14 Ocak 2016, Perşembe 08:53:20

İlker Aycı'dan önemli açıklamalar

Önce kar, ardından da lodoslar nedeniyle sefer iptalleri ve rötarlarla gündeme gelen THY için 2016 ‘gönül alma yılı’ olacak. “Bu nedenle ne kadar zarar ettiniz?” sorusuna THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “Önemli olan zarar değil, itibarımız” yanıtını verdi.
  • Bakü'ten selamlar! Başkanım, Bakü ofisinizde THY Cargoy'a onca katkılarım olmuşken haksız yere Fatih Güven ve onun ekibinin şiddetine maruz kaldım. Hakkımı yediler.Haksız yere iş aktımı fesh ettiler.Biliyor musunuz neden? Çünkü 13 yıllık iş tecrübem vardı (7 yılını lojistiy sektörde çalışdım) rus,ingliz,türk,fransız (beginner) dil bilgilerim vardı ve artı Merkez Ofisin mülakatından sonra işe alındım,mahalli personel olmağıma rağmen.Haksız yere bir Allah kulunun hakkını yemek bu dünyada Fatih Güven'e nasip oldu. Mahşerde 2 elim Fatih Güven'in yakasında olucak. Defalarca şikayet mektupları gönderdim size.Yeni alacağınız personellerin listesine beni de istihdam etmenizi arz ediyorum.THY'na Nisan ayında yeni sistemle işe alındım.
  • Zaten "sarayimiz var,itibarimiz var..."
  • Başkanım tecrübeli kabin memuru alımına şaibe bulaştı. Bir alım daha bekliyoruz.
  • THY TEKNİĞİN başına adamın birini getirdiler. thy teknik gazmalacı teknik oldu. kaliteli bakımın yerinde yeller esiyor. gelen adam GAZLAMA KÜLTÜRÜNÜ de beraberinde getirdi. THY TEKNİK çalışanlarıyla anket yapın size gerçekleri soylesınler.
  • Önce kabin alımında yas esnekligi yap ilker aycı
  • Devlet ortaklığı ya, salla bol keseden 'Önemli olan zarar değil itibarımız'. Zararı nasılsa devlet-vergi-vatandaş denklemi kapatır. İtibar tabii ki önemli de ekonomi daha önemli beyefendi.
  • Peki ilker bey 5.500 kisiden kac tane turk alacaksin.eminim teknik,hosteslerde yabanci olacak.Yazik ulkemizin issiz pilotlarina.
  • Sayın İlker bey yeni dönemde Rabbim sizin vesilenizle güzel sirketime zeval vermesin. Yolumuza çıkan tüm engelleri kaldırsın inşallah. Sizden tek isteğim eski dönemin haksız gazabına uğrayan oraya buraya sürülen personelin de derdine derman olup araştırmanız ve birebir dinlemeniz. Bu şirketi bizim gibi gönülden bağlı personel ayakta tutacak. Bu şirket inanın sevgi ve bağlılık ile ayakta dimdik daha iyiye gidecek. Saygılarımla
  • İlker bey yeni personel aldığınızda taşeron çalışanlara da inşallah bir hak tanırsınız. Kurtarın bizi
  • Siz hizmet sektöründe daha iyi ne yaparım uğraşındasınız Gm yardımcınız eski kargo yeni baş Md Thy Nb bagaj Md listeler yapıyorlar

Önce kar, ardından da lodoslar nedeniyle sefer iptalleri ve rötarlarla gündeme gelen THY için 2016 ‘gönül alma yılı’ olacak. “Bu nedenle ne kadar zarar ettiniz?” sorusuna THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “Önemli olan zarar değil, itibarımız” yanıtını verdi.

Türkiye’nin bayrak taşıyıcısı Türk Hava Yolları (THY), pazar payından uçuş noktasına, marka bilinirliğinden müşteri memnuniyetine kadar hızlı bir büyüme süreci için düğmeye bastı.

Habertürk'ten Yavuz Barlas'ın haberine göre; Bu sırada kurumun odak noktası ise tüketici olacak. Hedeflerini anlatmak için gazetecilerle bir araya gelen THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, bu odağı “2016 misafirlerimizin gönlünü alma yılı olacak. Misafir şikâyetlerini en aza indirecek tedbirler alacağız” diye özetledi.

Aycı, 3 yılda tamamlanacak proje ile rezervasyon ve biletlemede telefonda 4-5 dakikayı bulan işlemlerin yeni bir sistemle 1 dakikada yapılabileceğini dile getirdi. Aycı, “Bu işlemi 1 dakikada yolcu kendi sesi ile yapabilecek. Ses tanıma sisteminde İngilizce kolay. Ancak Türkiye’de çok fazla şive olduğu için buna göre özel çalışma yapıyoruz” dedi.

"HAVA DURUMUNU ERKEN TAHMİN EDECEĞİZ"

Tabii bu noktada herkesin ilk sorduğu soru geçtiğimiz haftalarda önce yoğun kar yağışı, ardından da lodos nedeniyle uçuşlarda yaşanan iptaller ve rötarlar oldu.

Bu sırada ne kadar zarar yazdıkları ile ilgili soruya Aycı şu yanıtı verdi: “Henüz zararı hesaplamadık, çünkü bu hafta sonu çok daha sert bir kar yağışı gelecek. Ondan sonra bakacağız.”

THY için mali kayıpların değil, itibarın önemli olduğuna vurgu yapan Aycı, yeni proje ile karlı havalarda rezervasyon değiştirmenin daha kolay olacağını söyledi.

Aycı “Biraz daha erken havayı tahmin etmeye çalışıyoruz. Böylece misafirlerimizi İstanbul’a getirip bekletmiyoruz. THY de uçak içi ve havalimanlarında beklemekten memnun değil. Ancak kışın sert geçtiği örneğin Detroit’te uçuş iptalleri yüzde 42 oranında. Biz hava şartlarını değiştiremiyoruz. Ayrıca Atatürk Havalimanı’ndaki hizmetlerde yoğunluk nedeniyle aksamalar olabiliyor. Yer göstersinler bagaj sistemini kendim yapmaya hazırım ama yer yok” ifadesini kullandı.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, “Haftaya yoğun bir kar yağışı geliyor” uyarısı da yaptı. Karlı hava ve lodos gibi hava muhalefetine karşın tedbir aldıklarını söyleyen Aycı, THY içinde 6 kişilik bir meteoroloji ekibi kurduklarını dile getirdi.

UÇAKTA CANLI EURO 2016

Aycı, uçak içi eğlence sistemi olmayanlarda busines class için tablet dağıtılacağını, ekonomi sınıfında da Wi-Fi ile isteyenlerin kendi akıllı telefonlarından bu sistemi kullanabileceğini söyledi. EURO 2016 ve Şampiyonlar Ligi maçları da THY uçuşlarında yayınlanacak.

5 BİN 500 KİŞİ İŞE ALACAK

299 olan toplam uçak sayısını bu yılın sonunda 339’a çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Aycı, 4 bini THY olmak üzere toplam 5 bin 500 personel alınacağını açıkladı.

Ayrıca İlker Aycı “İlk akla gelen havayolu şirketi sıralamasında da Emirates’ten sonra ikinciyiz” dedi

İlker Aycı'dan önemli açıklamalar

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

Günay Babazade ~ 8 yıl önce
Bakü'ten selamlar! Başkanım, Bakü ofisinizde THY Cargoy'a onca katkılarım olmuşken haksız yere Fatih Güven ve onun ekibinin şiddetine maruz kaldım. Hakkımı yediler.Haksız yere iş aktımı fesh ettiler.Biliyor musunuz neden? Çünkü 13 yıllık iş tecrübem vardı (7 yılını lojistiy sektörde çalışdım) rus,ingliz,türk,fransız (beginner) dil bilgilerim vardı ve artı Merkez Ofisin mülakatından sonra işe alındım,mahalli personel olmağıma rağmen.Haksız yere bir Allah kulunun hakkını yemek bu dünyada Fatih Güven'e nasip oldu. Mahşerde 2 elim Fatih Güven'in yakasında olucak. Defalarca şikayet mektupları gönderdim size.Yeni alacağınız personellerin listesine beni de istihdam etmenizi arz ediyorum.THY'na Nisan ayında yeni sistemle işe alındım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
itibar... ~ 8 yıl önce
Zaten "sarayimiz var,itibarimiz var..."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K/M ~ 8 yıl önce
Başkanım tecrübeli kabin memuru alımına şaibe bulaştı. Bir alım daha bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GAZLAMACI ~ 8 yıl önce
THY TEKNİĞİN başına adamın birini getirdiler. thy teknik gazmalacı teknik oldu. kaliteli bakımın yerinde yeller esiyor. gelen adam GAZLAMA KÜLTÜRÜNÜ de beraberinde getirdi. THY TEKNİK çalışanlarıyla anket yapın size gerçekleri soylesınler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalandan ~ 8 yıl önce
Önce kabin alımında yas esnekligi yap ilker aycı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meka ~ 8 yıl önce
Devlet ortaklığı ya, salla bol keseden 'Önemli olan zarar değil itibarımız'. Zararı nasılsa devlet-vergi-vatandaş denklemi kapatır. İtibar tabii ki önemli de ekonomi daha önemli beyefendi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komik ~ 8 yıl önce
Peki ilker bey 5.500 kisiden kac tane turk alacaksin.eminim teknik,hosteslerde yabanci olacak.Yazik ulkemizin issiz pilotlarina.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
Sayın İlker bey yeni dönemde Rabbim sizin vesilenizle güzel sirketime zeval vermesin. Yolumuza çıkan tüm engelleri kaldırsın inşallah. Sizden tek isteğim eski dönemin haksız gazabına uğrayan oraya buraya sürülen personelin de derdine derman olup araştırmanız ve birebir dinlemeniz. Bu şirketi bizim gibi gönülden bağlı personel ayakta tutacak. Bu şirket inanın sevgi ve bağlılık ile ayakta dimdik daha iyiye gidecek. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayın İlker Başkan ~ 8 yıl önce
İlker bey yeni personel aldığınızda taşeron çalışanlara da inşallah bir hak tanırsınız. Kurtarın bizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlker bey ~ 8 yıl önce
Siz hizmet sektöründe daha iyi ne yaparım uğraşındasınız Gm yardımcınız eski kargo yeni baş Md Thy Nb bagaj Md listeler yapıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000