24 Kasım 2017, Cuma 11:34:35

İlker Aycı'dan önemli açıklamalar

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, AA Finans Masası'na konuk oldu.
  • Biz taseronlar koyunlar thy çalışacağız çünkü başka caremiz yok yoksa kapıyı gösteriyor lar .. devlet te buna izin veriyor ...Ey insaf 10 yıldır thy de çalışıyorum hala askeri ücret. .bunu görün yetkililer bizim yerimiz de sizin çocuklarınız olsa ne yapar diniz? Düşündünüz demi. . Işte vicdan zihin artik
  • Hemen ilçe teşkilatına başvurumu yapayım, uzman olarak işe girer, 1-2 ayda müdür olurum.
  • Dışardan personel alacağınıza elinizdeki tasoren personelleri TK ya alsanız daha iyi olmazmi ilker baskan ..
  • Sn Başkanım ilker aycı bey 50 bin calisan derken bunun içinde gerçekten calisan tasoren arkadaşlarda dahil.mi ?Thy çoğu isi yürüten tasoren firma personellerinden de biraz basedin lütfen bu personeller dışlanıyor..Tasorenler kadroya alınacakmı ?bunlarla ilgili açıklamalarda da bulunun kadroya almiyorsaniz bile maaslari zam yapın iyileştiren bilet hakkı verin herşey dışardan göründüğü gibi durmuyor lütfen baskanim thy güzel yönetimi...THY deki tasorenlere duyarsız kalmayın saygılar
  • Kâr payı isteriz
  • Vip seferlerdeki kabin de calisip devlet buyuklerine orda burda hakaret edenler var. Acil temizleyin bunlari THY
  • THY taşeron sistemine bir çözüm bulunmalı başarı güzel Thy olarak ama kuş kadar maaş sosyal hiç bir hakkı olmadan bir sürü insan çalışıyor bizim durumumuz ne olacak. BU Alınacak 7000 kişiden kaç tanesi taşerondan Thy geçecek. İlker bey ben yazılanları okuyorum demişti umarım bunu da okur syg.
  • Sayın başkan Bu söylediklerinize gerçekten inanıyorsunuz ki ben buna şaşırıyorum.Bana bu başarıya nasıl ulaştığınızı bir anlatsanıza.Bir tane projeniz varmıydı?O projeyi gerçekleştirdinizmi?Varmı benzer projeleriniz? Bu şirketteki yöneticiler 2002-2012 yılları arası öyle projeler ürettiki şirketin cirosu 1 milyar dolardan 10 milyar dolara çıktı.Ciro olarak,uçak sayısı olarak,personel olarak,sefer yapılan hat sayısı olarak 10 kat büyüdü.Allah aşkınıza şu durumdan sonra bu şirketin önümüzdeki on yıl bir on kat daha büyümesini beklemiyoruz.Sadece bugüne kadar bu şirkete hizmeti geçmiş,katkıdı olanları bir kez anın,onore edin,bir dile getirin yeter.Çünkü şirketi devraldığınız dönemde şirketin mali durumu bugünden iyiydi.
  • Nedir nasıl olur bilemezsiniz T faktörlü yöneticiler
  • alımları sabırsızlıkla bekliyoruz inşallah tez zamanda ilanı görürüz.Hayırlısı olsun.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, AA'nın 100. Yıl Vizyonu çerçevesinde geliştirdiği ve finans piyasası profesyonelleri ile buluştuğu platformu Finans Masası'na konuk oldu.

THY'nin finansal sonuçlarına ilişkin soru üzerine Aycı, finansal sonuçların Türkiye ve THY için gurur vesilesi olduğunu belirterek, özellikle Türk Milleti'nin kendilerini zor günlerde yalnız bırakmadığını, THY'nin sadık bir yolcu kitlesinin olmasını geçen yıl yaşanılan olaylarda da görüldüğünü kaydetti.

Aycı, arkasında 50 bin kişilik THY ailesinin olduğunu ifade ederek, "Onlarla birlikte başardık. Stratejik planlar, önemli müzakereler yaptık. Her kademedeki arkadaşımızın emeğini, desteğini aldık. Sendikamızın desteğini aldık. Yönetim olarak, yönetim prensipleri açısından dinamik kapasite yönetimini sanırım sektörde en iyi uygulayan şirketlerin başında THY geliyor. Dinamik kapasite yönetimiyle hem destinasyonların hem de filoların optimizasyonunu yaptık." diye konuştu.

Geçen yıl giderlerini yüzde 9 kıstıklarına dikkati çeken Aycı, gider ve maliyet kompozisyonlarının, eşdeğer havayollarıyla karşılaştırıldığında iyi bir yerde bulunduğunu, bu yıl da bunu iyileştirmeye devam ettiklerini, 2017 yılında giderlerinde yüzde 6'lık iyileştirme yaptıklarını söyledi.

"Artık uçak yetmiyor"

Aycı, 2016 yılında dünyada ve Türkiye'de zor bir yıl olduğunu belirterek, şunları dile getirdi:

"Türkiye turizmi bundan etkilenmişti ve yüzde 30'luk ziyaretçi sayısında azalmayla karşılaşmıştık. Türkiye'ye gelen turistlerin yüzde 75'i havayoluyla geliyor. Bunun bize ciddi etkisi olmuştu. Bu etkiyi üzerimizden kaldırmak için 3. çeyrek içerisinde uyguladığımız planlarla ve son çeyrekte yaptığımız başarılı optimizasyon çalışmaları, kapasite ayarlama çalışmaları, maliyet düşürme çalışmaları, tüm bunlar sene sonu toparlamamıza, sene sonunda önce bütün zararı silip süpürmemize sebep oldu. O dedikoduları haklı çıkarmadık, dedikodu yapanlar dedikodu yaptığıyla kaldılar."

Kendilerine inanan ve güvenenleri mahcup etmediklerini anlatan Aycı, "İlk çeyrek zayıf geçince herkes şöyle birbirine baktı ama biz planlarımızdan emindik. 'Nisanda yerde uçak kalmaz' demiştik, nisanda yerde uçak kalmadı. Nisana gelince 'Haziran gibi çift haneli büyüme rakamları geliyor' dedik, öyle oldu. Arkasından uçak yetmemeye başladı. Artık uçak yetmiyor. Yani talep arzın ötesine geçti." dedi.

Aycı, 2016 tasarruf ve kapasite yönetim planları çerçevesinde belli uçakları yere indirdiklerini ve eleştirilere maruz kaldıklarını anımsatarak, "Son çeyrekte gelen 386 milyon dolarlık kar yerden göğe kadar haklı olduğumuzu ispatladı. Bu iş dinamik kapasite yönetimiyle olur. Yeri geldiğinde arzı artırır, yeri geldiğinde arzı talebe göre ayarlarsınız. Önemli olan arz ile talep arasındaki dengenin sürekli gözetilmesidir. Bunu gözettiğiniz müddetçe son derece verimli üretirsiniz, giderlerinize de iyi hakim olduğunuzda artık yapmanız gereken 'Ben neredelerden gelir elde edebilirim, hangi projelerle gelirlerimi artırabilirim?' konusunda çalışmaya ve vizyonunuza bakar. Bunu hep iştiraklerle başardık." şeklinde konuştu.

İlker Aycı, yeni açılan destinasyonlar, yolcuların olumlu reaksiyon vermesi, yıl içerisinde beklenmedik gelişmelere karşı çabuk adapte olup hemen tepki koymaları, hatta proaktif olup, tepkinin ötesine geçtiklerini anlattı.

"Amerika yolcumuzun yüzde 80'i transit geliyor"

Aycı, mart ayında getirilen uçaklardaki elektronik cihaz yasağına değinerek, şunları kaydetti:

"Mart ayında hiç beklenmedik bir şekilde laptop, cihaz yasağı geldi. Biz çok hızlı ve proaktif bir cevap verdik. Önce başarılı bir şekilde cihazları paketleyerek taşımaya başladık. 80 binin üstündeki cihazı 103 günde taşıdık ve bunlara zarar getirmeden yolcularımızı memnun ederek kendilerine teslim ettik. Aynı şekilde uçak içerisinde 'free wi-fi' ve business'a laptop verdik. Yeter ki misafirlerimiz bundan mutlu olsunlar. Şunu bilsinler; biz sizin mutluluğunuz, konforunuz ve güvenliğiniz için elimizden gelen ne varsa düşüneceğiz, üreteceğiz ve size sunacağız.

Bu konuda müsterih olun. Bunu çok da büyütmeyin. Hayatın tabii akışına aykırı olan tüm yasaklar er ya da geç yaşayamayıp yok olup gideceklerdir. 103 gün dayanabildi. Ondan sonra vize meselesi geldi. Sürekli bir şey geliyor. Hiç moralinizi bozmayın, enseyi karartmayın. Her birinin bir çözümü var. Amerika yolcumuzun yüzde 80'i transit geliyor. Neye üzülüyorsunuz? Geriye kalan yüzde 20 de zaten çoğunlukla uzun vadeli vize alıyor. Zaten transitteki büyümemizle vize alamadığı için gelemediği yolcu fazlasıyla telafi oluyor."

"2018 için yaklaşık 7 bin istihdamı öngörebiliriz"

Aycı, dünyanın ve Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgenin zor dönemler yaşadığını aktararak, "Ülkemiz de çok başarılı bir şekilde bütün bu zorlukların içerisinde yönetiliyor. THY bugün uluslararası yolcu taşımacılığı, yolcu profili bakımından 6. sırada. Türkiye ekonomisi, uçak sayısı, pazar payı dünyada ilk 6'da değil ama demek ki uluslararası yolcunun en çok tercih ettiği, güvendiği ve uçtuğu hava yolu sıralamasında ilk 6'dayız. Bu geldiğimiz noktayı çok iyi ifade ediyor." diye konuştu.

2017'yi başarıyla kapatacaklarını dile getiren Aycı, "Her şey toz pembe değil. Dünyada önemli kur oynaklıkları var ve bu bölgemize yansıyor. Biz de bunu bir biçimde yönetiyoruz ve bilançonun kur etkileri hariç bakıldığındaki faaliyet karımızın rekor olduğunu görüyorsunuz. Bu anlamıyla faaliyet karının ortaya çıkması hepimiz açısından yüz güldürücü." şeklinde konuştu.

Aycı, "2018'e dair istihdam olarak planlamamız şu anda ana kademede yaklaşık 3 bin, iştiraklerle bakıldığında 3 bin 500 çalışan. Ancak senenin iyi ve bu yıla benzer bir şekilde gitmesi halinde bunun 7 bin çalışana çıkabileceğini söyleyebilirim. Bunun yaklaşık yüzde 40'ı anonim ortaklığımız olur, yüzde 60-65'i iştiraklerimizde olur. 2018 için yaklaşık 7 bin istihdamı öngörebiliriz. Şaka yapmıyorum. 7 bin istihdam diyorum ve Türkiye'nin tek bir şirketinden bahsediyorum." bilgisini verdi.

İşe alımlar için başvuruların yüzde 95'inin internet kanalı ile alınacağını belirten Aycı, şöyle devam etti:

"Biz bunu sosyal medyada duyuruyoruz, yayınlıyoruz. Arkadaşlarımız sosyal medya ve internet yoluyla bizi rahatlıkla takip edip başvurabilecek. Sınavla alıyoruz. Alımlarımızın çok büyük bir kısmı, yüzde 95'ten fazlası sınavladır. Sınavı geçtikten sonra da aramıza katılacaklar. Bir eğitim sürecinden geçecekler ve ondan sonra görevlerine dağılacaklar. Hem pilot, hem kabin memurları, hem teknisyen, hem diğer hizmetli görevlileri alacağız. Hem yurt dışında çalışan mahalli personel, yurt dışından başvuranlar olacak. Genç arkadaşlarımı, özellikle yeni mezunlarımızı bekliyorum. Türkiye'nin iyi üniversitelerinden gelen, Türkiye'de iddialı olan arkadaşlarımızı gelip THY'yi de o bilgi birikimleri ile bizde edinecekleri yeni tecrübelerle beraber omuzlayalım THY'yi. Gelsinler aramıza katılsınlar, bekliyorum."

"Yerli uçak motoru imalinde öncü olmak isteriz"
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, yerli uçak motoru üretimine ilişkin, "THY Teknik'i bu anlamda önemli bir oyuncu olarak görüyoruz ve Türkiye'de uçak motoru imal edilmesi noktasında öncü olmak isteriz." dedi.

İlker Aycı'dan önemli açıklamalar

Yorumlar Tüm Yorumlar (59)

Taşeron ~ 6 yıl önce
Biz taseronlar koyunlar thy çalışacağız çünkü başka caremiz yok yoksa kapıyı gösteriyor lar .. devlet te buna izin veriyor ...Ey insaf 10 yıldır thy de çalışıyorum hala askeri ücret. .bunu görün yetkililer bizim yerimiz de sizin çocuklarınız olsa ne yapar diniz? Düşündünüz demi. . Işte vicdan zihin artik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
osmanlı torunu ~ 6 yıl önce
Hemen ilçe teşkilatına başvurumu yapayım, uzman olarak işe girer, 1-2 ayda müdür olurum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cüneyt ~ 6 yıl önce
Dışardan personel alacağınıza elinizdeki tasoren personelleri TK ya alsanız daha iyi olmazmi ilker baskan ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tasoren Sendikası ~ 6 yıl önce
Sn Başkanım ilker aycı bey 50 bin calisan derken bunun içinde gerçekten calisan tasoren arkadaşlarda dahil.mi ?Thy çoğu isi yürüten tasoren firma personellerinden de biraz basedin lütfen bu personeller dışlanıyor..Tasorenler kadroya alınacakmı ?bunlarla ilgili açıklamalarda da bulunun kadroya almiyorsaniz bile maaslari zam yapın iyileştiren bilet hakkı verin herşey dışardan göründüğü gibi durmuyor lütfen baskanim thy güzel yönetimi...THY deki tasorenlere duyarsız kalmayın saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taşeron ~ 6 yıl önce
Rüyanızda görürsünüz kadroyu. Hala bunlara inanıyorsun koyun gibi...10 senedir kadro sözü veriyorlar.Siz de hala bekleyin...
Osman ~ 6 yıl önce
Kâr payı isteriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vip acil ~ 6 yıl önce
Vip seferlerdeki kabin de calisip devlet buyuklerine orda burda hakaret edenler var. Acil temizleyin bunlari THY

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gizliyolcu ~ 6 yıl önce
Sanane milletin politik gorusunden. kabin genel olarak zekidir zaten sen zekice yapılan yorumları devlete hakaret algılarsın. Bu ulkede demokrasi varsa birak herkes gorusunu soylesin alinma gucenme. Haaa yoksa o zaman onu da yorumun arasına sıkıştır
Taseron ~ 6 yıl önce
THY taşeron sistemine bir çözüm bulunmalı başarı güzel Thy olarak ama kuş kadar maaş sosyal hiç bir hakkı olmadan bir sürü insan çalışıyor bizim durumumuz ne olacak. BU Alınacak 7000 kişiden kaç tanesi taşerondan Thy geçecek. İlker bey ben yazılanları okuyorum demişti umarım bunu da okur syg.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başarı ~ 6 yıl önce
Sayın başkan Bu söylediklerinize gerçekten inanıyorsunuz ki ben buna şaşırıyorum.Bana bu başarıya nasıl ulaştığınızı bir anlatsanıza.Bir tane projeniz varmıydı?O projeyi gerçekleştirdinizmi?Varmı benzer projeleriniz? Bu şirketteki yöneticiler 2002-2012 yılları arası öyle projeler ürettiki şirketin cirosu 1 milyar dolardan 10 milyar dolara çıktı.Ciro olarak,uçak sayısı olarak,personel olarak,sefer yapılan hat sayısı olarak 10 kat büyüdü.Allah aşkınıza şu durumdan sonra bu şirketin önümüzdeki on yıl bir on kat daha büyümesini beklemiyoruz.Sadece bugüne kadar bu şirkete hizmeti geçmiş,katkıdı olanları bir kez anın,onore edin,bir dile getirin yeter.Çünkü şirketi devraldığınız dönemde şirketin mali durumu bugünden iyiydi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Proje ~ 6 yıl önce
Bir havayolu ne "proje" üretebilir? Yeni rotalara uç, lounge anlaşmaları yap, mil kartına yeni imkanlar ekle, yemekleri iyileştir, uçakları yenile, koltukları değiştir, işte bu. Sanki bana mikroçip yapıyorlar. "Proje"ymiş, pehh..
Liyakat ~ 6 yıl önce
Nedir nasıl olur bilemezsiniz T faktörlü yöneticiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknisyen ~ 6 yıl önce
alımları sabırsızlıkla bekliyoruz inşallah tez zamanda ilanı görürüz.Hayırlısı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000