamızın etle tırnak olup, geçen yıl yaşanan ağır terör ve darbe girişimi sonrasında meydana gelen zararın etkisini hafifletmek için bize verdiğiniz desteğe şükranlarımı sunuyorum. Ne kadar şanslı bir yönetim kurulu başkanıyım ki, böyle bir sendikamız var ve bize destek olan böyle çalışanlarımız var. Allah emeklerinizi daim etsin. Hiç bir spekülasyona gerek yok. Oturduk sendikamızla bunun pazarlığını yaptık. Onlar çok sıkı pazarlıkçı çıktı. Evet hepimiz kardeşiz ama onlar sizin haklarınız için orada olduklarını biliyorlar. Masada yaman pazarlık yaptılar. Fedakârlık yaparken bile, vefasını ortaya koyarken bile dimdik durabiliyorlar. Biz bu ülkede kıvıranları çok gördük. Ama bu sendika başkanım ve onun yönetim kurulu dimdik duruyorlar. Beni çok terlettiler, hepinizin akıttığı ter helali hoş olsun. Çetin pazarlık sonucunda ortak bir rakamda anlaştık . Ancak şu maddeyi de ekledik. Eğer yıl sonunda bu şirket 100 milyon doları aşan bir kâra ulaşırsa, biz yıllık 8’den 3’e inen rakamı size sene sonunda prim olarak vereceğiz. Ananızın ak sütü gibi helal olsun. ‘Alın terinin hakkını kurumadan ver’ prensibimiz bu. Sizler bu övgüyü hak ediyorsunuz.”

Konuşmasını tamamlayan İlker Aycı’ya Hava İş Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal tarafından plaket, üyeler tarafından da çiçek takdim edildi.





İlker Aycı'dan personele: "Ananızın ak sütü gibi helal olsun"

Yorumlar Tüm Yorumlar (76)

taşeron ~ 7 yıl önce
Sayın yetkililer bu güzelim şirketimin yükselmesinde, iyi günde kötü günde her zaman yanında olan emeği geçen birileri daha var. Her ne kadar fotoğraflarda görünmesekte bizim alın terimizin katkısı var. manevi olarak veya bedenen çok büyük etkisi olduğumuzu inanıyorum. Kimi bizi hakir görüp küçümsese de, kimi aldığımız üç kuruşta gözüde kalsa, kimi bizi hakikaten insan olduğumuz için değer versede, her nekadar dış kapının dış mandalı olsakta bizde THY içinde varız. Taşeron ofis personeliyle, temizlik personeliyle, güvenliğiyle, işçisiyle her zaman THY nin yükselirken konulan yapı taşlarında bizimde harcımız var. Umarım maddi manevi daha iyi yerlere geliriz ve gerekli kul hakkına kavuşuruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eğitim ~ 7 yıl önce
THY önce genel müdürlük çalışanlarına sürücü eğitimi vermeli. Saat 17:00 de yola çıkışlarını bir görmeniz lazım. Ne kural var. NE sinyal var. Ne saygı var. Resmen trafikte iş çıkışı terör esiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kbn ~ 7 yıl önce
çalışanlarla THY Yönetiminin bir arada olması hepimiz için olumlu işte özlenen tablo şirket büyürse şirket kazanırsa çalışan da kazanır ve daha verimli olur olması gereken de zaten budur hem şirketimizin hem çalışanların başarılarının devamını diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Açlar ~ 7 yıl önce
Thy nin açları ne hakkı gecen sene almadınızmı kar payı diyerek 5 er 6 şar milyar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A ~ 7 yıl önce
Bu sene her kabin ekibi geri odedi o parayi odemeye de devam ediliyoe.
Habip ~ 7 yıl önce
Sendika mızın veThy yönetiminin ülkemizin geçtiği bu zor süreçte etrafımızı bu kadar (içte ve dışta) düşman sarmişken,göstermiş olduğu sağduyu özveri, diğer sendika ve işyer lerini örnek olur.İş barışı sağlamak adına bir olmak diri olmak için.Ülkemizin bu tür dayanişmalara ihtiyacı var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nikah şahidi ~ 7 yıl önce
sendika başkanının nikah şahidinin işverenin yönetim kurulu başkanı olduğu dünyada başka bir örneği var mıdır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet ~ 7 yıl önce
THY çalışanlar sendika elele .Seven sever, sevmeyen korksun .Helal olsun sizlere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendikal ~ 7 yıl önce
Bu buluşma muhteviyatıyla başarılı olmuş. Nihayetinde işçi-emekçi kazanacaksa başarılı olmuş kanaatindeyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 7 yıl önce
Bence yıl sonu karı 99.9 Milyon dolarda kalır ..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sercan ~ 7 yıl önce
helal olsun sendikamıza verilen aidatlar üyeye geri dönüyor.Yorumlara bakıyorumda herkes çamur atma peşinde yiğidi öldür hakkını yeme yapılan her şey ortada biz biliyoruz üç beş gezici yazıp duruyor.Geçmiş yıllarda bu paralar kime harcanıyordu.Bunların hesabını neden sormuyordunuz gezici tayfası.Bu yönetimin sonuna kadar arkasındayız.Şirketimizi seviyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000